Her Hamile Progeston Kullanmalı mı?

hatice2021

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2016
31
9
86
Arkadaşlar Merhaba 6 haftalık hamileyim.dün bebegimin kalp atışlarını duyduk.herşey normal dedi doktor.bende bi taraftan araştırmalar içerisindeyim.genelde düşük olasılıgını ortadan kaldırmak için progestan kullanmış herkes.ama doktorum bana böyle birşey vermedi şuan sadece folic asit kullanıyorum..her hamile progestan kullanmalı mı ?

Hayırlı olsun hamileliginiz öncelikle...progestanı pembe akıntı yada kanama olursa verir doktor düşük ihtimaline karşı yani bir tehlike yokken kullanılmaz

çok teşekkür ediyorum..şuan akıntım kanamam yok allaha sukur.ama forumda okuduklarıma göre ne olur ne olmaz düşük olmasın diye kullananlar bile var kafam karıştı oyüzden

Canm kanamasi olan ya da bi riski görünene veriyorlar için rahat olsun. Emin ol kullanmamak çok daha iyi piskolejik olarak :)

çok teşekkür ediyorum..şuan akıntım kanamam yok allaha sukur.ama forumda okuduklarıma göre ne olur ne olmaz düşük olmasın diye kullananlar bile var kafam karıştı oyüzden
O ilacı kullanmak da tehlikeli kanda pıhtılaşma yapabiliyormus bu yüzden de bebeğini kaybedebilirsin önlem olsun diye kendi kafasına göre kullananlar varsa çok yanlış yapıyorlar.sorunsuz giden bi hamilelikte durduk yere ilaç almaya ne gerek var anlamadım. İlk hamileligimde dusuk yaptım 2.de doktor progestan verdi.kan sulandırıcıyla birlikte vermesi gerekiyormus ama bana öyle vermedi. Bu bilgiyi öğrendikten sonra kullandigima pişman oldum

canım progestanı doktor eğer sıkıntı görürse yada pembe, kahve akıntı falan olursa veriyor. Yoksa kullanılmıyor. sadece ilk 3 ay özellikle dikkat et. Ağır kaldırma, ani kalkışlar falan yapma, kendini çok yorma sıkıntı olmaz. Kafana göre sakın ilaç kullanma canım.

Hayir düşük riski olanlar ve kanası olanlar sadece...
Ne gerek var bi sorun yokken ilaç alimina durduk yere...

ben hamılelıgımı batıma 4 gun kala ogrendım ve bat gunumde de hafıf pembe lekelenmem oldu doktor her ıtımale karsı progestan verdı suan da 6.haftamın ıcındeyım hıc lekelenme vs yasamadım. bildiğim kadarıyla dusuk onleyıcı ve rahım duvarını kalınlastırıcı bir ilacmıs. genelde lekelenmesı olanlara verılıyor dıye bılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…