• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her gün sözlü tacize uğruyoruz

Ya bir olay anlatmak istiyorum başımdan geçen.Tamda bu konuya cuk oturdu.
Kimse doğduğu milleti,aileyi seçemez ama gerçekten mültecilerle aramızda bariz bir fark var.
Bunu söylemek bizi ırkçı yapmaz,polyannacılık yapamayacağım malesef.

Geçenlerde annemle avm'ye gittik.Avm'nin girişinde döner kapı vardı.Önümüzde de 5-6 kişilik genç bir grup vardı.Kapının önünde de bir tane köpek.Nereli olduklarından emin değilim ama Afgan ya da Pakistanlı falan olabilirler,pek Suriyeli gibi değillerdi.

İçlerinden bir tanesi köpeği bi yanına çağırıyo bi geri kışkışlıyo,hayvanı sersem etti anlayacağınız.Neyse tam kapıdan içeri girerken hayvanı çağırdı,kapıdan içeri girdi hayvan.Hayvan ikilemde kaldı içeri girip girmemekte.Bir ileri gidiyor bir geri.Tabi o sırada döner kapıda geliyor.Bende ne yapacağımı bilemedim kapıyı tutmaya çalıştımda nasıl tutayım otomatik,dönen bir kapı.Tam kafasını sıkıştırıyordu ki son anda kurtardı kafasını.

Dayanamadım valla bağırdım.O sırada kendisi hala köpeğe gülüp,eğleniyodu kendince.Ne yapıyosun ya görmüyor musun hayvan sıkışıyodu diye bağırınca korkup kaçtı.

Orda hayvan ölse adım kadar eminim ki yine gülecekti.O yüzden üzgünüm ama gerçekten aramızda çok fark var.
Benim de bu konu hakkında merak ettiğim bir şey var aslında.
Irkçılık olarak algılanmasın tabii lakin Suriye,Afganistan ve Pakistan bu kesimden gelen insanların köpeğe öcü gören küçük çocuklar bakıp davranmasına anlam veremiyorum acayip korkuyorlar süs köpekleri adı altında belirlenen cinslerden bile.
Bu zamana kadar yaşadıkları bölgelerde hiç mi köpek görmediler acaba diyorum her gördüğümde.

Arkadaşlar köpeğim var küçük bir Doğu Anadolu ilinde yaşıyoruz. Ama inanır mısınız her gün başka bir olay. Genç, yaşlı, kadın, erkek ,çocuk demeden herkesin bir fikri var yolda yuruyemiyoruz. Köpeğime kar topu atanlar mi dersiniz bana laf atanlar mi birbirlerine bu konuda şaka yapanlar mi görünce çığlık çığlığa kaçanlar mı (pitbull falan değil bu arada) köpeğimi korkutmak için özel çaba gösterenler mi... Dilenciler,Suriyeliler bile laf atıyor rahatsız ediyor, taciz ediyor. Bizi rahat bıraksınlar diye işlek olmayan yerlerden yürüyoruz bazen ama tenhalardan da süreklilik gidilmiyor. Özellikle mahallenin çocukları beni görür görmez köpeğimin ismiyle bağırmaya başlıyorlar. 5 10 20 30 değil. Hangi birini şikayet edeceğim polise. Bir çözüm yok ama paylaşıp rahatlamak istedim.
demekki orası evcilleşememiş insan görünümlü hayvan dolu ne kadar ayıp

Back