hepimiz tehlikedeyiz

• Konu Sahibi Konu Sahibi cikom
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kanuni olarak hakkımızı aramamaya alistirilmişiz.çünkü haklarımızı ve yasaları bil
meyen maalesef çoğunluğu cahil bir toplumuz..
Eğer o minibüs şoförünün yaptığı şeyin yasaya aykırı olduğunu bilselerdi eminim daha çok sesleri çıkardı. Ama yine de susmaya alışmış amannn şimdi kim uğraşacak sikayetle filan diyen de var..çünkü şikayet etse bile sonuç alamayan aylarca adaletin koridorlarında git gel yapan haklı iken haksız çıkan yokmu?
Namustan bahseden o çok bilmişler,namusu sadece cinsellikle bagdastiran örümcek beyinliler o minibüs şoförünün yaptığı şeyin namussuzluk olduğunu bilmek bile istemezler..

Toplu taşımaya binince erkeklerden nefret ediyorum. Eminim gıkları çıkmamıştır, totoşları koltukta ya neden ses çıkarsınlar! Metrobüste şurda burda bir koltuk boşalmayagörsün kadın gibi kendini atmalar, oturunca bacakları açmalar yayılmalar. Erkek görünümlü bilmemneler :KK62:

Devir bana dokunmayan yılan bin yaşasın devri

Toplu taşımaya binince erkeklerden nefret ediyorum. Eminim gıkları çıkmamıştır, totoşları koltukta ya neden ses çıkarsınlar! Metrobüste şurda burda bir koltuk boşalmayagörsün kadın gibi kendini atmalar, oturunca bacakları açmalar yayılmalar. Erkek görünümlü bilmemneler :KK62:
Aynen öyle bazen bakarlar6bir yaşlı geliyor hemen uyuma numarası. Gözüne giresice telefonlarına gömülüyorlar. Bende durun tek erkek ben varım nede olsa yer vereyim size diyorum

Bugün minibüse bindim akşam 10 civarı. Şoför paraları topladı şu duraktan sonra gitmeyeceğim dedi. Kadının biri yanında küçük çocuk ben Nasıl giderim ordan sonra dedi. Adam sadece gitmiyorum dedi. Kadın oturdu kara kara düşünüyor. Minibüs sözde erkekler ile dolu.

Bunun üzerine nasıl gitmezsiniz dedim. Gitmiyorum dedi yine. Bende böyle bir lüksünüz yok arabanızın dışına astığınız tabela daki tüm duraklara ugramanızşart sizin dedim. Hiç bir erkekten. Ses yok. Sonra arabaya başka bir bayan bindi onada aynı şeyi söyledi. Bende burdan oraya başka vesait yok ve orası tenha bağımlıların kol gezdiği bir yol nasıl gitmezsiniz dedim. Adam bana dengesizlik yapma dedi. Bende bunun uzerine senin plakanı alıp şikayet edeceğim dedim. Ve büyükşehir belediyesini arayıp şikayet ettim.

Ya allah aşkına kaç saat oldu vücudum sinirden diken diken resmen. Minibüs şoförü olan bir tanıdığımı aradım böyle bir hakkı varmı diye gerçekten yokmuş.

Peki bukadar kadın tecavüzü cinayeti varken bu insanların hepsimi vicdanı nı kaybetmiş. Hadi Şoför vicdansız diyelim onca erkek neden çıkıp bana bir destek olmak yerine evet bayanları bırakamazsın demedi de futbol turnuvası izler gibi izledi. Peki o bayanlar neden isyan etmedi. Neden bukadar sus pus bir milletiz.

Şahsım adına benim için bir sorun yoktu. Minibüs ten kendi durağımda indim. Ama vicdan ya ortada bir tehlike arzeden durum var. Haksızlık görüp susan dilsiz şeytan dır ya hani bukadar mı insan suretinde şeytan var. Peki bizim kadınlarımız neden sus pus. Neden insanlarımız kendi haklarını savunamıyor.

Hepimiz tehlikedeyiz kısacası orda sesini çıkarmayan her erkek potansiyel suçlu benim için

Minibüsteki erkek müsvettelerine sesleniyorum allah belanızı versin sizin...
Birde utanmadan adam olacaksınız,siz adam değil hayvan olmaya bile layık değilsiniz...

Devir bana dokunmayan yılan bin yaşasın devri
Herkesin bir ailesi var sonuçta o yılanlardan biri dokununca acaba seref hayatiyet vs den bahsedebilecekler mi. Ama ederler kesin. Hayatı boyunca bir kere kan vermeyip acil ihtiyacı olunca laf edenler var. Neyse rabbim yinede bunların pasifliğinin cezasını kendi ailesinin kadınlarından çıkarmasın inşallah

Minibüsteki erkek müsvettelerine sesleniyorum allah belanızı versin sizin...
Birde utanmadan adam olacaksınız,siz adam değil hayvan olmaya bile layık değilsiniz...
Ya bide o bakışları görseniz. Oooo olaya bak kadın nasıl minibüsçüye posta koyuyor. Valla birde onlara niye bir çift laf söylemedim diye kendime kızdım. Ama zaten iniyor dum arık tek amacım minibus şoförü kadınları götürsün oldu. Ve o durakta inen birsürü erkek vardı adam daha ileri gitmeyecek mis diye. En son bir kadın inmem gotureceksin demiş uzun süre minibüs kalkmadı kadında inmedi. Yani ne varsa yine kadınlarda var galiba

Toplum olarak bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığına geçtik.Artık tecavüzlere ve aile içi istismara bile normal bakılırken ordaki erkekler beni şaşırtmadı nedense.:KK14:

Kadinlar susuyor çünkü e3k3kler susuyor ister inan ister inanma kadin şöförün siddetinden korkuyor. .hakliyken haksiz olmaktan korkuyor...

Bugün minibüse bindim akşam 10 civarı. Şoför paraları topladı şu duraktan sonra gitmeyeceğim dedi. Kadının biri yanında küçük çocuk ben Nasıl giderim ordan sonra dedi. Adam sadece gitmiyorum dedi. Kadın oturdu kara kara düşünüyor. Minibüs sözde erkekler ile dolu.

Bunun üzerine nasıl gitmezsiniz dedim. Gitmiyorum dedi yine. Bende böyle bir lüksünüz yok arabanızın dışına astığınız tabela daki tüm duraklara ugramanızşart sizin dedim. Hiç bir erkekten. Ses yok. Sonra arabaya başka bir bayan bindi onada aynı şeyi söyledi. Bende burdan oraya başka vesait yok ve orası tenha bağımlıların kol gezdiği bir yol nasıl gitmezsiniz dedim. Adam bana dengesizlik yapma dedi. Bende bunun uzerine senin plakanı alıp şikayet edeceğim dedim. Ve büyükşehir belediyesini arayıp şikayet ettim.

Ya allah aşkına kaç saat oldu vücudum sinirden diken diken resmen. Minibüs şoförü olan bir tanıdığımı aradım böyle bir hakkı varmı diye gerçekten yokmuş.

Peki bukadar kadın tecavüzü cinayeti varken bu insanların hepsimi vicdanı nı kaybetmiş. Hadi Şoför vicdansız diyelim onca erkek neden çıkıp bana bir destek olmak yerine evet bayanları bırakamazsın demedi de futbol turnuvası izler gibi izledi. Peki o bayanlar neden isyan etmedi. Neden bukadar sus pus bir milletiz.

Şahsım adına benim için bir sorun yoktu. Minibüs ten kendi durağımda indim. Ama vicdan ya ortada bir tehlike arzeden durum var. Haksızlık görüp susan dilsiz şeytan dır ya hani bukadar mı insan suretinde şeytan var. Peki bizim kadınlarımız neden sus pus. Neden insanlarımız kendi haklarını savunamıyor.

Hepimiz tehlikedeyiz kısacası orda sesini çıkarmayan her erkek potansiyel suçlu benim için
Kendi rahatıni düşünüyor dengesiz herif. Mantigini da soyleyeyim. Kadin başına o saatte ne işi var disarida? Otursaymis evinde? O uğramak zorunda mi ki? Böyle insanlardan nefrettttt ediyorummmmmmm

Kendi rahatıni düşünüyor dengesiz herif. Mantigini da soyleyeyim. Kadin başına o saatte ne işi var disarida? Otursaymis evinde? O uğramak zorunda mi ki? Böyle insanlardan nefrettttt ediyorummmmmmm
Ya zaten tipi bozuk bişey di kesin kendi özel bir işi vardı o yüzden yaptı yada kaçak servise çıktı kahyanin beklediği tarafa gitmek istemedi

53 yıllık hayatım bana şunu öğretti.bu gibi durumlarda susmak.yapılabilecek şey,inince şikayet etme imkanı varsa şikayet etmek.
öyle ki,hakkını savunduğunuz kişi bile sizin yanınızda durmayıp,kavga çıktı diye bıyık altından gülüyorlar.kaç kez yaşamışımdır böyle şeyleri,kadının yerine ben tartışıyorum.o tabiri caizse sırıtıyor.be kadın ben senin için tartışıyorum,sen de azıcık sesini çıkarsana.hadi korktun,sindin,sesini çıkartamadın.gülmek neyin nesi.böyle insanları görünce ,karışma kızım diyorum kendi kendime.

Ben de susamam böyle durumlarda yalnız insanlar artık çok agresif.Ne yapacakları hiç belli olmaz.

Eşimin arkadaşı saçma mevzudan çıkan tartışmayı yatıştırmaya çalışırken kalbinden bıçaklandı oracıkta vefat etti.

Bazısı bu gibi durumlarda feci gaza geliyor.

Bende burdan oraya başka vesait yok ve orası tenha bağımlıların kol gezdiği bir yol nasıl gitmezsiniz dedim. Adam bana dengesizlik yapma dedi. Bende bunun uzerine senin plakanı alıp şikayet edeceğim dedim. Ve büyükşehir belediyesini arayıp şikayet ettim.

Şikayet ettiniz mi peki .

Duraklarda da aynı değiller mi sanki .

Şikayet ettiniz mi peki .
Tabiki minibüs ten iner inmez nete girdin3telefonu buldum zaten plakayı almıştım ve aradım. Bir guvenlik kodu verdiler. Ibb sitesine girip baktım. Şikayetim geçmiş kayda ama saçma sapan cümle kurulmuş tekrar aradım. Ciddi bir konuda aradım bu şikayeti gören kimse ciddiye almaz dedim. Hemen duzelttiler.

Duraklarda da aynı değiller mi sanki .
Yanında cocukla binerken bakıyorum hemen öne kaynak yapan erkekler var. Valla hiç öyle kenara sığınmıyorum itele kakala giriyorum araya. Bide benin ufak afacan var bazen yer vermeyenler oluyor anne bizim oturmamız gerek dusebilirim diyor yüksek sesle. :) milletin yüzüne baka baka söylüyor sürekli. :))

aman yaa anayasa mahkemesi kararına saygı duymayanların ülkesi burası
ne hak araması?
ben hak mak aramıyorum kimse için, uğraşmıyorum. zira kendi hakkını aramaktan acizse insan, demek ki gördüğü muameleyi hak ediyor...ben artık buna inanıyorum insanlar yaşadıklarını hak ediyor. mağdur olunca kimse ağlamasın hak ediyoruz.
yaşadığım yerde pek çok hattı, pek çok şoförü araçtan indikten sonra şikayet ettim, güya hakımı ararım yani, sonuna kadar giderim ama maalesef bir işe yaradığını da görmedim.
mümkün mertebe binmiyorum zaten dolmuşa, hepsi birer külhanbeyi ama memleket külhanbeyi seviyor, bunu hak ediyor, yapacak bişey yok.
evet tehlikedeyiz, pisi pisine ölüp gidebiliriz, kimse de bir şey yapamaz.

53 yıllık hayatım bana şunu öğretti.bu gibi durumlarda susmak.yapılabilecek şey,inince şikayet etme imkanı varsa şikayet etmek.
öyle ki,hakkını savunduğunuz kişi bile sizin yanınızda durmayıp,kavga çıktı diye bıyık altından gülüyorlar.kaç kez yaşamışımdır böyle şeyleri,kadının yerine ben tartışıyorum.o tabiri caizse sırıtıyor.be kadın ben senin için tartışıyorum,sen de azıcık sesini çıkarsana.hadi korktun,sindin,sesini çıkartamadın.gülmek neyin nesi.böyle insanları görünce ,karışma kızım diyorum kendi kendime.
Canım mesele sadece kadın değil ki. Evet kadını da düşündüm ama bunca olay yaşanırken birde üstüne sanki o durağa gitmemek gibi bir lüksü varmış gibi davranamaz. Sanki adamın özel arabasına mı biniyoruz da beni götür diyoruz. Onu yapmak zorunda. Sesimi çıkarmam en azından bir işe yaradı. Kadınlardan biri inmedi arabadan hayır gotureceksiniz diye. Böyle durumlarda çıban başı olmak gerek ki başkaları da yureklenebilsin. Zaten kelle koltukta yaşıyoruz tırsa tırsa nereye kadar. Ben yolda yürürken bigün üzerime silah dogrultuldu ve baktım yanımdaki kişiye nisan alınıyor.

Canım mesele sadece kadın değil ki. Evet kadını da düşündüm ama bunca olay yaşanırken birde üstüne sanki o durağa gitmemek gibi bir lüksü varmış gibi davranamaz. Sanki adamın özel arabasına mı biniyoruz da beni götür diyoruz. Onu yapmak zorunda. Sesimi çıkarmam en azından bir işe yaradı. Kadınlardan biri inmedi arabadan hayır gotureceksiniz diye. Böyle durumlarda çıban başı olmak gerek ki başkaları da yureklenebilsin. Zaten kelle koltukta yaşıyoruz tırsa tırsa nereye kadar. Ben yolda yürürken bugün üzerime silah dogrultuldu ve baktım yanımdaki kişiye nisan alınıyor.

yok size katılıyorum aslında.sus sus nereye kadar.ama kısa zaman önce yaşadığım bir olay aklıma geldi de,kendi kendime sinirlendim.
böyle diyorum ama ben duramam,bikaç gün sonra başlarım yine kavgalarıma:KK6:

Back
X