Her gittiğim yerde kilomu eleştiriyorlar

altinerpinar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2011
438
1
0
İstanbul
Kızlar çok bunaldım..
Bu hafta sınavlardan sonra rahatlıyım diye tatil yaptım kafa tatili..
Annem de işten izin aldı biraz akraba ziyaretlerine falan gittik memlekete..
Orda herkes çok kilo almıssın sen eskiden ne güzeldin diyip durdular :14:
Kemoterapi sonrasında çok aşırı olmasa da kilo aldım. aile tarafından kimse bilmediği için de bu sebebten diyemiyorum. çok üstüme geliyorlar. aslında abartılacak bi dış görünüşüm yok basenlerim belli ediyor kendini buda beni geniş gösteriyor. hep kalça bölgesinden alırım ben. çok uğraştım vermek icin olmuyor.. yediğime içtiğime dikkat ederim. bugün bide alışverişe gittik annemle. benim bedenimden kalmamıs bayanın biri ordan yemiş yemiş tutmuşsun dedi :14::14:o kadar moralim bozuldu ki anlatamam :14: sinirlerim alt üst oldu :14: yemek bile yemedim :14: zaten sabahtan akşama kadar okuldayım simit ayran ancak yiyorum öğlende. akşamları da 7den sonra yemiyorum bile. ne kadar uğraşsam da olmuyor şu an vücudum daha bi düzene oturmadı. kimse beni beğenmiyorda zaten :14: paylaşmak istedim, okuyanlara teşekkür ederim:14::14:

Son düzenleme:
Ne densiz insanlar var?!Onlar patavatsız,cahil insanlar.Unutma ki,cahillerin sözüne itimat edilmez.:28:

Son düzenleme:
aa insanların saygısızlığı seni üzmesin kilo senin yani verirsin çaresiz bişi değilki böyle düşün:) üzülmee yaa herkes kendisine baksınn

terbiyesiz kadın ona ne ister tutarsın ister atarsın sıkmayın canınızı sıkı bir diyetle eski formunuza gelirsiniz

Ne densiz insanlar var.Onlar patavatsız,cahil insanlar.Unutma ki,cahillerin sözğne itimat edilmez.:28:

insanın morali de bozuluyor ister, istemez. daha da yemeyi düşünüyorum dedim bakakaldı öyle. ama herkes söylüyor. lisedekia rkadaslarım bile beni görünce çok şaşırıyor. hatta biri evlendin mi çocuk mu doğurdun demişti :14::14:

boşver canım sağlığın yeri nde ise bende baya kiloluyum hem kendine laf söylettirme tersle sende verirsin gençsin olsun sıkma kendini

insanın morali de bozuluyor ister, istemez. daha da yemeyi düşünüyorum dedim bakakaldı öyle. ama herkes söylüyor. lisedekia rkadaslarım bile beni görünce çok şaşırıyor. hatta biri evlendin mi çocuk mu doğurdun demişti :14::14:

hey allahımyaa insanlara bak..boşver elinde senin düzelir..kasma kendinide çok nolcakk canım herkes dönem dönem kilo alıyo verirsin

o kadar iyi anliyorum ki seni

nisan alis verisine ciktigimizda abiye bakarken magazadaki kadin bana
nisanlanacagim kisi ve tüm ailesinin önünde bana
" iyi beslemisler seni" dedi
sanki hayvan misim gibi. aglaya aglaya cikmistim ordan. nasil gücüme gitmisti, seneler gecti hala unutamadim

insanlarin bu dengesizligindan nefret diyorum

Artık herkes herkese karışma,eleştirme hakkını kendinde buluyor.Saygı,nezaket,hassasiyet sıfır olmuş.Yüzüne vurur gibi inadına söylerler.Zayıflamışsın,şişmanlamışsın,saçın dökülmüş,sivilcen çıkmış,yüzün çökmüş vs...İllaki bir tespit yapacaklar.
En önemlisi sağlık.Ciddi bir hastalık atlattın sanırım,geçmiş olsun.Sağlığın tamamen yerine gelsin,nasılsa dediğin gibi vücudun dengesini bulur.

cnm benim ben stres yapınca yiyemeyenlerdenim. çok zor bir süreç geçirdim ve o kadar zayıfladım ki sonunda hastanelik oldum, kendim de sağlık sektöründe olmama rağmen hem de :14: doktor bana stresin kaynagı neyse unutacaksın, ve yemek yiyeceksin yoksa sinirlerin daha fazla kaldırmaz bunu dedi. Neyse ki toparladım.
sen kemoterapi görmüşsün boru değil bu ciddi bir süreç, şükretmelisin ki kilo alabilmissin. çoğu insan mide bulantısından ve ilaçların yan etkilerinden yiyemiyor hiç bir şey. bünyen düzelir her şey yolun girer. merak etme sağlıgın basen ölçünden cok daha önemli. ne derlerse desinler, senin canından kıymetli mi?
çok kafaya takıyorsan glikoz toleransına, tiroid değerlerine filan baktırabilirsin, metabolizman normal çalışıyor mu öğrenebiirsin bi diyetisyenden yardım alabilirsin ama bunu takıntı haline getirmemeye çalışman en doğrusu.

amaaan cnm taktigin seye bak, saglik olsun Allah saglik sihhat versin gerisi bos..Manken gibi fizigin olsa ama Allah göstermesin caresiz bir hastaligin olsa ne isine yarar o fistik gibi vücut??Seni seven kalbin icin karakterin icin sevsin..

o kadar iyi anliyorum ki seni

nisan alis verisine ciktigimizda abiye bakarken magazadaki kadin bana
nisanlanacagim kisi ve tüm ailesinin önünde bana
" iyi beslemisler seni" dedi
sanki hayvan misim gibi. aglaya aglaya cikmistim ordan. nasil gücüme gitmisti, seneler gecti hala unutamadim

insanlarin bu dengesizligindan nefret diyorum
anlayamıyorum insanları. ekmeğimi suyumu babam veriyor sizene! insanın duygualrını bir anda berbat ediyorlar ben kimsenin dış görünüşü hakkında yorum yapamam ki.. ben sakındıkça onlar beni iğneliyor. babaannemde çok baskı yapıyor yarın bir gün el kapısına gideceksin diyip duruyor...

cnm benim ben stres yapınca yiyemeyenlerdenim. çok zor bir süreç geçirdim ve o kadar zayıfladım ki sonunda hastanelik oldum, kendim de sağlık sektöründe olmama rağmen hem de :14: doktor bana stresin kaynagı neyse unutacaksın, ve yemek yiyeceksin yoksa sinirlerin daha fazla kaldırmaz bunu dedi. Neyse ki toparladım.
sen kemoterapi görmüşsün boru değil bu ciddi bir süreç, şükretmelisin ki kilo alabilmissin. çoğu insan mide bulantısından ve ilaçların yan etkilerinden yiyemiyor hiç bir şey. bünyen düzelir her şey yolun girer. merak etme sağlıgın basen ölçünden cok daha önemli. ne derlerse desinler, senin canından kıymetli mi?
çok kafaya takıyorsan glikoz toleransına, tiroid değerlerine filan baktırabilirsin, metabolizman normal çalışıyor mu öğrenebiirsin bi diyetisyenden yardım alabilirsin ama bunu takıntı haline getirmemeye çalışman en doğrusu.

ben zaten herşeyin yoluna girmesini bekliyorum. rahatsız değilim ama sürekli yüzüme vuruyorlar. okulda sırada oturuyorum kızın biri yayılmışsın dedi çok zoruma gidiyor. 44 bedenim şuanda vermeye çalıştıkça ruh sağlığım bozulacak sonunda..:14:

anlayamıyorum insanları. ekmeğimi suyumu babam veriyor sizene! insanın duygualrını bir anda berbat ediyorlar ben kimsenin dış görünüşü hakkında yorum yapamam ki.. ben sakındıkça onlar beni iğneliyor. babaannemde çok baskı yapıyor yarın bir gün el kapısına gideceksin diyip duruyor...

o kadaaar iyi anliyorum ki bunu.
ben kiloluyum ve türkiyeye ne zaman gitsem karsilastigim sey bu
komsular yemege davet eder, evin büyügü torunlarina dönüp benimle dalga gecer
bunun yemek yemeye ihtiyaci yok, yemis yiyecegi kadar diye :S

ailen seni domuzla mi besliyor, niye kilo aldin demeler.

sanane ya? kime ne? ister 130 kilo olurum ister 50, bundan size ne?
takma bunlari kafana, öyle söyleyenlerede cevabini vermekten kacinma.

insanların bunu yapmasının sebebi aslında kendi kusurlarına karşı duydukları öfke..şuanda bununla ilgili bir kitap okuyorum..hiç haddi değilken sen fikrini sormamışken seni dış görünüşün hakkında eleştiren insan aslında özgüvensizdir ve öfkesini böyle atıyodur..sen çok ciddi bir tedavi süreci atlatmışsın hiç kafana takma tamamen sağlığına kavustuktan sonra kilo vermenin çoook yolu var verirsin yeterki allah dermansız dert vermesin..bende zayıfken insanlar biraz kilo al derlerdi simdi kusur bulamıyolar bu seferde sacımı bi yerimi begenmedigimde ya da bi ameliyat olmaya kalktıgımda falan hic üstüne vazife olmayan tipler ayy cok güzelsin delimisin sakın kendine dokundurma falan gibi sacma sapan üstlerine vazife olmayan tepkiler veriyolar..iyi veya kötü insanlara sorulmadan kendilerinde eleştirme hakkı bulmalarından hoslanmıyorum iltifatın bile fazlası insanı rahatsz ediyor üstelik yabancılar tarafından

aman canim ya zaten skntili bi dönem gecirmissin, kemoterapi felan...normal bu durumda vucutun sismesi. sen düzeldikce inecek kilolarin...saglikli herseyin iyi gittigini gösterioyr su an kilo alman. bi zaman sonra iyce kendine geldiginde spora baslarsin. yagliyi azaltirsin porsionlarina dikkat edersin olur biter..

hem öyle her denilene kafani takma. bana da ayni günde birisi ay ne kadar zayiflamisin dedi bu hafta, birisi de aa kiz sismanlamisin dedi birisi de. neye inanicami sasirdim vallah. milletin agzi torba degil ki büzesin.

ne kadar cahil insanlar yaa:20:hiç olmazsa senin gibi beyinden sorumlu patavatsız değilim deseydin sende o kadına.sinir olurum ben böyle ya.sıkma canını sen hiç cnm benim.nasıl söylerler böyle birşeyi insana vicdansızlaarr.ölsem bi insana öyle bişey diyemem herhalde.

o kadaaar iyi anliyorum ki bunu.
ben kiloluyum ve türkiyeye ne zaman gitsem karsilastigim sey bu
komsular yemege davet eder, evin büyügü torunlarina dönüp benimle dalga gecer
bunun yemek yemeye ihtiyaci yok, yemis yiyecegi kadar diye :S

ailen seni domuzla mi besliyor, niye kilo aldin demeler.

sanane ya? kime ne? ister 130 kilo olurum ister 50, bundan size ne?
takma bunlari kafana, öyle söyleyenlerede cevabini vermekten kacinma.

yanlız bi zamanda söyleseler cevaplarını veririm. babam falanda olur genelde yoksa ben gitmem öyle akrabaların yanına. büyüklerime saygı gösteriyim diyorum onlar zorla laf arıyorlar. sen böyle mi mimar olacaksın yarın işe başlayınca kızlar çıtır çıtır sen deve kalırsın! sen benim neler yaşadığımı biliyor musun diyesim geliyor ama işte.. yaşamasam da yesem yesem şişsem de sanane! ama gerçekten ağızları torba değil büzemiyorsun! zayıf olsaydım el üstünde mi olurdum acaba çok merak ediyorum..:14:

bu psikolojiyle zaten kilo vermen de çok zor olur, ki sen ciddi bir hastalık atlatmıssın bence kesinlikle bi diyetisyene görünmeden ölçümlerini yaptırmadan kendi çapında simitle ayranla filan diyete kalkışma.
bunu kafaya taktıgın için herkesin lafı ağrına gidiyor. Bak sana bir örnek ben çok esmerim ve bu zayıflama döneminden sonra göz altlarım iyice mosmor oldu kilo aldım ama o kaldı öyle. Eskiden herkes gözlerime ne güzel ceylan gibi derdi, ben de birisi bakınca kesin güzel buluyor da bakıyor derdim. Şimdiyse kesin esrarcılar gibi göründüğüm için bakıyorlar diyorum çünkü kafamda takıntı yaptım. aynaya bakınca sadece morluklarımı görüyorum.
Sen de her lafa alınıyorsun ki insanlarımız patavatsız gerçekten ama bunlara takılmadan yaşamayı öğrenmelisin ve diyet yapacaksan da profesyonel şekilde yapmalısın.

canım böyle densiz insanları kesinlikle dinleme, duyma. onlar kötü baktıkları için her şeyi kötü görürler. sen dünyanın en fit kadını olsan da bir bahane uydururlar. zor bir süreçten geçmişsin ve vücudunun da toparlanmaya ihtiyacı var. sağlıklı beslenerek yoluna koyabilirsin her şeyi. herkes kilo verebilir, kaldı ki senin önce morale ihtiyacın var; çünkü sağlığın ne kadar önemli olduğunu kemoterapi sürecinden geçmiş biri olarak, çok daha iyi bilirsin. o yüzden lütfen üzülme, bunlara kafanı takma ve sağlıklı beslenmeye çalış. senin ,kimsenin seni beğenmesine ihtiyacın yok, hiçbirimizin yok zaten. ilerde seninle evlenecek adam, kilon yüzünden evlenmeyecekse ki 44 öyle çok büyük bir beden değil, hiç evlenmesin zaten. insanlık hali bu, hastalık da gelir başa, kilo da, zayıflık da...
hiç takma kafanı, şükret haline canım benim.

Back
X