Insan en azindan yetiskin bir birey ise yedigi ekmegin parasini kazanabilecek kapasitede olmali... ana baba bakmasa ortada kalacak ne yapacagini bilemeyecek durumda genc bir kadin??? Cok sasirdim dogrusu cocuk olsaniz neysede... yetiskin olmak demek kendi sorumlulugunuzu almak zorunda olmaniz gerek. Ailenizin endiseside bu yonde... cunku siz kendinizr bakamiyorsunuz! Uzulmeyip ne yapsinlar?
Zaten cok zengin degiliz demissiniz, ahiret hayatini da umursuyor gozukuyorsunuz keske okula verdiginiz para ile hayir yapsaydiniz. Ayrica okula gitmek bir bir sorumluluk ister. Sonucta universite akademik bir kurum erken kalkmak, okul devamliligi, arastirma, vize , final, donem odevi, staj, pratik, duzenli ders calisma, konsantre olmak... bunlar hep emek ister ve zor ve uzun bir surec. Ustelik ogretmenlik okumussunuz. Amac kendinizi gelistirmk ise kitap okusaydiniz, kursa gitseydiniz, dil ogrenseydiniz, muzik aleti calmayi ogrenseydiniz anlardim... ama oludugunuz bolumle nasil kendinizi gelistirceksiniz ben o kismi anlamadim. Size felsefe, sanat tarihi, yabanci dil, muzik dersi vermemisler ki bir topluma girdiginizde kendinizi bilginizle gosteresiniz. Size sinif ortaminda icra edilen insanlari egitme gorevinin inceliklerini ogretmisler. Simdi meslegi yapmadiginiz icin korelmis olcaksiniz cunku bilginizi paylasmiyorsunuz. Universitenin pek cok bolumu boyle... ben anlam veremiyorum bir insan kimya okuyup, hemsirelik okuyup , muhendislik okuyup kendimi gelistirmek adina okudum deyip evde otursun.yani kendini gelistirmk isteyen ya kitap okusun kisisel gelisime yonelsin ya da meslek idea etmek zorunda kalinmasa bir ortama girdiginde konusunu edebilecegi bolueri okusun bari.... yani simdi siz bi ortama girsenix be biliyim egitim bilimlerinden bahsetseniz o bolumde okuyan biri yoksa cevrenizde konu bile tartisilmaz olur. Bari felsefe , edebiyat be biliyim sanat tarihi fln okusaydiniz kendinizi bu kadar yormays gerek yoktu. Sizin yerinizede hem egitim gorup hem meslegi icra etmel isteyen bir oss adayi yerlesseydi keske. Bu bir sinav ve yaris calismayi dusunmeyenler hic olmazsa calismak isteyen genclerin onunu kapamasin.