her fırsatta olur olmadık yerde kendisini öven insanlar hakkındaki düşünceleriniz ne

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
mesela benim eltim olmayan eğitimiyle ve olmayan parasıyla ve olmayan herşeyiyle övünür durur bazen merakda etmiyor değilim aceba ğerçekten bunlara sahip olsa övünürmü diye soruyorum kendi kendime

zenginim diye övünme bir kıvılcım yeter, güzelim diye övünme bir sivilce yeter.

boşuna dememiş atalarımız

Rahmetli annem bizi hicbir zaman övmezdi, teyzem tam tersi kizlarini yere göye sigdiramaz sürekli ay söyleler böyleler diye atar tutardi....:1closedeyes:

Birgün ablamla ben anneme Ya Anne sen bizi niye hic övmüyorsun, bak teyzem o himbil kizlarini nasil övüyor biz onlardan egitim olarak fizik olarak cok daha üstünüz (ergenlik akli iste) diye sorduk....

Annem kizim benim sizi övmeme gerek yokki siz zaten herseyinizle kendinizi ispatladiniz, ama kuzenleriniz öyle degil teyzende bunun farkinda ve sürekli onlari överek sizden üstün göstermeye calisiyorki kendini ezik hissetmesin, birakin yapsin, oda böyle mutlu oluyor demekki derdi..
Ve gercektende bir kere bile olsun kizkardesini bozmaz hatta yalan oldugnu bildigi halde dogru söylüyorsun kardesim cok iyi kizlarin allah bagislasin derdi..

Simdi düsünüyorum Annem dogru söylemis, o zaten hep dogruyu söylerdi:çok üzgünüm:
Teyzemin kendini öyle mutlu etmesini cok görmedi ona...

senin kendini övmen bilee,
biirilerine dersttir laalem sen öv sana yakışıyor,
çünkü amacını biliyoruzzŞeniz

Arkadaşım bilmem inanır mısın?
Benim bir amacım yok valla.. Karakterim bu.. Kuzum hep "hükela" der bana,İzmirliler de "seksi" der.. O kadar çok övünürüm düşün yani..:icecream:
Birilerine ders vermek konusu ise inan bir defa bile aklıma gelmedi şimdiye kadar.. Benim haddime mi düşmüş insanlara ders vermek.. Herkes yerinde sağolsunyerimseniben

ozaman bişicik diyemem arkadaşım,
yapın buysaaa bişey diyemicem,
ben yanlış tanımışım sanırım yorumlardan,
ders derken saten onu ciddi maksattta sölemedim şaka yolluydu yanii,

şimdi yok mok aa ne kaka diyoruz ama
hepimiz kendimizi överiz arkadaşlar
olur olmadık yerde
övülmekte hoşumuza gider
yaradılışımız böyle
bu hastalık derecesinde ise kişi için zararlı olur

ozaman bişicik diyemem arkadaşım,
yapın buysaaa bişey diyemicem,
ben yanlış tanımışım sanırım yorumlardan,
ders derken saten onu ciddi maksattta sölemedim şaka yolluydu yanii,

Yorumlardan birbirini tanımak öyle zor ki arkadaşım..
İnsan reelde bile kaç senelik dost dediğinden kazık yiyor,o yüzden sen bakma,aldanma yazılanlara bence.. Ben neler okudum sonrasında neler gördüm..
Hazırlıklı olmak gerek herşeye,Allahım çok şaşırtmasın inşallah..:Saruboceq:
Ders konusunun şaka olmasına çok sevindim ayrıca..:lepi:

Her insanın kendini mutlu etme biçimi farklı.Bazıları da övünerek mutlu oluyor demekki.

şimdi yok mok aa ne kaka diyoruz ama
hepimiz kendimizi överiz arkadaşlar
olur olmadık yerde
övülmekte hoşumuza gider
yaradılışımız böyle
bu hastalık derecesinde ise kişi için zararlı olur

Hiç üzülme sen benim için e mi?
Bana daha hiç zararı olmadı,olursa seni arıcam ilk işnaniknanik

övünen insan mı dedin aynı evde yaşıyorum hem de eşim sürekli kendini över her fırsatta ne kadar iyi olduğundan evine bağlı olduğundan eşini çocuğunu sevdiğinden evde her işi yaptığından çok iyi bir öğretmen olduğundan öğrencilerine çok iyi davrandığından ve daha bir çok şeyden bahseder durur
konuşurken mangalda kül bırakmaz ama nerdeeeee ve ben bu insanla 9 senedir aynı evde yaşıyorum

Ben bayan dogrucu davut olarakdan Mrs. Sonmez hocama katiliyorumm az cok herkes kendini over,
yalniiiz bu abarti boyutuna gelirse
(sahip olmadigi ozellikleri varmis gibi gostermek mesela- ki ben bunu kisinin kompleksli olmasina bagliyorum)
o zaman kisinin psikolojik durumundan suphe ederim...şakkıdı

Son düzenleme:
bu tıpkı şeye benziyo 'ben yalan söylemem' diyenlerin aslında yalan söyledikleri gerçeği gibi.

şaka yollu övünmelerden rahatsız olmam

ben daha çok övünürken karşıdakini küçümsemek amacını güden insanlardan hazetmem.

ya da üstü kapalı övünmelerden rahatsız olurum

evet orası öyle tabii zaten bi güven söz konusu değilkii,
sadece tanıma durumu yani hani bir yazarın yazılarından tanırsın ya onun gibi,
anlatabildimmi bilmiyorum

olmamış gibi olanlardan bahsediyorduk zaten bizde,
olur olmadık yerlerde olanlardan,
ayrıca insan tabi kendini över ama kararından kendini anlatabilmek adına,
yada beendiği bir özelliğini

gerçekten herkesin çevresinde çok var böyle kişileer. " kendini bilen çok düşünür az konuşur ,kendini bilmeyen düşünmeye vakit bulamaz hep konuşur" bir şey daha var ayrıca " meyvalı ağaç ağır olur eğilir" gerçekten kendini bilen insanlarla karşılaştırsın Allah..yani hem bencillik ,hem görgüsüzlük ,hem dünyanını onların etrafında döndüğünün zanneteme gibi tavırlarla anlatıyorlarda anlatıyorlar...

benim iş yerimde var hemen yan masamda oturuyor böyle biri işin garip yanı adam doğruyu söylüyor ama bu kendini övmeleri anlatmaları her gün her günde çekilmiyor, biliyoruz görüyoruz işte be adam, şişti kafamız şişti ahhh ne çok söylemek isterdim bunu yüzüne

:roflol::roflol:ilişkilerde en sinir bozucu olan durum seni sen değil başkalrı övsün benim çevremdede var malesef kapı karşı komşum hemen hemen her konuşmamızda övünerek başlar konuşmaya yazıııııkkkkkk

Benim çok sevdiğim bir arkadaşım var.Sürekli kendisini över,ama nedense ona kızamıyorum ya da bu davranışından rahatsız olmuyorum.Ben onu çok seviyorum ....
Onun dışında sürekli, kendini öven biri beni rahatsız eder.Öncelikle o kişide aşağılık kompleksi olduğunu düşünürüm.Gerçek nedeni de bu olsa gerek...

var olmaz olurmu...hemde en yakınımda,anlatırlarda anlatırlar...he he deyip geçerim ...ne bulurlar böyle övünmekten anlamam...kendilerini tanımasan belkide saf saf inanacam valla...:dilcikar::dilcikar::dilcikar:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…