Her sabah sırılsıklam!

Birde aklıma geldi klozet lazim lik istemiyor demissiniz. Alaturka tuvalet başa da deneyin isterseniz. Ablamin oglanda onlara yapama korkarmis. Normal tuvalette gayet güzel alışmış. Ve benim bildiğim gece gündüzlü bez direkt kesilir . Yoksa gece cise uzun süre devam edermiş. Ama hazır mi bebeginiz o önemli olan. İşaretler veriyor mu onları takip edin her bebeğin tuvalet eğitimi dönemi ayrı olurmuş

Alaturka tuvaletimiz yok, mecbur klozete alışacak. İşaret olarak bezden rahatsız olma var, mağazada da külot aldırdı, anlattık bezi bırakıp bunları giyebilirsin, çişin geldiğinde bize söylersen oturağa ya da klozete yapabilirsin diye. Bezi çıkarıp külodu giydi ama çişe dair birşey söylemedi. Sonra da kakası gelince çok ağladı ve bez istedi. Öyle denedik bir kere.

Selam hanımlar,

Sorunum bebek bezi! Oğlum 2,5 yaşında ve çok kötü bir kabızlık/tuvalet tutma sorunu olduğu için geçtiğimiz yaz tuvalet eğitimine kalkışamadık. Dolayısıyla hala bezleniyor.

Doğduğundan beri de prima kullanıyoruz. Bazen premium care, bazen normal yeşil paket...

Fakat son zamanlarda her ikisi de felaket sızdırma yapıyor. Daha önce oğlum çok az çiş yaptığı için bezini akşam yatarken ve sabah kalkınca değiştirirdim. Yani günde 2 bez kullanıyordu ve o zaman böyle bir sorun yoktu.

Şu an 3 saatte bir değiştiriyorum, gece bile defalarca kalkıyorum ıslak kalıp üşümesin diye, her seferinde ıslak kalkıyor. Uykusu da çok bölünüyor, zor uyuyor geriye...

Toplu aldığımız için de elimizde epey bez var ama yine de başka beze geçeceğim. Komili biraz denedik memnun kalmadık, o da duruyor kenarda. Huggies, molfix, canbebe, sleepy falan kullanan var mı? Sızdırma durumu nasıl?

Bir de oğlum lazımlığa/klozete çok tepkili. Nasıl alıştırbilirim yavaş yavaş? Çocuk psikoloğuna gitmiştik ama bu konuda bi tavsiyesi olmadı. Alışır bi şekilde dedi, çok aydınlatıcı şekilde :KK51:
Tuvalete alışması için bezden rahatsız olması lazım. Aa bak bacaklarını acıtmış bezi bırakalım gibi yönlendirmelerle cocuk bezi bırakmayı istemeli.

Bak bez çişimizi akıtıyor da denilebilir. Ama genelde bezden yazları rahatsız oluyorlar ve ikna ederek tuvalet adaptörüyle alıştırmaya başlayabilirsiniz.

Ögrenir merak etmeyin. Hepimizin çocukları ön yargılıydı tuvalete.

Bende 2 yaşına kadar prima kullandım,ne zaman bezin numarası büyüdü,bizde o zaman aynı sorunları yaşadık. Aylık paket alıyordum birde,her defasında en az 3 bez cırtları hasarlı çıkıyordu,sinir olmaya başlamıştım ve vazgeçtim primadan.Ben o dönem,molfix ve huggies denedim,molfix daha konforlu geldi,huggies kalındı fazlaca,bu sebeple molfixle devam ettim. Sızdırma sorunu yaşamadım.
Tuvalet eğitimi konusunda çocuğun hazır olması önemli.
Ben 33 ay civarında öğrettim tuvalet konusunu,yazdı 3 günde alışmıştı diyebilirim. En azından yaza kadar rafa kaldırın derim,belliki hazır değil,konusunu dahi açmayın,havalar düzelmeye başlayınca,birlikte alısverişe çıkıp,sevdiği karakterlerin baskısı olan iç camaşırları,seveceği tarzda bir lazımlık alarak heveslendirebilirsiniz. Ben bu yöntemle başladım.
Kolay gelsin

Ben de şimdi ilk olarak huggies omdan sonra bim denemeyi düşünüyorum. Ama acaba evdekileri atsam mı yoksa gündüz mü kullansam. Epey de bi var yani:KK51: 3/4 ay giderdi yani sorun çıkarmasa.
Gündüz kullan madem cannm. Gündüz memnunsan.

Tuvalete alışması için bezden rahatsız olması lazım. Aa bak bacaklarını acıtmış bezi bırakalım gibi yönlendirmelerle cocuk bezi bırakmayı istemeli.

Bak bez çişimizi akıtıyor da denilebilir. Ama genelde bezden yazları rahatsız oluyorlar ve ikna ederek tuvalet adaptörüyle alıştırmaya başlayabilirsiniz.

Ögrenir merak etmeyin. Hepimizin çocukları ön yargılıydı tuvalete.

Bezden rahatsız oluyor ara ara ama çok da rahatsız değil yani.

Bende 2 yaşına kadar prima kullandım,ne zaman bezin numarası büyüdü,bizde o zaman aynı sorunları yaşadık. Aylık paket alıyordum birde,her defasında en az 3 bez cırtları hasarlı çıkıyordu,sinir olmaya başlamıştım ve vazgeçtim primadan.Ben o dönem,molfix ve huggies denedim,molfix daha konforlu geldi,huggies kalındı fazlaca,bu sebeple molfixle devam ettim. Sızdırma sorunu yaşamadım.
Tuvalet eğitimi konusunda çocuğun hazır olması önemli.
Ben 33 ay civarında öğrettim tuvalet konusunu,yazdı 3 günde alışmıştı diyebilirim. En azından yaza kadar rafa kaldırın derim,belliki hazır değil,konusunu dahi açmayın,havalar düzelmeye başlayınca,birlikte alısverişe çıkıp,sevdiği karakterlerin baskısı olan iç camaşırları,seveceği tarzda bir lazımlık alarak heveslendirebilirsiniz. Ben bu yöntemle başladım.
Kolay gelsin

Evet, ben de yaza kadar erteleyeceğim. İç çamaşır biraz aldık geçen gün. Çok hevesliydi, eve kadar poşete koydurmadı elinde tuttu yol boyu. Gelince de evde daha önceden aldığım bir alıştırma külodu vardı onu giydirdim ama o gün kakası geldi, çok zor yaptığı için de korkuyor. Bez istedi, onu bağladık mecburen. Oturmadı çünkü lazımlığa.

Gündüz kullan madem cannm. Gündüz memnunsan.

Gündüz de memnun değilim ama en azından 2 saatte bir değiştiririm.

Lazimlik kullansaniz alışmaz mi acaba ? Bende prima alayım diyordum yenidoganlarda böyle bir sorun var mi bilmiyorum ama inşallah sıkıntı yasamayiz /:

Kabızlık sorunu için de zeytinyağı icirseniz az miktarda etkili olabilir bence bir deneyin :)

Lazimlik kullansaniz alışmaz mi acaba ? Bende prima alayım diyordum yenidoganlarda böyle bir sorun var mi bilmiyorum ama inşallah sıkıntı yasamayiz /:
Primanın yeni ürünleri hep böyle sanırım. Bezin numarasıyla alakalı olduğunu sanmıyorum. İnternetten araştırın isterseniz, çok şikayet var. Yenidoğan'da da zor olur bence. Sıvı kaka yapıyorlar çünkü.

Primanın yeni ürünleri hep böyle sanırım. Bezin numarasıyla alakalı olduğunu sanmıyorum. İnternetten araştırın isterseniz, çok şikayet var. Yenidoğan'da da zor olur bence. Sıvı kaka yapıyorlar çünkü.

Arastiricam teşekkürler :)

BİM'in bezine çok şaşırdım, acaba neresi üretiyor?[/QUOTE]
neresi üretiyor arastirmadim ama kullananlar tavsiye ettiginde bende tereddutle yaklasmistim ucuz oldugu için,diger markalarla baya fiyat farkı var çünkü,ama en memnun kaldıgım bez oldu,pişik ve sızdırma problemi bu bezle son buldu.

BİM'in bezine çok şaşırdım, acaba neresi üretiyor?
neresi üretiyor arastirmadim ama kullananlar tavsiye ettiginde bende tereddutle yaklasmistim ucuz oldugu için,diger markalarla baya fiyat farkı var çünkü,ama en memnun kaldıgım bez oldu,pişik ve sızdırma problemi bu bezle son buldu.[/QUOTE]

Belki huggiesden önce onu denerim, çünkü huggies yok yakındaki markette. Ancak Migros'tan eve siparişle alabilirim. Bim var ama yakınımızda.

neresi üretiyor arastirmadim ama kullananlar tavsiye ettiginde bende tereddutle yaklasmistim ucuz oldugu için,diger markalarla baya fiyat farkı var çünkü,ama en memnun kaldıgım bez oldu,pişik ve sızdırma problemi bu bezle son buldu.

Belki huggiesden önce onu denerim, çünkü huggies yok yakındaki markette. Ancak Migros'tan eve siparişle alabilirim. Bim var ama yakınımızda.[/QUOTE]

Deneyin mutlaka,15 yada 16 lira civarinda fiyati,birde onda 6 numara yok en son 5 numara,kg üst sınırı 25 kg dı galiba yanlıs hatırlmiyorsam..

Benim kızım da 27 aylık, her gece en az 2 biberon süt içer. Tuvalet eğitimine başlayamadım ben de...
Acaba yaza kadar çok mu geç olur?

BİM'in bezine çok şaşırdım, acaba neresi üretiyor?
neresi üretiyor arastirmadim ama kullananlar tavsiye ettiginde bende tereddutle yaklasmistim ucuz oldugu için,diger markalarla baya fiyat farkı var çünkü,ama en memnun kaldıgım bez oldu,pişik ve sızdırma problemi bu bezle son buldu.[/QUOTE]
Benim bebegim henüz 3.5 aylik prima kullaniyorum ama bimin o bez markasinin islak mendili var bende onu kullaniyorum cok memnunum. Dogerleri hep pisik yapti prima huggis en iyisi o simdilik

benim oğlum 3 yaşında hala aynı hemen hemen her sabah aynı şey
bezdim vallahi
geçen yaz bir ara evybaby 6 numara almıştım lastikli ve kocamandı o kadar hoşuma gitmiştiki hem fiyatı uygun hemde çok rahattı
birde ekliyim bu 6 numarası lastikli diğerleri zaten rahat değil
yani diyeceğim normal bedeninden bir büyük numara alın en uygunuda evybabydi bana göre
bu arada bimin ürettiği bezde evybabyle aynı firma şu meşhur arko krem firmasıyla aynı diye biliyorum

Back
X