Her erkek evlilikten korkar mı??

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
Merhaba arkadaşlar.Bir erkek her şey yolundayken ve son ana kadar sürekli kız arkadaşı ile evlenme hayalleri kurarken iş ciddiye bindiğinde kızın ailesi ile tanışma durumuna gelindiğinde bu fikrinden uzaklaşıyorsa bu durum nasıl bir durumdur sizce??Yani olması gereken bir dönemimi yaşıyor yoksa seviyorsa yapmaması gereken bir davranış mıdır??Ve seviyorum ama bilmiyorum diyorsa birde.Ve maddi açıdan gelecek korkusu var biraz.Bu konuyu burada tecrübeli olan olmayan herkese soruyorum.Müzakere etmek istiyorum.

Son düzenleme:
her erkek demeyelim ama bazıları korkuyorlar evet... bu artık eskisi gibi sevmedikleri ya da evlenmeyi düşünecek kadar sevmedikleri anlamına gelmez. benim erkek arkadaşımda 'evlilik çok ciddi bir sorumluluk ve mutsuz evlilik insana çok şey kaybettirir' der hep. kaldıki 2 yıldır beraberiz ve evlilik konusu açıldığında ikimizinde ağzını bıçak açmaz ya da dalgaya vururuz :) sebebi de bizim için erken olması. al erkek arkadaşını karşına, şüphelerin ya da seni rahatsız eden bir şey varsa söyle bana de. içinde kurma, sor doğrusunu öğren, acaba aceleci mi davranıyoruz derse (kaç yıllık ilişkimiz var ne acelesi deme) anlaki hazır değil maddi manevi...

Merhaba arkadaşlar.Bir erkek her şey yolundayken ve son ana kadar sürekli kız arkadaşı ile evlenme hayalleri kurarken iş ciddiye bindiğinde kızın ailesi ile tanışma durumuna gelindiğinde bu fikrinden uzaklaşıyorsa bu durum nasıl bir durumdur sizce??Yani olması gereken bir dönemimi yaşıyor yoksa seviyorsa yapmaması gereken bir davranış mıdır??Ve seviyorum ama bilmiyorum diyorsa birde.Ve maddi açıdan gelecek korkusu var biraz.Bu konuyu burada tecrübeli olan olmayan herkese soruyorum.Müzakere etmek istiyorum.

hayaller kurarken iş ciddiye biniyor ve uzaklaşıyor. evlilkten korkuyor olabilir. yada size evlilkten bahsederken hayaller kurarken boş olarak mı söylüyordu acaba.iş ciddiyete binincede uzaklaşmak mı istedi. bunun ayrımına varmanız gerek. yani onu en iyi siz tanıyosunuz. o yüzden kafanızda muhakemesini dikkatli yapın

tatlım bende 2 yıllık evliyim bizimde evlenme kararı aldığımızda aileler istememişti biz herşeyi göze alarak evlendik ve şimdi 5 aylık hamileyim.bu biraz erkek için cesaret işi eğer gerçekten seviyorsa ve istiyorsa böyle numaralara gerek yok.adam dediğin sevgisinin arkasında durur sevdiğine sahip çıkar.korkmak hiç birşeyi çözmez aksine aranıza mesafelerin girmesini sağlar.umarım sevdiğin adam biraz cesaretli olur

Korkunun altında endişe vardır ya da sahtelik vardır. Korku tek başına değildir burada tetikçisi vardır kesinlikle.
İlk sırada gayri ciddi erkek modeli gelir insanın aklına. “ciddi” lafı bizim Türk kızının kilit noktası olduğu için bunu çok ustaca kullanan tipler vardır ki bahanesi “korkuyorum” yani nasıl bir fobi bu?? Bir anda çıkıyor, karanlıktan korkmak gibi bir şey mi???
İkincisi düzgün bir ailesi olmayan insanların gerçek yuvayı bilmemesinden dolayı nasıl bir olgu içine gireceğini düşünmediğinden endişe kaynaklı korku vardır.
Maddi durumlar için bir şey diyemiyorum. Zaten düzeltme gibi bir alternatif yoksa evlilik hiç olmaz, olmamalı.

Arkadaşı ile konuştum kendisinin beni sevdiğini ama aklında bir sorunun olduğunu bana bile söylemiyor dedi.Umarım hakkımızda hayırlısı olur.

Korkuyorsa bu iyi bir şeydir. Evliliğin ona yükleyeceği sorumlulukların, bunun uzun süreli bir bağ olduğunun farkındadır.

Hiç korkmayan insandan korkmalı asıl her şeyi hayal ettiği gibi olacak, hiç sorun çıkacağını düşünmeyen insan sıkıntı yaratır.

kadınlar korkuyor da erkekler korkamaz mı .
bu korkunun kadını erkeği olmaz ,her insan evlilikten korkabilir ,bu da çok normal bir şey ...

Merhaba,

Herkes evlenecek, evlenmeli diye bişey yok bence, kişi kendini biliyor, olduğu gibi yansıtıyorsa sorun yok ama hep evlilik konuşup iş ciddiye binince korkan erken, bence ya evlenecek kadar olgunlaşmamıştır, ya da karaktersiz, lafının eri olmayan bir şahıstır. Bu tiplerin evlilik konuşurken tek amaçları kız arkadaşlarını daha fazla kendilerine bağlamak oluyor. Malum biz severiz böyle muhabbetleri, birinin bizi sahiplenmesini... Aaa baktı bayağı bayağı dönülmez yol alıyor gidişhat, yan çizmeye başlıyor beyefendi. Neden?
a) Kendini daha fazla seviyor; gencim, gezip tozmak varken, niye bu kadar yük altına gireyim.
b) Kendini çok daha fazla seviyor; ya biraz daha alternatiflerime bakayım; bir kadına ömür boyu bağlanacaksam, belki daha iyisini bulurum. :6:
.

Her erkek diye bişey yok. Nasıl ki her kadını bir tutamayız her erkeği de bir tutamayız. Muhtemelen maddi problemler etkiliyordur erkek arkadaşını.

bence özgüvenden kaynaklanan bir durum, benim erkek arkadaşımla tanışalı henüz bir yıl olmadı ama evlenmek için acele ediyor, ama o her konuda aceleci ve her konuda kendine sonsuz güveniyor, bu yüzden evlilikten korkmuyor, ama ben onun tam tersiyim çok pesimist bir yapım var, kendime her konuda güvenmiyorum, herşeyin detayını düşünüyorum özelliklede maddi konular bizi zorlayacak biliyorum ama o bunları düşünmüyor
Yani her erkek evlilikten korkmaz

çoğu erkekte buna benim eşimde dahil evlilik korkusu olabiliyor,ha bu evlenınce birbirimize sevgimiz bitermi endişesi değil evliliğin sorumluluğu,geçim yapma birbirine alışma gibi düşünceler sürekli kafalarını kurcalıyor kadınlardada aynı durumlar söz konusu ama kadınlar biraz daha gözü kara davranabiliyor bu durumlarda,bence yaşaması gereken bir dönemden geçiyor diye düşünüyorum

HER ERKEK DEMEYELİM BENCEDE KENDİMDEN SÖYLEYEYİM 6 YILLIK EVLİYİM.ASKIMLA SEVEREK EVLENDİM.5 SENELİK BİR FLÖRT DÖNEMİNDEN SONRA EVLİLİK KARARI ALDIK ARTIK OLMUYORDU..EVLİLİK KARARINI BENDEN ÖNCE AİLEMLE KONUSMUS. CESARETİNİ TOPLAMIS BABAM VE ANNEM EVDEYKEN BEN İŞTEYDİM ONLARA KENDİNİ TANITMIS ONLARDAN İZİN İSTEMİŞ..ONLAR OLUMLU DEMİŞLER..BANA TEKLİF ETTİ..SONRASINDA AİLELER BULUŞTU İSTEME VE SÖZ BİRLİKTE OLDU..ERKEKLERDE ASK BİTER KORKUSU VAR AMA BENCE BİTMİYOR SEVGİYLE SÖYLENEN SÖZLER OLDUKÇA DAHADA COK KATLANIYOR..:72::nazar:

HER ERKEK DEMEYELİM BENCEDE KENDİMDEN SÖYLEYEYİM 6 YILLIK EVLİYİM.ASKIMLA SEVEREK EVLENDİM.5 SENELİK BİR FLÖRT DÖNEMİNDEN SONRA EVLİLİK KARARI ALDIK ARTIK OLMUYORDU..EVLİLİK KARARINI BENDEN ÖNCE AİLEMLE KONUSMUS. CESARETİNİ TOPLAMIS BABAM VE ANNEM EVDEYKEN BEN İŞTEYDİM ONLARA KENDİNİ TANITMIS ONLARDAN İZİN İSTEMİŞ..ONLAR OLUMLU DEMİŞLER..BANA TEKLİF ETTİ..SONRASINDA AİLELER BULUŞTU İSTEME VE SÖZ BİRLİKTE OLDU..ERKEKLERDE ASK BİTER KORKUSU VAR AMA BENCE BİTMİYOR SEVGİYLE SÖYLENEN SÖZLER OLDUKÇA DAHADA COK KATLANIYOR..:72::nazar:

:46::46::46::46::46::46::46:
mutlu bir evlilik tebrik ediyorum :nazar::nazar:
etrafta bi memnuniyetsizlikler bi yıllar geçince rutinleşip biten aşklar ve evlilikleri görünce yüreğime su serptiniz :29:

:46::46::46::46::46::46::46:
mutlu bir evlilik tebrik ediyorum :nazar::nazar:
etrafta bi memnuniyetsizlikler bi yıllar geçince rutinleşip biten aşklar ve evlilikleri görünce yüreğime su serptiniz :29:

BENİM SIRRIM 11 SENE İÇİNDE KAVGAMIZ OLMADI TARTISMAMIZ OLDU SESLER YÜKSELDİ..AMA HİÇ BİR ZAMAN KÜSMEDİM.YÜZÜMÜ ASMADIM.KONULARI UZATMADIM..YATAGA HİÇ BİR ZAMAN KÜS GİRMEDİM.. O ŞUAN HALA GÖZLERİMİN İÇİNE BAKAR.BANA İSMİMLE HİTAP ETTİGİNİ BİLMEM..EVLİLİGİN RUTİNLEŞMEMESİ SENİN ELİNDE..ŞİİRLER YAZARIM ONA ÇOK HOŞUNA GİDER..TABİKİ HER ŞEY KARSILIKLI OLARAK GÜZEL GİDİYORUZ MASALLAH..KORKMA EVLİLİKTEN...ASKLA BAK GÖZLERİNE..YÜREGİNDEKİ ASKI HİÇ BİR NEDEN SÖNDÜRMESİN...ALLAH MESUT ETSİN ARKADASIM..:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

BENİM SIRRIM 11 SENE İÇİNDE KAVGAMIZ OLMADI TARTISMAMIZ OLDU SESLER YÜKSELDİ..AMA HİÇ BİR ZAMAN KÜSMEDİM.YÜZÜMÜ ASMADIM.KONULARI UZATMADIM..YATAGA HİÇ BİR ZAMAN KÜS GİRMEDİM.. O ŞUAN HALA GÖZLERİMİN İÇİNE BAKAR.BANA İSMİMLE HİTAP ETTİGİNİ BİLMEM..EVLİLİGİN RUTİNLEŞMEMESİ SENİN ELİNDE..ŞİİRLER YAZARIM ONA ÇOK HOŞUNA GİDER..TABİKİ HER ŞEY KARSILIKLI OLARAK GÜZEL GİDİYORUZ MASALLAH..KORKMA EVLİLİKTEN...ASKLA BAK GÖZLERİNE..YÜREGİNDEKİ ASKI HİÇ BİR NEDEN SÖNDÜRMESİN...ALLAH MESUT ETSİN ARKADASIM..:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM ALLAH RAZI OLSUN..
SİZİN EVLİLİĞİNİZİ DE ALLAH BİR ÖMÜR ETSİN SAĞLIKLA MUTLULUKLA HUZURLA :nazar::nazar:

Evlilik ciddi bir sorumluluk, şuan düşünüyorum da kurduğumuz hayallere hiç benzemiyor. :37:
Acaba sorunlar yaşar mıyız? Üzülür müyüm? Anlaşmazlıklarımız çok olur mu? İnsan ne kadar seviyor, güveniyor olursa olsun hep bir acabası oluyor. Benimkisi korku değil endişe, eminim bir çok kişi de aynı şeyleri düşünüyordur.
Neden korktuğu, yani korkunun neye dayandığı önemli aslında, düzgün bir aile ortamı olmamıştır korkar, maddi durumu iyi değildir geleceğinden endişelidir korkar, gayette doğal karşılarım, çünkü sadece kendinden mesul olmayacaksın.
Ama korkması için hiç bir sebep olmadığı halde korkup geri basıyorsa ya sevgisinden emin değil, ya da yeterince evlilik olgunluğuna erişememiş derim.

bizim ilişkimizde ben korkuyordum. eşim çok ısrar etti evlenmek için. 1 yıl sonra evlendik. iyi ki geç evlenmemişiz.

Back
X