Her evlilik kendisinin istisnasıdır.

ezgiiyilmaz

DUALAR KADERİ DEĞİŞTİRİR.
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2014
385
20
18
35
İstanbul
belki çok sıradan ama bır okadar doğru. Evliliğinde problem yaşayan arkadaşlarım zaman okadar kıymetli ki kıymetını bılenler.. her ilişki kendisinin İSTİSNASI'dır bunu unutmamalı öncelikle. Her şiddetin sonu boşanma ve şiddeti tekrar etme kesın etme dıye bırsey söz konusu değil, yada her aldatmadan sonra erkek-kadın yeniden tekrar eder yada hiç sevmemiş ki zaten diye teorileri çıkaralım hayatımızda.. Çok kıskancım ya bır gun aldatılırsam_? ya bir gün ölürsem_? kötü bir hastalık_? eşim benmle olur mu_?_ hamilelikte vücudum bozulur cinselliğimiz bitecek;_? vs.... bu ön yargılar ve teorilerle yaşanmaz... başa geldiğinde çözüm aranmalı .. 1gün gelecek diye 360 gün düşünülmez, kızlar bugun bir sempozyuma katıldım ve sevgi dilinin çözemeyeceği çok az durumlar olduğunu yenıden anladım siz değerli kk üyeleriyle paylaşmak istedim .. :17::17:

güzel bir konu olmuş.
seminerden biraz daha bahsederseniz burada
bazı arkadaşlara çözüm olur diye düşünüyorum.

belki çok sıradan ama bır okadar doğru. Evliliğinde problem yaşayan arkadaşlarım zaman okadar kıymetli ki kıymetını bılenler.. her ilişki kendisinin İSTİSNASI'dır bunu unutmamalı öncelikle. Her şiddetin sonu boşanma ve şiddeti tekrar etme kesın etme dıye bırsey söz konusu değil, yada her aldatmadan sonra erkek-kadın yeniden tekrar eder yada hiç sevmemiş ki zaten diye teorileri çıkaralım hayatımızda.. Çok kıskancım ya bır gun aldatılırsam_? ya bir gün ölürsem_? kötü bir hastalık_? eşim benmle olur mu_?_ hamilelikte vücudum bozulur cinselliğimiz bitecek;_? vs.... bu ön yargılar ve teorilerle yaşanmaz... başa geldiğinde çözüm aranmalı .. 1gün gelecek diye 360 gün düşünülmez, kızlar bugun bir sempozyuma katıldım ve sevgi dilinin çözemeyeceği çok az durumlar olduğunu yenıden anladım siz değerli kk üyeleriyle paylaşmak istedim .. :17::17:

Doğru, genellememek lazım. Şiddet uygulayan yine yapar, aldatan tek vukuat ile kalmayacaktır gibi kesin düsturlar yok, ama bazı bünyeler bu durumların bir kereliğini de kaldıramıyabiliyor, bu da gerçek.

.

aldığın notları daha detaylı paylaşırsan daha faydalı olacağını düşünüyorum.açıklama kısmın biraz dar anlatım oolmuş

Biraz haklı biraz haksız bence. O zaman hiç bir psikolog hiç bir şeye çare bulamazdı. Sonuçta her insan başka başkadır. Ama gene de insan psikolojisinde genelleme yapılabilecek noktalar vardır. Aldatma olunca affedince gene aldatma %100 olur demiyor kimse. Ama gene olma olasılığı çok yüksek. Tabiki de istisnalar var ama araştırmalar, deneyler dünyanın başka başka yerlerinde yapılsa da çok benzer sonuçlar çıkabiliyor. Her birey her evlilik farklıdır. Ama genellemelerin de doğru çıktığı çoktur. Sonuçta adı üstünde genelleme. Evet küçükken tacize uğramış herkes ilerde tacizci olacak diye bir şey yok ama atıyorum belli bir oranında oluyor. Hamilekikte vücut bozuluyor. Hiç bir şey olmasa organların yerleri değişiyor. Eğer manken değilsen, yaşam koçlarıyla dolaşmıyorsan, yada vücut tipi şanslı olan yüzde bilmem kaçlık gruptan değilsen o vücut bozuluyor. Ha bu demek değil ki bunu dert et, karalar bağla. Yani evet herkes özeldir ama herkes bir yerde bir genelin de parçasıdır.

Burada bir kaç konuda polemiğe girmiştim özellikle her kadının (arkadaş, kuzen vs.) eşiyle gönül ilişkisi kuracağını düşünenler, erkektir mazallah diye kendi kendilerini inandırıp sürekli önlem alanlar, taktik geliştirenler vs. insanın kendine yaptığı eziyet, hem kendi değerini düşürüyor hemde git gide özgüvensiz bir insan olup çıkıveriyor.
1 gün gelecek diye 365 gün düşünmek, yani düşünmemek. Çok sevdim bunu.. :31:

burada tavsiye isteyen bayanlara hep söylüyorum. seminerlere gidin, kişisel gelişim kitapları okuyun gibi. bir sempozyum bile insanı nasıl değiştiriyor değil mi? çok teşekkürler paylaşım için. :3:

Her şeyin ilki zordur , devamının gelme olasılığı çok yüksektir . Devamının gelmemesi için kişinin çok ciddi ve samimi şekilde pişmanlık yaşaması gerek . Bu biraz ihtimali düşürebilir ama yine de istisnalar kaideyi bozmaz .

Bazı şeyler de onurunu incitir , tek seferlik olsa da bir şeyi değiştirmez .

her şeyin ilki zordur , devamının gelme olasılığı çok yüksektir . Devamının gelmemesi için kişinin çok ciddi ve samimi şekilde pişmanlık yaşaması gerek . Bu biraz ihtimali düşürebilir ama yine de istisnalar kaideyi bozmaz .

Bazı şeyler de onurunu incitir , tek seferlik olsa da bir şeyi değiştirmez .

pişmanlık yaşayan evet bırdaha yapamaz göze alamaz.. Bunu en ıyı anlayan eşidir yine

burada tavsiye isteyen bayanlara hep söylüyorum. Seminerlere gidin, kişisel gelişim kitapları okuyun gibi. Bir sempozyum bile insanı nasıl değiştiriyor değil mi? çok teşekkürler paylaşım için. :3:

kesinlikle öyle, önce kendımızı sevelım ... Kırıcı şeyler sonucunda buyuk kayıp yaşayan ınsanlar hayatlraını sadece diğer insanın sevgısı üzerine kuranlardır.. Hayır !! Ben varım ben.. Kendımı sevıyorum işimi eğitimliyim yada devam ediyorum, evet senınle mutluyum kaybetmek istemem ama önce ben varım ben olduğum için ilişki böyle güzel bunu kendımıze söylemelıymısız:) :40:

Güzel bir konu olmuş gerçekten.

Ben de her ilişkinin kendine özel olduğunu düşünüyorum.
Mesela aynı kişi bir başkasıyla daha farklı bir ilişki yaşayabilir.
Daha özverili veya daha tahammülsüz davranabilir.
Tabii sözettiğim herkesin kendi ilişkisini en özel sanması değil:)

Bir de her ilişkinin dinamiğinin farklı olduğunu duymuştum,çok mantıklı geldi.
Bazı ilişkiler kıskançlık,bazısı kaybetme korkusu,bazısı huzur,bazısı cinsellik üzerine kurulu oluyormuş.
Çoğaltılabilir tabii...Ayrıca çiftlerin iletişim dili de değişiklik gösterebiliyor.
Bazı çiftler tartışarak,bazısı kavgayla,bazısı susarak uzlaşıyor.

Ve hoca şunu söylede her ilişkide kaldığınız yerden değil malesef kandığımız yerden devam ederiz.. Ne kadar doğru değil mi_? çoğumuz yaptık belkide doğruydu kandırılmadık aslında zekamız küçümsenmedi karşımızdakinin düşüşü bizi üzen olmalı boyle yollara gıren ınsanlar güçsüz ve yalnızdır kadın olsun erkek olsun. Sevgi aşk sadakat çok zor bulunan inciler.. Kimimizin hayatında düşüp kirlendi yeri geldi umarım temızlenıp yenıden parlamasını sağlarız bunu inandığımız için değeceği için yapmalıyız.

pişmanlık yaşayan evet bırdaha yapamaz göze alamaz.. Bunu en ıyı anlayan eşidir yine

Ben sizin kadar kesin konuşamam , sadece ihtimal dahilindedir bana göre.

En iyi eşler mi bilir yoksa inanmak istediği şekilde mi görür bilemem .

Hayat ; biz planlar yaparken başımıza gelendir.

Evet her ilişkinin kendi istisnasıdır.
Benim ististam şiddet ve aldatmadır. Kredisi 1.
Tekrarlanıp tekrarlanmaması önemli değil, tek seferde biter.

Affedene saygım sonsuz, onun istisnaları benden çok demek ki der geçerim.

Back
X