Her kötülük bir yere kadar fani dünyada..

marselya

Guru
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
174
69
318
Kızlar benim konymu az çok bilen vardır eski yazılarımdan..evliliğime sebep korkunç bir kayınvalide ve biten evliliğim..aradan 1yıl geçti eşimle tekrar evlendik..herşeyi çözmüştük hatta ilk ay okadar güzeldiki tatile falan gittik..Herşey rüya gibiydi derken...gündem değişti ..evliliğime sebep olan,iftira yalan elinden geleni ardına koymayan kayınvalidem kanser oldu..hemde ileri evre..ve eşim tam tüm dengeleri oturtmuşken eskisinden daha beter halde..sürekli çocuk gibi başka şehirde olmamıza rağmen her haftasonu gitmek istiyor,anneleri konusunda abartılı davranışlarını anlatmama imkan dahi yok zaten..yani hastalık ve hassasiyeti anlıyorsunuzda psikologumuz tarafından bile tescilli aile bağımlısı eşimin nasıl tekrar anormalleştiğine inanamazsınız...gene ben oldum düşman..aile desen iki emekli maaşı ,evi,arabası,yazlığına rağmen gene çocukların eline bakıyor..çocuklar aile bağımlısı,aile dünyayı önüne koysan nerden geliyor demeden yemeye meyilli olunca düşünün artık durumları..hastabakıcı tutmalar mı istersiniz,eve kuaförler getirtmeler mi..herşey abartı...hadi bunlardan geçtim yahu bu kadın bukadar kötülüğü yaptı 1yıl geçmeden bu hale geldi,şimdi bu halde bile bize sebep olacak bu gidişle...O kadar çok acı çekip öyle kötü günler geçirdim ki..Birgün Allaha havale ettiğim bu kişi yaptıklarının bedelini öder diyordum,çok inanıyordum..Bu kadar çabuk olması ve bu şekilde olmasını düşünmüyordum..Ben onu Allaha havale ettim ve asla affetmiyorum..Ama böyle giderse bu halde bile eşimi benden uzaklaştırmayı başaracak..az evvel eşimle tartıştık ve bir sinirle sizinle paylaşmak istedim..yorumlarınızı almak isterim,bana gelince elimde gene tek şey var gene bolca dua etmek,Allaha sığınmak...

Sizin anneniz hasta olsa Allah korusun, imkaniniz olsa sizde esinizin yaptiklarini yaparsiniz.
Ne yapsin atsin mi annesini? O artik hasta bir kadin. Size gecmiste ne yapmissa yapmis, ama bu durumda hasta ve ileri derecede diyorsunuz. Birakin esiniz annesi icin istedigini yapsin..

Geçmişte size ne yapmış olursa olsun o eşinizin annesi ve şuan hasta..Heran herşey olabilir..Kendiniz gitmek istemesenizde eşinize karışmayın..Gitsin annesiyle görüşsün..Madem inançlı bir insansınız dua ediyorsunuz yinede büyüklük sizde kalsın ve kötü düşünmeyin,eşinizlede kavga etmeyin bu yüzden..

Kızlar benim konymu az çok bilen vardır eski yazılarımdan..evliliğime sebep korkunç bir kayınvalide ve biten evliliğim..aradan 1yıl geçti eşimle tekrar evlendik..herşeyi çözmüştük hatta ilk ay okadar güzeldiki tatile falan gittik..Herşey rüya gibiydi derken...gündem değişti ..evliliğime sebep olan,iftira yalan elinden geleni ardına koymayan kayınvalidem kanser oldu..hemde ileri evre..ve eşim tam tüm dengeleri oturtmuşken eskisinden daha beter halde..sürekli çocuk gibi başka şehirde olmamıza rağmen her haftasonu gitmek istiyor,anneleri konusunda abartılı davranışlarını anlatmama imkan dahi yok zaten..yani hastalık ve hassasiyeti anlıyorsunuzda psikologumuz tarafından bile tescilli aile bağımlısı eşimin nasıl tekrar anormalleştiğine inanamazsınız...gene ben oldum düşman..aile desen iki emekli maaşı ,evi,arabası,yazlığına rağmen gene çocukların eline bakıyor..çocuklar aile bağımlısı,aile dünyayı önüne koysan nerden geliyor demeden yemeye meyilli olunca düşünün artık durumları..hastabakıcı tutmalar mı istersiniz,eve kuaförler getirtmeler mi..herşey abartı...hadi bunlardan geçtim yahu bu kadın bukadar kötülüğü yaptı 1yıl geçmeden bu hale geldi,şimdi bu halde bile bize sebep olacak bu gidişle...O kadar çok acı çekip öyle kötü günler geçirdim ki..Birgün Allaha havale ettiğim bu kişi yaptıklarının bedelini öder diyordum,çok inanıyordum..Bu kadar çabuk olması ve bu şekilde olmasını düşünmüyordum..Ben onu Allaha havale ettim ve asla affetmiyorum..Ama böyle giderse bu halde bile eşimi benden uzaklaştırmayı başaracak..az evvel eşimle tartıştık ve bir sinirle sizinle paylaşmak istedim..yorumlarınızı almak isterim,bana gelince elimde gene tek şey var gene bolca dua etmek,Allaha sığınmak...
Ileri devredeyse kayinvaliden, sana ne yaparsa yapsin esin gitmek zorunda. Esinin annesi o kotu bir kadin bile olsa.
Bu konuda su an problem cikarmakla da kotu olan siz oluyorsunuz.

Allah yardimcin olsun.gecmiste ne yasadiginiz bilmiyorum ancak esinizi seviyorsaniz bence kv sizde yakin davranin affedici olun. Tum gunahlarimizdan sonra affedilmeyi bekleyen bizler ilk once affetmeyi ogrenmeliyiz. sizin sinaviniz belki de budur. Esinize sahip cikin bir olun derim. 2. Kez evlenmissiniz kopamamissiniz. Emek verin fedakar olun hasta ve olecek biri var karsinizda Allah vermesin kendi annenizi dusunun birde dunyalari sermek gelir icinizden sanirim..

Ben kimsenin benim yğzümden birşey olduğuna inanmıyorum,siz beni yanlış anladınız ..Ben hayatta iyilik ve kötülüklerin insanları bulacağına inanırım,ki öyle zor yıllar geçirdim ki..öyle çok şey yaşadım ki..tek sığındığım yer vardı Allah..Tek silahım vardı ona havale etmek..gece gündüz Allahım adaletine sığınırım dedim ama inanın her saniye..ne ne değildir bilemem ama şunu iyi bilirim ve hep ona göre davranmaya gayret ederim ki iyilikte kötülükte bu dünyada bizi bulur..

geçmişte haklı olmanız şuan bencil düşünmenize sebep olmuş, haklı olmanız kv.denizin "hasta bir anne" olduğu gerçeğini değiştirmez.. lütfen madem Allah inancı olan birisisiniz, ona gönülden dua edin, hani bir söz vardır bilirmisiniz ; "kimseyi kınamayın günahından haberiniz olur da tövbesinden olmaz" diye

bence kırın o haklılıkla ördüğünüz duvarlarınızı ve eşinizin yanında durun, annesine merhamet gösterin, o abartı diye düşündüğünüz şeylerden siz de yapın, belki bu hem onun hem de sizin imtihanınızdır ;)

sevgiler..

Allah yardimcin olsun.gecmiste ne yasadiginiz bilmiyorum ancak esinizi seviyorsaniz bence kv sizde yakin davranin affedici olun. Tum gunahlarimizdan sonra affedilmeyi bekleyen bizler ilk once affetmeyi ogrenmeliyiz. sizin sinaviniz belki de budur. Esinize sahip cikin bir olun derim. 2. Kez evlenmissiniz kopamamissiniz. Emek verin fedakar olun hasta ve olecek biri var karsinizda Allah vermesin kendi annenizi dusunun birde dunyalari sermek gelir icinizden sanirim..
Haklısın ,zaten bakacak birini bulmaları ilk zaman mesele olduğunda bakma teklifinde bulundum ama onun yada eşim için değil Allah inancım yüzünden..Gerekirse bakarımda..Ama öyle günler zamanlar geçirdim ki,tek kelime etmedim hakaretlerine,iftiralarına..Allaha sığındım durmadan..Yuvamı yıkıp,evime gelip şenlikler yaptığında ben gece gündüz ölüyordum adeta..Şimdi uzaktan bazı şeyleri söylemesi belki kolay oluyor arkadaşlar ama herkes yaşadığını bilir..

Haklısın ,zaten bakacak birini bulmaları ilk zaman mesele olduğunda bakma teklifinde bulundum ama onun yada eşim için değil Allah inancım yüzünden..Gerekirse bakarımda..Ama öyle günler zamanlar geçirdim ki,tek kelime etmedim hakaretlerine,iftiralarına..Allaha sığındım durmadan..Yuvamı yıkıp,evime gelip şenlikler yaptığında ben gece gündüz ölüyordum adeta..Şimdi uzaktan bazı şeyleri söylemesi belki kolay oluyor arkadaşlar ama herkes yaşadığını bilir..

Tabii ki de öyle yasadiginiz seyleri biz bilemeyiz. Ama yinede iyilik sizde kalsin.
Esinize böyle zamanda destek olmalisiniz. Kayinvalideniz icin degil, esinize deger veriyorsaniz onun icin yapin.
Simdi Allah korusun, benim annem esime kötü davransa ve hastalansa esim de anneme sizin sergilediginiz tavirlari sergilese ben cok üzülürüm, kirilirim, esime olan güvencim yok olur bir kere.
En kötü günümde bana destek vermeyen bir esin, benim yanimda yeri var mi diye düsünürüm.

Icinizdeki kini nefreti bir kenara koyun. Yine ziyaretinede gidin, siz gitmiyorsaniz esinize engel olmayin. Yardima ihtiyaci olup olmadigini sorun esinize. Yani esinizin yaninda durun, karsisinda degil, cünkü hic bir evlat icin annesinin hasta olmasi kolay degil.

Evet,bende haberi aldığım günden bu yana içimi temizlemeye çalışıyorum.Ama yapamıyorum..İnan aklın hayalin almayacağı kadar kötü bu insanlar..Kim duyduysa bu kadar kötülük yaptı değdi mi diyor..Ben en baştan eşime ne yapılması gerekiyorsa yapalım dedim maddi manevi..Ama hayatımız kalmadı daha en baştan..Eşim gene kontrol altına aldığı ilişkilerinde aşırılaşmaya benide gene düşman yerine koymaya başladı..Bizim sorunumuz aile bağımlısı olması eşimin en baştan beri o kadr terapi gördükki bu konuda tam herşeyi dengelemeye başlamışken şimdi herşey korkunç halde..bahsettiğim bencillik değil..Ben empati yapıyorum,hiçbirşey olmasa eşimi seviyor ve sadece o üzüldüğü için üzüntüsüne ortak oluyorum..Fakat eşimin dur durağı yok..napıcaz nasıl geçiricez bu süreci bilmiyorum..

Kayınvaliden Allah korusun kimin ne zaman öleceği belli değil ama her an hakkın rahmetine kavuşabilir. Sana geçmişte ne yaparsa yapsın sende eşinle birlik olup onunla ilgilenmelisin mutlu etmeye çalışmalısın bòylece oda yaptıklarından utanmış olur. Oğlunuda çok iyi birine emanet etmenin rahatliğinda olur :) diye düşünüyorum.

Birgün Allaha havale ettiğim bu kişi yaptıklarının bedelini öder diyordum, çok inanıyordum..Bu kadar çabuk olması ve bu şekilde olmasını düşünmüyordum..

Ben kimsenin benim yüzümden birşey olduğuna inanmıyorum,siz beni yanlış anladınız ..Ben hayatta iyilik ve kötülüklerin insanları bulacağına inanırım,ki öyle zor yıllar geçirdim ki..öyle çok şey yaşadım ki..tek sığındığım yer vardı Allah..Tek silahım vardı ona havale etmek..gece gündüz Allahım adaletine sığınırım dedim ama inanın her saniye..ne ne değildir bilemem ama şunu iyi bilirim ve hep ona göre davranmaya gayret ederim ki iyilikte kötülükte bu dünyada bizi bulur..

Yanlış anlayacak bir kısım göremiyorum yazdığınız orada işte. Eski konularınızı da okudum. İnsan ne yaparsa kendine yapıyor, evet. İyilik ve kötülük yapmakta denge tutturamadığınız zaman kendinizi kötü hissedersiniz o kesin, ben hayatta başka bir şey öğrenmedim. Hiç bir şey gelip bu dünyada insanı bulmaz. Hangisinden zamanında kaçmayı bir türlü beceremezsek de işler daha da kötüye evrilir, aileye bu kadar bağlı eşin yeniden evlendiğinizde değişeceğini düşünmeniz mantıksız bir yargıymış zaten, kv niz hasta düşmeseydi de aynı kalacaktı, isterseniz 20 defa tatile gidin.

Kendi annemde kötü bir sağlık sürecinden geçtiği zaman eşim bırakın maddi desteği manevi olarak bile hiç destek olmamıştı neyse ki annemin kanser şüphesi asılsız çıkıp ameliyat olduğu günlerde azıcık desteğini dahi görmediğim eşime bugün ben bana 4yıldır hayatı zindan eden annesi için destek olduğum halde yetemiyorum..sıkıntımda bu..yani konu destek olmamam değil..eşim otomatikmen beni düşman gibi görmeye başladı..Bu bizim terapistlik sorunumuz maalesef..Yani sanırım konu yanlış anlaşıldı arkadaşlar..ya da ben ifade edemedim

Saka misin? Esini senden uzaklastirmak icin hasta oldgunu falan mi dusunuyosun? Esinin annesinin her an yaninda olmak istemesi cok normal degil mi? Sence sen ileri derecede hastalikli ruhlusun. Yazik. Allah acil sifa versin esinin annesine.

Yanlış anlayacak bir kısım göremiyorum yazdığınız orada işte. Eski konularınızı da okudum. İnsan ne yaparsa kendine yapıyor, evet. İyilik ve kötülük yapmakta denge tutturamadığınız zaman kendinizi kötü hissedersiniz o kesin, ben hayatta başka bir şey öğrenmedim. Hiç bir şey gelip bu dünyada insanı bulmaz. Hangisinden zamanında kaçmayı bir türlü beceremezsek de işler daha da kötüye evrilir, aileye bu kadar bağlı eşin yeniden evlendiğinizde değişeceğini düşünmeniz mantıksız bir yargıymış zaten, kv niz hasta düşmeseydi de aynı kalacaktı, isterseniz 20 defa tatile gidin.
Ben eşimin değişeceğini düşünmedim,edindiğimi tecrübelerle ve aldığımız terapilerle artık ikimizinde ilişkilerini dengelemek konusunda olgunlaştığı konusundaki konuşmalarına güvenmeyi tercih ettim..yani terapistin dediği gibi insanlar değişmez ama yeni davranış kalıpları geliştirebilir ve bunu başardığımızı düşündüm ki ilk zamanlr shiden herşey bayağı dengedeydi..Tabi ki hastalık bu ilgi,alaka artacak evlat olarak elinden geleni yapacak,gidecek gelecek..Fakat hayatımızın dengeleri bu denli değişebilir mi? Bağımlı bir insanla başetmek inanın zordur..hele ki şu durumda çook daha zorlanıyor şartlar..

Saka misin? Esini senden uzaklastirmak icin hasta oldgunu falan mi dusunuyosun? Esinin annesinin her an yaninda olmak istemesi cok normal degil mi? Sence sen ileri derecede hastalikli ruhlusun. Yazik. Allah acil sifa versin esinin annesine.
Ben uzaklaştırmak için hasta falan oldu demedin..Bence sizin şahsi algınız garip..Seviyesiz yorumunuza aynı şekilde karşılık vermemeyi tercih ediyorum,fakat yazdıklarımı birkere daha okursanız belki anlayabilirsiniz neden bahsettiğimden...

Ben eşimin değişeceğini düşünmedim,edindiğimi tecrübelerle ve aldığımız terapilerle artık ikimizinde ilişkilerini dengelemek konusunda olgunlaştığı konusundaki konuşmalarına güvenmeyi tercih ettim..yani terapistin dediği gibi insanlar değişmez ama yeni davranış kalıpları geliştirebilir ve bunu başardığımızı düşündüm ki ilk zamanlr shiden herşey bayağı dengedeydi..Tabi ki hastalık bu ilgi,alaka artacak evlat olarak elinden geleni yapacak,gidecek gelecek..Fakat hayatımızın dengeleri bu denli değişebilir mi? Bağımlı bir insanla başetmek inanın zordur..hele ki şu durumda çook daha zorlanıyor şartlar..

Ama tamam da sorun sadece eşinizin oraya gitmesi değil ki, yeni davranış kalıpları arasında hastalık sebebiyle eşinizin yapması gereken yeni sorumlulukları yerine getirmesi de dahil edilecek bu hastalık sürecinde ama kvnize olan kininiz hala duruyor yerinde, gerçekten bu kadar umrunuzda mı yani kadının kuaförü veya yapmacıklığı, size ne ki? Çocuklarını kendine göre doğru, başkasına göre yanlış yetiştirmiş fakat şu an hasta bir kadın o kadar. Olayı olduğundan daha dramatik hale getirmeyin siz daha fazla etkilenip kendiniz dert ediyorsunuz fakat çocukları annelerinin belki de yerine getirebilecekleri son istekleri diye kendilerini iyi hissediyorlar o yapmacık jestlerle. Umrunuzda olan şeylerin sayısını azaltın rahat edin.

Back
X