Her lafa bir yorum - İçdöküş

doğum sonrası ve çocuk büyütürken kısmı var daha :(
açıkca bir sıkıntı olursa size danışırım zaten yinede sağolun fikirleriniz için ama bu söylediklerinizle ilgili sıkıntı yaşamıyorum deseniz ? yinede konuşurlarsa bırakın konuşsunlar duymayın onlar konuşurken kalkıp çay falan doldurun kendinize

"Teşekkür ederim, aklıma takılan bir şey olursa ben zaten sorarım" demek şimdi bile işe yaramıyor bizde. İlla ukala ukala burnunu sokacak.

kuzenimin görümcesinin ne yaptığını söyleyeyim gözlerime inanamamıştım ...
emziriyordu daha 2.5 aylık falan görümcesi kalktıbaşında durdu ve iğrenerek baktı ,bebeğin ağzıyla kuzenimin gögüs ucuna doğru bir anda bastırdı emzirmeyi kesti yani... yeter bu kadar emdiği bizler uzun emzirmezdik hadi en fazla 3 ay olsun bu kadarına ne gerek var ver mama biberon gitsin aslaaa bu kadar emzirmiyoruz biz dedi...

bir anda oldu ama yani kuzenim memesini görümcesine açtığından değil emziriyordu bizde sohbet ediyorduk ...görümce içeri gitti kuzenime kızım desene mememe birdaha dokunmanı istemiyorum diye dedim şimdi söylersem kıyameti koparır huyunu biliyorum dedi

görümce gittikten sonra kuzenim kocasını aradı ablana söyle birdaha mememe dokunmasın çocuğumu ne kadar emzireceğimi ben bilirim dedi :D

çok acayip insanlar var gerçekten ve salt kötüler herşeye karışan insanların asla iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum

Valla öyle bir durumda kocamı arayacak kadar sakin kalabileceğimi sanmıyorum ben 🙈 " herkes kendi memesiyle ilgilensin bir zahmet " derim. Zaten temas seven biri değilim bir de gelip mememe dokunacak 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

En sevdiğim 😛Benimle uğraşsınlar bayılıyorum sen mi bakacaksın demeye 🤣

Valla onu diyemezler diye düşünüyorum çünkü evlendiğimden beri tek çocuk diyordum. Kaldı ki bu da plansız bir gebelik oldu, herkes biliyor.
Hele görümce kişisi aynı cümleyi kurarsa, önce sen kendin doğur kocana bir tane derim 🤣🤣

Bende öyle düşündüm çevreni,de bikac kisi fikirlerine değer versede herkes böyle olamaz , çocuğu olan veya olacak insanlrda cocukla ilgili konulri hiç cougu olmayan birine sormaz bence zamanın da başkalarının işine yerli yersiz çok karıştığı için çevresindekiler aynısını yapıyor .

Kesinlikle, çok bilmis abla modunda olanlar genelde hiçbir şey bilmeyenler çıkıyor. Ne tecrübe var ne bir sey herşeye bir yorum,ben etrafımda barindirmiyorum. Fıkır alışverişi tabiki güzel ama herşeye yerli yersiz yorum yapan tipler uzak olsun. Onlarda karşı tepki veriyorlar büyük ihtimal. Ben fena bozarım:)

Diğer yorumumda da belli ettim, her şeyi kabul edebilirim ama bu konuda hatalı olduğum hiçbir yan yok.
Örnek vereyim; arkadaşım araba kullanırken ters şeride girer, yani yolu bilmediğinden ya da dalgınlığından falan değilse eğer bundan eminsem ona bile ağzımı açmam. Hani uçurumun kenarındadır ve göz göre göre düşecektir bilirim, yine de susarım.
Çok fazla örneği var bunun yaşadığım. Asla kimsenin hayatına müdahale etmem çünkü kendime yapılmasını istemediğim şeyi başkasına yapamam.
İyi bir gözlemciyimdir (bunu sadece ben değil herkes söyler) doğal olarak çocuğu olan arkadaşlarımı da iyi gözlemlerim, bir gün bana lazım olur diye. Hatta sorular sorarım bu durumda ne yaptın vs gibi. Heybemi pekçok konuda bilgiyle doldurmayı severim.
Hal böyle olunca 10 kişiye deneyimini sormak yerine gelip yalnız bana sorduklarında zaten o 10 kişinin deneyimi hakkında bilgi alırlar.
Hiç üşenmem; falancanın da başına gelmiş o böyle davranmış sonuç bu olmuş ama öbürü başka türlü yapınca daha iyi sonuç almış vs uzun uzun da anlatırım. Bilmiyorsam, bilmiyorum ama senin için araştırabilirim, arkadaşlarıma sorarım bakalım başına gelen var mı der gerçekten de uzun uzun araştırırım.
Hani birinin çocuğu hasta olsa saatlerce kendi araştıracağına bana söylediğinde o çocuğuyla ilgilenmeye devam eder ben kendi çocuğum hastaymış gibi 50 kişiyle konuşur, farklı doktor tanıdıklarımdan fikir alır hepsini derler kısaca özet şekilde anlatırım.
Genel olarak lakabım "google" bu yüzden 🙈

Mesela biri benim ablam diğeri eşimin ablası falan gibi insanlar 🙈
Yani evet hayatımdan insan da çıkarırım (anne babamla bile görüşmüyorum) ama cidden artık çevremde insan kalmayacak bu gidişle
Yorumlarin yarisini okudum .
Ne var yani biri ablaniz biri görümceniz yorum yapiyorsa?
Herşeyi a-z kadar düşünüp konuşmakta bana çokta samimi gelmiyor .
Insan kardeşine bile düşündüğünü söylemiyecek kime söylicek.
Yani bende çok yorum yaparim ,belki başka yönden bakiyorum ve daha yerimli olacaktir .
Sizin hoşunuza giden yorumlar olsaydi yinede dert olarak görürmüydünüz?
Ne konuşuyorsunuz insanlarla sadece havadan sudanmi?

Bu bir içdöküş yazısıdır..
30'a merdiven dayamış, çevresinde genel olarak her zaman yaşına göre olgun görülen biriyim. Çok fazla okurum. Hal böyle olunca "TheSweetWitch kesin biliyordur, ona soralım" durumunu sık sık yaşarım. Örneğin çocuk fikrim bile yokken doğum yapmış arkadaşlarım bir sorunla karşılaştığında hatta çocuğu hastalandığında bile fikrimi alırlardı. Bir ürün ararlar "TheSweetWitch kesin bulur" , online sipariş vereceklerdir (bilinmedik bir sayfadan) "TheSweetWitch güvenilir mi değil mi kesin anlar".. Bu gibi örnekleri çok fazla çoğaltabilirim.
Gel gelelim son 6 aydır çevremdeki birkaç kişinin 180° değiştiğini gözlemliyorum. Hamileliğimle ilgili sanki hiçbir şey bilmiyormuşum gibi yorumlar, almak istediğim içeriğini falan araştırdığım ürünleri kötülemeler, çocuk bakımı ile ilgili fikirlerimi aşağılamalar... Üstelik bunu sanki kasten ağzımdan çıkan her şey için ve ben fikirlerini bile sormadığım halde yapıyorlar.
Başlarda hamilelik durumu, hormonlar falan acaba ben mi yanlış anlıyorum, çok mu abartıyorum falan diye düşünüyordum. Ancak bu durumdan rahatsız olduğumu güzellikle dile getirmiş olmama rağmen sanki 1ken 10 oldu. Artık gerçekten her şeye ama her şeye böyle tepkiler alıyorum. Çocuğumun isminden tutun (ki ismine eşim karar verdi, senelerdir dile getiriyorduk) yediğime, içtiğime, giydiğime, oturmama, kalkmama...
Anksiyete geçmişi olan ve pekçok sebepten tahammül seviyesi düşük biriyim. Durup durup onlara patlayamadığım için eşime patlıyorum. Güzellikle dile getirmek işe yaramadı, hehe diyerek geçmek çare olmuyor, çirkefleşebileceğim insanlar değiller 🙈 Hal böyle olunca doğum sonrasından ekstra korkmaya başladım...
Gülümseyerek biz öyle uygun gördük diyin.. Neden bu kadar önemsiyorsunuz ki?

Ben emzik alıyorum diye ablam mesela niye emzik aliyosun anne bebek bağı guclensin emzir yani, ne emziği dedi
Halbuki atistirmaci bebek olmamasi için emzik vermemiz gerekiyor boş atıp iki okuduğum şeyle yetinip de bu kararı almıyorum ben.. ki aladabilirim nefes almak isteyebilirim

Epidural için doktorda bı soru sordum
Ablam da doktor(psikiyatrist)
hemen epidural kötü tü kaka yaptı 🤷
Bebeği üç aylıkken ayircaz ama bunu ortalık yerde konusmuyorduk, eşim kamerayı alalım filan bebek odasına deyince kayınvalidem bebegin odasını ayırmak mi, şimdi öyle diyosunuz ama ayiramazsiniz uyku tatlı gelecek, ayırmak doğru değil hem dedi 😂
Diğer ablam normal doğum mu yapacaksın inanamiyorum şaka mı, çok korkunç tiksinc iğrenç, bence sezaryen ol nasıl normal doğum yapacaksın dedi

Kimseye de fikrini sormuyorum atlıyor herkes sizinkiler gibi 😂😂😂😂
Sizden o kadar ukala bir enerji aldım ki 🤢 "ben hiçbir şey sormam ben çok okurum çok bilirim hihihi kimse bişey bilmez" millet laf söylüyor dediğiniz de ablaniz anneniz yuh ya. Sizin gibi bir kardeşim olsun istemezdim. Bence biraz iğneyi kendinize batirin

Yorumlarin yarisini okudum .
Ne var yani biri ablaniz biri görümceniz yorum yapiyorsa?
Herşeyi a-z kadar düşünüp konuşmakta bana çokta samimi gelmiyor .
Insan kardeşine bile düşündüğünü söylemiyecek kime söylicek.
Yani bende çok yorum yaparim ,belki başka yönden bakiyorum ve daha yerimli olacaktir .
Sizin hoşunuza giden yorumlar olsaydi yinede dert olarak görürmüydünüz?
Ne konuşuyorsunuz insanlarla sadece havadan sudanmi?

Bir insanın çocuğunun adına kadar yorum yapmak sizce mantıklı bir davranış mı?
Ayrıca üslup değilen şey ne kıymetli ne önemli...
Çocuğun adını beğenmedim, aaa asla onu yapmıyorsun, asla şunu almayacaksın..! Pardon da 30'a merdiven dayamış biri size fikrinizi sormuyorsa her konuda yorum yapmak hadsizlik oluyor.
Evet insanlarla genel olarak havadan sudan konuşurum. Cümlenin başında eğer "sence ne yapmalıyım?" diye sormadıysa kendi fikrimi kendime saklarım. Bunu bildikleri için de eğer fikir almak isteyen olursa bunu en başında açıkça belirtir. Sağlıklı bir iletişim ancak bu şekilde kurulur

Sizden o kadar ukala bir enerji aldım ki 🤢 "ben hiçbir şey sormam ben çok okurum çok bilirim hihihi kimse bişey bilmez" millet laf söylüyor dediğiniz de ablaniz anneniz yuh ya. Sizin gibi bir kardeşim olsun istemezdim. Bence biraz iğneyi kendinize batirin

Ukala..?
Keşke dikkatli okusaymışsınız 😊 Birkaç kez hatta diğer yorumlarımda da bahsettim. Evet çok okurum. Burada kendimi anlatmamın bir anlamı yok ama sırf merakımdan alanım bile olmayan pekçok konuda seminerlere falan katılırım fırsat buldukça. İnsanın ufkunun ancak bu şekilde genişletidiğini düşünürüm.
Farklı bir yorumda da bahsettim; tam tersine çok fazla soru sorarım. Bir kişiye de değil onlarca kişiye...
Ancak bir zahmet çocuğuma isim koyarken de kimseye sormak zorunda kalmayayım mesela..! Ya da aldığım kıyafetin rengi neden şu olmamış da bu olmuş gibi bir yoruma hergün maruz kalmayayım...
Üslup denilen şey öyle kıymetli ki; asıl ukalalık fiikrini belirtirken bile 30 yaşında bir insana asla onu yapmayacaksın, asla bunu almayacak demek oluyor!

Bir insanın çocuğunun adına kadar yorum yapmak sizce mantıklı bir davranış mı?
Ayrıca üslup değilen şey ne kıymetli ne önemli...
Çocuğun adını beğenmedim, aaa asla onu yapmıyorsun, asla şunu almayacaksın..! Pardon da 30'a merdiven dayamış biri size fikrinizi sormuyorsa her konuda yorum yapmak hadsizlik oluyor.
Evet insanlarla genel olarak havadan sudan konuşurum. Cümlenin başında eğer "sence ne yapmalıyım?" diye sormadıysa kendi fikrimi kendime saklarım. Bunu bildikleri için de eğer fikir almak isteyen olursa bunu en başında açıkça belirtir. Sağlıklı bir iletişim ancak bu şekilde kurulur
Sizin örnekler yorum değil emrivaki ve öyleyse haklisiniz kimse çocuğunuzun ismine karişamaz ve hatta bu konuda yorum yapamaz .
Anlatmak istediğim misal beşik alacaksiniz modelleri gösteriyorsunuz ben diyebilirm ki ,ben olsam şunu bunu tercih ederim cünkü tecrübem var .
Veya arkadaş epidural konusunda dr sormuş ablasi iyi olmadiğini söylemiş .
Belki ablasininda okuduğu bildiği var ve önermiyordur.
Kafaniza yatmaz yine istediğinizi yaparsiniz .
Ayrica insanlar başkasinin tecrübelerinden faydalanmali ,fikir edinmeli .
Yoksa milyonlarca ürün yorumlarini hepimiz alişveriş yaparken baz aliyoruz.
Ama siz cevrenizdeki insanlari daha iyi bilirsiniz

Sizin örnekler yorum değil emrivaki ve öyleyse haklisiniz kimse çocuğunuzun ismine karişamaz ve hatta bu konuda yorum yapamaz .
Anlatmak istediğim misal beşik alacaksiniz modelleri gösteriyorsunuz ben diyebilirm ki ,ben olsam şunu bunu tercih ederim cünkü tecrübem var .
Veya arkadaş epidural konusunda dr sormuş ablasi iyi olmadiğini söylemiş .
Belki ablasininda okuduğu bildiği var ve önermiyordur.
Kafaniza yatmaz yine istediğinizi yaparsiniz .
Ayrica insanlar başkasinin tecrübelerinden faydalanmali ,fikir edinmeli .
Yoksa milyonlarca ürün yorumlarini hepimiz alişveriş yaparken baz aliyoruz.
Ama siz cevrenizdeki insanlari daha iyi bilirsiniz

Maalesef, bu saydıklarımı fikir/öneri olarak görüyorlar. Kaldı ki hali hazırda aldığım bir ürüne de " aaa niye bunu aldın ki, hiç güzel değil " demek ve bunu neredeyse her şeye yapmak insanı bir noktadan sonra sinir ediyor.
Yoksa mesela ben de hastahane çantası için acaba gecelik mi alsam pijama mı falan gibi şeylerde fikir almak için soruyorum. Bahsettiğim şey fikrini istemediğim, zaten aldığım ya da araştırıp bir şekilde "kesin" kararımı verdiğim şeyler hakkında konuşulması 🙄

Genel olarak her gün gördüğüm ya da konuştuğum insanlar. Düşünsenize bütün gün aynı susmadan her aldığınıza, her yaptığınıza, her düşüncenize laf söyleniyor. 🙄
Teknik olarak düşünürsek sizde onların hergün gördüğü insansınız. Peki onlar neden hergün gördüğüm insan diye düşünmeyip size düşüncesizce hemde hamile halinizle laf ediyor? Demekki size de cevap hakkı doğmuş artık. Birde burdan bakın:KK66:

Genel olarak her gün gördüğüm ya da konuştuğum insanlar. Düşünsenize bütün gün aynı susmadan her aldığınıza, her yaptığınıza, her düşüncenize laf söyleniyor. 🙄
Her aldığınızı, her yaptığınızı, her düşüncenizi paylaşmayın o halde? Böyle insanlarla paylaşmayın, neden paylaşmak zorunda hissediyorsunuz ki?

Sizin ve sizin karakterinizdeki insanlarin benden nasıl bir enerji alacağınızi umursuyor olsaydımmmm ortalık maskarasi olurdum 😂😂😂

Teknik olarak düşünürsek sizde onların hergün gördüğü insansınız. Peki onlar neden hergün gördüğüm insan diye düşünmeyip size düşüncesizce hemde hamile halinizle laf ediyor? Demekki size de cevap hakkı doğmuş artık. Birde burdan bakın:KK66:

Doğru 🙈
Hadi ablamı bir kenara koyuyorum da eşimin ablası için kötü olmak istemiyorum sanırım. Malum aile konularında en çok arada kalan eşler yıpranıyor. Gerçi sinirlenince de yok yere eşime patlıyorum ama 😅

Her aldığınızı, her yaptığınızı, her düşüncenizi paylaşmayın o halde? Böyle insanlarla paylaşmayın, neden paylaşmak zorunda hissediyorsunuz ki?

Paylaşmıyorum elbette. Ancak genelde online sipariş veriyorum mesela. Birlikteyken kargo geliyor. Çocuk odası yapmadım, zaten evim 1+1, henüz bir dolap ayarlamadık diye bazı şeyler ortada duruyor görüyorlar falan.

Paylaşmıyorum elbette. Ancak genelde online sipariş veriyorum mesela. Birlikteyken kargo geliyor. Çocuk odası yapmadım, zaten evim 1+1, henüz bir dolap ayarlamadık diye bazı şeyler ortada duruyor görüyorlar falan.
Bilemiyorum yani bir şekilde saklayın bence, insanların ağzını büzemeyeceğinize göre yapacak pek başka bişey yok :işsiz:

Doğru 🙈
Hadi ablamı bir kenara koyuyorum da eşimin ablası için kötü olmak istemiyorum sanırım. Malum aile konularında en çok arada kalan eşler yıpranıyor. Gerçi sinirlenince de yok yere eşime patlıyorum ama 😅
eşinizin ablasına kötü olmaktaki sıkıntınız nedir varsın olun? ablanızın ve eniştenizin problemi. eşinize yansıtmanız ve aranızın bozulması mı daha iyi ablanızın eşine yansıtmamanız mı? Kaşıyanı kaşımadıkca söylenmeye hakkımız yok malesef çünkü biz izin veriyoruz.

eşinizin ablasına kötü olmaktaki sıkıntınız nedir varsın olun? ablanızın ve eniştenizin problemi. eşinize yansıtmanız ve aranızın bozulması mı daha iyi ablanızın eşine yansıtmamanız mı? Kaşıyanı kaşımadıkca söylenmeye hakkımız yok malesef çünkü biz izin veriyoruz.

Biz evlenene kadar tabiri caizse ablasının borusu ötmüş hep. Bir şekilde herkesi manipüle edip kendi istediğini yaptırmış. Hal böyle olunca ben sorun yaratmadığım zamanda bile "sonradan geldi tüm aileyi karıştırdı" oluyor ki bir de uğraşmaya kalktığımı düşünmek bile istemiyorum 🙈
Sırf bu sebeple başka şehire taşınmayı bile düşünüyorum ama onun için biraz daha zaman var 🙄

Back
X