Her gün bir diş ağrır mı? Ağrıyor. Bıktım.

Geçmiş olsun. Diş ağrısı zaten zor hamilelikte daha da zor. Sarımsaklı sirkeyle ağzı çalkalayınca etki ediyormuş bir de küçük pamukla karanfil yağı koyabilirsin. Hamilelikte sadece ikisini okumuştum fayda görenlerden. İnşallah en kısa zamanda geçer

Yarım çay bardağı sirkede 1 diş sarımsak kaynatılıyor. Sirke yarıya inince ocaktan alınıp ılıtılıyor. Bir yudum alınıp ağrıyan tarafta bekletilip çıkarılıyor. Yutma yani.
Böyle bi tarif var. Faydasını gören de olmuş

Kalsiyum takviyesi alıyor musunuz? Kalsiyum eksikliği olan hamilelerde kemikler ve dişler çok zarar görüyor diye biliyorum bebek doğal kalsiyum deposu olan dişlerden karşıladığı için ihtiyacı. Bol bol yoğurt peynir vs. Yemeye çalışın hiç olmazsa.

Bir diş hekimi olarak belirtmek isterim ki hamilelik döneminin ağız diş sağlığı üzerine tek etkisi hormonların etkisiyle diş eti hastalığı oluşma olasılığının yüksek olmasıdır. Yoksa çocuğun dişlerdeki kalsiyumu çekmesi vs tamamen uydurmadır.

hamilelik döneminde özellikle çok fazla kusan hastalarda ağız ortamı aside olduğu için ayrıca diş eti sağlığı bozulduğu için daha önceden çürük olan dişler kırılabilir ağrı yapabilir..

Kısacası dişteki kalsiyumla bebeğin hiç işi yoktur.

Ayrıca şiddetli ağrı varsa mutlaka vir hekime görünün. En güvenli aralık 3-6 ay ılsa da ilk 3 ay da da mecburi durumlarda müdahale edilebilir. Çok geçmiş olsum

Bir diş hekimi olarak belirtmek isterim ki hamilelik döneminin ağız diş sağlığı üzerine tek etkisi hormonların etkisiyle diş eti hastalığı oluşma olasılığının yüksek olmasıdır. Yoksa çocuğun dişlerdeki kalsiyumu çekmesi vs tamamen uydurmadır.

hamilelik döneminde özellikle çok fazla kusan hastalarda ağız ortamı aside olduğu için ayrıca diş eti sağlığı bozulduğu için daha önceden çürük olan dişler kırılabilir ağrı yapabilir..

Ayrıca şiddetli ağrı varsa mutlaka vir hekime görünün. En güvenli aralık 3-6 ay ılsa da ilk 3 ay da da mecburi durumlarda müdahale edilebilir. Çok geçmiş olsum
Içimi rahatlattiniz,çevremde ki herkes ama herkes her hamilelik bir dişin gitmesi demek bu kaçınılmaz,çocuk kalsiyumu dişlerden alır tarzında konuşuyor,o kadar yaygin ki bu görüş

Açık ve net yazayım hamileyken dişinol kullanılmaz. Hatta normalde de dişinol pek tavsiye edilmez. Acil durumda afyon misali sabahı edebilin diye kullanılan bir ilaçtır. 10 senelik eczacıyım 1 kere bile dişinolü reçeteye yazan hekim görmedim. Bana denk gelmedi ise bilemem.Kişi kendi alır. Biz de deriz bu tedavi etmez uyuşturur diye hastayı hekime gitmesini tembihleriz. Ağrı kesicilerin büyük kısmı da gebelikte çocuk için ölümcül sıkıntılar doğurabilir, kalp üzerinde etki yapabilir.

Parol kullanabilirsiniz, bazı doktorlar minost plus da öneriyor ama kafeine pek de hoş bakılmıyor hamilelikte malum. Ama o diş ağrısı da malum. Doktorunuz + diş hekiminiz işbirliğinde bir çare bulacaksınız. Planlı hamilelik de varsa gebelik öncesi ağır tedavi ihtimaline karşı yirmilik diş, dolgu, çürük... o an ihtiyacınız olmasa da bir kontrole gitmekte fayda var.

Açık ve net yazayım hamileyken dişinol kullanılmaz. Hatta normalde de dişinol pek tavsiye edilmez. Acil durumda afyon misali sabahı edebilin diye kullanılan bir ilaçtır. 10 senelik eczacıyım 1 kere bile dişinolü reçeteye yazan hekim görmedim. Bana denk gelmedi ise bilemem.Kişi kendi alır. Biz de deriz bu tedavi etmez uyuşturur diye hastayı hekime gitmesini tembihleriz. Ağrı kesicilerin büyük kısmı da gebelikte çocuk için ölümcül sıkıntılar doğurabilir, kalp üzerinde etki yapabilir.

Parol kullanabilirsiniz, bazı doktorlar minost plus da öneriyor ama kafeine pek de hoş bakılmıyor hamilelikte malum. Ama o diş ağrısı da malum. Doktorunuz + diş hekiminiz işbirliğinde bir çare bulacaksınız. Planlı hamilelik de varsa gebelik öncesi ağır tedavi ihtimaline karşı yirmilik diş, dolgu, çürük... o an ihtiyacınız olmasa da bir kontrole gitmekte fayda var.
Valla doktorumun izniyle antibiyotik kullanıyorum iki gündür. Hala etkisi olmadı.
Her gün ağrı çekiyorum.
Şu anda hala ağrıyor. Parol aliyorum ama geçmiyor çıldırıyorum.

Çok teşekkür ederim.
3 gündür agri çekiyorum çok kotuyum.
Paroldan başka bişey icemiyorum.
Yarin doktora gidip izin kagidi cikartcam.
Hala ağrıyor. Çok kotuyum yanagim şişti.
Yapacak bişey bulamıyorum

Yarım çay bardağı sirkede 1 diş sarımsak kaynatılıyor. Sirke yarıya inince ocaktan alınıp ılıtılıyor. Bir yudum alınıp ağrıyan tarafta bekletilip çıkarılıyor. Yutma yani.
Böyle bi tarif var. Faydasını gören de olmuş
Canım yaptım yok.
Sarımsak da koydum karanfil koydum uyusturucu sprey falan hoc bişey fayda etmiyor.
Yanagim sis iki gündür.

Dişiniz nezaman ağrıyo yada ağrı ençok nezaman tetikte?

Gece başlayan çok şiddetli bi ağrı gündüz azalarak seyrediyosa iltihap vardır bununiçinde 3aylık 5aylık olmanızın bi önemi yok antibiyotik tedavisi görmeniz gerek

İltihaplı dişi çekemez

Yüzünüze yayılan ağrı sadece dişten değil çenedende kaynaklı olabilir dişlerinizi gıcırdatıyomusunyz uykuda?
Her zaman ağrıyor. 3 gündür agri çekiyorum. Parol aliyorum olmuyor.
Cildirmak üzereyim.
Yanagim 2 gündür sis.
Antibiyotik kullanıyorum hala fayda etmedi.
Sebeb ne bilmiyorum. Dislerimi gicirdatmiyorum

Cildirmak üzereyim.
Yanagim 2 gündür sis.

Drunuza yada diş hekiminize danışıp ağrı kesici gargara alabilirsiniz.
Gargarayı yapıp tükürdüğünüz anda etki eder ama şişiniz varsa o iltihap kuruyup diş çekilmeden yada tedavi edilmeden kurtulamazsınız.

Cildirmak üzereyim.
Yanagim 2 gündür sis.
Buz aküleri ya da jel torbalar ile ağrıyan kısmın üzerine soğuk kompress yapmayı deneyin bir de. Bayağı faydalı oluyor. Parolu da içmeye devam edin. Antibiyotikle birlikte iltihap geriledikçe ağrı da azalacaktır inşallah.

Drunuza yada diş hekiminize danışıp ağrı kesici gargara alabilirsiniz.
Gargarayı yapıp tükürdüğünüz anda etki eder ama şişiniz varsa o iltihap kuruyup diş çekilmeden yada tedavi edilmeden kurtulamazsınız.
Piyasadaki ağrı kesici gargaralarda majeziğin hammaddesi var. Ve bebeğe çok zararlı bu hammadde.Bu yüzden doktor tavsiye etmeyecektir. Ama boş antiseptik gargaraları önerebilirler.

Bilemiyorum dr ne verir vermez sadece parol mu izinli?
Boş gargara yapıcaksa tuzlu su kafi
Ya o doktorun insiyatifine kalmış ama majeziğin hammaddesine kesinlikle yanaşmazlar. Bebeklerde kalpte sıkıntı yaratabiliyor. Mesela ben ayrıntılı ultrasona girdiğimde doktor sıkı sıkıya brufen, suprafen kullanılmaz anne karnında bebeği öldürür demişti. Zaten piyasada ağrı kesicili olarak onun gargara ve spreyi var. Diğer klorobendir, colgatedir, listerindir belki onlara kalmış. Bazı doktorlar minoset plus öneriyor ama. Bir nevi parol+ kafein. Ama antibiyotiğin etkisi 2 günden sonra başlar ancak. İnşallah iltihabını kurutur, gereken operasyonunu da yaptırır.

Ya o doktorun insiyatifine kalmış ama majeziğin hammaddesine kesinlikle yanaşmazlar. Bebeklerde kalpte sıkıntı yaratabiliyor. Mesela ben ayrıntılı ultrasona girdiğimde doktor sıkı sıkıya brufen, suprafen kullanılmaz anne karnında bebeği öldürür demişti. Zaten piyasada ağrı kesicili olarak onun gargara ve spreyi var. Diğer klorobendir, colgatedir, listerindir belki onlara kalmış. Bazı doktorlar minoset plus öneriyor ama. Bir nevi parol+ kafein. Ama antibiyotiğin etkisi 2 günden sonra başlar ancak. İnşallah iltihabını kurutur, gereken operasyonunu da yaptırır.
Maximus gargarada var ama majezikle hammaddesi aynı diye biliyorum aşk yaşamışlığım var kendisiyle
Majezikten hiç fayda göremiyorum ama max canım benim yardımcı madde etkisi sanırım bu :)

Bukadar iltihap ağrı bebeğe zararlı değil mi ?

evet maximus ve majezik aynı. hatta majezik orjinali.
İllaki tedavi görmek gerek ama ne kullanılacağına doktor karar verecek. İçinde insanlarda çalışma yok emzirirken de bebeğe etkisi var kullanmayın diyor.Zaten antibiyotik başlamışlar. ve o antibiyotik hamilelikte tercih ediliyor. Ben idrar yolu enfeksiyonu geçirince de duocid başlamıştı hastanede doktor. İltihap gerilemeye başlayınca operasyonu da geçirir. Zaten işlem yapılmazsa muhtemelen gene tekrarlar.

Back
X