Her evlenen mutsuz mu ?

bezu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2015
126
67
28
28
Merhaba hanımlar
Çevremde ne kadar evli çift varsa hepsi evlenip napıcaksın otur evinde kendi paranı kazan diyor annemde dahil çok gözümü korkutuyorlar böyle kk deki bdv ye yazılan şeyleri okudukça daha da korkmaya başladım benim sevgilim var tabiki evlenmek istiyorum islami yapım gereği yakınlık yok aramızda yaşamak için benim şartım evlilik evlenip mutlu olan yok mu ?

Merhaba hanımlar
Çevremde ne kadar evli çift varsa hepsi evlenip napıcaksın otur evinde kendi paranı kazan diyor annemde dahil çok gözümü korkutuyorlar böyle kk deki bdv ye yazılan şeyleri okudukça daha da korkmaya başladım benim sevgilim var tabiki evlenmek istiyorum islami yapım gereği yakınlık yok aramızda yaşamak için benim şartım evlilik evlenip mutlu olan yok mu ?
30dan önce evlenme derim evlenince evlendiğin kişiyle değil ailesiyle sorun yaşıyorsun daha çok

Merhaba hanımlar

tabiki mutlu olan var. evlilik aslında çok güzel birşey. burada insanlar nispet atar gibi mutluluklarını yazamaz ki. sonuçta dert paylaşım forumu burası.

Merhaba hanımlar

Evlilik bir yaşam şekli
Tıpkı ailenizle yaşamak gibi, iyi günü olur, kötü günü olur
Pembe hayaller kurmazsanız mutsuz da olmazsınız

22%2B03%2B2015%2B-%2B1

Aynen böyle :)
İşine gelirse..

Merhaba hanımlar
Evlenenler de kendi paralarını kazanabiliyor.
Ne alaka öyle diyorlar anlamadım.
Mutlu olmak bizim elimizde.
Ota çöpe burnundan getirip getirip mutsuz olmak da,bize kötü davrandığında haddini bildirip mutlu olmak da.
İki uç örnek .
Sorun mutlaka oluyor.Kimisi aile,kimisi maddiyat vs.
Çözümü bulmakta marifet.
Dolayısıyla küçücük yaşta evlenirsen sadece sorunun olur.
Belli bir yaşa boşa gelmemek de gerek,kendini eğitmek,sürekli ama sürekli.
Böyle evlilik güzel,mutlu olan da var.

Başlığa ithafen elbette ki değil...
Ama evlilik gerçekten zor...
Zorluğu da yine insanlar yaratıyor..
Bazen eşinin kendisi, bazen ailesi bazen hepsi ...
Bunlardan yana sorunum yok dersin maddi bir sıkıntı gelir ..
Sorunsuz evlilik bana göre yok .
Ya tabki evli olmasa da hayatta yaşarken birsürü sıkıntı yaşayacaksın hiçbir şey dört dörtlük değil sorunsuz olacağını bende düşünmüyorum

Evlilik peri masalı değil evet.
Bize tvde veya sosyal medyada pompalandığı gibi birşey değil.
Pembe düşler, bitmeyen bir duygu değil.
Evlilik karşındaki ile saygı ile yaşamak bana göre mesela.
Ben ne için evleneceğim diye çok düşündüm.
Şunu anladım ki kendi evim olsun istiyorum,
kendi eşyalarım, özel alanlarım olsun istiyorum,
düzenli sex hayatı istiyorum,
kimseden izin almadan kendi kararlarımı vermek istiyorum,
eşimle yol arkadaşı olmak, beraber bir yerlere gitmek, görmek istiyorum.

evde oturup ona yemekler yapmak istemiyorum,
evin sorumluluğunu tek başıma üstlenmek istemiyorum,
kıyafetlerime karışmasını, onsuz bir yere yollamamasını istemiyorum.
Çünkü bu da sevgi, aşk veya evlilik değil.

Paylaşmak işte. Her şeyi paylaşmak.
Burada yazılanlar veya mutsuz çiftlerin hikayesi paylaşamayanlara ait.
Tek bir taraf yaşıyor. Biri eğleniyor, birinin rahatı için uğraşılıyor, biri kazanıyor, biri sosyalleşiyor, biri konuşuyor, diğeri bekliyor paylaşmasını. Ama diğer taraf hep başkasıyla paylaşıyor..
Paylaşılmayınca da anlaşmazlık doğuyor.

Bu devirde öyle erkek bulmak iğneyle kuyu kazmak gibi katılıyorum.
9 gün sonra ben de evleneceğim mesela.
Paylaşabileceğimi düşünüyorum. Ama kim emin olabilir ki?
İyi bir eş tamamen şans işi, tecrübe işi.

Belli olmaz orası evlenirse kıymete binebilir gelir bir ay kalırlar nerden bileceksin
Biliyorum evden dışarı adım atmıyorlar babasını da çok işleri var adam tatil bile yapamıyor hem annesi ile aynı dili konuşmuyoruz gelip 1 ay kalsa hiçbir şey yapamaz

En büyük mutsuz evlilik; Çok mükemmel bi yaşam, sevgili gibi bi yaşam beklemekle oluyor bence. Şahsen bana öyle anlattıklar ki peri masalı gibi evlilik bekledim. Keşke diyorum herkes doğru yu anlatsaymışta en azından ne yaşayacağımı bileyim. O yüzden her sorana mükemmel dedem gerçekleri anlatırım. Evlilik zor. Ama hayatta evlenmek var ve biz bu evliliği nasıl güzel ilerletebiliriz, sıkıntıları nasıl aşarız diye eşle uyum içinde olmak.

Yani adı üstünde "bir derdim var". Haliyle derdi olanlar konu açıyor. Oysa ki ben inanıyorum ki bir o kadar da mutlu evlilikleri olan kk üyeleri de var burda. Ancak "çok mutluyum" "kocamla birbirimize deli gibi aşığız " şeklinde başlıklar açma gereği duymuyorlar. Aslında düşündüm de keşke açsalar.. Fena olmaz hani..

Kızzzzlaaarrr???? :KK3:

Ben şimdi mutluyum derim ama burada devede kulak kalırım.
Algıda seçicilik gibidir. Çevrende de hep sorunlulara dikkat ediyorsan mutluları farketmezsin.
Ama evlilik öyle sürekli 7/24 mutluyum diye ortada dolanacağın bir şey değil zaten. Herkesin beklentileri farklı.

Biliyorum evden dışarı adım atmıyorlar babasını da çok işleri var adam tatil bile yapamıyor hem annesi ile aynı dili konuşmuyoruz gelip 1 ay kalsa hiçbir şey yapamaz
Hayırlısı olsun umarım canınız sıkılmadan mutlulukla olur herşey.

Merhaba hanımlar
Mutlaka var, her evlenen mutsuz değil.
Ama hayatın binbir türlü hali var, kadının mesleği olmalı, kendi ayaklarının üstünde durabilmeli, evlilik nasıl başlarsa öyle gitmeyebiliyor.

Back
X