Mizacınıza ne uygun pardon? Sabahları kalkıp işe gitmek değil de ne peki? Bence sorun sende değil biliyor musun, seni özel okula gönderen parayla okutan ailende. Herkes gibi günlerce gecelerce çalışıp hakkınla sınav kazanıp, alnının teri ile okuyabilseydin sanırım bu kadar rahat konuşamazdın. Hayatta her şey bu kadar kolay kazanılmıyor biliyor musun?
sizin yorumunuzu okuduktan sonra diger yorumları okuyamadım.Özel okulda okudum evet ama siz neye dayanarak ben ve benim gibi arkdaslara günlerce gecelerce hakkıyla calısmamıs alın teriyle okumamıs diyebiliyosunuz ? Bu nasıl bir saygısızlıktır o sınavları o tezleri siz mi yazdınız lütfen artık şu zihniyeti atın kafanızdan yaaa özel okullarda okuyanlar para verip sınavları geciyorda devlet okullarındakiler sabah aksam ders calısıp dersten mi kalıyor . Hayatta hersey bu kadar kolay kazanılmıyormus lütfen yaa bi yorum yazıyosunuz diye binlerce insanı incitebiliyorsunuz yazık sizin gibilerin zihniyetine !!!
Öyle mi? Örneklendirelim o zaman;
Özel okul / Mühendislik fakültesi ortalama 17.000 TL - 20.000 TL Puan ortalaması: Benim dönemimde baraja yakındı :)
Devlet Üniversitesi: Ücretsiz/Üzerine Devlet Bursu/Üzerine konaklayacak yer için devlet yurdu/Puan ortalaması: çalışmazsan rüyanda görürsün...
İşe alınırken bile artık özel üniversite mi devlet üniversitesi mi diye ayırımlar var sebebini hiç düşündün mü? Yine söylüyorum hayatta hele ki insanın geleceği ile ilgili konularda mesleki eğitimlerde ticari unsurlar olan özel üniversiteler olmamalı. Sizin yazdığınız tezi bizde yazdık, üstelik baraj 70'le sınavlarda kastık. Sınav stresi yaşamamış, yine söylüyorum ter dökerek kazanılmamış bir sınav sonrası üzerine para vererek üniversiteden mezun oluyorsunuz. Sınavdan mı kaldınız bir sene daha parasını verir devam edersiniz ne olacak ki? Sonra da iki yaşındaki çocuklar gibi benim mizacım bu değil.. Tabi ki olamaz mizacınız.
İnan bana benim mizacım da bu değil evde çocuklarımla vakit geçirmek, evimin işleri ile ilgilenmek, sohpetlerime gitmek isterim ama hayat bana bu kadar kolay sunulmadı. Hayatım boyunca hep bir şeyleri kazanmak ve almak zorundaydım. Çok şükür mücadeleyi öğrendim, çok şükür sorumluluk almayı öğrendim.
Siz eğer çalışmak bana ağır geliyor okulu bitirdim ancak hedefimde şu var bu var diye gelseydiniz kimse size tepki vermezdi. Ancak kalkıpta benim mizacıma uygun değil, sabah erkenden kalkıp işe gitmek zor derseniz her sabah kalkıp erkenden hazırlanıp işe giden ve evine çocuklarına ekmek götürecek insanlara asıl en büyük haksızlığı etmiş olursunuz!!! Asıl bu zihniyete yazık...