Her ay çift çizgi görmeyi umutla bekleyenler...

• Konu Sahibi Konu Sahibi su828
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
HAYIT, kışın yapraklarını döken, oldukça baharatlı bir kokuya sahip, beyaz-mor çiçekli çalımsı bir ağaççıktır. Çiçekleri yaz sonu açar ve sonbaharda minik yemişler verir. Yaprakları 5-7 yaprakçıktan oluşur. Aynı zamanda 'beşparmak otu' olarak da bilinir. Akdeniz bölgesinde bolca bulunur. Kökü, yaprakları, yemişleri şifa için, sapıysa sepet yapımında kullanılır. Hayıtın bilimsel adı Yunanca'da namus anlamına gelen agnos-castus’tan gelir.

--------------------------------------------------------------------------------

Bir çok hastalığa iyi gelen hayıt, en çok erkeklerdeki cinsel isteği azaltmasıyla ünlenmiştir. "Namus ağacı", "rahip biberi" adları bu özelliğini anlatır. Homeros'un İlyada destanında namus simgesi olarak geçer. Hayıtın şifası için kullanımı yaklaşık 2500 yıl geriye gider. İ.Ö. 450 yılında Hipokrat'ın hayıtın yaraları iyileştirici özelliğine değinmesinden beri bu otun erkeklerde cinsel isteği azaltıcı, kadınlarda hormon dengeleyici etkisi ön plana çıkarak, kullanımı günümüze kadar gelmiştir. 1200 tarihli Fars tıp kitaplarında hayıtın 'zaptedilemez rahim enerjisi' olarak tanımlanan, isteriyi iyileştirici özelliklerine değiniliyor. Mısır'daki pazarlarda hala bu rahatsızlığa karşı satışı yapılıyor.

Almanya'da, 1930 yılında, Dr. Cerhard Madaus'un hayıt üzerine yürüttüğü ilk bilimsel araştırmalar, bu bitkinin kadınların hormon dengesi üzerindeki olumlu etkilerini onaylar. O günden bugüne hayıt, bir 'kadın otu’ olarak tanımlanmaya başlamıştır. Bilim adamları, hayıtın, vücutta hormon dengesini sağlayan hipofiz bezini düzenleyerek, hormon dengesizliğinden kaynaklanan kadın hastalıklarını iyileştirdiğini düşünüyorlar. Biz hayıtın diğer şifa özelliklerini bir kenara bırakıp kadın hastalıklarına etkisi üzerinde duracağız.

MENEPOZDAN KANSERE...

- Doğal olarak yaşanan menopozun dışında ameliyat, radyasyon veya uyuşturucu kullanımının neden olduğu erken menopoz tedavisinde de kullanılır.Vücuttaki pro-jesteron üretiminin azalmasıyla ortaya çıkan rahatsızlıkları bu hormonun üretimini çoğaltarak yok eder. Menopozda görülen ter basmalarına, başdönmesine, döl yolu kuruluğuna, sinir bozukluklarına, isteriye, kabızlığa, hazımsızlığa, osteoporosis'e (kemik içlerinin koflaşarak zayıflamasına neden olan bir hastalık) iyi gelir. Rahmin ameliyatla alınmasından sonra vücudun dengelenmesine yardımcı olur.

-Adet öncesi görülen, adetin başlamasıyla kesilen, alınganlık, kızgınlık, duygusal çöküntü, göğüslerde şişme ve hassasiyet, tatlı yiyeceklere aşırı istek, kabızlık veya ishal, karın şişmesi, başağrısı gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.

-Düzensiz adette, özellikle endometriosis (rahim içindeki salgıfi zarın bulunmaması gereken yerlerde bulunması) ve olağandışı rahim oluşumlarının bulunduğu durumlarda.

-Rahim kistlerinde; yumuşak adele dokusunda oluşan lifsi kistlerin tedavisinde.

-Bazı rahim iltihaplarında

-Projesteron ağırlıklı doğum kontrol haplarının kullanımı sonrasında adet döngüsünün düzenlenmesinde.

-Emziren annelerde süt üretimini arttırmada kullanılır. Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre hamilelikte kullanılmasının bir sakıncası yoktur ancak 3. aydan sonra kullanımı sütün erken gelmesine neden olabilir. Sütü fazlalaştırmak için kullanılıcaksa doğum ertesi hemen hayıta başlanılır.

-Buluğ çağındaki gençlerde veya yetişkin erkeklerde görülen aknenin tedavisinde, iki-üç aylık bir kullanım sonucunda başarılı sonuçlar elde edilmiştir.

-Adet döneminde dizde oluşan ödemlerde.

-Buluğ çağında, emzirme dönemi ya da menopozda ortaya çıkan çene kemiği hastalığında.

Düzenli hayıt kullanımı östrojeni düşürür ve böylece üreme organlarındaki dokuları kanserden korur. Projesteronu arttırarak kemikleri ve rahim duvarlarını güçlendirir.

Hayıtın toplanması ve hazırlanması

Hayıt hapını, bitki ilacı satan eczanelerde, vitex agnus-castus adı altında bulabilirsiniz. Kendi ilacınızı kendiniz yapmak istiyorsanız önce hayıtı topladığınız yere dikkat etmeniz gerekir. Bitkiyi, araba yollarından ve ilaçlı tarım arazilerinden uzak yerlerden toplayın. Yemişleri toplamak için en uygun zaman Eylül ayıdır. Tentür yapımı için topladığınız yemişler önce ezilip, sonra alkolün içinde birkaç hafta bekletilir. 35-40 derecelik iyi cins votka bu iş için idealdir. 300gr. ezilmiş hayıt yemişi 1 litre alkolde en az iki hafta bekletilir. Karışımı arada bir sallamak gerekir. Tentür yapımında iki değişik görüş vardır; biri alkol-hayıt karışımını renksiz camda bir hafta güneşte bekletmek, diğeri ise karanlık, serin bir yerde birkaç hafta bekletmek. İki yöntemi de deneyip size uygun geleni yapmanızı öneririz. Bekleme süreci sonunda elde edilen bulamaç süzülür ve koyu renkli bir şişede saklanır. Bu şekilde yaptığınız ve serin bir yerde sakladığınız tentür iki-üç yıl bozulmadan dayanır. Hayıt kullanmanın bir diğer yolu da yemişlerini öğütmektir. Elde ettiğiniz tozu kapsüllere koyarak veya çay yaparak kullanabilirsiniz. Ancak yemişlerin öğütülür öğütülmez kullanılması gerekir. Aksi halde öğütülmeyle açığa çıkan bazı maddeler oksijenle temas sonucu bozulurlar.

Kullanım süresi ve dozu

Hayıt, bitkibilimciler tarafından yavaş bir ot olarak tanımlanır.Bazı araştırmalara göre iyileşme belirtileri 10 gün içinde gözükmeye başlasa da tam bir tedavi için en az 6 ay boyunca günlük kullanımı gerekir. Hastalık belirtileri tamamen ortadan kalktıktan sonra 3-6 ay daha hayıtın kullanımına devam edilmelidir. Yoksa geriye dönüş yaşanır. Akne tedavisinde üç aylık kullanımın yeterli olduğu görülmüştür.

Hayıt tentürü için doz, sabahları aç karına 40 damladır (bir damlalık dolusu). Bazı otacılar 3 damlalık dolusu kullanılmasını önerirler. Taze öğütülmüş yemişlerinden günde 3-6 kapsül veya 400mg tozundan demlenmiş çay.

Bibliyografya

-Baytop, Turan. 1999.'Türkiye'de Bitkilerle Tedavi'. Nobel Tıp Kitapevi, istanbul. -Bremness, Lesley. 1988. 'The Complete Book OfHerbs'. Dorling Kindersley. London. -Chevallier, Andrew. 1996. 'The Encyclopedia Of Medicinal Plants'. Dorling Kindersley. London.

-Hobbs, Christopher. 1990. 'Vitex, The Wo-men's Herb'. Botanica press. Santa Cruz. -Ody, Penelope. 1993. 'The Complete Medicinal Herbal'. Dorling Kindersley. London. -Tierra, Michael. 1988. ' Planetary Herbology'. Lotus Press. USA.

-Weed, Susun. 1992. 'Menopausal Years, The Wise Woman Way'. Ash Tree Publishing. NY.

Sentetik hormon tedavisine karşı hayıt

SENTETİK hormon tedavisinin 60 yıllık geçmişine baktığımızda elde edilen pek çok başarıya karşı pek çok soruna da yol açtığına tanık oluruz. Yan etkileri arasında; mide bulantısı, göğüslerde hassasiyet,vücutta sodyum ve su depolanmasından kaynaklanan kalp ve böbrek rahatsızlıkları, ender olarak rastlansa da kist oluşumları, bunalım, kilo alma, kanser, damar hastalıkları sayılabilir. Uzun süreli kullanımında ise hipofiz bezindeki hormon dengesini sağlayan alıcıların hassasiyetini azaltarak kalıcı bir zarara neden olduğu görülmüştür. Sentetik hormonların molekül yapısı vücûdun salgıladığı doğal östrojen ve projesterondan çok farklı olduğundan, hormonları dönüştürmekle görevli karaciğer onları tanımakta ve işlemekte zorlanır. Bu da uzun süreli kullanımlarda karaciğer kanseri ve rahatsızlıklarına neden olabilir. Kısa dönemli sentetik hormon tedavilerinin hastalık belirtilerini ortadan kaldırdığı yadsınamaz. Uzun süreli hormon dengesizliğinin neden olduğu ilerlemiş hastalıklarda tek çare sentetik hormon tedavisi olabilir. Bu gibi ilerlemiş durumlarda hayıtın etkisi olmaz. Böyle durumlarda sentetik hormon tedavisi kadar doğal ilaçlar konusunda da bilgili doktorlara başvurmanız önerilir. Alman doktorlar, doğal ilaçların kullanımında ve bunların araştırılmasında dünyada öncü durumundadırlar. Bu araştırmaların sonuçlarını* aşağıda özetleyebiliriz:

-Hayıt sentetik hormon tedavisine alternatif bir tedavidir.

-Hayıt, hormon dengesizliğini doğrudan hipofiz bezine etki ederek düzenler. Böylece sorunu kaynağından çözümler.

-Hayıtın kendisi bir hormon olmadığından etkisi dolaylıdır. Bu nedenle yumuşak ve yavaş bir tedavi sağlar.

-Hayıtın yan etkisi %2 gibi düşük bir orandadır. Ciltte karıncalanma dışında bir yan etkisine rastlanmamıştır. Hayıt kullanımı bırakıldığında karıncalanmanın da geçtiği gözlenmiştir.

-Hayıt, adet döngüsünün her döneminde kullanılabilinir. (Döngünün yalnızca ikinci döneminde kullanıl-masi gerektiğini söyleyenler de vardır).**

-Sentetik hormon tedavisinde emziren annelerin tedaviyi kesmeleri gerekirken, süt üretimini arttırdığından hayıt tedavisine devam edebilirler.

-Uzun süreli sentetik hormon tedavisi gerektiren bazı hastalıklara bir yıllık hayıt tedavisi yeterli gelebilir.

-Hayıtın arkasında 2000 yıllık bir deneyim ve kullanım varken, sentetik hormon tedavisinin 60 yıllık bir tarihi vardır.

-Hormon tedavisinin maliyeti hayıta göre çok yüksektir.

sucum sağol canım ama bu sefer ümitliydm :( gerçi adet olmadım ama belırtıler basladı :50:

adet sancısı hamilelik belirtiside olabilir benim öyle olmuştu lekemde gelmişti adet oldum diye ağlamıştım ertesi gün çift çizgiyi görmüştüm
Kızlar hayıt tohumu için ben o bitki sayesinde ilk denediğim ay hamile kaldım dr pco tedavi gerek dedi o ay aktardan alıp içtim Allahın izniyle mucize gibiydi çift çizgiyi görünce inanamıştım

kesinlikle hayıt çok güzel

hayıt tohumu ne ıcın ıctın cnm pco ıcın mı buarada saglıkla kucagına alırsın ınsalllahhh bebısını :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: darısı bıze ınsallahhh.. bnde bal çörekotu kurune baslamayı dusunuorm

bence ada çayı ve hayıt dene

Günaydın herkese dün kendimi tanıtmıştım bir oğlum var ikinciyi istiyorum Allah nasip ederse oğlumda bende kürler yaptım sizlerel paylaşayım belki faydası olur

İncir kürü
Civanperçemi
Hayıt tohumu

Eşime:

Keçi boynuzu kürü ve keçi boynuzu yedirdim

3. ayımızda oldu Allah'ın izniyle birde ilk ayımda soğan kürü yapmıştım kistim vardı olamz demeyin arakadaşlar olmasa benim olmazdı 5 cm lik kistim vardı rahimim sağa dönüktü prolaktinim yüksekti yeter ki kafanız rahat olsun ben hamiel kaldığım aya diye yapıyordum ona odaklanmıştım bebek ikinci planlandaydı tabi bol bol dua ve her yerd eyazıyorum imkanınız varsa adak adayın eşim adamıştı.

Bu ayda adaçayı kullandım 11. gün yumurta akı akıntım geldi 14. gün yumurtladım tabi biz kaçırdık yani 11. gün oldu ilişki tuttuysa Rabbim'den.

Ben çok takardım olmayacak diye çok üzülürdüm ama olmuyor sakin olmak lazım.

Selamınaleyküm

Bugün aşure günü 10 kişiye selam verin, evinize erzak alın bereketli olur, bugün sular şifalı yıkanın hatta boy abdesti alın ve bugün sadaka verin.

Selamınaleyküm

Bugün aşure günü 10 kişiye selam verin, evinize erzak alın bereketli olur, bugün sular şifalı yıkanın hatta boy abdesti alın ve bugün sadaka verin.

bugün özellikle öğlen-ikindi arası gusül alıpta nafile namaz kılın dua edin diye duymuştum.allah evlat isteyenlere evlat tadında taddırsın inşallah..

ben gelince sen olmuyosun sen gelınce ben olmuyorum cnm :)))

ben günün 16 saati öküz gibi uyuduğum için geri kalan kısmında ders çalışıp ev işleriyle ilgilenmeye çalışıyorum ondan denk gelemiyoruz canım :1:

merhabalar sonunda hem bebek planlayıp hem de yeni tanışmakta olan bir topik gördüm. aranızda bana da yer var mı acaba??
Bu arada....BAT: 12 Ekim. Bu ay ilk deneme ayımız.. ve 27 yaşındayım

elbette canım. hoşgeldinn :16:

Ya kizlar bana test yapma bekle dediniz ama bir an bile aklimdan cikmio :( allah'im sabir ver...

sık düşünü canım benim az kaldı :16:

Kızlar hayıt tohumu için ben o bitki sayesinde ilk denediğim ay hamile kaldım dr pco tedavi gerek dedi o ay aktardan alıp içtim Allahın izniyle mucize gibiydi çift çizgiyi görünce inanamıştım

ben bir ay hazır suyunu alıp içmiştim ama aktar bana hergün devam et dedi

Ben de katılabilr miyim ;) ilk defa deniorz bu ay ümitli değilim nedense ama ilk ay oldgndan asırı heyecanlıym adetime bi hafta kaldı pofff

sık dişini canım ilk ayınmış inşallah bebeğin gelmiştir ama gelmediysede üzülüp strese girme önümüzdeki ay inşallah :16:

evet beklemek zor geliyor insana ama madem 1 yıldır böyle bir durum var test filan yapma bekle bakalım belirtiler olunca adet günün geçince yaparsın. öteki türlü o tek çizgiyi görmek insanı etkiliyor hakikaten. biz daha bu ay denemeye başladık. son bir kaç gündür başım dönüyordu arkadaşlar olabilir bi test yap dediler. biraz gaza geldim. yaptım. aslında hamile olmadığımı hissediyordum ama bi deneyeyim dedim. tek çizgiyi görünce bi tuhaf oldum. akşam eşim çöpte görmüş o bile üzülmüş :) biz bunu hissettiysek senin hissetmen daha normal. o yüzden bence biraz sal , şöyle 3-4 gün bekle bakalım nolcak

canım hemen test yapmasaydın keşke. biliyosun önce kanda yükselir değer ve sonra idrara geçip yükselmeye devam eder. sende bekle bakalım biraz.

Kızlar ben beş ay denedim baktım olmadı bi ay göğsümden süt geldi 45 günde bir adet görüodum falan dra gittim dr pco sun yumurtan gelişmio dedi bana küçük kalıp kistleşiomuş yumurta geliştirici vericem sana gelecek ay dedi bende o ay aktardan hayıt tohumu aldım adetin ilk günü içilio 15 gün devam edilip bırakılıo çünki adetten 15 gün sonra yumurtluosun zaten günde 2 bardak sabah akşam 1 tatlı kaşığı tohumu bir bardak suyun içinde 5 dk beklettim bazende 5 dakika kaynatıp içtim ama taze hazırlayacaksınız kızlar inanın deneyin o ay yumurta takibi için doktora gittiğimde biri 13 biri 16 mm iki yumurtam gelişmişti ilaçsız dr inanamadı zaten ve o ayda hamile kaldım:) ben bile inanamıyorum hala bu çayı herkese tavsiyeediyorum artık amerikada falan millet bunun hapını kullanıo drlar veriomuş peygamber efendimiz zamanından bu yana kullanılıomuş kadın çayı diyolar zaten hormonları düzenlio menopoza iyi gelio pralaktin yüksekliğini düzeltio zayıflatıo her derde deva eğer çocuk için içilmeyecekse 3 ay içip bir ay kürü bırakıp dinlendiriosun vücudu sonra tekrar içebilirsiniz kesinlikle deneyin kızlar

hay Allah razı olsun canım yaaa nerden geldin sen böyle. bütün merak ettiklerime cevap vermişsin ben deli gibi 30 gün içtim bu suyu. bak 15 gün içiliyomuş. birde 2 bardak derken su bardağımı olacak bana 1/4 çay bardağı hayıt suyunun üzerini normal suyla tamamla iç demişti aktar.

Günaydın herkese dün kendimi tanıtmıştım bir oğlum var ikinciyi istiyorum Allah nasip ederse oğlumda bende kürler yaptım sizlerel paylaşayım belki faydası olur

İncir kürü
Civanperçemi
Hayıt tohumu

Eşime:

Keçi boynuzu kürü ve keçi boynuzu yedirdim

3. ayımızda oldu Allah'ın izniyle birde ilk ayımda soğan kürü yapmıştım kistim vardı olamz demeyin arakadaşlar olmasa benim olmazdı 5 cm lik kistim vardı rahimim sağa dönüktü prolaktinim yüksekti yeter ki kafanız rahat olsun ben hamiel kaldığım aya diye yapıyordum ona odaklanmıştım bebek ikinci planlandaydı tabi bol bol dua ve her yerd eyazıyorum imkanınız varsa adak adayın eşim adamıştı.

Bu ayda adaçayı kullandım 11. gün yumurta akı akıntım geldi 14. gün yumurtladım tabi biz kaçırdık yani 11. gün oldu ilişki tuttuysa Rabbim'den.

Ben çok takardım olmayacak diye çok üzülürdüm ama olmuyor sakin olmak lazım.

civan perçemini nasıl içtin canım. birde incir kürünü 15-16 incir diyo ya 1 çuval incir almak lazım onu yapabilmek için :27:

Selamınaleyküm

aleyküm selam canım. Allah razı olsun hatırlatman için.

bugün özellikle öğlen-ikindi arası gusül alıpta nafile namaz kılın dua edin diye duymuştum.allah evlat isteyenlere evlat tadında taddırsın inşallah..

amin allah razı olsun canım hoşgeldin aramıza.

Kızlar merhaba..benim bat 14 Ekim normalde 27 gün sonra adet olmam gerekirdi hiç gecikmem olmaz.adet günümde 9kasımdı idrar testi yaptım ama negatif.hala adet olmadım 31.gün bugün test yapmak istiyorum ama negatif görmekten korkuyorum.35.günü beklemem gerekiyormuş sanırım:((

Kızlar merhaba..benim bat 14 Ekim normalde 27 gün sonra adet olmam gerekirdi hiç gecikmem olmaz.adet günümde 9kasımdı idrar testi yaptım ama negatif.hala adet olmadım 31.gün bugün test yapmak istiyorum ama negatif görmekten korkuyorum.35.günü beklemem gerekiyormuş sanırım:((

canım kan testine gitsene. kanda değer 5 iken bile çıkıyo ama idrarda en az 100 olması gerekiyo diye biliyorum:26:

Günaydın kızlar asure gününüz mübarek olsun. Bol duayla geçirin bugünü.
Allahım isteyen, dileyen herkese hayırlısıysa sağlıklı hayırlı evlatlar versin.. Çocuğum olsun yeter ki demeyin.. Olacaksa hayırlı olsun. Değilse beklemeye razıyız..

Günaydın kızlar asure gününüz mübarek olsun. Bol duayla geçirin bugünü.
Allahım isteyen, dileyen herkese hayırlısıysa sağlıklı hayırlı evlatlar versin.. Çocuğum olsun yeter ki demeyin.. Olacaksa hayırlı olsun. Değilse beklemeye razıyız..

aynen kuzum beklemeye razıyız hayırlısı olacaksa gelsin hayırsız evlat olacaksa olmasın

Bugünde adet olmazsam yarın kan tahlili yaptırayım o zaman inşallah çıkar:((

çıkar canım artık. inşallah hamilesindir

dünyayla iletişimim o kadar kesilmişki evin karşısına entegre et tesisi inşaa ediliyodu en son gördüğümde temeli atılıyodu şimdi 2. katını bile çıkmışlar. :27:

Back
X