• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her sabah 5te uyanma eziyeti

Isis19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2020
1.097
456
123
Bunun çözümü vardır umarım artık yorgunluktan düşünemiyorum bile 2 yaşında oğlum gece ya ayakta ya kucakta 9bucuk 10 gibi uyuyor gece boyunca 1-2kez uyanıyor genelde ama sabah mutlaka 5 -5 buçukta uyanıyor memeyi bıraktık ancak o sabah emmesi devam ediyor mutlaka emmek istiyor bende artık yorgunluktan uğraşmayıp veriyorum acıktığı için uyanıyor çünkü süt istermisin diyince ver diyor süt içip uyusa neyse yine uyumuyor 7 -8 gibi kahvalti yapiyor ve 10bucuk bazen 12 gibi öğle uykusuna yatıyor 1 bucuk 2 saat genelde uyuyor. Uyaninca aksama kadar ayakta bazen uykusunu alamayınca akşam 5 gibi uyuduguda oluyor ama malesef ben bu arada hiç dinlenemiyorum gecede uyurken ben uyuyamıyorum işleri v.s uyumam 1i buluyor ben bu çocuğun saatlerini nasil uzatabilir meme zamanında 7bucuga kadar uyuyordu hiç degilse

Geç uyuyor sanki 9.5-10 geç diye biliyorum. Sabah üşüyorsa, oda yeterince karanlık değilse, yorgun uyumuşsa erken uyanır diyordu uyku eğitimcilerinden biri. Ama uykuya geçişi 8e çekemez misiniz?

Bunun çözümü vardır umarım artık yorgunluktan düşünemiyorum bile 2 yaşında oğlum gece ya ayakta ya kucakta 9bucuk 10 gibi uyuyor gece boyunca 1-2kez uyanıyor genelde ama sabah mutlaka 5 -5 buçukta uyanıyor memeyi bıraktık ancak o sabah emmesi devam ediyor mutlaka emmek istiyor bende artık yorgunluktan uğraşmayıp veriyorum acıktığı için uyanıyor çünkü süt istermisin diyince ver diyor süt içip uyusa neyse yine uyumuyor 7 -8 gibi kahvalti yapiyor ve 10bucuk bazen 12 gibi öğle uykusuna yatıyor 1 bucuk 2 saat genelde uyuyor. Uyaninca aksama kadar ayakta bazen uykusunu alamayınca akşam 5 gibi uyuduguda oluyor ama malesef ben bu arada hiç dinlenemiyorum gecede uyurken ben uyuyamıyorum işleri v.s uyumam 1i buluyor ben bu çocuğun saatlerini nasil uzatabilir meme zamanında 7bucuga kadar uyuyordu hiç degilse
Akşam 5 de uyuyor demişsiniz ya gece uykusuna mı geçiyor yoksa uyanıyor mu tekrar ? 5 gece uykusu için çok erken. Gündüz uykusu ise zaten olmaması gerekiyor o yüzden sabah erken uyanıyor olabilir. Birde sabah 5 buçuk gibi uyandığında meme veriyormuşsunuz bu sefer de onu alışkanlık yapmış olup ondan uyanıyor olabilir. benim aklıma gelen bunlar.

Akşam saat 5 te uyutmayın 8 de yatağa geçiş yapın ayakta yada kucakta değilde yanına uzanıp uyutmayı deneyin bi kaç gün ağlar sonra alışır yoksa sizin bu süreç sizi daha çok zorlar .

Geç uyuyor sanki 9.5-10 geç diye biliyorum. Sabah üşüyorsa, oda yeterince karanlık değilse, yorgun uyumuşsa erken uyanır diyordu uyku eğitimcilerinden biri. Ama uykuya geçişi 8e çekemez misiniz?
Normalde8 - 9 da uyuyordu su 10 gündür falan gece kalıyor

Akşam 5 de uyuyor demişsiniz ya gece uykusuna mı geçiyor yoksa uyanıyor mu tekrar ? 5 gece uykusu için çok erken. Gündüz uykusu ise zaten olmaması gerekiyor o yüzden sabah erken uyanıyor olabilir. Birde sabah 5 buçuk gibi uyandığında meme veriyormuşsunuz bu sefer de onu alışkanlık yapmış olup ondan uyanıyor olabilir. benim aklıma gelen bunlar.
Herzaman değil mesela bazen 10da öğle uykusunu yapıyor erken uyandıysa 5 gibi uyuyabiliyor ve 1 saat sonra uyanıyor akşam uykusunun 9 bucuk 10 gibi yapıyor

Herzaman değil mesela bazen 10da öğle uykusunu yapıyor erken uyandıysa 5 gibi uyuyabiliyor ve 1 saat sonra uyanıyor akşam uykusunun 9 bucuk 10 gibi yapıyor
2 yaş için o saatte 1 saat uyku çok fazla. 5 de uyumasına izin vermezdim ben olsam kızımda bazen çok nadir de olsa yarım saat öğle uykusu yapıyor ben akşam erken yatırıyorum 8 gibi. Bence o uykuyu bırakın oyalayın uyumasın belki öyle düzene girer. 10 da çok erken öğle uykusu için en azından 11.30 da uyusa bi buçuk saat akşam de 9 gibi uyutun bir de böyle deneyin bence uyku aralıkları ile alakalı bir durum.

Sabah 5 de kalkiyorsa o öğle uykusunu mutlaka12 de yaptırın ve fazla uyutmayin .1 saat yeterli maksimum 1,5 saat uyusun. Sonra saat 8-9 arası gece uykusu yapın. İstikrarlı şekilde . Gündüz uykuya ihtiyacı yok artık 1 saat yeterli . Sabah uyanmalari azalır bu şekilde. Akşam kesinlikle uyutmayin oyalayin. Fazla gündüz uykusu Gece uykusundan çalar .
Oğlumda 3 yasinda ve 8-9 yatar hep 7- 7,5 ta kalkar . Bu ara gündüz uykusunda çok direniyor. Uyutmadigim zaman akşam uyumak istiyor ben izin vermiyorum ozman da 8 de yatırıyorum. Sizde baktınız akşama doğru uykusu var 1 saat gece uyku zamanını geri çekin. Bu şekilde uykusu düzene girebilir. Karartma perde varsada geceleri çekin.

Akşam saat 5 te uyutmayın 8 de yatağa geçiş yapın ayakta yada kucakta değilde yanına uzanıp uyutmayı deneyin bi kaç gün ağlar sonra alışır yoksa sizin bu süreç sizi daha çok zorlar .
Herzaman uyumuyor zaten ki uyumadan en fazla yarım saat gec yatiyor uzanarak uyutmaya denedim durmuyor kucakta ayağa kalkıp salla istiyor oturmaya bile izin vermiyordu da yeni yeni ayakta yada kucağa yatarak oturup uyutuyorum

O zaman erken uyutun. Oda karanlık olsun. Gündüz de 2 saate kadar uyuyabilirmiş tek seferde. Tek uyku yaptırın. İşe yarar sanki böyle. Saatleri ayarlayıp düzene alınca uyutma şeklinizi isterseniz değiştirirsiniz.

Herzaman uyumuyor zaten ki uyumadan en fazla yarım saat gec yatiyor uzanarak uyutmaya denedim durmuyor kucakta ayağa kalkıp salla istiyor oturmaya bile izin vermiyordu da yeni yeni ayakta yada kucağa yatarak oturup uyutuyorum
2yaşındaki çocuğu böyle uyutmak sizin için çok zor. Artık büyüdün yanına uzanıp uyuyacağız diyin kitap okuyun sonra sarılıp uyuyun.
6 aylıktan ber kızımla bu şekilde uyuruz kitap okuyup sonra uyku. Öğlen uykusunu çok erken yapıyor 12:30-13:00 arası uyutun böylelikle akşama doğru bir uyluya ihtiyaç duymaz. Akşamda 20-21 arası uyutun. Sabah 5de uyandığında meme verirseniz sürekli onu ister tabi kide. Onuda vermeyin kararlı olun elbet alışacaktır. Acıktığını düşünüyorsanız yatmadan önce tok tutacak meyvelerden yedirebilirsiniz.

Bu kadari da artik cocugun kolesi olmak gibi bir sey neden izin veriyorsunuz? Bir aglayacak iki aglayacak sonunda sallanmadan uyumayi ogrenecek. 2 yas cocuk artik bircok seyin farkinda sizi tepe tepe kullaniyor. Ayrica kesinlikle aksam ustu uyumasina izin vermeyin. Siz saat 5 gibi bir saat uyusaniz gece uykunuz nasil bolunur dusunun. Bebek degil o artik o saatlerde yarim saat uyku bile tum duzenini bozar.

2 yaşındaki çocuk iki uyku yapmamalı. Genelde 15. Aydan itibaren tek uykuya düşerler. Sorun iki uyku yapması. Bir şekilde oyalayıp öğle uykusuna daha geç geçirin. Akşamüstü uyuyacağı saatte dışarı çıkarın ki uyumasın. 3-4 gün sizi zorlar sonra düzene girer.

2 yaşındaki çocuk iki uyku yapmamalı. Genelde 15. Aydan itibaren tek uykuya düşerler. Sorun iki uyku yapması. Bir şekilde oyalayıp öğle uykusuna daha geç geçirin. Akşamüstü uyuyacağı saatte dışarı çıkarın ki uyumasın. 3-4 gün sizi zorlar sonra düzene girer.
her zaman iki uyku yapmıyor zaten bu genelde çok erken uyudugunda veya kısa uyudugunda oluyor uyutmak için bir caba sarfetmiyorum aksine engellemeye oylamaya calisiyorum ancak uykusu geldimi hiç birsey gözü görmüyor biz iki uykuyu da zaten geç bıraktık yani daha 2-3 aya kadar iki uyku yapıyordu ama saat 8 -9oldumu da uyuyordu sabahta 7 buçukta uyaniyordu son 10 gündür falan erken kalkmalar gec yatmalar başladı

Son düzenleme:
Bu kadari da artik cocugun kolesi olmak gibi bir sey neden izin veriyorsunuz? Bir aglayacak iki aglayacak sonunda sallanmadan uyumayi ogrenecek. 2 yas cocuk artik bircok seyin farkinda sizi tepe tepe kullaniyor. Ayrica kesinlikle aksam ustu uyumasina izin vermeyin. Siz saat 5 gibi bir saat uyusaniz gece uykunuz nasil bolunur dusunun. Bebek degil o artik o saatlerde yarim saat uyku bile tum duzenini bozar.
Çok sert değil mi ya?
Çocuğun kölesi olmak, bir ağlayacak iki ağlayacak, tepe tepe kullanıyor sizi. Bunlar şu kısacık öneri paragrafındaydı. 2 yaşında çocuk. Alıştığını devam ettirmek istiyor. Ne bilsin başka yol. Ben de öyle çok naif değilim çocuğuma. Keşke olsam da. Çok sert tanımlamalar

Çok sert değil mi ya?
Çocuğun kölesi olmak, bir ağlayacak iki ağlayacak, tepe tepe kullanıyor sizi. Bunlar şu kısacık öneri paragrafındaydı. 2 yaşında çocuk. Alıştığını devam ettirmek istiyor. Ne bilsin başka yol. Ben de öyle çok naif değilim çocuğuma. Keşke olsam da. Çok sert tanımlamalar
Evet yazi diliyle cok sert olmus sanki ben cocugumu dove dove uyutuyormusum gibi :) durumun normal olmadigina dikkat cekmeye calismistim aslinda. benim de 3 yasinda oglum var uyuyana kadar yaninda yatiyorum sonra odadan cikiyorum. bir aglayacak iki aglayacak derken kapiyi kapatip cikin manasinda demedim. ama yaninda durup sallanmadan uyumaya razi olana kadar aglamasinda sakinca gormuyorum. cocugun her istedigini yapmayi iyi ebeveynlik zannetme halini cok problemli buluyorum o yuzden de dilim sert olmus.

Meme bırakılmışsa bitmiştir sabah öyle uyandığı zaman verirseniz uyanmaya devam eder . Karartma perde kullanmanız lazım . 12:00-13:30 arası öğlen uykusu yapacak ondan önce uyutursanız sıkıntı olur tabi ki . 2 yaşındaki çocuk artık sallanmalı kitap okuyup sarılıp uyumanız lazım . 19:00 da akşam yemeği yiyecek sonra 20:00 de uyuyacak . 06:00 gibi de kalkar oğlum öyle olmuştu . Sonra biraz daha uzuyor uyku 06:30 07:00 ye kadar uzuyor

Memeyi bıraktırmazsanız olmaz o iş net söyliyim ,sabah fln hiç emmemesi lazım yoksa devam eder

Birde ben asla 15:00 dan sonra uyutmadım ,benim kız 15:00 sonrasına sarkan uyku olursa gece çok yatar çünkü
Öğle uykusu en geç 1.5 ta yatat,son 1 aydır 1 saate düştü zaten öğle uykusu

Bende akşamları yanına yayatak uyutuyorum,sallsma meme vs hepsi bitti
Elini hala sokar tshirt ten içeri :)) ama asla emmez

Back
X