• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şartta yüze gülebiliyor musunuz?

aynen ben de hissetiklerimin direkt yüzüme vuruyor mesela şuan evimden epey uzağa ve hiç beklemediğim bir yere tayinim çıktı şok içerisindeyim ve mutsuzum her an ağlama modundayım depresyona girdim eşim sürekli alıyor yemeklere götürüyor gezmeye çıkıyoruz ama en mutlu olamıyorum konuşurken birden yüzüm asılıyor surat asık şekilde yaşıyorum son 1 haftadır bugün de zaten okulda ters konuştum müdüre..yani aslında doğru değil ama yansıtıyoruz işte duygularımızı dışarıya..

Canım ya bende aynen senin gibiyim hiç yapmacık olamıyorum ama bazen olmak lazım böyle daha kıymetli oluyor insan inan bana daha 4 aylık evliyim en iyi öğendiğim evlilik hayatımda bu, ben buna rahmen gene olamıyorum benim de kaynanamla çok sorunalrım yok ama düğün sırasında beni soğuttukendisin den bazen onalr gelir kalıma çok soğuk olurum ve her ona gidişimde bende gülemiyorum sesiz sesiz oturup geliyorum ve kaynanam hep moralin mi bozuk der bende yorgunum yaondna diye geçiştiririm

ben de hiç kin tutamam canım, balık hafızalıyım, şimdi bu hoşlanmadığın insan sana ne yaptı diye sorsan cvp veremem ama, o hissiyat baki kalıyo işte. içimden gelmiyo gülmek. ben çok şahiy oluyorum, mesela birinin yüzüne gülüp canım cicim haha hihi yapıp kişi gider gitmez arkasından laf söyleyenleri. ben kendim utanıyorum o zaman. hayatta yapamam.

Bence bu yaklaşımınız çok normal..Doğrusu da bu olmalı canım ..İkiyüzlü olmak olur bizim aksimiz olan kişiler :34:

kesinlikle hayır, her şartta gülmem
hatta sadece çok sevdiğim insanlarla beraberken gülerim
normalde somurtkanımdır

ben mutsuzken yada bı seye sınırlendıysem eger bunu yansıtmamaya calısırım yanı ben mutsuzsam etrafada bunu yansıtıp onlarında mutsuz olmasını bekleyemem ama eger bı konuda bırıne darılmıssam yada yaptıgı hareket soyledıgı soz her neyse bunu mutlaka soylerım karsımdakı kısıye senın bu hareketıne yada bu sozune ben sınır oluyorum benı kırdı fılan dıye uyarırım eger hala aynı davranısları yapıyorsa uzak dururum

gülemiyorum ama eğer bu yapmacıklıksa olmayıda çok isterdim açıkcası. özellikle eşimin tarafına karşı yapmacık olmayı çok isterdim .

Başlıktaki yüze gülme ve mutsuzken gülebilme 2 farklı şey bence de.

1. Birine kırgınsam, kızgınsam yüzüne gülemem, en fazla yapabildiğim tepkisiz ne asık ne güler yüzlü olmak, hoş o donuk ifade zaten çok şey açıklar ya neyse:1: Ama çoğunlukla kendimi çok ele veririm, yüzümden kalbim, beynim okunur insanlara karışı hislerim konusunda, aslında bu huyumdan şikayetçi değilim ama bazen gerçekten politik olabilmek gerekiyor, 50 yaşına gelince öğrenirim belki:27:

2. belki de 20 yıl önce başlayan bir davranış ya da davranış bozukluğu: içimdeki sıkıntıları dışa yansıtmamak, insanları da mutsuz etmemek için acayip espri üretir, insanları güldürür o arada kendim gülerim, ama peş peşe olur genelde. Ara verdiğimde ise bir an yine sıkınıtlarımı hatırlarım o zaman hemen panik olurlar aa bi şey mi oldu falan diye:1:

Son düzenleme:
Maalesef gülüp geçiyorum.Daha doğrusu gülüp geçiyormus gibi görünüp aslında hiç "Unutmuyorum" yapılanı.
En iyisi önce ortamın sakinleşmesini bekleyip sineye çekmek.Sonra da zamanı geldiginde iade etmek :61:

Son düzenleme:
ben mutsuzken yada bı seye sınırlendıysem eger bunu yansıtmamaya calısırım yanı ben mutsuzsam etrafada bunu yansıtıp onlarında mutsuz olmasını bekleyemem ama eger bı konuda bırıne darılmıssam yada yaptıgı hareket soyledıgı soz her neyse bunu mutlaka soylerım karsımdakı kısıye senın bu hareketıne yada bu sozune ben sınır oluyorum benı kırdı fılan dıye uyarırım eger hala aynı davranısları yapıyorsa uzak dururum

ben söyleyemiyorum yaa birisine kırılırım suratımı asar otururum. karşımdakinin hatasını anlayıp özür dilemesini beklerim. ama tabi çoğunlukla beklerim beklerim ve beklerim:27:

İkiyüzlülükten hiç hoşlanmam.Samimiyetsizlik ve yalakalık yapmaktan da.Ama zamanla insan duygularını gizlemeyi,kontrol etmeyi öğreniyor.Ben de içinde ne varsa dışına yansıtanlardan,kartları hep açık oynayanlardandım ama yok artık.Bu devirde bu resmen kendini ateşe atmak bence.Yine dürüstüm ama hakedene.

Ayrıca insanları çok ciddiye almazsan bu durumları yaşamıyorsun genelde.Ben insanlara kızıp surat asmıyorum artık.Niye?İnsanları ciddiye almıyorum,bir.Onların bir çok şeyi bir nedeni olmadan,öylesine yaptıklarını düşünüyorum,iki.Biz de gün içinde neyi bilinçli yapıyoruz ki?Kaç davranış sayabiliriz böyle olan?O an ne düşünüyorsak ona göre davranıyoruz.Dolayısıyla ben de insanlar gülünce gülüyorum,susunca susuyorum.Bir kaç değerli insan var yanında kendim olduğum.Ötesi boş.

İnsan mutsuzken yada sinirliyken nasıl gülümseyip mutlu rolü yapabilirki bende hep bu yüzden ailesinden azar işitenlerdenim :) ama bunu değiştiremiyorum iki yüzlülükmüş gibi geliyor
Birileri bana karşı bi hata yaptıysa onunla bir daha eskisi gibi olamıyorum konuşuyorum tabiki ama pek samimi olmuyorum yapı meselesi

rol yapıp,yerine göre davranabilmeyi çok isterdim...ama asla yapamadıgım birşey..
her duygum yüzümden rahatça okunur ve içim neyse yüzüm de onnu gösteririr kesinlikle..birine karşı soğuksam asla güleryüz ,sıcaklık gösteremem.
yapmacık olamam hiç..:19:

İkiyüzlülükten hiç hoşlanmam.Samimiyetsizlik ve yalakalık yapmaktan da.Ama zamanla insan duygularını gizlemeyi,kontrol etmeyi öğreniyor.Ben de içinde ne varsa dışına yansıtanlardan,kartları hep açık oynayanlardandım ama yok artık.Bu devirde bu resmen kendini ateşe atmak bence.Yine dürüstüm ama hakedene.

Ayrıca insanları çok ciddiye almazsan bu durumları yaşamıyorsun genelde.Ben insanlara kızıp surat asmıyorum artık.Niye?İnsanları ciddiye almıyorum,bir.Onların bir çok şeyi bir nedeni olmadan,öylesine yaptıklarını düşünüyorum,iki.Biz de gün içinde neyi bilinçli yapıyoruz ki?Kaç davranış sayabiliriz böyle olan?O an ne düşünüyorsak ona göre davranıyoruz.Dolayısıyla ben de insanlar gülünce gülüyorum,susunca susuyorum.Bir kaç değerli insan var yanında kendim olduğum.Ötesi boş.

bilmiyorum ya anlamsız hareketlerden bahsetmiyorum da mesela işte ben kayınvalidemlere kırıldım eşim de onlara benim kırıldığımı falan söylemiş. onlarda kırgınlıklar nasılsa geçer, bizim işimize bakmamız lazım şimdi tarzında bi kaşılık vermişler. benim kırılmam önemli değilmiş yani nasılsa geçermiş. iyicene uyuz oldum. ben de geçmiş gibi davranmak istemiyorum. hatta tam tersine kolay kolay geçmeyeceğini iyice gözlerine sokmaya çalışıyorum. çünkü içimden başka türlüsü gelmiyo.

kişi halden anlayan biriyse duygularımı açarım, o sahteyse ben daha güzel oynarım hayatımda bi değeri yoksa gözyaşlarımı öfkemi göstermem asla

bilmiyorum ya anlamsız hareketlerden bahsetmiyorum da mesela işte ben kayınvalidemlere kırıldım eşim de onlara benim kırıldığımı falan söylemiş. onlarda kırgınlıklar nasılsa geçer, bizim işimize bakmamız lazım şimdi tarzında bi kaşılık vermişler. benim kırılmam önemli değilmiş yani nasılsa geçermiş. iyicene uyuz oldum. ben de geçmiş gibi davranmak istemiyorum. hatta tam tersine kolay kolay geçmeyeceğini iyice gözlerine sokmaya çalışıyorum. çünkü içimden başka türlüsü gelmiyo.

Çok saçma.Ne demek kırgınlıklar geçer?O zaman ben de surat asardım.Asla ezdirmemek gerek kendini.İyice gaz verir gibi oldum ama ne yapayım:)Ezik göründükçe tepene çıkıyor insanlar.Isırmasan da dişini göstermen gerekiyor haliyle.

Ben içi dışı bir bi insanım. mesela mutsuzsam asla mutluymuşum gibi davranamıyorum. sinirim, üzüntüm, nefretim, mutluluğum yüzümden okunur. birisine bozulduysam hayatta bişey yokmuş gibi davranamam. sevmediğim bi insanın yüzüne seviyomuş gibi davranamam. yüzüne gülemem. siz bunları yapabiliyor musunuz? yapılmalı mı?
bunu neden dert edindiğimi de anlatayım. son zamanlarda kayınvalidem konusunda yaşadığım bazı rahatsızlıklar vardı ve ben şiddetli bi şekilde soğudum kendisinden. şimdi hiç sıcak davranamıyorum. ona karşı yüzüm hep düşük. hiç konuşasım gülesim yok. bu yüzden de sürekli annemden papara yiyorum. kayınvalidene iyi davran, güler yüz göster diyip duruyo. yapamıyorum, içimden gelmiyo diyorum anlamıyor. bu muhabbetlerden de çok sıkıldım. yapamıyorum işte. siz yapabiliyo musunuz?

Yazdıklarını harfifi harfine ben yasıyorum.hatta ben yazacaktım icinde bulunduğum durumu baktım aynısını yaşayan sen varmissin.benim icim hala soğuk.belirli bir noktaya kadar onunla olabiliyorum.bilmiyorum bu sekilde ne kadar devam edecek..

kişi halden anlayan biriyse duygularımı açarım, o sahteyse ben daha güzel oynarım hayatımda bi değeri yoksa gözyaşlarımı öfkemi göstermem asla

en doğrusu bu galiba...

ben çok tez canlıyımdır, sevindim sevindim, üzüldüm üzüldüm, sinirliysem sinirliyim :63: haa tutup yaşadığım duyguyu başkalarına yönlendirmem o ayrı. ama her şartta gülemediğim için çook şey kaybettim ve duygularımı gösterdiğim için de yanlış insanlardan anlayış ummuşluğum vardır :52: :97:

Back
X