Her gün sözlü tacize uğruyoruz

Ya size en masum en basit örneklerden vereyim. İki tane erkek geçiyor yanımızdan biri öbürüne köpek senden daha yakışıklı diyor.
Köpek çok şanslı...
Allah sahibine bağışlasın.
Sahibi gibi güzel köpek.
Ama genellikle hostlar kıştlar, pis, haram...

5 yıldır beraberiz tek tük bir şeyler oluyordu ama bu kadar yoğun değildi. Polise gittim dün taciz ediyorlar diye. Onlar da haklısınız dikkat çekiyor ama hepsini şikayet etmeye kalkarsanız mahkemelerde çok yipranirsiniz diyor.

Değilim tabiki ama büyük köpek tek başına gezen bir kız. Şehir 50 yıl geriden geliyor.

Teşekkür ederim 🌸 Var ama genellikle erkek ya da ufak köpek
Üç tanesini şikayet edin hemen kesilir. Küçük yerde 15 dk içinde yayılır

Arkadaşlar köpeğim var küçük bir Doğu Anadolu ilinde yaşıyoruz. Ama inanır mısınız her gün başka bir olay. Genç, yaşlı, kadın, erkek ,çocuk demeden herkesin bir fikri var yolda yuruyemiyoruz. Köpeğime kar topu atanlar mi dersiniz bana laf atanlar mi birbirlerine bu konuda şaka yapanlar mi görünce çığlık çığlığa kaçanlar mı (pitbull falan değil bu arada) köpeğimi korkutmak için özel çaba gösterenler mi... Dilenciler,Suriyeliler bile laf atıyor rahatsız ediyor, taciz ediyor. Bizi rahat bıraksınlar diye işlek olmayan yerlerden yürüyoruz bazen ama tenhalardan da süreklilik gidilmiyor. Özellikle mahallenin çocukları beni görür görmez köpeğimin ismiyle bağırmaya başlıyorlar. 5 10 20 30 değil. Hangi birini şikayet edeceğim polise. Bir çözüm yok ama paylaşıp rahatlamak istedim.
Gerçekten kendim de g.doğuluyum ama bazı küçük il ve köydeki çocuklar böyle bi ara tayinden dolayı bende bulunmuştum aynılarını yaşadım maalesef çözümü yok gerçekten merkezden gidip gelmek belki rahatlatır sizi

Bende inanamadım nedense 😂
Bazı yerler var böyle doğuda
Mesala yüksekova ve doğubeyazıt
Diğer yerlerre göre daha medenidir
Sebebi diye soracak olursan heralde eski iran medeniyetinin kültür izleri var hala
Dışardan göç olarakta asker ve polis çok fazla vardır

yerine göre değişiyor orada.gayet dar jean li minili sarı saçlı gezebileceğin yerler de var elbette.batı da da öyle.Ankara bile çeşit çeşit.bir yerde mini giyerken diğer yere anca gri bol eşofmanla rahat ettiğimiz için öyle gidiyoruz.ben çoğunluğa uyarım kendimi yormamak üzmemek için.
Tabi Antalya’da çok tacize uğradım, takip edildim ben. Çoğunlukla üzerimde okul kıyafeti ya da kendimden büyük mont vardı üstelik 🥲.

Kesinlikle abartıyorsunuz, eski konularınızı da biliyorum dikkat çekmeyi çekiyor olmayı düşünmeyi seven bir insansınız. Öyle değilse bile kendinizi öyle bir kodluyorsunuz ki herşey herkes size karşı gibi geliyor.
Muhtemelen sizin yaşadığınız yerin x10 katı daha az gelişmiş yerde yaşamış çalışmış biri olarak söylüyorum.

yerine göre değişiyor orada.gayet dar jean li minili sarı saçlı gezebileceğin yerler de var elbette.batı da da öyle.Ankara bile çeşit çeşit.bir yerde mini giyerken diğer yere anca gri bol eşofmanla rahat ettiğimiz için öyle gidiyoruz.ben çoğunluğa uyarım kendimi yormamak üzmemek için.
Aslında şöyle bir durum var. Gerçekten küçük yerlerde kimin dışardan kimin onlardan olduğunu biliyorlar. Kendi yerli halkının değil açık saçla pantolon ile bile dışarı çıkamadığı yerde çalıştım. Yerlisi giyinmez etmezdi ama ben diz üstü elbise de etekte giysem asla bişey denmezdi, ben dışardan gelenim çünkü benim kültürüme göre bu giyim normal o yüzden hiç aksi durum yaşamadım. Bakan eden olurdu ama geneli buyrun hocam diye öncelik verirdi hep. Tekrar ediyorum kendi yerlisi bunu asla yapamaz. İstanbul Ankara metropol kim neci bilmez ama küçük yerlerde “o zaten batıdan geldi” etiketiyle sataşan eden olmaz.

Şahsen ben de doğuda yaşıyorum ama böyle bir. Şeyle karşılaşmadım garip🤷‍♀️

Hanımlar, ailemle yaşadığım evim İstanbul’un aile semti olarak bilinen, dilencinin dahi neredeyse hiç olmadığı, çoğunluğun yaşlılar olduğu bir yerde. Ve ben gece sokakta arabaya park yeri bulamadığım için arka sokağa parkedip eve yürürken neredeyse tacize uğrayacaktım. O anda apartmandan çıkan bir gencin koluna sarılmasaydım adam bana kesin bir şey yapacaktı. Sonradan öğrendim ki aynı adam mahalledeki başka bir kızı apartmana girene dek takip edip göğüslerini kalçasını sıkmış, zorla öpüp tokat atıp kaçmış. 200 metrelik yolda beni aynı arabayala apartmana kadar takip etmiş ve arabadan inmişti. Allah’dan o gence rastladım. Başıma gelen örneği anlattım çünkü bilin istedim. Tacizciler günümüz Türkiye’sinde heryerdeler. Çünkü yanlarına kar kalıyor. Kendinizi korumak zorundasınız.

Köpeğinize gelince, köpekten korkan birisi olarak bu davranışlar korkan insanın yapacağı davranışlar değil. Yaşadığınız yerde köpeğin olduğu yere melek gelmez, abdest bozar, köpek beslemek haramdır gibi bir inanış olduğu belli. Köpeğimi sizden uzak tutuyorum, siz de uzak durun deyin.

Tabi Antalya’da çok tacize uğradım, takip edildim ben. Çoğunlukla üzerimde okul kıyafeti ya da kendimden büyük mont vardı üstelik 🥲.
Vallaha ben şunu anladım ki büyük şehir küçük şehir fark etmiyor.
Sapık her yerde sapık.
Sadece küçük yerlerde giyimin biraz farklıysa daha çok göze çarpıyorsun hepsi bu.
Ben büyük şehirde de tacize uğradım,küçük şehirde de tacize uğradım.
Çalışırkende sözlü tacize uğradım.
Tekrar aklıma getirip canımı sıkmak istemiyorum yaşadıklarımı.
Eminim benim gibi bir çok insan vardır.
Malesef alıştık artık.

Arkadaşlar köpeğim var küçük bir Doğu Anadolu ilinde yaşıyoruz. Ama inanır mısınız her gün başka bir olay. Genç, yaşlı, kadın, erkek ,çocuk demeden herkesin bir fikri var yolda yuruyemiyoruz. Köpeğime kar topu atanlar mi dersiniz bana laf atanlar mi birbirlerine bu konuda şaka yapanlar mi görünce çığlık çığlığa kaçanlar mı (pitbull falan değil bu arada) köpeğimi korkutmak için özel çaba gösterenler mi... Dilenciler,Suriyeliler bile laf atıyor rahatsız ediyor, taciz ediyor. Bizi rahat bıraksınlar diye işlek olmayan yerlerden yürüyoruz bazen ama tenhalardan da süreklilik gidilmiyor. Özellikle mahallenin çocukları beni görür görmez köpeğimin ismiyle bağırmaya başlıyorlar. 5 10 20 30 değil. Hangi birini şikayet edeceğim polise. Bir çözüm yok ama paylaşıp rahatlamak istedim.
köpeğinizin adını bilecek kadar tanıyorlar ki bir konuşmuşluğunuz var demek ki, dik durun tenha da yürümeyin , zamanla onlar size siz onlara alışın lütfen .

Hic alakası yok biliyor musunuz hamileyim kedim var çocuk doğunca onu evden gönder diyor çocuğu çevremdeki insanlar sanki bu oyuncak gibi Ankara da yaşıyorum bu arada
hayvan beslenen evlerde yetişen çocuklar her zman daha merhametli ve sorumluluk sahibi oluyor, kedinin bebek için hiç bir zararı yoktur.

hayvan beslenen evlerde yetişen çocuklar her zman daha merhametli ve sorumluluk sahibi oluyor, kedinin bebek için hiç bir zararı yoktur.
Ya tabi ki hem sorumluluk almayı da öğrenir ya bı de o da benim çocuğum bugün sabaha kadar uyutmadi simariklik yapar ben onu evladımdan ayırt edemem ya benim minnagim yani insanlar beslemeyince anlayamıyor nasıl bir duygu olduğunu

insanla artık her yerde hayvan besliyor , dogulu değilim ama doğu ile başalayan topikler beni rahatsız ediyor, konu sahibi fazla alıngan olabilir mi
Hayır alıngan değil. Benim yaşadığım yerde de evcil hayvanı evde beslemenin haram olduğunu düşünüyorlar. Ben bu yüzden kedimle yaşayacağım ev bulmakta zorlandım.

Aslında şöyle bir durum var. Gerçekten küçük yerlerde kimin dışardan kimin onlardan olduğunu biliyorlar. Kendi yerli halkının değil açık saçla pantolon ile bile dışarı çıkamadığı yerde çalıştım. Yerlisi giyinmez etmezdi ama ben diz üstü elbise de etekte giysem asla bişey denmezdi, ben dışardan gelenim çünkü benim kültürüme göre bu giyim normal o yüzden hiç aksi durum yaşamadım. Bakan eden olurdu ama geneli buyrun hocam diye öncelik verirdi hep. Tekrar ediyorum kendi yerlisi bunu asla yapamaz. İstanbul Ankara metropol kim neci bilmez ama küçük yerlerde “o zaten batıdan geldi” etiketiyle sataşan eden olmaz.
haklısın ama ben bu kadar sapığın manyağın ortada dolandığı ülkemde yerine göre giyiniyorum rahat ediyorumm.valla merkezi yerde oturuyorum komşularımın bazıları kamelya da otururken fazla dekolte giyen gene kendi komşusunun dedikodusunu pekala yapıyorlar.biz değişmeyiz bazı yerler hariç maalesef.kadın kadının düşmanı işte burada da.biraz da kıskançlıktan konuşuyorlar doğruya doğru

İşe yaramayana ekmek vermiyorlar. Burada da evde beslenmeye layık gorulen kediler para verip alınan "lüks" hayatlarına uygun kediler olmalı. Sarman kedi hiçbir şeye layık değil onlar için.

Ay eşimin arkadasinin karisi aklima geldi. Kedi beslemek istiyormuş ama cins olmayan kedilerden korkuyormuş. 😂😂
Haha o yuzden sadece cins besleyebilirmiş.

Hayır alıngan değil. Benim yaşadığım yerde de evcil hayvanı evde beslemenin haram olduğunu düşünüyorlar. Ben bu yüzden kedimle yaşayacağım ev bulmakta zorlandım.
kedi beslemek değil ama.bir de kedi evin içinde yaşıyor gezintiye çıkarmak gerekmiyor gürültüsü pek yoktur .kediye karışanı ilk duydum

Back
X