- 16 Mayıs 2018
- 785
- 429
- 23
- Konu Sahibi Sekerkizads
Kizlar çok bunaldim
annem ve babam cok sorumsuz bu güne kadar kendi imkanlarimla geldim okudum öğretmenlik bitirdim.ama evle ugrasmaktan atanamadim.maddi sıkıntıları oldu ücretli ogretmenlik yapip azda olsa yardim etmeye çalıştım.babam memur emeklisi kendine bi dukkan açtı (esnafliktan hic anlamaz) dukkan işlemiyor ama inatla açık tutuyor dukkanin 8. Yildir borclarini odemekten bıktık (islemeyen dukkana mal aliyor sürekli.sonra degerinin altina satiyir.hesap kitap yapmiyir sattigi malin parasi harcaniyor ) annem ise kocasini uyarmasi icin yillarca uğraştık .babam sürekli kredi ceker odeyemez anneme duyurmaz hemen bizi arar eşim de memur.bi kardesimle beni ikimizi evlendigimizin ertesi gun bile arayip para istedi
bi kez dersane param vardi onu verdik çünkü bizimde cok borclarimiz var .bu kadar küçük miktarlar degil borcu borcla kapattigi icin 30 .milyar falan istedigide cok oldu
2 tane ablam var kocalarindanbaska. Bisey düşünmeyen.durumlari yokmus ayagina babami annemi hep ustunuze atmaya calisirlar halbuki maddi durumu cok iyi bi tamesinin son damla dün aksam oldu annemle babamla kavga ettim nedeni ise şu hepimiz evlendik emekleri var veya yok evde liseyi bu yil bitiren kardesim var kiz.ona benden habersiz universite tercihi yaptirmislar 2 yillik ( kucumsemiyorum ) ve taa turkiyenin öbür ucu.23 saat uzaklikta bi sehir bize.baba kiz cocugu daha ilk yilinda 2 yillik bi okul için o kadar uzaga yollanir mi dedim.basladi onun kapasitedi o 10 yilda hazirlansa ayni seyi kazanir ( banada böyle cok yaparlardi ozguven kirmakta üstüne yok) halbuki ben 1 yil daha dersaneye gitmesi taraftariyfim.hep akil verdim kardesime ama gizlice yaptirmislar daha 19 yasinda küçük aciklandiktan 3 gun sonra dediler bana.kavga ettim evden çıktım.gece boyu ağladım neden nedennn borc olunca bizi arayip napacam diye sorarlarda neden benden okul konusunda dediklerimi tutmuyolar ben bu konuda evde en bilgili olan kişiyim.aklima su bile geliyor 1 yil daha dersane parasi vermemek icinbile univ.gonderiyor olabilir halbuki daha cok masraf ama böyle sacma kar amaclari var.hani kizim cok calis daha iyi bölüm kazan diye akil vermek yok.kardesimin hayatini yaktilar gözüyle bakiyorum.ne vardi akilli olsalar .hep bizim yaptigimizi bozdular saolsun anne babadan akil alinir ama hep akil veren olduk cok yorulfum cokmm

Son düzenleme: