Her Bayram Zehir

Nisan

Guru
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
300
90
318
Evet 19 yıldır her bayramı zehir etti bana.o bildiğimiz rutinler yok benim kocamda.Bayram namazı kılınır.Namazdan gelene kadar kahvaltı hazır olur.Aynı şehirdeyiz aile büyüklerine gidilir el öpülür .Ben böyle gördüm.Ama itinayla her bayram bir huzursuzluk çıkarıp gitmiyor ya da gittiyse bugüne kadar sayılıdır diyeyim de hakkı geçmesin.
Biz beraber çalışıyoruz. Bu ara o kadar yoğun ki işler ,ev işlerini aksattım.çamaşır yıkansa sermeye vaktim olmadı pazar dahil çalıştık.Ama bayram sabahı yok çorabım yok,atletim kalmamış,aynı pantolonu giyip duruyorum diye bir sürü söylendi. Evlilikten de soğumuş.Saydıkları doğru.Haklı olabilir ama demekki bende de kapasite bu.Niye yaptıklarım görünmüyo takdir edilmiyo da yapamadıklarım, yetişemediklerim gökyüzüne çıkartılıyor.Çocuğumuz da yok.Bu bir işaret mi ki.Çok rahatsızsan bitirelim dedim nasıl biliyosan öyle yap dedi.Azıcık cesaretim olsa ahhh....

Ah ah canım. Ev işi sadece sana ait değil ki, ikiniz de çalışıyorsunuz zaten, kapasite meselesi değil bu. Çamaşırım kalmadı diye şikayet edeceğine iş paylaşımı yapsanız ağzınızın tadı bozulmayacak. Bu şekilde zıtlaşmak yerine yardım iste, yetemiyorum de. Anlayış gösterdi gösterdi, göstermezse o zaman farklı bir yol denenir.

Siz ailenizde böyle görmüşsünüz diye eşiniz de sizin gibi mi olmalı? Huzursuzluk çıkarıyorsa demek ki huzursuz oluyor. Her bayramda ritüel gerçekleştirmek istemiyor demek ki. İbadet içten gelerek yapılmalı zorlamayla değil. Çok fazla çalışıyormuşsunuz, niye bazı bayramları da tatil olarak değerlendirmediniz. Kusura bakmayın da pazar günü bile çalışınca kazandığınız size mutluluk getirmemiş işte. Karı koca 3-4 gün eğlenmek kafa dinlendirmek için bir yerlere gidebilirdiniz. Çocuk yoksa uzun uzun planlamaya da gerek yok, hadi şuraya gidelim deyip o an bile yola çıkabilirsiniz.

19 sene aynı yerde beraber yoğun çalışınca evlilik değil ev arkadaşlığına dönmüş gibisiniz. Çok çalışıyormuşsunuz niye bir yardımcı tutmadınız? Çocuksuz ev fazla dağınık da olmaz. Haftada 2-3 yarım gün gelip ortalığı temizler toplar çamaşırlarınızı yıkar ütülerdi. Ayrıca hem işte çok çalışıp hem evde yapmak zorunda değilsiniz eşiniz de bir işin ucunu tutmalı. Eşinize, ben de seninle aynı yerde bütün gün çalıştım farkındaysan, ev işi aksıyor diyorsan sen bir çözüm bul o halde, bendeki güç sınırsız değil deyin.

Hep eşinizde kabahat bulmayın. Hayat sadece çalışmaktan ibaret değil. Bir şeylere ilgi heyecan duymak insanı canlı tutar. Mesela iki günlüğüne başka bir şehre gitmek oranın yemeklerini yemek gezmek falan bile beni mutlu eder. Buradan bakınca bana bile çok sıkıcı göründü evliliğiniz. Akşam eve yatmadan yatmaya gelmek, iş dışında bir şeyler yapmamak, herkesin evinde ailece olduğu pazar gününü bile işyerinde geçirmek çok monoton değil mi?

Çalışıyor kendi paranızı kazanıyorsunuz. Ee tüm ev yükü de sizde, çocukta yok daha ne olsun cesaret etmeniz için. Bir zahmet beyefendi kendi yıkasın assın çamaşırları.. Hatta siz ona çıkışın tişörtüm kalmamış niye çamaşırları yıkamadın diye. İkinizde çalışıyorsanız ev işleri de ortaktır. Annesinin paşası kaldıracak kıymetlisini bir zahmet..!! Vurun tekmeyi gitsin.

Benim eşim de ilk evlendiğimizde böyleydi, sonra yola geldi. Çocukken anneleri mi alıştırıyor bunları böyle nedir? Herkes kendi pantolonuna çorabına kendi sahip çıkacak, ne o öyle 3 yaşında çocuk gibi, hani benim çorabım hani pantolonum.

Bayramlaşmaya gidip gitmemek kendi tercihi. Kimisi cidden sevmez, sürekli akraba gezip heryerde aynı yiyecekler çocukken baygınlık gelirdi. Birde sizin ailenize gidiliyor muhabbet dışı kalıyorsa tamda benim çocukken yasadigimi hissediyordur . Bizi ailemiz dinlemezdi ergenliğe kadar . Ama eşinizin size çorabı vs bahane ederek gitmemeye çalışması da çocukça. Ayrıca pazar dahil delice çalışacak kadar bir hayat ortada bır evlilikte bırakmamış. Çocukta yok neden korkuyorsunuz ki bi durup düşünün önce. Sorun bayram mı yoksa evliliğinin mi

Bayramlardaki ritüeller kısmına katılmıyorum. Benim de en sevmediğim şey ev ziyaretleri. Annem ve kv dem dışında kimseye gitmiyorum. Onun yerine çocuklarımı eğlendirecek aktiviteler planlıyorum. Eşiniz de sevmiyor olabilir. Yoğun çalışıyormuşsunuz, bayramı dinlenme olarak görüyor olabilir.
Ev işleri konusunda da eşiniz haksız. Bı zahmet kendi pantolonunu kendi sahip çıksın.

Ah ah canım. Ev işi sadece sana ait değil ki, ikiniz de çalışıyorsunuz zaten, kapasite meselesi değil bu. Çamaşırım kalmadı diye şikayet edeceğine iş paylaşımı yapsanız ağzınızın tadı bozulmayacak. Bu şekilde zıtlaşmak yerine yardım iste, yetemiyorum de. Anlayış gösterdi gösterdi, göstermezse o zaman farklı bir yol denenir.
Benim de beklentim iş paylaşımı.Dile getirmiyorum çünkü biliyor ve dolayısıyla yetişemediğimi tahmin ediyor olmasını bekliyorum .Söylesem de ima etsem de farklı zamanlarda çok etkili olmadı aslında neyi kendiliğindem anlamasını bekliyorsam😏

Evlilik yorulmuş.İte ite gidiyor çoğu şey sevginin olduğu bir evde hoş gorulebilirdi.Calisiyorsaniz yardımcı alabilirsiniz

Çocuk olmayınca bir evlilik nasıl bu hale gelir yahu siz tavşanlar gibi olmanız gerek kez mi ...
Sorun eşinde bitiyor ..ben çalışmadığım halde ev işini ve çocuk bakma işini eşimle birlikte yapıyoruz o bana yardım etmiyor veya ben ona yardım etmiyorum beraber yapıyoruz direk misal ben miniğin altını alıyorsam o bulaşık yikar veya büyük olanin ödevini yaptirir ...ilerde bende çalışmaya başlayacağım büyük ihtimalle böyle olmazsa nasıl çalışırım zaten ?

Kurutucu alin camasirlar icin .is yetsmiyorsa kadin cagirin bu kadar yuklenmeyin kendinize .erkklerin hizmetci kadin zihniyeti ne zaman biter acaba kendinize deger verin lutfen

Evet 19 yıldır her bayramı zehir etti bana.o bildiğimiz rutinler yok benim kocamda.Bayram namazı kılınır.Namazdan gelene kadar kahvaltı hazır olur.Aynı şehirdeyiz aile büyüklerine gidilir el öpülür .Ben böyle gördüm.Ama itinayla her bayram bir huzursuzluk çıkarıp gitmiyor ya da gittiyse bugüne kadar sayılıdır diyeyim de hakkı geçmesin.
Biz beraber çalışıyoruz. Bu ara o kadar yoğun ki işler ,ev işlerini aksattım.çamaşır yıkansa sermeye vaktim olmadı pazar dahil çalıştık.Ama bayram sabahı yok çorabım yok,atletim kalmamış,aynı pantolonu giyip duruyorum diye bir sürü söylendi. Evlilikten de soğumuş.Saydıkları doğru.Haklı olabilir ama demekki bende de kapasite bu.Niye yaptıklarım görünmüyo takdir edilmiyo da yapamadıklarım, yetişemediklerim gökyüzüne çıkartılıyor.Çocuğumuz da yok.Bu bir işaret mi ki.Çok rahatsızsan bitirelim dedim nasıl biliyosan öyle yap dedi.Azıcık cesaretim olsa ahhh....
iyi niyetlisisniz ama bana göre değil . bayram ziyareti sevmem, el öpme sevmem. mecburi gitmeme gerekenlere giderim . anneneinz babanız yerrli . ablanızla annenizin evinde buluşusursunuz tatamamamdır.

ev işine gelince yardımcı alacaksınız bu kadar basit . evliliğinizde ki sıkıntılar basit yollarla çözülür. eğer çözmezseniz sıkıntı büyük

Eşiniz hem karnım doysun, hem pastam dursun diyor. Madem siz ona işte destek oluyorsunuz, o da size evde destek olsun. Beraber çalıştığınız için sizin evliliğiniz şirket gibi olmuş. Benimde ilk eşimle böyleydi. Sadece iş konuşurduk, ortak paydamız yoktu başka. Çocuğumuz da yoktu aynı sizin gibi.
Sürekli işteyseniz evinizin çok dağılmaması lazım. Haftada bir gündelikçi alın. Çamaşır işini de bir sisteme koyun. Eve gelir gelmez makinaya atın. Çamaşır sermeye vaktiniz olmayacak ne olabilir ki?

Bayram etkinliklerine katılmaktan hoşlanmıyor olabilir orda birşey denilmez ama ev işi sadece kadının görevi değil. Sende çalışıyorsun ikisini eksiksiz yapmak zor iş . Begenmiyorsa hizmetçi tutsun 😏

Benim de beklentim iş paylaşımı.Dile getirmiyorum çünkü biliyor ve dolayısıyla yetişemediğimi tahmin ediyor olmasını bekliyorum .Söylesem de ima etsem de farklı zamanlarda çok etkili olmadı aslında neyi kendiliğindem anlamasını bekliyorsam😏
İma, hissettirme falan.. Erkekler bunları anlamaz. Görür, bilir ve yine de yardım etmezler çünkü; kendi aralarında bile biri direkt yardım istemezse diğeri asla yardım etmez bunu hakaret kabul ederler. Mantık şu, yardım istemediğine göre yapabiliyor ve ihtiyacı yok... O yüzden yardım etmesini söyle, hatta;
Ben yemeğı yaparken sen çamaşırı asar mısın? Bu kadar. Ha hem eşine yardım ettirip hem bir yardımcı alabilirsen şahane olur tabii.

Bizim ailede çok katı olmasa da bu ritüeller var ve ben nefret ediyorum. Büyük ihtimalle evlendiğimde her bayram tatile gideceğim. Bayramları hiç sevmiyorum zul geliyor misafir görmek.

Eşiniz de sevmiyordur. Hak veriyorum bu konuda.

Hiç mi ev işlerinize yardım etmiyor eşiniz?

Siz ailenizde böyle görmüşsünüz diye eşiniz de sizin gibi mi olmalı? Huzursuzluk çıkarıyorsa demek ki huzursuz oluyor. Her bayramda ritüel gerçekleştirmek istemiyor demek ki. İbadet içten gelerek yapılmalı zorlamayla değil. Çok fazla çalışıyormuşsunuz, niye bazı bayramları da tatil olarak değerlendirmediniz. Kusura bakmayın da pazar günü bile çalışınca kazandığınız size mutluluk getirmemiş işte. Karı koca 3-4 gün eğlenmek kafa dinlendirmek için bir yerlere gidebilirdiniz. Çocuk yoksa uzun uzun planlamaya da gerek yok, hadi şuraya gidelim deyip o an bile yola çıkabilirsiniz.

19 sene aynı yerde beraber yoğun çalışınca evlilik değil ev arkadaşlığına dönmüş gibisiniz. Çok çalışıyormuşsunuz niye bir yardımcı tutmadınız? Çocuksuz ev fazla dağınık da olmaz. Haftada 2-3 yarım gün gelip ortalığı temizler toplar çamaşırlarınızı yıkar ütülerdi. Ayrıca hem işte çok çalışıp hem evde yapmak zorunda değilsiniz eşiniz de bir işin ucunu tutmalı. Eşinize, ben de seninle aynı yerde bütün gün çalıştım farkındaysan, ev işi aksıyor diyorsan sen bir çözüm bul o halde, bendeki güç sınırsız değil deyin.

Hep eşinizde kabahat bulmayın. Hayat sadece çalışmaktan ibaret değil. Bir şeylere ilgi heyecan duymak insanı canlı tutar. Mesela iki günlüğüne başka bir şehre gitmek oranın yemeklerini yemek gezmek falan bile beni mutlu eder. Buradan bakınca bana bile çok sıkıcı göründü evliliğiniz. Akşam eve yatmadan yatmaya gelmek, iş dışında bir şeyler yapmamak, herkesin evinde ailece olduğu pazar gününü bile işyerinde geçirmek çok monoton değil mi?
Bir kere bile ibadet etmesi için cümle kurmadım.Hiçbirşey için zorlamadım .Zaten bulunduğumuz yerde birtek onun ve benim annem babam var.Sadece 1. Gün bayramlarını kutlayıp sonrası da ne istiyorsak onu yapalım dı hayalim. Hatta dedimki eve bile girmeyelim kapıdan bayramlaşıp yolumuza devam edelim.inatla karışık bir durum yaşatıyor bana .Pazar dahi çalışmak ise de onun tercihi.Tam bir işkolik .Kaldıki bu durumu bile sorun etmeyip yardımcı olmaya çalışırken yine kötü olan ben oluyorum ya bozulmam ona.haa bu kadar çalışmak da çok para kazanma hevesinden değil.Aldığı sorumlulukları yetiştirmek için çabalamaktan.

Bir kere bile ibadet etmesi için cümle kurmadım.Hiçbirşey için zorlamadım .Zaten bulunduğumuz yerde birtek onun ve benim annem babam var.Sadece 1. Gün bayramlarını kutlayıp sonrası da ne istiyorsak onu yapalım dı hayalim. Hatta dedimki eve bile girmeyelim kapıdan bayramlaşıp yolumuza devam edelim.inatla karışık bir durum yaşatıyor bana .Pazar dahi çalışmak ise de onun tercihi.Tam bir işkolik .Kaldıki bu durumu bile sorun etmeyip yardımcı olmaya çalışırken yine kötü olan ben oluyorum ya bozulmam ona.haa bu kadar çalışmak da çok para kazanma hevesinden değil.Aldığı sorumlulukları yetiştirmek için çabalamaktan.
Siz gidin ailenizle bayramlaşın adamı niye zorluyorsunuz? Kendi ailesine gidip gitmemek de onun insiyatifinde olsun.

Back
X