Her gün bir kaosun içindeyim..

Hiç belirti olarak düşünmemiştim ama yerlerdi. Ekşi ekşi de kokardı her gün yıkanmasına rağmen 🤣
Reflu teshisi almak icin herhangi bir tahlil ya da islem yapıldı mi peki? Yoksa gastroya gittiniz ve durumu anlattiniz ve tamam reflu mu dediler?
kasik fitigi gibi birsey de olabilir?
Katiliyorum, cocugun bilinmeyen ya da suphelenilmeyen bir sorunu oldugunu dusunuyorum bende

Tam o itiraz anlarında nasıl sakin kalabiliyordunuz peki ben kendimi düşünemiyorum şuan böyleyken :( ağla ağla sinir sistemim çöktü resmen

Zamanla çöküyorsunuz ister istemez, zaten lohusa depresyonu yaşıyordum ben üzerine bu durum tuzu biberi olmuştu. Uyku saati gelir bağırır, ağlar yan komşum kızı uyuduğu için uyarırdı bizi. Yani zor dönemlerdi, eşimde bende çok yorulduk. Başka çocuk planımızda hiç olmadı bu sebeple, ki eşim çocukları çok sever normalde. Ancak rahat nefes alabildik tutturmaları, ağlamaları bitti çok şükür.

Son düzenleme:
Herkese merhabalar,
Yorum yapan destek olmak isteyen herkese sonsuz teşekkürler. Yoğun ve zorlu bir gecenin ardından henüz bakabildim yazılanlara. Kasık fıtığı benimde şüphelendiğim bir konuydu onu özellikle sordum muayene etti doktorumuz sorun yok dedi. Ama göz muayenesini detaylı yaptırmadım. Bir sorun olduğunu düşünmüyorum takibi tepkileri çok yerinde geliyor bana ama bu ay içi onuda mutlaka kontrol ettireceğim detaylı kan değerleri ile birlikte.
Örneğin gece uyuttum cocuğumu yerine koydum 40 dk sonra ağlama kıyamet ile yanında aldım soluğu yine sakinleştirip yerine koydum bu kez 2 saat sonra kıyamet koptu. Yani bir dinlenme yok benim evladımda mutlaka bir sorun var ama çözemedim. Bağırsak gazını çıkarırken ağlıyor mesela bunu farkettim..

Ve beni en zorlayacak detayı söyleyeyim size eşim bugun ve yarın iş seyahetinde olacak. Bebeğimle başbaşayım günü bir şekilde idare ediyorum ama geceyi nasıl tamamlayacağım gram fikrim yok. Lütfen bana şans dileyin

Bi sorunu varsa inşallah bi an önce bulunur ve sakinler. Allah kolaylık ve sakinlik versin inşallah

Sizi çok iyi anlıyorum. Şahane bir hamilelik geçirdim, çok kolay bi doğum oldu. Her şey toz pembe olacak sanıyorum ama bebeğim çok ağlıyor, çok mızmız. Gittiğim her yerden ağlayarak çıkıp eve dönerdim kızım durmadığı için. 17 aylık hâla aynı. Kız kardeşim iki çocukla prensesler gibi, ben tek çocukla perperişanım. Huyu böyle artık kabullendim, bende öyleymişim.

Reflu teshisi almak icin herhangi bir tahlil ya da islem yapıldı mi peki? Yoksa gastroya gittiniz ve durumu anlattiniz ve tamam reflu mu dediler?

Katiliyorum, cocugun bilinmeyen ya da suphelenilmeyen bir sorunu oldugunu dusunuyorum bende
Bizim çocuk doktorumuz muayene de söyledi. İşinin ehli bir çocuk doktoru anlar muhtemelen

Bi sorunu varsa inşallah bi an önce bulunur ve sakinler. Allah kolaylık ve sakinlik versin inşallah
İnşallah aminn
Sizi çok iyi anlıyorum. Şahane bir hamilelik geçirdim, çok kolay bi doğum oldu. Her şey toz pembe olacak sanıyorum ama bebeğim çok ağlıyor, çok mızmız. Gittiğim her yerden ağlayarak çıkıp eve dönerdim kızım durmadığı için. 17 aylık hâla aynı. Kız kardeşim iki çocukla prensesler gibi, ben tek çocukla perperişanım. Huyu böyle artık kabullendim, bende öyleymişim.
Bende hamileliğimde prenses gibiydim cocuk oldu külkedisine döndüm :( 17 aylık hala aynı oluşu beni korkuttu şuan. Uyku vs hiç düzelmedi mi

Benimde bebeğim 6 aylık doğduğundan beri ağlıyor. Çok garip bir kısır döngüdeyim bende hep memede kalmak istiyor sonra bir anda memeyi reddediyor. Sürekli kucak istiyor bir müddet sonra kucakta ağlıyor. Doğduğundan beri yanımdan ya da kucağımdan hariç hiç bir yerde uyutamadım. Çok çabaladım günlerce uykusuz kaldım ama yinede başaramadım. Süreki ilgi istiyor ama sürekli 7/24 baksamda 1 dk gülüyorsa 15 dk ağlıyor. Her şekilde ağlayabiliyor katıla katıla, inleye inleye, mızıldanarak her şekilde. Psikolojim çok bozuldu öyle yorgunum ki gece boyu çok uyanır, gündüz deseniz max 25 dk uyur oda benim kucağımda. Doktora gittiğimizde defalarca sordum nesi var diye sadece huysuz bir bebek dedi. Hiç dinlenme yok kimsede bakmak istemiyor çok yüksek volümle ağladığı için bazen çok zor sabrediyorum. Hep dua ediyorum Allahım sabır ver ne olur bir gün daha geçsin bir gün daha büyüsün diye. Bazen öyle bir raddeye geliyor ki cinnet geçirenleri çok iyi anlıyorum, gidip balkondan atasım geliyor kendimi...
Ne diyeyim Allah yardım etsin sana, bana ,bizim gibilere

Benimde bebeğim 6 aylık doğduğundan beri ağlıyor. Çok garip bir kısır döngüdeyim bende hep memede kalmak istiyor sonra bir anda memeyi reddediyor. Sürekli kucak istiyor bir müddet sonra kucakta ağlıyor. Doğduğundan beri yanımdan ya da kucağımdan hariç hiç bir yerde uyutamadım. Çok çabaladım günlerce uykusuz kaldım ama yinede başaramadım. Süreki ilgi istiyor ama sürekli 7/24 baksamda 1 dk gülüyorsa 15 dk ağlıyor. Her şekilde ağlayabiliyor katıla katıla, inleye inleye, mızıldanarak her şekilde. Psikolojim çok bozuldu öyle yorgunum ki gece boyu çok uyanır, gündüz deseniz max 25 dk uyur oda benim kucağımda. Doktora gittiğimizde defalarca sordum nesi var diye sadece huysuz bir bebek dedi. Hiç dinlenme yok kimsede bakmak istemiyor çok yüksek volümle ağladığı için bazen çok zor sabrediyorum. Hep dua ediyorum Allahım sabır ver ne olur bir gün daha geçsin bir gün daha büyüsün diye. Bazen öyle bir raddeye geliyor ki cinnet geçirenleri çok iyi anlıyorum, gidip balkondan atasım geliyor kendimi...
Ne diyeyim Allah yardım etsin sana, bana ,bizim gibilere
O kadar iyi anlıyorumki seni gel sarılalım :(
Bir arkadaşa daha söyledim benim bebeğim hep böyle kalsın hiç büyümesin diyemiyorum Allahım ne olur birbirimizi anlayabileceğimiz evreye gelelim yetemiyorum çok yoruldum oda ağlamaktan çok yoruldu diye yalvarıyorum. Yaşamayan bilemez..
Daha 10 dk önce uyku krizi yaşadık asla uyumak istemiyor kucakta durmuyor oyun oynamıyor ama sadece ağlıyor katılarak..
ben ne yapacağımı bilmiyorum.
Annemlerde bunaldı hissediyorum..

İnşallah aminn

Bende hamileliğimde prenses gibiydim cocuk oldu külkedisine döndüm :( 17 aylık hala aynı oluşu beni korkuttu şuan. Uyku vs hiç düzelmedi mi
Gece uykusu ilk başlarda iyiydi, 4-5 saate bir uyanırdı ama büyüdükçe kısaldı uyku süreleri. Hele son haftalarda neredeyse saat başı uyanıyor. Dışarıda elalemin çocuğuna bakıyorum uslu uslu oturuyorlar bebek arabasında ama benim kız sürekli ağlıyor, sürekli mutsuz. Hayat dolu bi insandım ama ışığım söndü resmen. Inşaallah sizin bebeğiniz büyüdükçe sakinleşir 🌸

Ay siz anlattıkça 2018 geliyor aklıma. Kız yeğenim öyleydi. Sesi de kalındı. Öyle seri ve çok ağlıyordu ki. Az uyusa bayram ediyorduk. Sonra başlıyordu ağlamaya. Ama ne ağlamak... durmaksızın. Sizi çok iyi anlıyorum. İçinde bulunduğunuz psikoloji çok zor. İnsan hep öyle süreceğinden korkuyor çıkış arıyor. Berbat bir his. Ama geçiyor nihayetinde. Çocuk büyüyor. Uslanıyor. Büyüyecek hep bebek kalmayacak.

kardeşim uyku damlası veriyordu. Adı uyku damlasıydı. Bebeği uyutuyordu. Zararlı diyen de var ama bizim kız büyüdü koca kız oldu. Zararını görmedim. Uyku damlasıyla refaha ermişti kardeşim. Doktora sor al derse al. Uyursunuz ikiniz de belki.

ekşi sözlük'te bir başlık vardı. cidden tüm samimiyetimle soruyorum. anne olduğuna pişman mısın ya da hiç pişman oluyor musun? not: bence annelik kutsal değil çünkü hepimiz kendi rızamızla anne oluruz ve bile isteye gireriz bu yüke. yapmasak da olur yani ama annelik kutsal falan diye tüm sorumluluğu alıyoruz üstümüze..
Anneliğin kutsal olduğuna hiç inanmadım, yiyorsa başka çocuğa da canhıraş parala kendini, o zaman inanırım.
Her birimiz kendimizin diye seviyoruz maalesef:)
Lakin evlatlığın kutsal olduğuna inanıyorum, ne olursa olsun ‘anne’ diye ağlanıyor işte.

Şahsen ben anne olacak insan değildim de olunca da yapabileceğinin en iyisi olmaya mahkum kılmıştım kendimi çünkü onların hatası değildi bu.
Zaman geçtikçe şunu görüyorum, her evlat o aileye geliyorsa bir sebebi var.
Benim evlatlarıma benden başka bakabilecek birini görmedim, ölürdü herhalde normal standart bir kadın😂
Dağına göre kar meselesi, vardır bir hikmeti.
Ben seçildiysem yol göstericisi, yapabileceğimdendir.
Bu bakış açısı ile buhranlarımın sayısını azaltıyor ve öz kimliğime zaman ayırdıkça her anlamda çok daha yolunda ilerliyor her şey.
Bu sebeple özellikle günümüzde nerede yalnız yük sırtlanmış anne görsem hala ağlarım, anneler desteksizlikten yardımsızlıktan, bir sıcak çayı vereni olmamasından ve en kötüsü hiçbir şekilde anlaşılamamaktan pişmanlar aslında.

Back
X