• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her Okuyan Calismak Zorunda mi?

efsaeclin'e katılıyorum. :/
yarın uyanıp uyanmayacağımı bilmediğim bir dünyada yaşıyorum ve sabahın köründe uykusuz halde yollara koyulmak eşekler gibi çalışmak eve yorgun argın gelip eşine çocuğuna yemek yap sonra nefes alamadan yat ve bu kırk yıl sürsün. üzücü valla. kariyer yapacağım diye ömür tükeniyor. belki çevremde başarım en azından eğitimim veya karakterim konusunda saygı duyulan taktir edilen biri olmasaydım kendimi kanıtlama çabam olurdu. veya maddi olarak çok sıkıntı içinde olsaydım yine aynı şekilde çalışıp refaha erme gayem olabilirdi. ama muhtemelen şuan bakış açısı olarak konu sahibiyle yakın perspektiften bakıyoruz.

ayrıca insanın maddi durumu iyiyse hobi olarak da okuyamaz mı? üniversite denen şey sadece meslek değildir. hatta öğretmenlik hukuk tıp hemşirelik gibi şeyler okumuyorsanız bir meslek de değildir. üniversite denen şey insanın ufkunu genişletir. bu açıdan bakamıyor musunuz...

Canım ailelerimiz heran başımızda olmayacaklar. Bizim kendi ayakları üzerinde duran, sorumluluk sahibi bireyler olmamız gerekiyor. Çalışmak zorundayız. Deneyim sahibi olmamız şart. yarın birgün evlendiğimizde eşimizin eline bakmamamız gerek. Kendine güvenen, kendi ayakları üzerinde yalnız başına durabilen, güçlü kadınlar olmalıyız.

Ailenin endişesi de bu. Onlar bugün var yarın yok. Malesef dünya keyif alma, gezme tozma, eğlenme, parasız, evsiz yaşayabilme yeri değil. Herkes bunları yapamadığı için isyan eder. Ben hep derim keşke iş bir saat sonra başlasa, keşke şu saatte bitse... herkes ister bunu istemez mi? ama olmuyor malesef. İşverenin belirlediği saatler ve çalışma koşullarına uymak durumunda kalıyoruz. Ölene kadar (emekli olacak kadar yaşar mıyız? emekli olunca çalışmak zorunda olur muyuz bunları bilemeyiz de) çalışmak zorundayız.

:(

ve sorunun cevabı insan okusa da okumasa da çalışması şart...

Basari sadece dis dunyada mi ? Kendini gerçeklestirmek diye bir kavram var.. okuduysan calismak zorundasin düşüncesi dogru mu ? Ote yandan Ortalama ne kadar ömrümüz var ki kariyer yapacağım diye bir cok seyi kaçırıyoruz. Bir cok seye geç kaliyoruz. Herseyi aynı anda hakki ile yapabilen insan sayisi ne kadar ki ?
Bu kadar didinmek kendini yipratmak akil kâri mi bilemiyorum. Sabancinin kizlari neden calisiyor mecbur degiller evet ama Statu kazanma kariyer yapma birilerinin parmakla gosterecegi biri olma cabasi bana makul gelmiyor. Bu tur gayretler nefsin hosuna gidiyor olabilir ama ne kadar hayirli ne kadar hakli bir caba orasi goreceli bana gore. Belki de mizacimdan kaynaklaniyor boyle dusunmem.

iş hayatına yeni başladığında hem fiziksel hemde ruhsal zorlukları olur bunları aşmak için sabır, azim gerekir..
kendini gerçekleştirmek nedir bunu düşünmek lazım!?senin tavrının bu kavramdan çok uzak olduğunu düşünüyorum .tembelliğin mazereti çok olur:)
aldığın eğitimi donanımın hakkını vermen lazım bunu paylaşmakla mükellefsin, bu evrenden aldığımız güzelliğin en azından bi kısmını geri vermemiz gerekir,git yardım derneklerinde çalış para ve hırs istemiyorsan sadece kendim için okudum diyorsan üni ye gerek yoktu bu ne bencillik...'' sona doğru biraz sert yazmışım neyse düşüncem bu''

Merhaba kizlar

BeN univeriste mezunuyum. Yaklaşık iki hafta önce yeni bir ise baslamistim. Lakin bugun isten ayrilmak istedigime karar verip işverene mail ile durumu bildirdim.

MEsele su ki , bu sabah ise gitmediğimi goren ailem sanki dunyanin en kotu seyini yapmisim gibi bagirip cagirmaya neden neden diye sormaya bana hakaretler etmeye basladilar. Madem calismayacaktin neden okudun dediler Ozel bi üniversitede okudugum icin belki de . Su da var ama asla kazandigim parayi istemezler eve bir sey aldigimda parami eve harcadigim icin kizarlar.

Mizacima uygun degil benim her sabah kalkip ise gitmek. Ne yapayim ? Bilmiyor muydun is hayatini okumasaydin diyolar.belki kismen haklilar
Ama ben hic calisip para kazanmaliyim diye dusunen biri olmadim. Surekli okuyp calisan kuzenlerim ornek gosterildi bana. Kendimi pasif yetersiz ise yaramaz olarak hissettiriyorlar.. ozel okulda okudum diye calismak zorunda miyim ? Zor zamanlarda ihtiyac oldugunda calismak icin okumak diye bir sey olmaz mi ?

BAbam az once ise gitti yikilmis gibiydi. Gorseniz dunyanim en kotu seyini yapmis herhalde bu adamin kizi dersiniz. ;(

Belki aranizda yadirgayanlar olacaktir bu kararimi . Ama durum bu.

Simdi patlamaya hazir bi bomba gibi annem babam. Sogukkanliligimi korumaya calisiyorum ama nasil tepki vermem gerektigini de kestiremiyorum. Bagirip cagirmak istemiyorum ama üstüme cok geliyorlar.

Nasil bir cevap vermeliyim bu durumda aileme onları teskin edecek bir cevap olmalı aksi takdirde tartismaya hic gucum yok. .. :((((

tabikide çaılşmak zorunda değil ımkanın varsa kendni kasmana gerek yok 2 gunluk dunya ilerde sıklırsan çalışırsın işe girmiıosun die dıplomanı geri almıolar hoş bnde okudum ama çaışmıorm sıklmaya başladım bu ara açlışsammı dıe düşünuorm ma çocuk yapma durumu da var o yuzden cocukdan yana kullanmdım sansımı ailene bıraz dinlemek isteğdini söle hemen iş hayatına atılmak beni mutlu etmıcek de bence anlarlar.

diplomayı koy cebine,kötü günler için ..maddi durumunuz iyiyse çalışmana gerek yok..

Aslında böyle düşünenler için derviş hayatı var.Satıyolar savıyolar hiçbi dünyevi mal mülk kalmıyo geriye,varsa yoksa insanın iç güzelliği.Hiçbi dünyevi gaye yok.Arkadaş ikide bi dine sarmış ya o açıdan söylüyorum.Ama onlar da babasının evinde onun sağladığı imkanlarla ahkam kesmiyolar.
Bi lokma,bi hırka o kadar.
Yazdıklarına gerçekten inanıyosan,derviş hayatı yaşayabilirsin mesela.
Ama bana sanki iş hayatı zor gelmiş de sarabilceğin bütün toplumsal,bilimsel,dini bahanelere sarmışın gibi geldi.
Evde oturmakla kendin dahil hiçbişeyi gerçekleştiremezsin.

Basari sadece dis dunyada mi ? Kendini gerçeklestirmek diye bir kavram var.. okuduysan calismak zorundasin düşüncesi dogru mu ? Ote yandan Ortalama ne kadar ömrümüz var ki kariyer yapacağım diye bir cok seyi kaçırıyoruz. Bir cok seye geç kaliyoruz. Herseyi aynı anda hakki ile yapabilen insan sayisi ne kadar ki ?
Bu kadar didinmek kendini yipratmak akil kâri mi bilemiyorum. Sabancinin kizlari neden calisiyor mecbur degiller evet ama Statu kazanma kariyer yapma birilerinin parmakla gosterecegi biri olma cabasi bana makul gelmiyor. Bu tur gayretler nefsin hosuna gidiyor olabilir ama ne kadar hayirli ne kadar hakli bir caba orasi goreceli bana gore. Belki de mizacimdan kaynaklaniyor boyle dusunmem.

ben sizi fazlasıyla rahat buldum iyiki babanız sizin gibi düşünmemiş özel okulda okumuşsunuz ve bir dediğiniz iki olmamış şimdi sabah güzellik uykunuzdan uyanmak yollarda simit poaça kahvaltı yapmak işinize gelmemiş! anne olsanız falan diycem yetişemiyo hepsine ama tahminimce pijamanızı bile katlamayan bir prenses sendromu durumu ;)

sen ihtiyaç duyduğunda şak diye önüne iş gelmeyecek ama :27::27: özelde okumuş olsan bile :34::34:

tecrüben yok nerdeydin bu zamana kadar diyecekler.
o zaman mücbir sebebim yoktu ama şuan var dersin... ama o da işe yaramaz.

Haklisiniz keyfi bir durumu aciklamak cok daha zor. Daha evvel söylemeliyim belki de ama gel gitler musade etmedi buna maalesef.

Aslina bakarsaniz ogretmenim . Ve tamamen farkli bir alana gectim ; habercilik, medya.

Sürekli yabanci haber kanallariyla ugrasmak, onlarin mukemelliyetci tavirlari, isin asiri dikkat istemesi beynimi cok yordu bu kadar surede bile. Belki de bu yüzdendir bu bocalamam.

Aynı kafadanız. Şu an kendime bir şeyler katacağım diye kendimi paralıyorum, paralanırken de meslekten soğuyorum. Bazen durup etrafımdakilere bakıyorum, insan beğenmemezlik değil kesinlikle ama bu ortamda mı çalışacağım diyorum. Gerçekten yıpratıcı.

Home office çalışma imkanı var mı bulunduğun sektörde?

Merhaba kizlar

BeN univeriste mezunuyum. Yaklaşık iki hafta önce yeni bir ise baslamistim. Lakin bugun isten ayrilmak istedigime karar verip işverene mail ile durumu bildirdim.

MEsele su ki , bu sabah ise gitmediğimi goren ailem sanki dunyanin en kotu seyini yapmisim gibi bagirip cagirmaya neden neden diye sormaya bana hakaretler etmeye basladilar. Madem calismayacaktin neden okudun dediler Ozel bi üniversitede okudugum icin belki de . Su da var ama asla kazandigim parayi istemezler eve bir sey aldigimda parami eve harcadigim icin kizarlar.

Mizacima uygun degil benim her sabah kalkip ise gitmek. Ne yapayim ? Bilmiyor muydun is hayatini okumasaydin diyolar.belki kismen haklilar
Ama ben hic calisip para kazanmaliyim diye dusunen biri olmadim. Surekli okuyp calisan kuzenlerim ornek gosterildi bana. Kendimi pasif yetersiz ise yaramaz olarak hissettiriyorlar.. ozel okulda okudum diye calismak zorunda miyim ? Zor zamanlarda ihtiyac oldugunda calismak icin okumak diye bir sey olmaz mi ?

BAbam az once ise gitti yikilmis gibiydi. Gorseniz dunyanim en kotu seyini yapmis herhalde bu adamin kizi dersiniz. ;(

Belki aranizda yadirgayanlar olacaktir bu kararimi . Ama durum bu.

Simdi patlamaya hazir bi bomba gibi annem babam. Sogukkanliligimi korumaya calisiyorum ama nasil tepki vermem gerektigini de kestiremiyorum. Bagirip cagirmak istemiyorum ama üstüme cok geliyorlar.

Nasil bir cevap vermeliyim bu durumda aileme onları teskin edecek bir cevap olmalı aksi takdirde tartismaya hic gucum yok. .. :((((

Bence kadın ya da erkek farketmez, insanlar belli bir yaştan sonra ailelerinden bağımsız hayatlarını idare ettirecek durumda olmalılar. Evet ailenizin durumu iyi olabilir ama insanın kendi parası gibi olmuyor. Ve bir gün ailenizin maddi durumu bozulur vs. bir durum olursa ya da evlenirseniz eşinizin durumu iyi olmazsa kendi ayaklarınızın üstünde durabilmelisiniz.
Çalışırsanız çevreniz genişler, farklı insanlar, farklı bakış açıları insana çok şey kazandırır.

Bence işten tamamen ayrılmak yerine, çalışma şartlarınızı değiştirebilirsiniz. Tam zamanlı iş yerine Home office ya da yarı zamanlı gibi farklı çalışma saatleri olan iş bakabilirsiniz.

Ben karun kadar zengin olsam bile 1 ay evde oturdum mu sıkılırım.
Ama diyorsanız ben her gün bir aktivite yapıyorum, her günüm bir öncekinden dolu geçiyor, o zaman bence de çalışmayın :)

Mesai saatini kk'da dolduran bayanların çalışmayı savunması şaşırtıcı değil efsacım :)
Çalışmaktan ne anladıgına baglı :)[/QUOT

bizler mesai saatini dolduran çalışan kadınlarız ya :) (ki siz o da değilsiniz ) sizde kocası gelmeden yarım saat önce makarna suyu koyan tüm gün canım çıktı diyen kadın olsanız gerek;)

valla zorundalıkmı bılememde
unıverse okumus evde dantel oyalayan bayanları anlıyamıyorum ben gercekten

Ara sıra yapıyorum, çok eğlenceli. Tonla insanın ağız kokusunu çekmekten, erkeklerin başarısızlıklarım üzerinden cinsiyetçi ego tatmini yapmasından, hırstan, rekabetten çok ama çok eğlenceli. Ha bir de dikiş var. O da güzel.:3:

Ben sizden yaşça küçüğüm belki bunları söylemek saygısızlık olacaktır ama ben sizi aşırı şımarık buldum.
Ben de bu sene üniversite sınavına girdim , iyi de bir puan aldım, tercihlerimi yapacağım ama şuradan burs kapsam buradan burs alsam diye düşünüp duruyorum. Çok şükür yok yoksul değiliz ama yurt parası,ulaşım parası, yemek parası vs. bize zor gelecek belli ki.

Kaldı ki siz özel bir üniversite okumuşsunuz.. Böyle zorlukları düşünecek fırsatınız olmamış belli ki.

Evet insan çalışmayacaksa okumasın bence de. Boşuna kontenjan doldurmasın,o bölümde okumak isteyenlerin yolunu kapamasın o zaman. Neden o kadar sene kafa yordunuz da okudunuz o zaman, anlayabilmiş değilim. Evet gerçekten derdiniz ne anlayamadım, sizin o' her sabah kalkıp işe gitmek bana ters ' tavrınızdaki işe ihtiyacı olan o kadar insan var ki. Neyse edebiyat yaptığımı düşüneceksiniz belki de. O yüzden susayım.

Senin dertlerinle ben de uğraştım tatlım. Allah'a şükür aileme yük olmadan okudum. Ama kimse bana çalışacaksın diye senet imzalatmadı. Benden çalışma garantisi beklemedi. İlerde çalışma fikrinden cayma ihtimaline karşı "okuma o zaman!" demek en basiti. İnsanlar yüzde yüz çalışmak için okumuyor, en azından ben. Sevdiğim alanda sevdiğim şeyleri yaptım. Ama okudukça sektörün bana hitap etmediğini de gördüm. İlerde çalışmazsam kimseden özür dileyecek değilim. Kimsenin de kalkıp emeğimin boşuna olduğunu söylemesine, hatta kazandığım yerden kendine pay biçmesine tahammül edemem. Yapma bence. Herkes emeğinin karşılığını alıyor, hiç merak etme.

canım bende çalıştığım ilk bir yıl çok zorlandım erken kalktığım için akşam 8 de uykum gelip yatıyordum akşam gittiğim misafirlikte uyuklayıp kalkacağımız zaman annemler beni uyandırıyordu sonra bıraktım akşam gezmelerini de otobüsle işe gidip gelirken dışarda gezenlere öyle özeniyodum ki daha bi sürü şey ama zamanla alışıyo o tempoya insan şimdi gezmeye gitmekten farkı yok benim için haftasonu bile erken kalkıyorum tatilde sıkılıyorum biraz sabretmen lazım

erkekler de çalışan bayanla evlenmek istiyorlar artık bunu da unutmamak lazım :)

Evet, insanlar artık mutluluğu aşkta değil parada arıyorlar. Günümüz mutlu evliliğin tartışılmaz temeli, eşlerin ikisi de çalıştsın, evde plazmadan, çift kapılı buzdolabından aşağısı olmasın, çocuk kolejde okuyabilsin.

Son düzenleme:
bizler mesai saatini dolduran çalışan kadınlarız ya :) (ki siz o da değilsiniz ) sizde kocası gelmeden yarım saat önce makarna suyu koyan tüm gün canım çıktı diyen kadın olsanız gerek;)

İnternette farmville oynamayı çalışıyorum diye niteleyenlereydi lafım. Taş kafana mı geldi ?
Onun yerine balkonunda iki biber yetiştirse, bahçesine bi agaç ekse, çöpündeki ambalaj atıklarını geri dönüşüm olarak ayırsa, yemek yagını lavaboya dökmek yerine bi cam kavanozda bekletip yag toplayan merkezlere götürse, çöpe atacagı elektronik çöplerin topragı ne kadar kirleteceginin farkında olup bunları da geri dönüşüm merkezlerine götürse hem bu kadının ülkeye bir faydası olur hem de Türkiye biraz daha yaşanabilecek bi ülke olur.

Son düzenleme:
insan nereye kadar evde oturabilir, ne kadar gezebilir, ne derece kendini geliştirebilir ??

ben evde oturuyorum, ohh bu benim tercihim diyen insanların kendini avuttuğunu düşünüyorum:31::31:

ama saolun sizler sayesinde gerçekten çalışmaya ihtiyacı olan insanların önü açılıyo :34::34:

İnternette farmville oynamayı çalışıyorum diye niteleyenlereydi lafım. Taş kafana mı geldi ?
Onun yerine balkonunda iki biber yetiştirse, bahçesine bi agaç ekse, çöpündeki ambalaj atıklarını geri dönüşüm olarak ayırsa, yemek yagını lavaboya dökmek yerine bi cam kavanozda bekletip yag toplayan merkezlere götürse, çöpe atacagı elektronik çöplerin topragı ne kadar kirleteceginin farkında olup bunları da geri dönüşüm merkezlerine götürse hem bu kadının ülkeye bir faydası olur hem de Türkiye biraz daha yaşanabilecek bi ülke olur.

bunları çalışan insanlar yapıyo zaten :34::34:

bunların hepsini bende yapıyorum. hemde çalışıyorum. farmville yerine kitap okuyorum yolda gidip gelirken. sokakta kedileri besliyorum,, su koyuyorum, mama alıyorum, kağıtları şişeleri ayrı topluyorum, bizim belediye atık yağlarıda geri dönüşüm ile alıyor ayrı koyunca bi yere götürmeye gerek yok, kıyafetlerimi çöpün ynaına asıyorum ihtiyacı olanlar alıyor.. çalışıp çalışmamakla ne ilgisi varki bunun?
ayrıca biz fikirlerimizi söyledik ve belkide çalışmak için teşvik etmeye çalışıyoruz ama siz şu anda ayıbediyorsunuz taş kafanamı geldi falan diye. yakışmıyor.

Back
X