• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her Okuyan Calismak Zorunda mi?

Şimdi sen deseydin ki:

Maaşım çok az, çalışma saatlerim fazla, eski çalışanlar beni eziyor, işyerinde tacize uğradım, işyerim eve uzak param hep vasıtaya yemek masrafına gidiyor ee niye kendmi yorayım ki vs sebeplerden yani gerçekten elle tutulur sebeplerden dolayı işten çıkmak istediğini söyleseydin ailen hiçbir şekilde bu kadar kızmazdı. Ama ben sabah erken kalmamam yaaa diyorsun küçük mızmız kız çocuğu gibi. Ailen kızmakta çok haklı. Her zaman onlar senin yanında olamaz. Bunun hastalığı var ölümü var. Ayrıca genç kızsın giyinmek süslenmek isteyeceksin, gezmek isteyeceksin bunlar da bedavaya olmuyor. Şahsen ben özel ihtiyaçlarım için babamdan para istemey çok utanırdım. Hayat tospembe değil ve ailen senin bir an önce ayakların üzerinde durman, kendi paranı kazanıp kimseye el avuç açmaman için çalışmanı istiyor. Birde seni özel üniversitelerde okutmuşlar en iyi yerlerde en güzel işlerde görmek istiyorlardır. Ve canım o iyi yerler senin önüne gümüş tepsilerle sunulmuyor hiçbiri seni hazırda beklemiyor. Önce kçük yorucu işlerden başlayacaksın sonra kademe kademe yükseleceksin. Büyük firmaların CEOlarına genel müdürlerine sor bakalım ilk nerden başlamışlar çalışmaya..

Ayrıca nasılsa diplomam var deyip ilerde çalışırım deme. Hiç iş tecrüben yok Oxford mezunu bile olsan hiç tecrüben olmadığı için seni eğer babannın holdingleri yoksa, veya holding sahibi yakın bir akraban yoksa, vekil kızı bakan kızı da değilsen üzgünüm seni işe alan olmaz. Yani yıllardır iş dünyasının içinde olan bir lise mezunun bile yeni mezun veya yıllarca yan gelip yatmış ama sonra nedese çalışmaya kaar vermiş bir üniversitliden daha çok şansı vardır. Zaman öyle değerli ki kimse tecrübesi olan zehir gibi birisi yerine bir çömezi yetiştirmekle uğraşmaz. Bunu da yaz bir yere!
 
Son düzenleme:
Merhaba kizlar

BeN univeriste mezunuyum. Yaklaşık iki hafta önce yeni bir ise baslamistim. Lakin bugun isten ayrilmak istedigime karar verip işverene mail ile durumu bildirdim.

MEsele su ki , bu sabah ise gitmediğimi goren ailem sanki dunyanin en kotu seyini yapmisim gibi bagirip cagirmaya neden neden diye sormaya bana hakaretler etmeye basladilar. Madem calismayacaktin neden okudun dediler Ozel bi üniversitede okudugum icin belki de . Su da var ama asla kazandigim parayi istemezler eve bir sey aldigimda parami eve harcadigim icin kizarlar.

Mizacima uygun degil benim her sabah kalkip ise gitmek. Ne yapayim ? Bilmiyor muydun is hayatini okumasaydin diyolar.belki kismen haklilar
Ama ben hic calisip para kazanmaliyim diye dusunen biri olmadim. Surekli okuyp calisan kuzenlerim ornek gosterildi bana. Kendimi pasif yetersiz ise yaramaz olarak hissettiriyorlar.. ozel okulda okudum diye calismak zorunda miyim ? Zor zamanlarda ihtiyac oldugunda calismak icin okumak diye bir sey olmaz mi ?

BAbam az once ise gitti yikilmis gibiydi. Gorseniz dunyanim en kotu seyini yapmis herhalde bu adamin kizi dersiniz. ;(

Belki aranizda yadirgayanlar olacaktir bu kararimi . Ama durum bu.

Simdi patlamaya hazir bi bomba gibi annem babam. Sogukkanliligimi korumaya calisiyorum ama nasil tepki vermem gerektigini de kestiremiyorum. Bagirip cagirmak istemiyorum ama üstüme cok geliyorlar.

Nasil bir cevap vermeliyim bu durumda aileme onları teskin edecek bir cevap olmalı aksi takdirde tartismaya hic gucum yok. .. :((((

bence okuduysan çalışmalısın, kendimi geliştirmek için okudum diye bişey kabul etmiyorum ben, niyetin oysa kütüphaneye falan gider kitap gazete dergi roman okurdun, kişisel gelişim kitaplarına gömülürdün, Türkiyede çocuk okutmak kolaymı hele şehir dışında falansa, aile o masrafı ne için yapıyo, çocuğumuz ilerde kendi ayakları üstünde dursun diye, ben de özel okudum, babam emekli ikramiyesinin yarısını benim okuluma baydı,çlışmıcam desem heralde omuzları çökerdi adamın, bide şu kırmızı yaptığım cümleyi anlamadım zor zamanlarda ihtiyaç olduğunda çalışmak ne demek, haa şimdi baban çalışıyo sana bakıyo ilerde kocan bakar velev ki işler kötü gitti çalışırım diyosun, peki işverenler kuyruğamı girecek o zaman seni almak için, tecrüben yok okulu bitirmişsin evde oturmuşsun yeni mezun hevesli adamı almak yerine neden seni alsınlar, Türkiyede her istediğimde işe giriyim çıkayım diye bişey yok, ne mutlu sana ki ailen seni hayat şartlarının zorluğu ile hiç baş başa bırakmamış, sabah kalkıp gitmek mizecına uygun değil öylemi, o zaman okuluda epey bi astın sen, bizler bayılıyoruz zaten sabahın köründe yollara dökülmeye
 
21 yaşında mühendis olarak mezun oldum, 18 yaşını doldurmadan çalışmaya başladım. hem okudum hem çalıştım. 26 yaşındayım hala çalışıyorum. hem de iş değiştirdiğim zamanlarda arada hiç boşluk olmadan başka işe geçtim. annem ablamla beni daha minnacık çocuklarken karşısına alır oturtur ve derdi ki "okuycaksınız adam olucaksınız evlenince kocanızın eline bakmıycaksınız."
ablam çok hırslıdır kariyerinde kendini paralar ama ben daha rahat çalışırım ama çalışırım.
velhasıl ben böyle bi aileden geldim. o yüzden seni anlamam zor. çokk ama çok zor...

şımarık olduğunu düşünmediğimi söyleyemiycem. maslow un hiyerarşisinden filan bahsetmişsin evde oturup kitap okuyorsun muhtemelen. ya da ordan burdan entelektüel görünmek için bir iki şey öğrendin sohbet ortamında konu olsun bak çok bilgiliyim diye arkadaşlarına satıyosun anlıyorum. ama hayat evde oturup kitap okumaya benzemiyo be canım. çalışmak çok başka bir şey. mücadeleyi öğreniyosun insanları tanıyosun her tür insanı tanıyosun. kendi paranı çatır çatır harcamayı para biriktirmeyi yani saymakla bitmez.

evde oturup koca beklemeye benzemez yani. bunlar sana birer abla tavsiyesi olsun.

ben sadece neleri kaçırdığından bahsetmek istedim!!
 
Basari sadece dis dunyada mi ? Kendini gerçeklestirmek diye bir kavram var.. okuduysan calismak zorundasin düşüncesi dogru mu ? Ote yandan Ortalama ne kadar ömrümüz var ki kariyer yapacağım diye bir cok seyi kaçırıyoruz. Bir cok seye geç kaliyoruz. Herseyi aynı anda hakki ile yapabilen insan sayisi ne kadar ki ?
Bu kadar didinmek kendini yipratmak akil kâri mi bilemiyorum. Sabancinin kizlari neden calisiyor mecbur degiller evet ama Statu kazanma kariyer yapma birilerinin parmakla gosterecegi biri olma cabasi bana makul gelmiyor. Bu tur gayretler nefsin hosuna gidiyor olabilir ama ne kadar hayirli ne kadar hakli bir caba orasi goreceli bana gore. Belki de mizacimdan kaynaklaniyor boyle dusunmem.

nasılsa baban çalışıyo sen hayatını yaşa güzelim
 
Beni simarik bulmanizi anlayabilirim. Bu zamanda issizlik sikintisi varken benim işten ayrilmami simariklik olarak gorebilirsiniz buna da eyvallah ama insanın fikirleri degisebilir hicbir zaman calismaliyim diye düşünmedim bu konuda cok hirsli olmadim ama okurken calisirim diyebiliyordum. Bu konuda kati bir tutumum yoktu simdiki gibi. Bu neden bu kadar garip geliyor size?

KEyfiyetten dolayi calisip tum limitlerini tuketen evine ailesine zaman ayirmayan sirf kariyer yapip başarının ve para kazanmanin hazzini yasayacak diye hayata her seye gec kalan ortalama 60 yillik omurlerinin ilk 22 yili okumayla gecen son 15 yili yaslilikla ggececgi gercegine ragmen o aradaki 23 sene boyunca kariyer de kariyer diye cirpinan hem dunyasini hem ahiretini kaybetme riskini goze alan insanlara sasiriyorum bende. Maslowun ihtiyaclar hiyerarsisinde bile en tepelerde saygi statu itibarr kariyer varken ve tabaninda temel ihtiyaclar varken sizler nasil KEyfiyetten piramidin en tepesinden basliyosunuz anlamiyorum.[/QUOTE]


çok cikcikli laflar ediyosunda annen baban olmasa şu durumda senin o temel ihtiyaçlarını kim karşılayacak?
ayrıca kim piramidin tepesinden başlıyo hayatı piramit gibi görmüyorum ben, büyüdüm okudum çalıştım kazanıyorum bu kadar
 
Aynı sorun bendede var canım.ben turizm lisesi mezunuyum turizm okumak istedim ünv.lisede iyi bi derecem vardı.ailem kız kısmı otellerde olmaz dedi gıda teknolojisi okuttular.gıda teknikeri sinop gibi bi yerde iş bulamıyor malesef.istanbula dayımların yanına gideyim dedim kıs kısmı olurmu orlarda dediler yine kaldım.okul bitti 3 sene geçti sözlendim.şimdi diyolarki git çalış.nereye gidiyosun.her gün sen çalışmazsın tembelsin senden bişi olmaz lafları geliyor.erkek kardeşim var 22 yaşında işsiz güçsüz o benim kadar laf yememiştir.ne dışarı çıkarım ne gezer tozarım bu zamana kadar çalıştığım paranın 1 kuruşuna dokunmadanvermişimdir ama yaranılmıyor malesef.markette 400 liraya 15 saat çalışmamı bekliyolar küçümsemem ama yapabilceğim bi iş değil malesef.
 
Kadın çalışmak zorunda değildir hayatının her döneminde sırtını yaslayacak bir erkek olmalıdır bu önce baba sonra kocası olmalıdır diyenleri anlayamıyorum açıkçası. Birincisi herkesin kocası herhalde en az 5-10 bin kazanıyor bu devirde özellikle büyük şehirlerde rahat rahat kira fatura çocuklar filan kolayca geçimlerini sağlayabiliyor. İkincisi herkesin kocası da melek gibi bu aldatmalar , arkadan iş çevirmeler aile baskısı kaynana derdi falan filan hiç yaşanmıyor herkes birbirine müthiş bir sevgi saygı duyuyor yarınını güvence ediyor. Nereden geliyor bu geleceğe dair güven ben de bunu anlamıyorum pek. işi beğenmeyebilirsiniz şartları çok kötüdür başka iş ararsınız ya da çocuğunuz oldu 2-3 sene işe ara verilebilir ama ben ömrüm boyunca çalışmam erken kalkmak bana göre değil ben kendimi niye geçindirmek zorundayım ki babam bakar evlenirim kocam bakar eşşek gibi bakmak zorunda filan bunlar hep çalışmamak için bahane.
 
yorumların bi kısmını ağzım açık okudum bu iş gerçekten hayat felsefesiymiş bunu anladım, kimine göre baba ve eş kadına bakmak zorunda,benim mantığıma göre ise babam 53 yaşında yahu bi oh diyemicek mi ömrü billah benimlemi uğraşıcak onun artık annemi koluna takıp fink fink gezme yaşı, kocaya güvenmeye ise her zerremle karşıyım, ne bileyim utanırım yani, çocuğum olduğunda 2 sene ücretsiz izin alıcam o zamanlar için kenara para koyayım dedim eşim çok bozulmuştu asla kısıtlamaz vay sen çalışmıyosun muhabbeti yapmaz ama ben çekinirim, maaşım yatar her ay kendime kıyafetler kremler alırım evimin bütçesini sarsmadan, ama çalışmasam 3 değil 1 alırım hevesim kalır bişeylerde, eşimden istesem elbette alır ama dediğim gibi karakter meselesi bu, okul bitti 1 sene kpss'ye hazırlandım param biterdi babamdan harçlık alamazdım babamda ben mahçup olmayayım diye anneme bırakırdı, ne bileyim yaa utanmak güzeldir bence
sabahın köründe kalkıp işe gitmek ekmek için didinmek her gün kırk kişiyle cebelleşmek kimsenin hayali değil heralde ama hayat bu, süslü laflarla hayatı anladım sanmış arkadaş ama unutmasın o hayatını yaşarken babası iş hayatında bilmem kaçıncı yılını dolduruyo
 
Aynı sorun bendede var canım.ben turizm lisesi mezunuyum turizm okumak istedim ünv.lisede iyi bi derecem vardı.ailem kız kısmı otellerde olmaz dedi gıda teknolojisi okuttular.gıda teknikeri sinop gibi bi yerde iş bulamıyor malesef.istanbula dayımların yanına gideyim dedim kıs kısmı olurmu orlarda dediler yine kaldım.okul bitti 3 sene geçti sözlendim.şimdi diyolarki git çalış.nereye gidiyosun.her gün sen çalışmazsın tembelsin senden bişi olmaz lafları geliyor.erkek kardeşim var 22 yaşında işsiz güçsüz o benim kadar laf yememiştir.ne dışarı çıkarım ne gezer tozarım bu zamana kadar çalıştığım paranın 1 kuruşuna dokunmadanvermişimdir ama yaranılmıyor malesef.markette 400 liraya 15 saat çalışmamı bekliyolar küçümsemem ama yapabilceğim bi iş değil malesef.

senin durumunla konu sahibi arasında uzaktan yakından bağ yok canım baştan bi daha oku istersen
 
günümüzde pek de tercih meselesi olmayan bir durum bu aslında. bazısı var ki emekli olduğunda bile yerinde duramıyor. önceleri emeklilik yaşı daha aşağılardayken emekli olan akraba ve yakınlarımdan bazıları bakıyorum da hala çalışıyorlar. çünkü evde oturmak onlar için çok büyük bir sıkıntı. bazısının da geçim derdi oluyor, evladı oluyor onlar için iki kuruş daha çok eve girsin diye canını dişine takıyor. kimisi de ne olursa olsun sosyal güvencem, maddi kazancım olsun yarın bir gün hayat şartları belli olmaz kimsenin eline bakmayayım diyerek okuduğu bölüme uygun mesleğini icra ediyor.

tabii ki babadan zenginseniz ya da sırtınız yere gelmeyecekse. bu hayatta bir güvenceniz varsa gerisi tercih meselesi. onun dışında dediğim gibi kendini düşünen her kadın maddi gelirini sağlamalı bireysel olarak.
 
Bir de şu var bazı arkadaşlar diploman olsun kenarda ilerde kötü durum olunca kullanırsın demişler de şunu hesaba katmışlar mı acaba. Mesela ben üniversiteden 22 yaşında mezun oldum okul bittiğinden beri hiç çalışmamış olsam veya bir iki yıl çalışıp sonra ayrılsam 40 yaşıma geldiğimde kocam vefat filan etse ya da ayrılmak zorunda kalsam ya da bunların hiç biri bile olmasa çalışmak istesem acaba bu deneyimsizlikle değişen iş koşullara uyum sağlayabilecek miyim bir de 35-40 dan sonra sıfırdan bir elemanı hangi kurum ya da şirket işe alır ha diyince iş de kolay bulunmuyor bu devirde bunu da göze almak gerekiyor malesef.
 
5 yıl okudun diyelim hazırlık dahil, 20 bin lira okul taksidi senelik, 10-15 de sana harcamışlardır en kötü, sen diploma için 200-250 bin lira harca kıza, ama kız laf olsun diye mezun olsun. Ortam için mi gittin üniversiteye?
 
5 yıl okudun diyelim hazırlık dahil, 20 bin lira okul taksidi senelik, 10-15 de sana harcamışlardır en kötü, sen diploma için 200-250 bin lira harca kıza, ama kız laf olsun diye mezun olsun. Ortam için mi gittin üniversiteye?

amaç kendini geliştirmekse kitap oku dimi yani bu kadar masrafa ne gerek var, ailende umursamasa tamam giden paraya acımıyolar dicem ama ailende çok üzülmüş, ne aileler var çocuğunun parasını alıyo kendini amorte edene kadar evlenmek yok diyolar, sen Türkiyenin kaymak tabakasındansın o belli
 
Okul bitmiş ve çalışmak istemiyorsun gerçekten ilginç bir durum :53:
Bence çalışmalısınz kendi ayaklarınz üzerinde durursunz bundn daha gzl ne olabilir ki ? Kimseden maddi yardım beklememk.Benim hayalim bu valla.Bıktım babamdan para almaktan,utanıyorum artık :)
 
şuan yeni evliyim ve bu yıl mezun oldum çılgın gibi iş arıyorum o kadar yıl emek harcadım yazık deilmi uykusuz gecelerime yok sınavmış mezuniyetmiş diye bunun karşılığını saygınlığını elbette almalıyım diye düşünen biriyim..
siz biraz rahatınıza düşkün biri gibisiniz
''Mizacima uygun degil benim her sabah kalkip ise gitmek. Ne yapayim ? ''

sözünüzden anladığım kadarıyla ama hayat o kadar kolay geçen bişey değil evlilik çocuk inanın iş hayatı bazen en kolayı kaçıp iş yerinde kafa dinleyen var daha şimdiden sorumluluk almaktan kaçarsanız ilerde daha zor olur tembelleşirsiniz nasıl başlarsa öyle gider unutmayın
akıl vermek değil sadece düşncelerim
 
Son düzenleme:
Allah aşkına şu anda açlıktan sürünen sokaklarda yatan kimsesiz parasız pulsuz insanları düşünün. Bi de o üniversiteye yatırılan milyarları ?
hiç mi içiniz sızlamıyor yahu hiç mi ?

yarın bir gün ana babanız ölüp gidince kocanız da çekilmezin teki aldatan şiddet gösteren biri çıkınca, eliniz kolunuz bağlı işe gitmediğiniz o sabahlarda evde otururken sızlar içiniz.

Ahh anam babam dersiniz!

Hayat ne güzel be. Bazen bu kafada yaşamak istiyorum ben de.
 
Son düzenleme:
ahh sizin gönül rahatlığınızın birazı bende olabilse keşke..Üniversite mezunu işsiz atanamamış biri olarak her günüm gecem nasıl düşünceli nasıl ızdıraplı geçiyor...Üstelik ailem eşim her daim desteğim olduğu halde...Hangisi gerçek dünya, hangisi iyi hangisi kötü, sizin ki mi benim ki mi çözemedim vesselam! :50:
 
Haklılar ne diyeyim.Okutmuşlar, birde özel üniversitede okutmuşlar kendi paranı kazan ayaklarının üstünde dur diye kendi paralarından kısmışlar, senden de tek kuruş istedikleri yok.Mizacını üniversiteyi bitirince keşfettiğini sanmıyorum 4 5 yıl sabah kalkıp okula gitmek mizacında varmış, ama harcadığın didindiğin yılların karşılığını almak mizacında yok sanırım.
 
peki ne yapmak istiyosun.Yargılamadan soruyorum gerçekten merak ettim.Amacın isteğin gayen neler peki? Madem hayatta kaçırılcak çok şey var kariyer diye didinmek saçma senin isteğin ne:26:
 
Back
X