- 17 Şubat 2011
- 300
- 90
- 318
Bilmem alışkanlık mı bağımlılık mı ne tutuyor beni.Çalışıyor kendi paranızı kazanıyorsunuz. Ee tüm ev yükü de sizde, çocukta yok daha ne olsun cesaret etmeniz için. Bir zahmet beyefendi kendi yıkasın assın çamaşırları.. Hatta siz ona çıkışın tişörtüm kalmamış niye çamaşırları yıkamadın diye. İkinizde çalışıyorsanız ev işleri de ortaktır. Annesinin paşası kaldıracak kıymetlisini bir zahmet..!! Vurun tekmeyi gitsin.
O ritüeli çoğumuz gibi ben de böyle bir ailede bayramları böyle yaşayarak büyüdüm demek için anlattım aslında.Aynısını o da yapsın diye değil . Eşimden beklediğim kısmı geldiğim aile yapısını biliyor ve en azından onların beklentisini karşılamak adına bir bayram ziyaretini çok görmemesi idi bana.Bir bayramda dinlenmeye vakit ayirsaydiniz ya. Yok namaz kılınır kahvaltı hazır olur. Rituel mi olmak zorunda. Eşek gibi pazar günü de dahil çalışıp pazartesi de çocuklar gibi şen bayram sabahı geçirelim demek ne kadar doğru.
Aslında tespitiniz doğru sayılır.Beni ne tutuyo onun muhasebesini yapıyorum şu anda...Sadece bayramda böyle davrandığını düşünmüyorum. O sebeple çocuk yoksa ve 19 senedir böyleyse ömrün kalanı da böyle mi geçmeli?
O kısmı zaten hiç sormayın.Annesi el bebek gül bebek büyütmüş hala anlatır...Benim eşim de ilk evlendiğimizde böyleydi, sonra yola geldi. Çocukken anneleri mi alıştırıyor bunları böyle nedir? Herkes kendi pantolonuna çorabına kendi sahip çıkacak, ne o öyle 3 yaşında çocuk gibi, hani benim çorabım hani pantolonum.
Tabiki bayram değil ondan eminim..Evlilik mi ondan da emin değilim.Neden derseniz.Sürekli gezeceğimiz bir durum da yok ortada.Bariz annemin babamın elini öpmeye gitmek istemedi.madalyonun öbür yüzü ise kendi annesi şu an şehir dışında Babayı kahvaltıya çağırdım hem bayramlaşalım hem de evde yanlız diye..Yedik içtik ona bile bayramın kutlu olsun demedi.Yani bayram seyran özel gün muhabbetlerinde bi daral geliyo adama.Bayramlaşmaya gidip gitmemek kendi tercihi. Kimisi cidden sevmez, sürekli akraba gezip heryerde aynı yiyecekler çocukken baygınlık gelirdi. Birde sizin ailenize gidiliyor muhabbet dışı kalıyorsa tamda benim çocukken yasadigimi hissediyordur . Bizi ailemiz dinlemezdi ergenliğe kadar . Ama eşinizin size çorabı vs bahane ederek gitmemeye çalışması da çocukça. Ayrıca pazar dahil delice çalışacak kadar bir hayat ortada bır evlilikte bırakmamış. Çocukta yok neden korkuyorsunuz ki bi durup düşünün önce. Sorun bayram mı yoksa evliliğinin mi
Aynen hiç sevmiyor ve daha da hırçın oluyor herkese karşı böyle günlerde..Bayramlardaki ritüeller kısmına katılmıyorum. Benim de en sevmediğim şey ev ziyaretleri. Annem ve kv dem dışında kimseye gitmiyorum. Onun yerine çocuklarımı eğlendirecek aktiviteler planlıyorum. Eşiniz de sevmiyor olabilir. Yoğun çalışıyormuşsunuz, bayramı dinlenme olarak görüyor olabilir.
Ev işleri konusunda da eşiniz haksız. Bı zahmet kendi pantolonunu kendi sahip çıksın.
Haklısınız sanırım...Artık ben de başedemediğimi düşünmeye başladım. Dışardan da böyle görünüyor demek ki..Evlilik yorulmuş.İte ite gidiyor çoğu şey sevginin olduğu bir evde hoş gorulebilirdi.Calisiyorsaniz yardımcı alabilirsiniz
Evde ayağa kalktığında mutfağa giderken dahi eline bardak verip şunu da götür desem dahi sen illa birşey yaptırmak zorundamısın diyen bir adam bu,gerisini anlatmaaya gerek yokÇocuk olmayınca bir evlilik nasıl bu hale gelir yahu siz tavşanlar gibi olmanız gerek kez mi ...
Sorun eşinde bitiyor ..ben çalışmadığım halde ev işini ve çocuk bakma işini eşimle birlikte yapıyoruz o bana yardım etmiyor veya ben ona yardım etmiyorum beraber yapıyoruz direk misal ben miniğin altını alıyorsam o bulaşık yikar veya büyük olanin ödevini yaptirir ...ilerde bende çalışmaya başlayacağım büyük ihtimalle böyle olmazsa nasıl çalışırım zaten ?

Ben değersizlik demeyelim de her yükün altına girmeyi görev edinmişim sanırım...Değeri başkası versin diye bekliyorum..Sen kendini bilmezsen karşındaki ne bilsin ama di mi..Kurutucu alin camasirlar icin .is yetsmiyorsa kadin cagirin bu kadar yuklenmeyin kendinize .erkklerin hizmetci kadin zihniyeti ne zaman biter acaba kendinize deger verin lutfen
Ablam yok zaten.Hala hayattayken annem babam, bu zamanları kaçırmamalı diye düşünüyorum. Ömür çok kısa..Sevdiklerimizi böyle zamanlarda üzmeyelim derdim.Size göre bu kötü niyet ise saygım sonsuz...iyi niyetlisisniz ama bana göre değil . bayram ziyareti sevmem, el öpme sevmem. mecburi gitmeme gerekenlere giderim . anneneinz babanız yerrli . ablanızla annenizin evinde buluşusursunuz tatamamamdır.
ev işine gelince yardımcı alacaksınız bu kadar basit . evliliğinizde ki sıkıntılar basit yollarla çözülür. eğer çözmezseniz sıkıntı büyük
Kendisi birazcık destek olsa yardımcıya da gerek yok aslında ama demekki düşünmem gerekecek bundan sonra..
Aynen öyle .Şu anda tek hayatımız iş..Zaten iş gereği de geziyoruz..Combo yani hepsi bi arada..çamaşır sermeye vakit şöyle kalmadı bayram öncesi yoğun çalışmaktan geç geldim kolumu kaldıracak halim olmadı anlayacağınız yorgunluktan aksattım .Bu durumu bilip de hala söylenmeye dili varıyor ya kırgınlığım ona..Eşiniz hem karnım doysun, hem pastam dursun diyor. Madem siz ona işte destek oluyorsunuz, o da size evde destek olsun. Beraber çalıştığınız için sizin evliliğiniz şirket gibi olmuş. Benimde ilk eşimle böyleydi. Sadece iş konuşurduk, ortak paydamız yoktu başka. Çocuğumuz da yoktu aynı sizin gibi.
Sürekli işteyseniz evinizin çok dağılmaması lazım. Haftada bir gündelikçi alın. Çamaşır işini de bir sisteme koyun. Eve gelir gelmez makinaya atın. Çamaşır sermeye vaktiniz olmayacak ne olabilir ki?
Çok haklısınız.Erkek düzdür .Bunu akıldan çıkarıyorum bazen..Ama desem de yapmaz o ayrıİma, hissettirme falan.. Erkekler bunları anlamaz. Görür, bilir ve yine de yardım etmezler çünkü; kendi aralarında bile biri direkt yardım istemezse diğeri asla yardım etmez bunu hakaret kabul ederler. Mantık şu, yardım istemediğine göre yapabiliyor ve ihtiyacı yok... O yüzden yardım etmesini söyle, hatta;
Ben yemeğı yaparken sen çamaşırı asar mısın? Bu kadar. Ha hem eşine yardım ettirip hem bir yardımcı alabilirsen şahane olur tabii.

Maalesef..Çok nadir..Ansız bir misafir bastırırsa falan..Bizim ailede çok katı olmasa da bu ritüeller var ve ben nefret ediyorum. Büyük ihtimalle evlendiğimde her bayram tatile gideceğim. Bayramları hiç sevmiyorum zul geliyor misafir görmek.
Eşiniz de sevmiyordur. Hak veriyorum bu konuda.
Hiç mi ev işlerinize yardım etmiyor eşiniz?