Canım maddi açıdansa hiç düşünme derim bak gerçekten öyle nasipli geliyorlar ki rızıklarıyla geliyorlar sen rızkından şüphe edip ertelersen Rabbim'in gücüne gider herkes iyi şartlar imkanlar sunmak ister ama ben hep diyorum çocuklara her şeyi sunarsan nasıl kıymet bilecekler yok'u nasıl anlayacaklar her ortama hazır büyütmek lazım önüne her şeyi sermemek lazım bizde önce oğlum diyoruz ama yeri gelince istediği her şeyi almıyoruz açıklama yapıyoruz neden almadığımızı 2,5 yaşında ama anlıyor inan mesela oğlum şimdi paramzı yok diyoruz tamam anne diyebiliyor ama biz her istediğini yapıp bu sözü söyleseydik banane istiyorum diye ağlardı, manevi olarak ertelersen bir şey diyemem ama maddi yönden erteleme derim, bizim daha evimiz yok hala taksit ödüyoruz eşya taksiti daha alınacaklar var ama ömürde gidiyor 30 yaşındayım daha 3. olacak inşallah
ben varlığıda gördüm yokluğuda
varlıktan önce yokluğu gördüğüm için istediği bişeyi alamamak ne demek çok iyi biliyorum
annemden bebek isterdim paramız yoktu annem havluyu eşarpla sarar kundakta bebek yapardı onunla oynardım
arkadaslarım barbie bebekleriyle oynarken ben yanlarına gidemezdim
çok zor günler geçirdik
çok şükür şuan aileminde benimde durumumuz iyi
ama ben çektiğim için çocuğum çekmesin istiyorum.
tabiki her dediğini yapmayacağız
görüyorum her istediği olan çocuklar şımarık ve isyankar yetişiyor.
benim birikimim olsun sonra paramız yok diyeyim o önemli değil
psikolojik olarak ben orda ona ait birikim olduğunu bileyim istiyorum
şuan mesela ablamın kızı bişey istediği zaman ablam paramız yok dediğinde olduğun bildiğim halde içim sızlıyo
çünkü küçük bir çocuğun para yok cümlesinden ne anladığını daha doğrusu ne anlamadığını çok iyi biliyorum
evet her çocuk kısmetiyle doğar
rabbim onları daha yoktan var etmeden rızklarını dünyaya yolluyormuş
kimbilir belki benim bebeğimin rızkı da babasının aldığı bu dükkandadır bilemiyorum
dediğim gibi
kafam çok karışık
zaten kürtajdan sonra her ne kadar etrafıma ben iyiyim mesajı versemde psikolojim hiç iyi değil
kabullenemiyorum hiçbişeyi
bu dükkanı bile kabullenemedim mesela
o zamanlar dotorlarım çok ısrar etti psikolojik destek al en azından 6 ay geri at çocuk isteğini ve psikolojik olarak yaralarını sar dediler ama ben istemedim hemen olsun dedim
şimdi çok pişmanım keşke dinleseydim onları
düşükle ilgili okumadığım araştırmadığım şey kalmdı sayılır nerdeyse başta hep kendimi suçladım ama sonra anladım sağlıklı olmayan embriyo için yapılacak bişey yok hatta dr bebek düşürmek öyle kolay bişey değil dedi kadınlar çocuk düşürmek için neler yapıyolar merdivenden bilerek düşenler yataktan kendini atanlar neler var ama sağlıklı gebelik kolay kolay düşmez senin suçun değil dedi...ikna oldum ama üzüntüme ilaç olmadı tabii ...doğum kontrol hapıda kullandım belkide ondan dicem ama ben ilacı bıraktıktan tam bir sene sonra oldu bebeğim yani etkisi o kadar sürermi bilmiyorum
beterin beteri var kuzum keşke olmasaydı elbet ama düşük olduğuna senden kaynaklanmadığına şükret
ya benim gibi olsan ne yaparsın
kendini suçlamayı vicdan azabını gel bana sor