hepotroid ve tüp bebek.....

fato xsx28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2008
68
0
86
45
İstanbul
arkadaşlar dün kan tahlillerimde hepotroidim olduğunu öğrendim troidlerim yavaş çalışıyormuş.bu yüzden doktorum tüp bebek tedavisini bıraktı ve bunu normal haline gelmeden başlamayacaklar napıcam ben halbuki ben 6 yıldır tedavi oluyorum ve her seferinde kan tahliller yapılıyor bu hastalık birden ortaya çıkarmı yoksa daha önce bu tahlil bana hiç yapılmamışmıydı.şimdi bir hap kullnıyorm 3 hafta kullnıp tekrar tahlil yaptıracağım inş tüp bebek tedavime devam edebilirim dua edin arkadaşlar .senağlamasenağlama

canım benim arkadaşımında troidleri yavaş çalısıyodu doktor zor olur bebeğin falan dedi ilaç verdi ilacı kullanmaya başladığında hamile kaldı inşallah sende kendiliğinden hamile kalırsın.....

inşllah ya ...fazla kafama takmakta istemiyorum hastalığın sebeplerinden biride üzüntü ve stresmiş fazla kafama takmamam gerekiyor herşeyin hayırlısı

canım üzülmene gerk yok bence................
benim 11 çıkmiştı.......ilacı düzenli kullanırsan hemen düzeliyo inşaallah.tefor mu alıyosun.bak mesela şimdi benim hormon seviyem çok çok fazla düştügü için ilacı kestim ben.normal seviye aslında 4 ama tüb bebek için 2 olması gerekiyormuş........

tsh değerim5.1 çokmu yüksek ben hiç anlamıyorum doktorum a üzüntüden bişey sormak aklıma gelmedi.....

cok degil biraz yuksek. ama dert edecek bir sey degil. aldigin ilaclarla 1-2 ay icinde duzene girer tiroidin. ben de hipotiroid hastasiyim. tup bebegin basarili olmasi icin tsh degerinin 1-2 arasinda olmasi lazim. uzulecek bir sey degil. ilacini sabah kalkar kalkmaz ac karnina al, hergun ayni saatte al ve en az 1 saat bir sey yeme.

duzenli olarak takip edilmesi lazim tsh'inin bundan sonra. hamile kaldiktan sonra da devam etmen cok onemli bebegin sagligi icin. doktorun bunlari soyler zaten

ama uzulecek bir sey degil, pek cok kadin yasiyor bu sorunu

a.s.

bencede sonuç çok yuksek değıl canım....kırk ellı olanlar var...........benım de 4.5...bende kullanıyorum ılaç ama bu sonuçlar hamıle kalmaya emgel olacak kadar yuksek değıl canım....tuop bebek tedavısındede sıkıntı değıl.........ılacını duzenlı kullan....duşer zamanla...bende bu ay balktırıcamm..yukselmesınde.....onemlı değıl.....aslında gıdıp guatr rontgenı çektırmen lazımm...boğazında nodul varmı dıye doktorun demedımı............çook geçmış ols

fatoşcum benim tsh 2.98 burda okuduğum yazılardan o kadar çok korktumki çünkü 2 yada 2.50 üstü olanlar ın tedavisi başarısız olmuş..ve aklım çok karıştı çünkü pazartesi transferim var iptal etmmem imkansız..bende dün doktoruma gittim ve ona sordum kesinlikle bu sonuçların gebeliğe engel olmadığını söyledii..inanki rahatladım biraz...daha dorusu tam olarak sonucu 14 gün sonraki gebelik testinde alıcam bakalım umarım doktorum haklıdır...ve pozitif çıkar çünkü bizim başka sorun yok bi tek o çıktı ve ilaç falan kullanmadım..bide referanslara bakıyolar canım...

evet ya....benmıde doktorum çok muhım değil dedı eğer gebelık gerçekleşırse o zaman değerlere bakıp ılaçç verıcez dedı takma kafanı çok yuksek değıl bu değerler..........olcak inşşşş

slm fatos cnm korkma evet önemli bir hormon benim 8 cıkmışdı ilk önce 4 dü sonra tüp bebek sıkıntılarında olsagerek 8 oldu 1 ay tefor kulandım 1 tane busefer 0258 düştü buseferde cok düşmüşdü yarım tefor aldım
suan 4 civarı ama korkma stresden olabilir ve sters yaparsan daha cok artar usg cektir bogazından nodül yoksa korkma ilaca 1 ayda normale dönüyor seninki cokda abartı degil korkma ama tahlilerini yaptırmaya calış tsh baktır ilac aldıkdan 1 ay kadar sonra için rahatlasın

ya tsh tahlilini ne zaman yaptırdınız...çok acil cvp yani adetliykenmi yoksa normal bi gündemiiii

TSH'in adet dongusunun hangi gununde yapildiginin hicbir onemi yok. T3 ve T4 de ayni sekilde. adet gununun onemli oldugu testler FSH ve LH'dir.

tup bebek ya da normal yolla hamile kalmanin mumkun olmasi icin TSH'in 1-2 arasinda olmasi gereklidir. ama 2-3 arasindaysa hamile kalinmaz diye bir sey yok, sadece olasilik dusebilir. 3den fazlasi icin ise daha zor. 1-2 arasi deger idealdir.

ben daha yeni tüp bebek ilaçlarına başlamıştım sadece lucrin kullandım 4 gün sonra adet gördüm adetimin ikinci günü yaptılar tahlilimi tsh yüksek çıktı işte.bide benim anlayamadığım tüp bebeğe başlarken normalmiydi o zamanda kan tahlili yaptırmıştım hiç bişey yoktu ilaçlarımı kullanmaya başldım bu tsh birden yükseliyomu çok değişken bi hormon mu geçenlerde çok üzücü olaylar yaşadım onunda etkisi ola bilirmi acaba

belki başlarken bu testi yapmamışlardır. çünkü her doktor bunu o kadar önemsemiyor malesef. ama strestende çok etkileniyor bu hormon. ilaçlarını kullan inş. düzelir. beni ki 10 civarlarında hergün ilaç kullanıyorum.

stresten de yukselmis olabilir. cok degisken bir hormon bu evet. bu noktadan sonra duzenli kontrol edilmesi lazim. ilaclarini ihmal etme sakin.

benim de değerim 4,5 civarıydı,yaklasık 1 senedir ilaç kullanıyorum.. her 3 ayda bir tahlille tsh'a bakılıyor(tabii başlangıçta ilacın dozunu ayarlamak için her 15 günde bir kan tahlili yapıldı) ama nodül var mı yok mu diye de kontrol ediyorlar.. adetin kaçıncı günü ya da adetli olma şartı yok, aç tok da farketmiyor tahlil için, sadece ilacı hergün düzenli almak önemli, kısa sürede düşüyor değerler.. ama bu ilacı ömür boyu mu içeceğiz bu kafama çok takılıyor...(sanırım stres de baş düşman değil mi bu hipotiroidde)

senin çoçuk varmı benim çoçuğum yok ya yüzden endişeleniyorum bebeğim olsa o kadar kafama takmam inş hamile kalabilirim bi engel çıkmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…