• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her Okuyan Calismak Zorunda mi?

Ben sizi yadırgamadım, herkesin çalışmaktan her ay hesabına geçen o paradan haz almak zorunda değil, başka şeylerden de haz alabilir... Özellikle durumu müsaitse, ne kadar gereksiz ve kötü insan varsa bir araya toplaşmış bu iş hayatındaki insanların ağız kokusunu 20-30 yıl çekip sonra da ama ben birşeyler ürettim çok mutluyum demesi bence garip. Bunun tek açıklaması vardır, o paraya ihtiyacı vardır, her ay sonu hesaba geçen o para için katlanırılır bütün pisliklere, strese. Ha işini severek yapan her sabah güle oynaya işe giden, bu yüzden sabahın köründe kalkmak koymayan kadınlar da vardır ki ülkemiz şartlarında ne kadar bir paya sahiptir bu hanımlar tahmin edersiniz...Herkes o kadar şanslı değil. Ne mobingler, ne çatışmalar, kavgalar arkadan iş çevirmeler hele ki özel sektörse herkesin karakteri bunu kaldıramayabilir. Bence konu sahibi siz işinizden memnun değildiniz ve böyle düşünmeniz çok normal. Eğer maddi durumunuz müsaitse çalışmak zorunda değilsiniz, bu demek değildir bütün gün evde oturacaksınız.. Başka şeyler de yapabilirsiniz. Umarım sevebileceğiniz bir iş bulursunuz o zaman daha farklı yaklaşırsınız bu duruma diye düşünüyorum. düşünüyorum sadece çünkü ben de sevdiğim işi yapmıyorum sizi çok iyi anlıyorum, ama yapmaya mecburum, evde oturacak durumum yok. Hazdan da ölmüyorum. Siz de milletin dediğine bakmayın, sanki dünyayı kurtarıyorlar... Sizin hayatınız sonuçta.

Allah razi olsun anlayisiniz icin cok teşekkür ederim.

Ben tum bunlari yazarken asla babam baksin kocam baksin bakarlar nasilsa diye dusunmedim hic. Zaten cok cok az harcamasi olan bir insanim hicbi zaman oonuda alayim bunu da alayim baba bana para ver diyen biri olmadim. Babamdan Bir sakiz dahi istemeye cekinen biriyim ben. Hal boyleyken hakkimda boyle dusunmenize musade edemem.

Illa da bu koca ve baba mevzusunda bisey solemem gerekiyosa bir baba kiz evladina bakmakla yukumludur evlenene kadar. Bir koca da evi gecindirmekle mukelleftir. Bu gorev erkegindir kkadinin değil. Ben parami kazaniyorum erkege kendimi eZdirmiyorum ekonomik ozgurlugum var nasilsa diyen kadinlarin cogunun akibeti bosanma mahkemeleridir. Bu bir hakikattir ve yadsinamaz kesinlikle.

evet ezdirmeyenlerin çoğunun yeri boşanma mahkemesi. ama çalışmadım hiç çalışacak gücüm yok gidemem diyip, adatılıp üstüne dayak yiyenlerinde yeri kocasının yanı.
acaba hangisi daha insani??

işime 7.30da kalkıp geliyorum, akşam evime gidiyorum, özel sektördeyim. çok memnunum, dedikodumuz yok bişeyimiz yok, sabah peynirli zeytinli kahvaltımızı yapıyoruz, mesai saati diye deli gibi çalışmıyorum kendimi buraya takılarak ödüllendiriyorum. daha ne isterimki. iyiki de çalışıyorum. çalışmak isteyen şartlarını bulur..

evet ezdirmeyenlerin çoğunun yeri boşanma mahkemesi. ama çalışmadım hiç çalışacak gücüm yok gidemem diyip, adatılıp üstüne dayak yiyenlerinde yeri kocasının yanı.
acaba hangisi daha insani??

Okuyan çalışan yuksek mevkiilere sahip dayak yiyen aldatilan türlü iskencelere maruz kalan ama evliliklerini sürdüren kari kocalar da mevcut fazla miktarda. Para kariyer mevkii itibare her sey varken Onlari baglayan nedir peki ?

Merhaba kizlar

BeN univeriste mezunuyum. Yaklaşık iki hafta önce yeni bir ise baslamistim. Lakin bugun isten ayrilmak istedigime karar verip işverene mail ile durumu bildirdim.

MEsele su ki , bu sabah ise gitmediğimi goren ailem sanki dunyanin en kotu seyini yapmisim gibi bagirip cagirmaya neden neden diye sormaya bana hakaretler etmeye basladilar. Madem calismayacaktin neden okudun dediler Ozel bi üniversitede okudugum icin belki de . Su da var ama asla kazandigim parayi istemezler eve bir sey aldigimda parami eve harcadigim icin kizarlar.

Mizacima uygun degil benim her sabah kalkip ise gitmek. Ne yapayim ? Bilmiyor muydun is hayatini okumasaydin diyolar.belki kismen haklilar
Ama ben hic calisip para kazanmaliyim diye dusunen biri olmadim. Surekli okuyp calisan kuzenlerim ornek gosterildi bana. Kendimi pasif yetersiz ise yaramaz olarak hissettiriyorlar.. ozel okulda okudum diye calismak zorunda miyim ? Zor zamanlarda ihtiyac oldugunda calismak icin okumak diye bir sey olmaz mi ?

BAbam az once ise gitti yikilmis gibiydi. Gorseniz dunyanim en kotu seyini yapmis herhalde bu adamin kizi dersiniz. ;(

Belki aranizda yadirgayanlar olacaktir bu kararimi . Ama durum bu.

Simdi patlamaya hazir bi bomba gibi annem babam. Sogukkanliligimi korumaya calisiyorum ama nasil tepki vermem gerektigini de kestiremiyorum. Bagirip cagirmak istemiyorum ama üstüme cok geliyorlar.

Nasil bir cevap vermeliyim bu durumda aileme onları teskin edecek bir cevap olmalı aksi takdirde tartismaya hic gucum yok. .. :((((

Valla okuyan okumayan herkes çalışmalı... :40:
Ailenin tepkisi yerinde.. Kızlarını en iyi şekilde eğitim almasını sağlamışlar,ellerinden geleni yapmışlar ve karşılığında tek istedikleri evlatlarının kendi ayakları üzerinde dimdik durduğunu ve geleceğini inşa ettiğini görmek... Bence bu isteklerinde sonuna kadar haklılar... :ssz:

Okuyan çalışan yuksek mevkiilere sahip dayak yiyen aldatilan türlü iskencelere maruz kalan ama evliliklerini sürdüren kari kocalar da mevcut fazla miktarda. Para kariyer mevkii itibare her sey varken Onlari baglayan nedir peki ?

akılları tabiiki. neticede eğitim cehaleti alır (bazı şeyler) baki kalır diye bir laf var ya o işte.
özgüven eksikliği o heralde.. ben görmedim.

Bazı şeylerin kıymetini bilin sonradan pişman olmayın.Ben her günümü iş aramakla geçiriyorum.Hemde sabahın köründe uyanarak.3 dil biliyorum kendimi de bayağı geliştirdim ama iş bulamıyorum.Her gün Allaha dua ediyorum bir yer arasın diye.Benim ailem de bana bakar.Git çalış bize para getir demiyorlar.Ama bu yaştada onların parasını yemek hemde eve katkı bile sağlamadan gururuma dokunuyor.Sizi yargılamak haddim değil ama çok pişman olursunuz inanın.

Aksine ozguveni tavan yapmali bosuna mi okudum deyip ugrasip kariyer sahibi olan insanlarin. Garip

demekki onlarda başımda bir erkek bulunmazsa naparım ben diye düşünüyor. bazısı ona baksın diye, bazısı kendisine baksınlar diye..

bence aileniz her istediğinizi vermiş ezilmedende özel üniden mezun olmuşsunuz bence siz evlilik hayatınıda yürütemezsiniz ,fedakarlığa yanaşmayan yapınız var, sanki şımartılmışsınız ailenize acıdım hayat eğlenceden ibaret değil ne yapacaksınız ? barlaramı takılacaksınız bence gençlik geçici,buna güvenmeyin ,.çalıştıkça vücut ve beyin buna alışacaktır, arkadaş .çevrenizi değiştirin sizi yanlış yola teşvik ediyorlar

Suyu bulandırmanın alemi yok. Nasıl ki çalışmak kişinin tercihi ise çalışmamakta öyle. Özgürlükten bahsedenler gelipte aman çalışmıyorsun diye birini yargılamamalı.
Belli ki kız işinden memnun değildi iş dünyasını da hep öyle sandı.
Efsa, ne mezunusun? Ve yaptığın iş neydi?

Ailene de kpss hazırlanacağım diyebilirsin. Hem atanıp kendi dünyanı kurabilirsin.

annemin çok kullandığı bi laf vardır
''oku kızım oku,çalışmasan da bilinçli anne olursun'':31:

size göe iç dünyada başarı nedir?
çalışınca neleri kaçıracağını düşünüyorsun? aksine ben çalışarak daha çok şey yakalayacağımı düşünüyorum. evde durup ne yapacaksınki? kadın programımı izleceksin, 35 çeşit yemekmi yapacaksın kendini geliştireceksin?
bu kadar didinmek dediğiniz şeyi aileniz bu kadar çaışıp didinmeseydi özel üniversite böyle evde oturma fikri size çook uzak gelebilirdi. biri çalışacakki bir diğerini rahat ettirecek. yatırım şart ilerisi için. yarın evleneceksin hangi parayla alacaksın evinin eksiğini ailendenmi alacaksın yine? neden kendi ayakların üzerinde durmayasınki?
senin mizacın ne öngörüyor? evde kalmanın artıları neler?

efsa sana sormuştum cevaplamayacakmısın?

Ben tum bunlari yazarken asla babam baksin kocam baksin bakarlar nasilsa diye dusunmedim hic. Zaten cok cok az harcamasi olan bir insanim hicbi zaman oonuda alayim bunu da alayim baba bana para ver diyen biri olmadim. Babamdan Bir sakiz dahi istemeye cekinen biriyim ben. Hal boyleyken hakkimda boyle dusunmenize musade edemem.

Illa da bu koca ve baba mevzusunda bisey solemem gerekiyosa bir baba kiz evladina bakmakla yukumludur evlenene kadar. Bir koca da evi gecindirmekle mukelleftir. Bu gorev erkegindir kkadinin değil. Ben parami kazaniyorum erkege kendimi eZdirmiyorum ekonomik ozgurlugum var nasilsa diyen kadinlarin cogunun akibeti bosanma mahkemeleridir. Bu bir hakikattir ve yadsinamaz kesinlikle.

Beni simarik bulmanizi anlayabilirim. Bu zamanda issizlik sikintisi varken benim işten ayrilmami simariklik olarak gorebilirsiniz buna da eyvallah ama insanın fikirleri degisebilir hicbir zaman calismaliyim diye düşünmedim bu konuda cok hirsli olmadim ama okurken calisirim diyebiliyordum. Bu konuda kati bir tutumum yoktu simdiki gibi. Bu neden bu kadar garip geliyor size?

KEyfiyetten dolayi calisip tum limitlerini tuketen evine ailesine zaman ayirmayan sirf kariyer yapip başarının ve para kazanmanin hazzini yasayacak diye hayata her seye gec kalan ortalama 60 yillik omurlerinin ilk 22 yili okumayla gecen son 15 yili yaslilikla ggececgi gercegine ragmen o aradaki 23 sene boyunca kariyer de kariyer diye cirpinan hem dunyasini hem ahiretini kaybetme riskini goze alan insanlara sasiriyorum bende. Maslowun ihtiyaclar hiyerarsisinde bile en tepelerde saygi statu itibarr kariyer varken ve tabaninda temel ihtiyaclar varken sizler nasil KEyfiyetten piramidin en tepesinden basliyosunuz anlamiyorum.

Baban-kocan sana baksın derdinde değilsin ama sonuç bu..istesen de istemesen de.. sen babandan sakız isteyemesen de o evde yaşıyorsun yemek yiyorsun! Üzerinde bir şeyler var değil mi? Giyim alışverişi illa yapıyorsun..Saçını yıkayıp,internete güzelce bağlanıyorsun.. Bu temel ihtiyaçların parası nereden geliyor?? İnsanlar temel ihtiyaçlarını karşılamak için de çalışır.. :34: :ssz:

İhtiyaçlar hiyerarşisini güzel anlamışsın da insanları anlamamışsın canım :26: :ssz:

Temel ihtiyaçları karşılamak için çalışırsın.. bunları sağladığında üst basamaklara geçersin, saygı-statü değerleri başlar..kariyer vs. Kimse bunu keyiften yapmaz... Kimsenin en tepeden başladığı yok..En azından ben hiç böyle birini görmedim.. Acaba sana bu imkanları sağlayan baban da "keyiften tepeden" mi başladı.. Başta ön yargılı olmayayım..farklı bir bakış açısı ve hedefi vardır dedim ama senin durumunda bunların hiçbiri yok... :31:

Çook zenginiz zaten çalışmama gerek yok diyorsan ne biliyim Ayhan sicimoğlu gibi git dünyayı dolaş,zevk için prog. yap....ne bileyim fotoğraf çek.. ama bunlar için de sakız almaya utandığın babanın parası lazım.. :ssz:

Kadın araştırmasının sonuçları ürpertti,

Yapılan araştırmaya göre, Türkiye'de kadınların yüzde 41,5'i eşlerinden şiddet görürken üniversite mezunlarında bu oran yüzde 18,4 oluyor. Ev hanımlarında ise bu oran yüzde 71.4'e çıkıyor.

Burası Türkiye malesef,
Kadına fiziksel,psikolojik ve ekonomik şiddetin çok olduğu bir ülke.
Ülkemizde kadınlar eziliyor,hor görülüyor;ev hanımlarının %71 i nin şiddete maruz kaldığını söylüyor araştırmalar.
Mutlaka %30 u temsil eden mutlu aileler de vardır.
Aileniz Türkiye gerçeklerini bildiği için siz,i özel üniversitede olsa okutmuş,eliniz ekmek tutsun ki kimseye muhtaç olmayın diye.

Son düzenleme:
Ailen haklı, bende olsam kızardım, seni özel üniversite de okutmuşlar, meslek sahibi olmanı istemişler, ama sen sırf sabahları erken kalkmak zor geldiği için kısacası rahatın bozulmasın diye işe gitmek istemiyorsun. Senden daha ağır işlerde 3-5 kuruş para için canı çıkasıya çalışanlar napsın, çocuğunu bırakıp işe giden, hem eve hem işe yetişen kadınlar boşuna uğraş veriyor değil mi?

Ama sende haklısın bir elin yağda bir elin balda büyümüşsün maddi durumunuz da iyi sanırım, sorumluluk duygusu da yok galiba. Sabahları erken kalkıp işe gitmenin ne lüzumu var. Yarının ne getireceğinin, geleceğin ne önemi var...

Soruna gelince, bazı durumlarda her okuyan çalışmak zorunda değil, mesela bir kadın anne olmuştur maddi sorunu yoktur, çalışmak istemeyip evladı ve evi ile daha fazla vakit geçirmek için işini bırakabilir. Ama yine de her kadının tekrar iş hayatına dönebilecek kadar bir kariyer yapması gerekiyor. Yarının ne getireceği hiç belli olmaz. İşte seninde şimdi çalışman kariyer sahibi olman gerekiyor. Evlendikten sonra hele ki çocuk sahibi olduktan sonra kadınların çalışması daha zorlaşıyor.

Son düzenleme:
Haklisiniz keyfi bir durumu aciklamak cok daha zor. Daha evvel söylemeliyim belki de ama gel gitler musade etmedi buna maalesef.

Aslina bakarsaniz ogretmenim . Ve tamamen farkli bir alana gectim ; habercilik, medya.

Sürekli yabanci haber kanallariyla ugrasmak, onlarin mukemelliyetci tavirlari, isin asiri dikkat istemesi beynimi cok yordu bu kadar surede bile. Belki de bu yüzdendir bu bocalamam.

merhaba. zor bir işle başlamışsın da bence o yüzden ısınamadın iş hayatına. heee sevmek zorunda da değilsin bak ben yıllardır çalışırdım son birkaç seneye kadar(çocuktan dolayı ayrıldım) hiç sevemedim. ama en azından bir ünvanın olsun. bir kariyerin olsun. o seni bırakmasın böyle sen başarılı ol da sen seç hangi hayatı istediğini. sana saygınlık kazandırır iş hayatı. belki zengin koca bulup evlenirsin(çok özür diliyorum bu tür yorumlar yapıldığıi için böyle yazdım ama) ama sorun koca da değil. etrafındaki insanlar senin iş hayatındaki başarına, insan ilişkilerine göre sana saygı duyacaklar....

hazır vaktin varken güzel güzel ve yavaş yavaş çalışmaya başlamalısın.. ve ailenle de aranı iyi tut. inan bu hayatta onlardan başka kimse olmayacak yanında. onlar da senin kendine yeten, sosyal ve başarılı bir birey olmanı ve bir erkeğin gölgesinde yaşamamanı diliyordur. kkim çocuğunun iyiliğini istemez ki....

onlarla da konuş, başlangıç için o işin sana uygun olmadığını ama mutlaka daha iyisini yeniden deneyeceğini anlat onlara... kendine bir hedef koy, hatta taksit öde mesela. kazancına göre araba taksidine falan girebilirsin.

aynı durumu ben de yaşıyorum, galiba korkuyolar ilerde de böyle olmasın bu kız diye :25: acaba tükenmişlik sendromu mu ki bu yaşta :31:

Back
X