hepimiz tehlikedeyiz

• Konu Sahibi Konu Sahibi cikom
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

cikom

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
7.138
5.604
448
İstanbul
Bugün minibüse bindim akşam 10 civarı. Şoför paraları topladı şu duraktan sonra gitmeyeceğim dedi. Kadının biri yanında küçük çocuk ben Nasıl giderim ordan sonra dedi. Adam sadece gitmiyorum dedi. Kadın oturdu kara kara düşünüyor. Minibüs sözde erkekler ile dolu.

Bunun üzerine nasıl gitmezsiniz dedim. Gitmiyorum dedi yine. Bende böyle bir lüksünüz yok arabanızın dışına astığınız tabela daki tüm duraklara ugramanızşart sizin dedim. Hiç bir erkekten. Ses yok. Sonra arabaya başka bir bayan bindi onada aynı şeyi söyledi. Bende burdan oraya başka vesait yok ve orası tenha bağımlıların kol gezdiği bir yol nasıl gitmezsiniz dedim. Adam bana dengesizlik yapma dedi. Bende bunun uzerine senin plakanı alıp şikayet edeceğim dedim. Ve büyükşehir belediyesini arayıp şikayet ettim.

Ya allah aşkına kaç saat oldu vücudum sinirden diken diken resmen. Minibüs şoförü olan bir tanıdığımı aradım böyle bir hakkı varmı diye gerçekten yokmuş.

Peki bukadar kadın tecavüzü cinayeti varken bu insanların hepsimi vicdanı nı kaybetmiş. Hadi Şoför vicdansız diyelim onca erkek neden çıkıp bana bir destek olmak yerine evet bayanları bırakamazsın demedi de futbol turnuvası izler gibi izledi. Peki o bayanlar neden isyan etmedi. Neden bukadar sus pus bir milletiz.

Şahsım adına benim için bir sorun yoktu. Minibüs ten kendi durağımda indim. Ama vicdan ya ortada bir tehlike arzeden durum var. Haksızlık görüp susan dilsiz şeytan dır ya hani bukadar mı insan suretinde şeytan var. Peki bizim kadınlarımız neden sus pus. Neden insanlarımız kendi haklarını savunamıyor.

Hepimiz tehlikedeyiz kısacası orda sesini çıkarmayan her erkek potansiyel suçlu benim için

kimse sorumluluk almak istemiyor aman banane banamı kaldı diyorlar ya da şimdi başıma bela almayayım diyorlar bu topluma 80 darbesinden beri aşılanan bu aman bırak karışma sana mı kaldı gibi düşünceler aşılandı topluma.. siyasette birisi biraz sivrildimi bahanelerle hapislere atıldı topluma da bak kimleri aldık sen de onlar gibi olursun konuşursan mesajı verildi. ergenekon balyoz gibi düzmece davaların hepsinin ne olduğunu gördük sahte deliller vs.

şu minibüsleri de toptan kaldırıp her yere belediye otobüsü koymaları lazım yoksa bu minibüsçülerin taşkınlıklarıyla uğraşmak zorunda kalıyoruz kaldırın toptan işini düzgün yapanlar da otobüslerde şoförlük yapar ne güzel.

Evet herkes bana ne düşüncesiyle hareket ediyor. Çözümü var mıdır bunun bilmiyorum..

Tebrik ederim sizi, sessiz sessiz oturanlar da utanıp ders alırlar umarım.

Minibüslerin değil servisi yarıda bırakmak güzergahta ufak değişiklik yapma lüksü bile yok. Şikayetiniz işe yarasa bari :KK43:

Evet herkes bana ne düşüncesiyle hareket ediyor. Çözümü var mıdır bunun bilmiyorum..

Tebrik ederim sizi, sessiz sessiz oturanlar da utanıp ders alırlar umarım.

Minibüslerin değil servisi yarıda bırakmak güzergahta ufak değişiklik yapma lüksü bile yok. Şikayetiniz işe yarasa bari :KK43:
Minibüs şoförü olan tanidiga göre bunların başkanları falan var minibüs onlara ait ise bişey olmazmış ama değilse ceza alır mış. Icime sinmedi gerçekten. Gerçi ben inerken kadınlardan biri daha laf etmiş. Minibüs şoförü sanırım uzun süre onunla tartıştı araba uzun süre gitmedi bende bu sayede aldım plakasını

sikayetinize hemen cevap verilecegini adi gibi bilse ve mesleginden olacagina emin olsa cok affedersiniz essekk gibi götürür umarim sikayetinizin karsiligi yapilirr,,

Minibüs şoförü olan tanidiga göre bunların başkanları falan var minibüs onlara ait ise bişey olmazmış ama değilse ceza alır mış. Icime sinmedi gerçekten. Gerçi ben inerken kadınlardan biri daha laf etmiş. Minibüs şoförü sanırım uzun süre onunla tartıştı araba uzun süre gitmedi bende bu sayede aldım plakasını
Kahyası vardır hattın. Minibüs geçeceği yere 2 dk geç gelse para cezası kesiyor ve ara sıra güzergah üzerinde yer değiştiriyor. Başkan dediği odur büyük ihtimalle.

Iett olsa hemen yatırıma bağlanıyor benim bıraktığım tüm şikayet dilekçelerine dönüş oldu şimdiye kadar. Ama minibüs konusunda pek emin değilim cidden.

sikayetinize hemen cevap verilecegini adi gibi bilse ve mesleginden olacagina emin olsa cok affedersiniz essekk gibi götürür umarim sikayetinizin karsiligi yapilirr,,
Canım büyük ihtimal minibüs kendine ait değildir. Bazen şoför lerin işi çıkınca sefer parsi verip şoför cağırıyorlar onlarda nasılsa hat benim değil diye rahat davranıyor

Kahyası vardır hattın. Minibüs geçeceği yere 2 dk geç gelse para cezası kesiyor ve ara sıra güzergah üzerinde yer değiştiriyor. Başkan dediği odur büyük ihtimalle.

Iett olsa hemen yatırıma bağlanıyor benim bıraktığım tüm şikayet dilekçelerine dönüş oldu şimdiye kadar. Ama minibüs konusunda pek emin değilim cidden.
Yok kahya değil canım bunlar ın baskanları var kooperatif mi ne onun başında duran. Kahya maaşlı eleman oluyor.

Yok kahya değil canım bunlar ın baskanları var kooperatif mi ne onun başında duran. Kahya maaşlı eleman oluyor.
Anladım şimdi. Ben kahyalar da birleşip büyük Kahya oluyor sanıyordum :))

Bi çözüm bulsunlar da kim olduklarının bir önemi yok.

Anladım şimdi. Ben kahyalar da birleşip büyük Kahya oluyor sanıyordum :))

Bi çözüm bulsunlar da kim olduklarının bir önemi yok.
İnşallah. Ibb takip no verdi durumu takip edicem zaten plakayı da aldım kendim de düşücem peşine. Bakalım gerçekten şikayeti degerlendiriyor lar mı.

Canım büyük ihtimal minibüs kendine ait değildir. Bazen şoför lerin işi çıkınca sefer parsi verip şoför cağırıyorlar onlarda nasılsa hat benim değil diye rahat davranıyor
üzülüyorum insan hangi meslegi yapiyorsa yapsin hakkini vererek yapmali heleki eger böyle bir emanet alma durumu sözkonusu ise daha cok sahip cikmali emanete,, haberlerde iyi örnekleride görüyoruz otobüsde fenalasip soförün hastaneye yetistirdigini Helal olsun o insanlarimiza Rabbimde Razi olsun onlardan keske onlar gibileri cogalsa,,

18 19 yaşında bir çocuk Kadıköy Pendik hattında sofördü. Yol Açık olunca arkada oturan insanı ön camdan savuracak kadar garip biçimde sürüyordu çocuk. 45 50 yaşlarında bir teyze de uyardı insan taşıyorsun çocuğum biraz dikkat et diye. Vay sen bana benim arabamda nasıl öyle söylersin iş aşağı dedi çekti sağa. Kadının o bakışını unutamam hala.

Lisedeydim o sıra 4 5 yıl önce oldu bu olay. Değişen bir şey var mı, yok. Kendi adıma artık sesimi çıkarıyorum diyebilirim sadece. O zaman çekinip bir şey söylememiştim.

üzülüyorum insan hangi meslegi yapiyorsa yapsin hakkini vererek yapmali heleki eger böyle bir emanet alma durumu sözkonusu ise daha cok sahip cikmali emanete,, haberlerde iyi örnekleride görüyoruz otobüsde fenalasip soförün hastaneye yetistirdigini Helal olsun o insanlarimiza Rabbimde Razi olsun onlardan keske onlar gibileri cogalsa,,
Yani ben artık çıkan haberler den hasta oluyorum resmen. Eğer o kadınları istediği durağa bırakmaz ve başlarına bişey gelirse o minibusteki sessiz kalan diğer insanlar hiç vicdan azabı yaşamayacak mı. Ortalık bağımlı dolu. Nasıl vicdanları el veriyor. Birde kadın nasıl giderim diyor hepsi valla bilmeyiz oraya gitmiyor diyor.

18 19 yaşında bir çocuk Kadıköy Pendik hattında sofördü. Yol Açık olunca arkada oturan insanı ön camdan savuracak kadar garip biçimde sürüyordu çocuk. 45 50 yaşlarında bir teyze de uyardı insan taşıyorsun çocuğum biraz dikkat et diye. Vay sen bana benim arabamda nasıl öyle söylersin iş aşağı dedi çekti sağa. Kadının o bakışını unutamam hala.

Lisedeydim o sıra 4 5 yıl önce oldu bu olay. Değişen bir şey var mı, yok. Kendi adıma artık sesimi çıkarıyorum diyebilirim sadece. O zaman çekinip bir şey söylememiştim.
Çocuk muşsun zaten canım yol yordam bilemezsin. Ben şimdi ayni durumu yasasam teyze ile iner polisi arar şahit olurdum. Ama zaten benden önce10 tane erkek vardı o arabada kellifelli. Onlarda kesin şimdi eve gidip erkeklik yapıyordur karılarına. Karınlarını kadın görmeyen ler vardır içlerinde. Penis varsa erkesin adamsın. İki ayak ustundeysen insansın yetiyor ışte böylelerine

Acikcasi ben bu tip durumlarda asla susmam ve genelde hep yalniz kalirim,kimse karismaz.Gunun birinde magandanin birinden dayak yersem hic sasirmayacagim...

Çocuk muşsun zaten canım yol yordam bilemezsin. Ben şimdi ayni durumu yasasam teyze ile iner polisi arar şahit olurdum. Ama zaten benden önce10 tane erkek vardı o arabada kellifelli. Onlarda kesin şimdi eve gidip erkeklik yapıyordur karılarına. Karınlarını kadın görmeyen ler vardır içlerinde. Penis varsa erkesin adamsın. İki ayak ustundeysen insansın yetiyor ışte böylelerine
Şimdi ben de yaparım ama o zamanın pişmanlığı içimde.

Bir de ı dönem bir erkek arkadaşım vardı 17 yaşındaydı ve ehliyeti yoktu doğal olarak. Sahte ehliyetle minibüse çıkardı resmen kelle koltukta gidiyoruz minibüslerde. Ben çok binmemeye çalışıyorum artık. Otobüs daha güvenli geliyor.

kimse sorumluluk almak istemiyor aman banane banamı kaldı diyorlar ya da şimdi başıma bela almayayım diyorlar bu topluma 80 darbesinden beri aşılanan bu aman bırak karışma sana mı kaldı gibi düşünceler aşılandı topluma.. siyasette birisi biraz sivrildimi bahanelerle hapislere atıldı topluma da bak kimleri aldık sen de onlar gibi olursun konuşursan mesajı verildi. ergenekon balyoz gibi düzmece davaların hepsinin ne olduğunu gördük sahte deliller vs.

şu minibüsleri de toptan kaldırıp her yere belediye otobüsü koymaları lazım yoksa bu minibüsçülerin taşkınlıklarıyla uğraşmak zorunda kalıyoruz kaldırın toptan işini düzgün yapanlar da otobüslerde şoförlük yapar ne güzel.
bencede belediye otobüsleri daha güvenceli minicik münibüslerden nefret ediyorum tıklım tıklım üstelik ..

Minibus baskanlari oluyor genelde bunlarin merkez duraginda....bu tur seylerle o ilgilenir...
Birde bagli bulunduklari kooparatifler var...
Mesela sikayet uzerine 5 gun uzaklastirma alabiliyor o kisi yada buyuk suc islemisse araba baglatiliyor...
0ffff malesef haksizlik karsisinda insan oyle bir sessiz kaliyor ki aman bana dokunmayan yilan bin yil yasasin misali ve bilmiyorlarki o yilan donup dolasip onuda birgun bulacagini...

Minibüsleri hiç bir zaman sevmedim sevmicemde hele özgecandan sonra :KK43: insanın içi dışına çıkıyor çok kötü kullanıyorlar :KK12: bazen otobüslerde de kötü kullanan şöför olunca minübüsçüydü heralde bu eskiden derim. İnş. Şikayetiniz işe yarar pislik herif zaten bizim milletin erkeklerinede bişey oldu sus pus kokraklaştılar :KK11:

Back
X