Her kötülük bir yere kadar fani dünyada..

ben seni çok iyi anlıyorum...bilirim ne olduğunu..
sık dişini biraz daha sabret az kalmış...yolcudur..eşin her dediğini abartarak yapıyor çünkü gidici bu kadın..aklınca evlatlık görevini yerine getiriyor..
Canim ya cevabina üzüldüm hastalik kimin kapisini calacak bilinmez, dügün olmadik ev olurmus ama ecel her eve girermis Allah herkese sifa versin ...............o yolculugu hepimiz yapicaģiz er yada geç kv yolcuysa her sorun bitiyormu

Kızlar benim konymu az çok bilen vardır eski yazılarımdan..evliliğime sebep korkunç bir kayınvalide ve biten evliliğim..aradan 1yıl geçti eşimle tekrar evlendik..herşeyi çözmüştük hatta ilk ay okadar güzeldiki tatile falan gittik..Herşey rüya gibiydi derken...gündem değişti ..evliliğime sebep olan,iftira yalan elinden geleni ardına koymayan kayınvalidem kanser oldu..hemde ileri evre..ve eşim tam tüm dengeleri oturtmuşken eskisinden daha beter halde..sürekli çocuk gibi başka şehirde olmamıza rağmen her haftasonu gitmek istiyor,anneleri konusunda abartılı davranışlarını anlatmama imkan dahi yok zaten..yani hastalık ve hassasiyeti anlıyorsunuzda psikologumuz tarafından bile tescilli aile bağımlısı eşimin nasıl tekrar anormalleştiğine inanamazsınız...gene ben oldum düşman..aile desen iki emekli maaşı ,evi,arabası,yazlığına rağmen gene çocukların eline bakıyor..çocuklar aile bağımlısı,aile dünyayı önüne koysan nerden geliyor demeden yemeye meyilli olunca düşünün artık durumları..hastabakıcı tutmalar mı istersiniz,eve kuaförler getirtmeler mi..herşey abartı...hadi bunlardan geçtim yahu bu kadın bukadar kötülüğü yaptı 1yıl geçmeden bu hale geldi,şimdi bu halde bile bize sebep olacak bu gidişle...O kadar çok acı çekip öyle kötü günler geçirdim ki..Birgün Allaha havale ettiğim bu kişi yaptıklarının bedelini öder diyordum,çok inanıyordum..Bu kadar çabuk olması ve bu şekilde olmasını düşünmüyordum..Ben onu Allaha havale ettim ve asla affetmiyorum..Ama böyle giderse bu halde bile eşimi benden uzaklaştırmayı başaracak..az evvel eşimle tartıştık ve bir sinirle sizinle paylaşmak istedim..yorumlarınızı almak isterim,bana gelince elimde gene tek şey var gene bolca dua etmek,Allaha sığınmak...

cnm öyle demeyin belki ölecek kadın . ben olsam bende eve kuaförde getirtirim bakıcıda tutarım her şeyide yaparım son günlerinde mutlu etmek için. empati yapın ya sizin annenize olsaydı. ayrıca ben Allaha havale ettim fln da demeyi

ne biliyorsunuz sizinde başınıza gelmeyeceğini. dua edin sabır dileyin ve affetmeye çalışın. belki o zaman sizde eşinizde huzura kavuşursunuz:KK66:

Kanser cok agir ve masraflari cok fazla olan bir hastalik yani ev araba iki maas fayda etmiyor. ayrica kanser olan annesini gormek istr insan ve hic duskun olmasa bile daha duskun olur. Bu durum dogal ... anlayisla karsilasaniz esinizi dinleseniz destek olsaniz aksi halde bu kadar psikolojik tedavi bosa gitmez mi ..

ben konu sahibini anlıyorum. üzülmemesi kadar daha doğal bir şey olabilir mi? evliliğine sürekli karışmış, aile hayatını kabusa çevirmiş bir kadının hastalığına neden üzülesin ki? her kötülük yapana, al bu da sol yanağım buna da vur demek zorunda değilsin.

eşin görüşür, annesi sonuçta. kötü de olsa annesinin hareketlerini beğenmese de görüşmek istemesi doğal. bırak görüşsün. sen de nasıl istiyorsan öyle davran. yarınını düşünmeden türlü kötülükler yapmış biri bu kadın. ahiretini o düşünmemiş zamanında, o yüzden senden güleryüz, ilgi beklemeye de hakkı yok

bence bu kadar hafıfe almayın keske kanser olmasaydı ama bırde ısın takdiri ilahi boyutu var lutfen es geçmeyin .. Eşinz elbette annesine bakacak ama bir karısı oldugunuda unutmamalı Allah yardımcınız olsun

Şu durumda eşinize laf söylemek, gitmesine burun kıvırmak, söylenmek zerrece işe yaramayacağı gibi annesini uğurladıktan sonra misli ile size dönecektir.
ben olsam kesin "annemin son günlerinde bize birr huzur vermedin, destek olacağına köstek oldun ve görevimi layıkıyla yapamadım" diye ömrümün sonuna kadar söylenirdim.

Bak cnm hastaliklar belalar aslinda gunahlara kefarettir buyuk mahkeme kuruldugunda cektigi en ufak bir bas agrisi bile gelip bi gunahina kefaret olacaktir. Yani bu dunyada sikinti cekmesi illa da kotulugunden degil. Kanser oldu benim bedduamdan diye dusunme bosanmissin tekrar baristigina gore esini cok seviyorsun onun hatrina esinin davranislarini anlamaya calis boyle aile bagimlisi annesi olmek uzere sadece biraz anlamaya calis disarda tut kendini biraz

Canim ya cevabina üzüldüm hastalik kimin kapisini calacak bilinmez, dügün olmadik ev olurmus ama ecel her eve girermis Allah herkese sifa versin ...............o yolculugu hepimiz yapicaģiz er yada geç kv yolcuysa her sorun bitiyormu
biter..çıbanın başı patlamalı..

Kızlar...Kayınvalidem hastalığını öğrenmemizden 2 ay sonra vefat etti...Vefat etmeden 1 hafta önce gittim ilkkez...Seni bekliyordum,sana yaptığım herşey için özür dilerim beni affet dedi....O an öfke,kızgınlık,herşey bi sele dönüştü gözümde aktı aktı......Eşimin kardeşleri annemizi bu hakla yollamadın Allah razı olsun dediler....Diyecektim ki neredeydiniz o hak gaspedilirken her biriniz...sustum...Annesinin o bir haftada altındanda aldım...Üstelik işin daha garibi ölüm anında garip tesadüfler sonucu sadece yanında ben vardım....Herşey çok garipti...Ben haber verdim eşime,aileni çağır diye hastaneye gecenin 3 ü....Aradan bir yıl geçti....Size nasıl samimi yazdıysam bugünde yazıyorum.....içimde hala affedemiyorum onu...Helal olsun mu diye sorulunca helal olsun diyemedim...Hala kabus gibi hatırlıyorum varlığındaki günleri....Ve aranıozdan bazıları ben konuyu belli süre takip ettikten sonra öyle saldırgan yazmış ki bugün okudum...Onlara diyorum ki....Yaşayın ki bilin...Eşim daha şimdi şimdi itiraf ediyor bazı şeyleri....Dahası eşim annesinin mezarına gitmek istemiyor...Bin insan yargılasada beni....Affetmiyorum ve Allahın adaletine bırakıyorum hala onu her duamda...

bnde eşimin annesiyle görüşmüyorum (1.5 yıldır ne yuzyuze ne telle)..Ama eşime anneler gününde bile almak istediğin bişey varsa yardımcı olayım die teklifte bulunuyorum..Evet o bnm hiç bişeyim belki yagmurlu hava da su vermeyecek kdr sevmiyorum kendisini ama eşimin annesi ..Eşimin annesi die yine bnm katımda saygıyı hak etmiyor(yaptıklarından dolayı) ama eşimin annesine olan saygısı sevgisi de beni ilgilendirmez..
bende hakkımı helal etmeme konusunda cok yaralıyım..dilim helal olsun dese de içimden asla helal dıyemeyecegımı bılıyorum ..Bazı konular var ki insani cok derinden sarsıyor dısardan olmuş bitmiş gibi görünse de ruhunuz o kdr yara alıyor ki bunu yapan gitse bile siz o mahvolmuş ruhla devam edıyorsunuz hayata ..En basıtı eşinizi o ilk sıcaklıgınızı hıssedemıyorsunuz buna sebap olan öldü dıye de asla masumlaşmıyor bnm yanmda..Sizi cok ıyı anlıyorum.

Son düzenleme:
Kızlar...Kayınvalidem hastalığını öğrenmemizden 2 ay sonra vefat etti...Vefat etmeden 1 hafta önce gittim ilkkez...Seni bekliyordum,sana yaptığım herşey için özür dilerim beni affet dedi....O an öfke,kızgınlık,herşey bi sele dönüştü gözümde aktı aktı......Eşimin kardeşleri annemizi bu hakla yollamadın Allah razı olsun dediler....Diyecektim ki neredeydiniz o hak gaspedilirken her biriniz...sustum...Annesinin o bir haftada altındanda aldım...Üstelik işin daha garibi ölüm anında garip tesadüfler sonucu sadece yanında ben vardım....Herşey çok garipti...Ben haber verdim eşime,aileni çağır diye hastaneye gecenin 3 ü....Aradan bir yıl geçti....Size nasıl samimi yazdıysam bugünde yazıyorum.....içimde hala affedemiyorum onu...Helal olsun mu diye sorulunca helal olsun diyemedim...Hala kabus gibi hatırlıyorum varlığındaki günleri....Ve aranıozdan bazıları ben konuyu belli süre takip ettikten sonra öyle saldırgan yazmış ki bugün okudum...Onlara diyorum ki....Yaşayın ki bilin...Eşim daha şimdi şimdi itiraf ediyor bazı şeyleri....Dahası eşim annesinin mezarına gitmek istemiyor...Bin insan yargılasada beni....Affetmiyorum ve Allahın adaletine bırakıyorum hala onu her duamda...
sen yinede hakkını helal et yaşamayan zaten bilmez...sadece eşinin hatrı için...sorunlrın bitmesine sevindim ama tabi ölümle bitmeside ayrı bir üzüntü...yinede ölümlü dünya kim ne ekiyorsa onu biçecek sen doğru olmuşsun,Allahta sana mükafatını verir inşallah....

Konuyu yeni gördüm, eski meski demedim, dikkatimi çekti sonuna kadar okudum.
Hiç yorumum yok, bu ilk yorumum. Birkaç gün önce gelip buradakilere sizi eleştirdiler diye ettiğiniz beddua sizin karakterinizi çıkarmış ortaya. İşte siz buymuşsunuz demek, maske düştü. Diğer dedikleriniz artık hükümsüz. Şuraya 3-5 sayfa eleştiri yazdı diye tanımadığı insana beddua eden insan, bana şöyle çektirdi böyle çektirdi diye satır satır anlattığı kayınvalidesine mi beddua etmeyecek Allah aşkına? Bal gibi beddua edip beklemişsiniz kadının başına bir şey gelsin diye. Siz de kötü birisiniz. Sağa sola beddua edip duruyorsanız çekme sırası yine mi sizde oluyor? Ne oluyor? İlahi adalete, iyiliğin kötülüğün karşılığına inanıyorsanız oturun kendi halinize yanın. Hiç samimi değilsiniz, evlerden ırak olun.

Bu ah ettim gorduler dongusune cok inaniyorsaniz bi gun o anne yerinde siz de olabilirsiniz bunu hic dusundunuz mu?
Kimsenin ahi kimse de kalmiyorsa o kadin size ah etmesin diye oturun dua edin o zaman.

Arap'ın derdi kırmızı pabuç derdi babam.

Neyse sinirlendirmeyelim de bedduanızı almayalım kanser oluruz mazallah. Töbe töbe.

Ben inaniyorum eden bulur.
Kim bilir belki gercekten Allah cezalandirdi kvnizi size ettiklrindn dolayi.
Ama simdi hepsini bi kenara koyup bence kocanizin gitmesine izin vermelisiniz.
Cunku ileri evre diyosunuz.
Eskileri bi kenara koyun.
Bi erkek annesinin ölucegini ogrendiginde ve karisi onun gitmesine yuz astiginda bu tamda bi bosanma sebebidir.
Ne demek kanker anasina yollamamak?

Insanlardaki "basina bela geldi cunku ahim tuttu" simarikligini anlamiyorum. Basina her birsey gelen birilerinden beddua mi almis oluyor? Gecenlerde annemin arkadasi vefat etti kalpten, omru boyunca da kalpten cekti kadincagiz, o kadar mukemmel bir kadindi ki. Yani bu insani sevmeyen bir kisi bile mi olmaz. Istisnasiz herkes severdi onu. Arkasindan da herkesten cok gelini agladi "sen cinarimizdin basimizdaydin simdi ne yapacagiz sensiz" diye. Simdi bu kadinin sucu neydi?

Sizin gibi birini çevremde asla istemem. Kadın kanser olmuş siz neyin derdindesiniz ya. Eşini çok seven insan böyle saçma sapan vicdandan yoksun kötü düşünceler, hesaplar içine düşeceğine eşine destek olur...

Eşinin kardeşleri sana dua etmişler onu bu hakla yollamadigin için..Ama sen hala affetmiyorum diyorsun.Bu ne sacmalik onlari mi kandirdin yoksa kendini mi? İnsanoğlu ne günahlar isler ama yaradan içten bir dua edeni nasil affetmez?
Sen ne ve kim oluyordum da olum döşeğinde yatan kadinin affini kabul etmiyorsun. Bir tek sen mi haksizliga ugradin saniyorsun.Şeytan bile elini ayagini cekmisken o ölen insandan sen niye hala cekmiyorsun.Ayip ya, valla günah yazik..ama kime biliyomusun vallaha sana yazik.Boyle kindar olma..Allaha biraktim diyorsun ama hic de birakmamissin anlasilan .Boyle insanlar da var demekki.Rabbim sen bizi bunlardan eyleme..Karsimiza boylesinleri cikarma Amin..

Senin simdi tuzun kuru bakalim o yasa o duruma gelince altından alacak birisini bulabilecek misin acaba? Kinadigini yaşamadan olmezmis insan. Sen eğerburdakilerin de sseni kinadigini dusunuyorsan otur bir daha düşün derim ben.kimsenin KV mükemmel değil onu da bil.

Back
X