• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her Okuyan Calismak Zorunda mi?

Bazı arkadaşlar atıp tutmuş, madem çalışmayacaktin niye okudun diye.benim lafim bu zihniyete. Ayrica bosuna okumak diye bir kavram olamaz.nasil bu sekilde degerlendirirsiniz.okumak insanin ufkunu genisletir, imkanı olan her insan egitim almalı, evinde oturacaksa bile donanımlı, kültürlü olmalı. Evet atandigim halde baslamadim, burada insanlara atanin ama calismayin demiyorum, konuyu nasil bu tarafa cektiniz anlamadim. Cok karasizdim ama ben ise baslamamayi sectim.kimsenin hakkini yemedim. 7 yil Ünv okudum, 1 sene dershaneye gidip deli gibi calistim.puanimi aldim, karar asamasida sadece beni ilgilendirir. Sizin dusunce yapiniza gore aof de okumayayim.nasil olsa suan da calismiyorum.

evet o kadar donanımlı kültürlü olmuş ki zaten o arkadaş , mail atarak iş sahibine işten ayrılmak istediğini söylüyor, sabah kalkmak mizacıma göre değil diyecek kadar şımarık olabiliyor. Bu yüzden boşuna okumak kavramını kullandım, ailesi dünya para harcamış ama o kendini geliştiremiyor.. Konuyu bir tarafa çektiğim yok , kendiniz bahsetmişsiniz atanıp gitmemekten.Ortada sırıtan bişeyi ben söyleyince niye rahatsız oluyorsunuz. Ne güzel ya , karar aşaması beni ilgilendirir diyip çekilin, bari hak yediğinizi kabul edin. Kendinize yakıştıramadığınız bir mesleğin sınavdan öncesi sonrası olmaz. Ayrıca siz hala niye Aöf okumanızla , konu sahibinin durumunu bir tutuyorsunuz anlamıyorum.

Ben biyoloji ogrencisiyim Allah rizasi icin biriniz bana cikip soylesin fizyoloji, zooloji, anatomi, biyoloji istatistigi,molekular kimya,ekoloji dersleriyle ufkumun nasil genisleyeceginu nasil kulturlu olabilecegimi anlatsin. Otur bunlara calis sonra evde otur ben oylesine okudum kulturlu oldum ufkum acildi de... valla ne icim acildi ne ufkum... bu meslegi yapmicaksam ne yapacagim bunca teorik bilgiyle ? Felsefe , edebiyat , tarih degilki arkadaslarinla oturup tartisasin. Genel kultur desen o da degil... yani cok merak ettim ben ogrendiklerimi meslek hayati haric nerde kullanirim ?????!@@@!!

evet o kadar donanımlı kültürlü olmuş ki zaten o arkadaş , mail atarak iş sahibine işten ayrılmak istediğini söylüyor, sabah kalkmak mizacıma göre değil diyecek kadar şımarık olabiliyor. Bu yüzden boşuna okumak kavramını kullandım, ailesi dünya para harcamış ama o kendini geliştiremiyor.. Konuyu bir tarafa çektiğim yok , kendiniz bahsetmişsiniz atanıp gitmemekten.Ortada sırıtan bişeyi ben söyleyince niye rahatsız oluyorsunuz. Ne güzel ya , karar aşaması beni ilgilendirir diyip çekilin, bari hak yediğinizi kabul edin. Kendinize yakıştıramadığınız bir mesleğin sınavdan öncesi sonrası olmaz. Ayrıca siz hala niye Aöf okumanızla , konu sahibinin durumunu bir tutuyorsunuz anlamıyorum.

Hak yemek mi dediniz, iyice sacmaladiniz.ben 1yíl hem tez yazip hem de o yogunlukta sinava hazirlanarak aldim o puani.calisan hakettigini alir, ayrica ben ise baslamadim diye o kontenjan bos mu kaliyor saniyorsunuz.

Ustelik ben aof ile konuyu kiyaslamiyorum.hala anlamadiniz pes...son kez aciklayayim;okumasaydi ,madem evde oturacakti Ünv. gitmeseydi diye muhabbet dönüyor.ben de diyorum ki insan calişsada calismasada kendini gelistirmeli.donanimli, kulturlu olmali.kadin evi yonetir, cocuklara egitim verir.tum sorumluluk kadindadir.nesil bilincli olacaksa once anneler bilinçli olmalidir. sen calismayacaksan okuma, kendini gelistirme,git evinde otur diye bir mantık olamaz.burada kendimden örnek verdim.7 yıl okudum uzerine aof düşünüyorum dedim.omrumun sonuna kadarda kendimi gelistirecegim.
Hem siz niye konu sahibine bu kadar tepki veriyorsunuz ki.herkesin kendi hayatı. Bugün çalışmaz yarın çalışır bu sadece kendini ilgikendirir.bu kadar acımasız olmayın. Bugun calismayabilir ama ileride hayat ne getirir bilinmez.hayatin sizin içinde ne getireceğini bilemezsiniz.o yüzden bu kadar on yargılı olmayın.

Hak yemek mi dediniz, iyice sacmaladiniz.ben 1yíl hem tez yazip hem de o yogunlukta sinava hazirlanarak aldim o puani.calisan hakettigini alir, ayrica ben ise baslamadim diye o kontenjan bos mu kaliyor saniyorsunuz.

Ustelik ben aof ile konuyu kiyaslamiyorum.hala anlamadiniz pes...son kez aciklayayim;okumasaydi ,madem evde oturacakti Ünv. gitmeseydi diye muhabbet dönüyor.ben de diyorum ki insan calişsada calismasada kendini gelistirmeli.donanimli, kulturlu olmali.kadin evi yonetir, cocuklara egitim verir.tum sorumluluk kadindadir.nesil bilincli olacaksa once anneler bilinçli olmalidir. sen calismayacaksan okuma, kendini gelistirme,git evinde otur diye bir mantık olamaz.burada kendimden örnek verdim.7 yıl okudum uzerine aof düşünüyorum dedim.omrumun sonuna kadarda kendimi gelistirecegim.
Hem siz niye konu sahibine bu kadar tepki veriyorsunuz ki.herkesin kendi hayatı. Bugün çalışmaz yarın çalışır bu sadece kendini ilgikendirir.bu kadar acımasız olmayın. Bugun calismayabilir ama ileride hayat ne getirir bilinmez.hayatin sizin içinde ne getireceğini bilemezsiniz.o yüzden bu kadar on yargılı olmayın.

Tabi okuyup okumamak size kalmis ama bende su kismi anlamiyorum, universitede yemek pisirme, ahlak , cocuk gelisimi, ev ekonomisi dersleri her bolumde verilmiyor ki... bu insanin gelistirmesiyle bagli . Universite mezunu olupta evini gecindiremeyen cocugunu yetistiremeyen insanlarda var. Cunku bahsettiginiz sey hayat dersi bu da maalesef universitede bizlere verilmiyor. Bilincli , bilgili donanimli bir anne kitap okuyarak ve arastirarak belli konulara merakla olur yoksa benim su an okudugum anatomi ve ekoloji kitabinin aileme ne katkisi olacagini merak ediyorum. Universiteler genelde meslege yonelik egitim verir ki herkes dalinda uzmanlassin. Akademik kariyer ile insanin ev hayatinin bir bagi oldugunu dusunmuyorum. Sahsen ev yasamima maksimum katkisi olsun istesem yemek kurslarina gider, kitap okur ve genel kulturimu gelistiririm. Bunlar icinde universitede gunluk hayatimda hic ihtiyacim olmayacak teorik bilgileri ogrenecegim diye universitede 4 yil heba etmm.

ŞIMARIKSIN!!!

madem çalışmayacaktın ne diye ailenin parasını harcattın?!

e kolay değil tabi zora gelmek her sabah 7 de kalk eşek gibi, git kaç saat milletin ağız kokusunu çek, akşam yorgun argın eve gel daha dinlenemeden kalk ertesi gün yarım yamalak uykuyla işe git..

senin gibilerin zihniyeti babam çalışsın bana baksın,yarın bigün kocam zengin olsun çalışsın bana baksın.ben de yattığım yerden yiyim oh ne güzel.yarın bigün evlensen ev işleri için de bi hizmetçi tutturursun kendine!

e peki sen ne işe yaramayı planlıyosun bu sırada?
anca oturduğun yerden emek ve para sömür.senin derdin zora gelememek,tatlı canını yormayıp milletin sırtından geçinmek.ama sana bişi diyim mi cnm

dünya böyle bi yer değil!!!

eşşekler gibi karı koca asgari ücretle çalışıp kredi ödeyip bi de çocuk büyütmeye çalışanların canı yok tabi onları allah yaratmamış zaten.

yazık sen ve senin gibi sömürücü zihniyetlere, insan dünyadaki varlığının nedenini sorgular hiçbişey yapamıyosa.

İlahi yani.. Kız sırf çalışmak istemiyorum diye 'sömürücü' olmuş
Benim annem ev hanımı, çalışmadı hiç bi zaman. Sen zaten benim anneme böyle kelime kullanamazsın da, hiç bir ev hanımının da böyle bir kelimeyle itham edilmesine göz yumamam. Bugun değil belki ama yarın bir gun o da ev hanımı olacak ve çalışmamak onun kendi kararı.
Bir de, sen gerçekten 'üretici' olmak nedir onu biliyor musun ki ? Her çalışan üretiyor dimi zaten ? Sen gerçekten üreticiysen, Gerçekten ama !, meslegini, yaptıgın şeyi öğrenmek istiyorum. Bu kadar sinirlenme. Üretiyorsan biz de senin ürettigin yerde işe girelim.

ŞIMARIKSIN!!!

madem çalışmayacaktın ne diye ailenin parasını harcattın?!

e kolay değil tabi zora gelmek her sabah 7 de kalk eşek gibi, git kaç saat milletin ağız kokusunu çek, akşam yorgun argın eve gel daha dinlenemeden kalk ertesi gün yarım yamalak uykuyla işe git..

senin gibilerin zihniyeti babam çalışsın bana baksın,yarın bigün kocam zengin olsun çalışsın bana baksın.ben de yattığım yerden yiyim oh ne güzel.yarın bigün evlensen ev işleri için de bi hizmetçi tutturursun kendine!

e peki sen ne işe yaramayı planlıyosun bu sırada?
anca oturduğun yerden emek ve para sömür.senin derdin zora gelememek,tatlı canını yormayıp milletin sırtından geçinmek.ama sana bişi diyim mi cnm

dünya böyle bi yer değil!!!

eşşekler gibi karı koca asgari ücretle çalışıp kredi ödeyip bi de çocuk büyütmeye çalışanların canı yok tabi onları allah yaratmamış zaten.

yazık sen ve senin gibi sömürücü zihniyetlere, insan dünyadaki varlığının nedenini sorgular hiçbişey yapamıyosa.

3-4 tane eviniz, aylık geliri 10.000 üstü olan bir eşiniz olsaydı yine asgari ücretle çalışır mıydınız?

mesleğimi elime almak için neler vermezdim..
yetiştirilme tarzınızdan olsa gerek ya da arkadaş ortamınızdan
kimse sabahın köründe kalkıp işe gitmek istemiyor elbette ama mecburiyet işte.

bilemedim..

Mesai saatini kk'da dolduran bayanların çalışmayı savunması şaşırtıcı değil efsacım :)
Çalışmaktan ne anladıgına baglı :)[/QUOT

bizler mesai saatini dolduran çalışan kadınlarız ya :) (ki siz o da değilsiniz ) sizde kocası gelmeden yarım saat önce makarna suyu koyan tüm gün canım çıktı diyen kadın olsanız gerek;)

Bu arkadasin sahsinami yoksa bi genellememi

3-4 tane eviniz, aylık geliri 10.000 üstü olan bir eşiniz olsaydı yine asgari ücretle çalışır mıydınız?
bir de bu gelirle alakalı değil ki
Ev hanımlıgı da bir ugraştır, ev kızlıgı da. Ben okumamış, çalışmayan bir kızın evlenince kocasının parasını sömürdüğünü düşünmüyorum. Eskortluk, geyşalıgi da kapsar ev hanımlıgı. Her başarılı erkegin arkasında bir kadın vardır. Çalışan bayanlar hepsini birlikte gayet guzel götürebilir, ama her kadın bunu yapmak zorunda değildir. Herkes devlete kapagı atamıyor bunu da düşünün derim. Devlete her kapagı atan üretici değildir. Bir de 'esnek saat' ile çalışan hiç bi insanın 'bugun gene çok ürettim heyoo' diyerek eve geldigini hiç sanmıyorum :)

Evde cocuklarina bakip esinin getirdigi ile gecinen bayanlara heleki hemcinsinden tarafindan somurucu diye bahsedilmesi hic hos degil
Herkes calismak zorundami
Sayfalardir okuyorum.bi tane calismayan ev hanimimiz calisan arkadaslarimiza tek kelime etmezken ev hanimlari yerden yere vurulmus bu mudur kendinizi gelistirmeniz once insanlara saygi duymayi ogrenmelisiniz benim fikrimce

Ben tum bunlari yazarken asla babam baksin kocam baksin bakarlar nasilsa diye dusunmedim hic. Zaten cok cok az harcamasi olan bir insanim hicbi zaman oonuda alayim bunu da alayim baba bana para ver diyen biri olmadim. Babamdan Bir sakiz dahi istemeye cekinen biriyim ben. Hal boyleyken hakkimda boyle dusunmenize musade edemem.

Illa da bu koca ve baba mevzusunda bisey solemem gerekiyosa bir baba kiz evladina bakmakla yukumludur evlenene kadar. Bir koca da evi gecindirmekle mukelleftir. Bu gorev erkegindir kkadinin değil. Ben parami kazaniyorum erkege kendimi eZdirmiyorum ekonomik ozgurlugum var nasilsa diyen kadinlarin cogunun akibeti bosanma mahkemeleridir. Bu bir hakikattir ve yadsinamaz kesinlikle.

Bir üniversite mezununun bu şekilde düşünmesine üzüldüm... Gerçekten keşke boşa kontenjan doldurmasaydınız veya babanız sizi okutacağına o sıralara gelmek için maddi imkanı olmayan birilerini okutsaydı o parayla. Yanlış anlamayın en başta okuduğumda yazdıklarınızı yargılamak istemedim bir üniversite öğrencisi olarak her fikre açık olmam gerektiğini düşünüyorum fakat önce babanın görevidir sonra da kocanın diye yaptığınız açıklamadan sonra tutamayacağım kendimi... İşte zaten bu kafa yapısı yüzünden erkekler kadınları istedikleri gibi ezebilme hakkına sahip olduklarını düşünüyorlar. Para kocanızın elinde olduktan sonra nasıl sesinizi çıkaracaksınız ekonomik özgürlüğünüz olmadan? Ekonomik özgürlüğü olan kadın boşanma mahkemesine de düşse kendi ayakları üstünde durabilir özgürdür çünkü. Ama günün birinde siz düşerseniz ne yapacaksınız? Dünyanın sonu boşanma mahkemesine düşüp kocanın gitmesi değil, o giderse ele ayağa düşmektir. Tavsiye olsun. Gerisi sizin tercihiniz.

Evde cocuklarina bakip esinin getirdigi ile gecinen bayanlara heleki hemcinsinden tarafindan somurucu diye bahsedilmesi hic hos degil
Herkes calismak zorundami
Sayfalardir okuyorum.bi tane calismayan ev hanimimiz calisan arkadaslarimiza tek kelime etmezken ev hanimlari yerden yere vurulmus bu mudur kendinizi gelistirmeniz once insanlara saygi duymayi ogrenmelisiniz benim fikrimce

Benim anladığım kadarıyla burada mesele ev hanımı olmakta değil. Mesele özel okula verilen binlerce liradan sorna insanın "ben çalışmak istemiyorum" demesi de değil bence. Mesele bunu önce baba sonra kocanın görevi oalrak görüp bir de üstüne ekonomik özgürlüğüm var diyen bayanların çoğunun sonunun boşanma mahkemelerinde bittiğini iddia etmesi. Yoksa kimsenin ev hanımlarıyla alıp veremediği olduğunu sanmam.

Bir üniversite mezununun bu şekilde düşünmesine üzüldüm... Gerçekten keşke boşa kontenjan doldurmasaydınız veya babanız sizi okutacağına o sıralara gelmek için maddi imkanı olmayan birilerini okutsaydı o parayla. Yanlış anlamayın en başta okuduğumda yazdıklarınızı yargılamak istemedim bir üniversite öğrencisi olarak her fikre açık olmam gerektiğini düşünüyorum fakat önce babanın görevidir sonra da kocanın diye yaptığınız açıklamadan sonra tutamayacağım kendimi... İşte zaten bu kafa yapısı yüzünden erkekler kadınları istedikleri gibi ezebilme hakkına sahip olduklarını düşünüyorlar. Para kocanızın elinde olduktan sonra nasıl sesinizi çıkaracaksınız ekonomik özgürlüğünüz olmadan? Ekonomik özgürlüğü olan kadın boşanma mahkemesine de düşse kendi ayakları üstünde durabilir özgürdür çünkü. Ama günün birinde siz düşerseniz ne yapacaksınız? Dünyanın sonu boşanma mahkemesine düşüp kocanın gitmesi değil, o giderse ele ayağa düşmektir. Tavsiye olsun. Gerisi sizin tercihiniz.

Para kocanizin elinde olduktan sonra nasil sesinizi cikaracaksiniz afedersiniz ama neye sesinizi cikartacaksiniz esleri ev hanimi olan erkeklerin hepsi esleeinizi ezmek icin kuyrukmu olusturmus ayni zamanda hem bize hem eslerimize karsi cok on yargili dusunuyorsunuz
Esinin geliri ile gecinip mutlu mesut yasama sansi yokmu
Ekonomik ozgurlugu olup hem fiziksel hem psikolojik siddete maruz kadinlarimiz hic mi yok

Benim anladığım kadarıyla burada mesele ev hanımı olmakta değil. Mesele özel okula verilen binlerce liradan sorna insanın "ben çalışmak istemiyorum" demesi de değil bence. Mesele bunu önce baba sonra kocanın görevi oalrak görüp bir de üstüne ekonomik özgürlüğüm var diyen bayanların çoğunun sonunun boşanma mahkemelerinde bittiğini iddia etmesi. Yoksa kimsenin ev hanımlarıyla alıp veremediği olduğunu sanmam.

Benim ustume alindigim nokta eslerimizi somurmekle nitelendirilmemiz
Evde amacsiz gayesiz bireyler olarak adlandiran arkadaslarimizaydi cevabim

herkes çalışmak zorunda değil.
fakat eğitimi çalışmak isteyen insanlar alır diye düşünüyorum ben.
yani istediğiniz sadece üniversite diplomasıysa bunu açıköğretimden de alabilirdiniz. böylece belki de ailenizin sizden fazla beklentisi olmazdı.

Para kocanizin elinde olduktan sonra nasil sesinizi cikaracaksiniz afedersiniz ama neye sesinizi cikartacaksiniz esleri ev hanimi olan erkeklerin hepsi esleeinizi ezmek icin kuyrukmu olusturmus ayni zamanda hem bize hem eslerimize karsi cok on yargili dusunuyorsunuz
Esinin geliri ile gecinip mutlu mesut yasama sansi yokmu
Ekonomik ozgurlugu olup hem fiziksel hem psikolojik siddete maruz kadinlarimiz hic mi yok

Tabii ki olabilir tabii ki var. Ben genelleme yapmadığımı düşünüyorum. Fakat herkesin sizin eşiniz gibi olacağı ne malum? Benim söylemeye çalıştığım şey bir boşanma veya en hafifinden tartışma vs durumunda ekonomik özgürlüğün önemli olduğu. Bunu siz de yadsıyamazsınız bence. Tabii ki kocanız çok iyi biridir lafım yok benim bunlara zaten. Sadece bayan boşanma mahkemelerindeki gelir sahibi kadınları örnek gösterince (sanki çok zor durumda kalıyorlarmış gibi) ben de böyle bir duruma ekonomik özgürlüğü olmayan bir bayanın da düşebileceğini ve bu olursa yaşayacağı zorluğu anlatıyorum. Şahsınıza bir şey yazmadım etmedim. Olayı neden kendi eşinize çevirdiniz? Kişisel bakmayın lütfen. İyi günler

herkes çalışmak zorunda değil.
fakat eğitimi çalışmak isteyen insanlar alır diye düşünüyorum ben.
yani istediğiniz sadece üniversite diplomasıysa bunu açıköğretimden de alabilirdiniz. böylece belki de ailenizin sizden fazla beklentisi olmazdı.

Yorumuna katılıyorum.Üniversiteye çalışma hayali olmadan giden bir insan, çalışma hayali olan bir insanın hakkını yiyor bana göre.
Üniversiteye gidip, mezun olup çalışmak için can atan bi sürü insan var :31:

sevgili arkadaşım, sana evleninceye kadar baban baksın. Evlendikten sonra kocan baksın. Onlara bir şey olursa çocukların baksın. Sana bakacakların itirazı olmadıktan sonra bize ne? Ancak bu fikrini evrensel bir doğruymuş gibi canla başla savunman gülünç doğrusu. Yıl olmuş 2013, bu ortaçağ zihniyetini benimseyecek, sana alkış tutacak insan arıyorsan zor bulursun.

Son düzenleme:
konu sahibi arkadaş her ne kadar ortalıkta görünmese de yazmak istedim. kimseyi yargılamak haddim değil fakat şöylede bir durum var şuanda ailenin durumu iyi olduğu için çalışmamayı düşünmeni anlarım ama ailen ömrün boyunca yanında olabilecek mi?bunun bir garantisi var mı...sonuçta kimse ölümsüz değil! o yüzden arkadaşım yol yakınken bu düşüncenden dön lütfen yoksa geç olabilir. Bunu ailen için yada ilerde eşin olcak insan için değil önce kendin için yapmalısın. arkadaşların dediği gibi önce part time işlerden başla çalışmanın ne demek olduğunu önemini anla ondan sonra kendini daha mutlu hissedeceğin bir iş arayışına girersin..İnan bana çalışmaya alışınca bu düşüncelerine çok kızacaksın...Lütfen bunları bir düşün kimse senin mutsuz olman için burda zamanını harcamaz bize biraz kulak vermeni diliyorum..Allah yardımcın olsun

Efsaeclin arkadaşım senin BİR DEDİN YOKMUŞ Kİ...Fikirlerin varmış...

Anne babana anlatamayacagın izah edemeyecegin bir konuyu maşallah bir sürü kadına uzun uzun izah ettin ...

demek ki ifade etmede de sorunun yokmuş...

bence sen işsiz degilsin arkadaşım...fake olma ihtimalin üzerinde şiddetle düşünüyorum.Meslegin de son yılların moda deyimi ile TOPLUM MİMARLIGI sanırım...Allah yolunu açık etsin...

Back
X