Her şer de var mı bi hayır

ada_elif

Kul kurar, kader gülermiş..
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2012
180
151
Her sıkıştığım zaman kendim den bir parça buldum burada hepiniz bir diğerinin derdini kendi derdi bilmişcesine yardım etti..
Peki her şer görünen olayın ardı Hayır mı ?Ölüm.. hele ki en sevdiğin adamın eşin olacak insanın ölümü hakkımızda Hayır olabilir mi?
Bu gün tam 33 gün geçti sevdiğim adamın sözlümün Vefaat etmesinin üstünden. Hemde bir dekilde vefaatında benim de payim var bizim için Türkiye ye geliyordu nişanımızı için... Kendi arabasi ile cok ciddi bir sekilde yaptığı kaza yüzünden belki benim yüzümden kaybettim. Belkilerin yükü cok agir.Geçer dediler, hafifler dediler hafiflemiyor. Her geçen gün daha da kara bulutlar sarıyor üstümu ruhumu. Hani küçük bir çocuğun elinden oyuncağı ni alırsın ya bütün dünyası amacı o oyuncakdır çocuğun, sonra ağlar sızlanır ve kuser herseye. size yaziyorum çünkü kendini elinden en değerli varlığı alınmış hayatını ortak bir geleceğe oturmuş bir çocuk çocukdan kat be kat daha güçsüz hissediyorum. Var mı ya bu acıyı dindirecek bişey. Dua Et diyeceksiniz ediyorum hep ettim her an ettim Rabbim belki zamanı olduğu için kabul etmedi. Şimdide ediyorum ama ne çare. Kendine bir mesgale bul diyeceksiniz oda var çalışıyorum hemde çok yoğun bir şekilde mesleğime verdim kendimi çocuklarıma verdim ama onunda faydası olmuyor . O çocukları gördüğüm zaman kendimi yok olan geleceğimi, ailemi, bizim olamayacak cocuklarimi görüyorum. Çok zor hersey çok zor. Ne yapmam lazım bilmiyorum.
Neye yanmalıyım onun gitmiş olmasına mı kendimin yanlız kimsesiz kalmasına mı? Yokluğuna uzaklığına alışkındım farklı ülkeler vardı aramızda her zorluğu rağmen ilişkimiz okadar daha iyi idi sıcak di. Bir şekilde yanımda hissediyordum ya şimdi inanamıyorum hala bi umut var içimde çıkıp gelecek umudu yok edemiyorum bir türlü. Her gün bir umutla uyanıyorum ama gelmiyor. Çok acıyor hemde çok fazla acıyor. Evet büyük konuştum fazla büyük hemde. Geçirdiği trafik kazasından sonra 10 gün hastahanede yattı o sürede hep dedim allahım bundan büyük bir acı var mı olamaz dedim onsuz yaşayamam dedim. Allah da bana al kulum sana daha büyük bi acı varmı dedin var işte al bu şekilde yaşa hani yaşayamaz din diyor. Evet yaşıyorum bedenim tüm benliği ile yaşıyor ya ruhum bir çok parçaya bölündü. Artık ağlayamıyorum bile. Ne yapmalı nasıl olmalı. Yarınlar güzel mi hiç bir umudum malesef yok...

Basiniz sagolsun icim acidi gercekten....ne denirki...olumun bile hayirlisi vardir elbet.genc bir olum olmus..acinizi yasayacaksiniz elbet..ama su hayatta hepimuzin tadacagi birsey bu..olum kacinilmaz...sinaviniz cok zor dilerim atlatirsiniz..allah yardimciniz olsun.

Allah sıze sabırlar versın sözlünüzünde mekanını cennet eylesın zaman herşeyin ılacı acılar unutulmaz bır nebzede olsa hafıfletır .......

Başınız sağolsun okurken gözlerim ddoldu. Bazen birşey kaybedersiniz o birşey herşeyinizdir hiç birşeyiniz kalmaz ve bazen bbirini kaybedersiniz o biri herkestir hiçkimseniz kalmaz. Çok zor başlarda bi süre böyle olucak ama zamanla acınız hafifleyecek. Rabbim acınızı hafifletecek mutluluklar yaşatsın size. :'(

Allah razı olsun kalanlara sağlıklı hayırlı yaşam versin Rabbim benim haricimde . Hayat aslında devam etmiyor onunla olan yaşam kaderin tecellisi ile kapandı..insuz sadece yeni bir hayat kurmaya yeni bi düzen kurmaya çalışıyorsun ,kaybettiğin yaşamın üstüne ne kadar yeni biseyler kurabilirsin oda farklı bi durum. Çok genç di daha 25 yaşında idi daha çok günlerinin olması gerek di ama takdir böyle imiş karşı durulmuyor. Her ölüm kendi içinde bi erkenlik taşıyor neticede. Benimki de bizim için çok erken beklenmedik di
Basiniz sagolsun icim acidi gercekten....ne denirki...olumun bile hayirlisi vardir elbet.genc bir olum olmus..acinizi yasayacaksiniz elbet..ama su hayatta hepimuzin tadacagi birsey bu..olum kacinilmaz...sinaviniz cok zor dilerim atlatirsiniz..allah yardimciniz olsun.

Başınız sağolsun :KK43: kolay değil evet ama kendinizi bırakmayın,herşeye rağmen hayat devam ediyor...

Bu gece ölüm beni de çok üzdü yeni sildim gözyaşlarımı yitirdiklerimizin acısı hiç bir şeye benzemiyor ardında kalanlar bizler ne kadar hayat devam ediyor desek de kendi kendimize hayat duruyor o an hiç bir şey acını dindirmez biliyorum Allah'ım sabır versin sana güçlü ol beyefendinin de mekanı cennet olsun ışıklar içinde yatsın :KK43:

Başınız Sağolsun. Dile kolay ama elbette bu acıda hafifleyecek. Geçmese bile her gecen gün acısı Yanık gibi hafifleyecek sonra sadece izi kalacak. Unutulmayacak, o yara acıyı hep hatırlatacak ama ilk zamanki kadar sızlatmayacak. Her serde elbet bir hayır vardır, ama bu kaza Herşeyden önce Rabbimin sözlünüze yazdığı kader. dualarınızın kabul olacağına inanarak dua edin. Dualar aslında kabul oluyor ama bazen biz gercekten göremiyoruz. Acınızın hafiflemesi dileğiyle Rabbim sabır versin mekanı cennet olsun :cry:

Nişanlısını henüz birkaç gün önce toprağa vermiş bir yakınımızda başsağlığındaydık bu akşam.
Salon tutulmuş, düğüne az kalmış.

Ne denir ki?
Dudaklarımı ısırdım kupkuru, gereksiz cümlelerin yanında.

Ne denir ki?
Başınız sağolsun denir...
Allah sabır versin denir...

Allah razı olsun hepinizden inşallah. Rabbim umarim evinden memleketinden uzak da ekmeğinin derdinde olduğu için Şehitlik mertebesine ulaştırır onu çok temiz gitti duali gitti tertemiz rüyalar gördü herkes. Tek temennim yattığı yerde azabı yoktur inşallah. Hayat kısacık bi göz açıp kapama kadar mis bekliyorum azrail kapımı çalana kadar iyiki mahşer var iyi ki öteki taraf var Hamdolsun inancım var yoksa dayanılmaz olur. Burada kavusturmadi orada olacak inşallah. Şimdi biseykeri daha iyi görüyorum Rabbim çok büyük beni aylar öncesinden hazırlamış aslında işaret vermiş ölümle ilgili de kul beşer aklımızla idrak edememisiz. Vefaatindan aynı gün 1 ay önce rüyamda gördüm bütün yaşananları anlattım da inanmadik. Ah ah kaderim..

Bizde evimizi almıştık ben ceyizimi tamamlamıstim herseyimiz hazır di neredeyse. Çok zor inan ki çok hemde. Insanların Pervasizca söylediği yakisirdigi kendilerince telkin etmek için söylediği sözler daha çok can acıtıyor. O arkadaşını ınanki çok iyi anlıyorum Rabbim sabırlar ihsan eylesin cümlemize.. Nikah gunumuz bile alinmis di..bi o eksik di geliyordu gelemedi ama
Nişanlısını henüz birkaç gün önce toprağa vermiş bir yakınımızda başsağlığındaydık bu akşam.
Salon tutulmuş, düğüne az kalmış.

Ne denir ki?
Dudaklarımı ısırdım kupkuru, gereksiz cümlelerin yanında.

Ne denir ki?
Başınız sağolsun denir...
Allah sabır versin denir...

başınız sağolsun allah sabır versin. size güzel mutlu huzurlu günler versin. gözlerim doldu... sözlerin bittiği yer bu ne denirki. allah mekanını cennet etsin.

Başınız sağolsun ,
hiç bir süslü cümle acını hafifletmez
insaAllah hayırlı bir kul olarak yaşayıp cenneti hakeden olursun da ebedi o güzel alemde olursunuz.onun hayrına insanlara yardımda bulunun ona çok dua edin Şuan ona yarayacak şeyler bunlar.

Allah'a inanıyorsan kadere de inan. Ve ölüm zamanımızın değişmeyeceğinede. Üzgünüm ama seni tanımasa bile ömrü ona verilen kadardı. Kazanın senin suçun olmadığını sende biliyorsun. Kendini suçlayacak şey ararsan eğer onu doğuran anneden, tanıştığınız şekle arabayı alandan tut satana kadar bin tane bahane bulursun. Annesi babasıyle tanışmasaydı doğmazdı, o arabayı satın almasaydı bunlar olmazdı gibi. Emin ol şuan olduğumuzdan daha güzel bir yerde.. Ve senin göz yaşlarından çok dualarını, gülümseyişini hakediyor... Başın sağolsun..

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Rabbim sabırlar versin sizlere. Kelimelerin anlamı olmadığı şey ölüm. :KK43:
Kendinizi suçlamayın. Ölüm geldiği zaman bir saniye geç kalmaz. Size gelmesi buna sebep değildi.

Her sıkıştığım zaman kendim den bir parça buldum burada hepiniz bir diğerinin derdini kendi derdi bilmişcesine yardım etti..
Peki her şer görünen olayın ardı Hayır mı ?Ölüm.. hele ki en sevdiğin adamın eşin olacak insanın ölümü hakkımızda Hayır olabilir mi?
Bu gün tam 33 gün geçti sevdiğim adamın sözlümün Vefaat etmesinin üstünden. Hemde bir dekilde vefaatında benim de payim var bizim için Türkiye ye geliyordu nişanımızı için... Kendi arabasi ile cok ciddi bir sekilde yaptığı kaza yüzünden belki benim yüzümden kaybettim. Belkilerin yükü cok agir.Geçer dediler, hafifler dediler hafiflemiyor. Her geçen gün daha da kara bulutlar sarıyor üstümu ruhumu. Hani küçük bir çocuğun elinden oyuncağı ni alırsın ya bütün dünyası amacı o oyuncakdır çocuğun, sonra ağlar sızlanır ve kuser herseye. size yaziyorum çünkü kendini elinden en değerli varlığı alınmış hayatını ortak bir geleceğe oturmuş bir çocuk çocukdan kat be kat daha güçsüz hissediyorum. Var mı ya bu acıyı dindirecek bişey. Dua Et diyeceksiniz ediyorum hep ettim her an ettim Rabbim belki zamanı olduğu için kabul etmedi. Şimdide ediyorum ama ne çare. Kendine bir mesgale bul diyeceksiniz oda var çalışıyorum hemde çok yoğun bir şekilde mesleğime verdim kendimi çocuklarıma verdim ama onunda faydası olmuyor . O çocukları gördüğüm zaman kendimi yok olan geleceğimi, ailemi, bizim olamayacak cocuklarimi görüyorum. Çok zor hersey çok zor. Ne yapmam lazım bilmiyorum.
Neye yanmalıyım onun gitmiş olmasına mı kendimin yanlız kimsesiz kalmasına mı? Yokluğuna uzaklığına alışkındım farklı ülkeler vardı aramızda her zorluğu rağmen ilişkimiz okadar daha iyi idi sıcak di. Bir şekilde yanımda hissediyordum ya şimdi inanamıyorum hala bi umut var içimde çıkıp gelecek umudu yok edemiyorum bir türlü. Her gün bir umutla uyanıyorum ama gelmiyor. Çok acıyor hemde çok fazla acıyor. Evet büyük konuştum fazla büyük hemde. Geçirdiği trafik kazasından sonra 10 gün hastahanede yattı o sürede hep dedim allahım bundan büyük bir acı var mı olamaz dedim onsuz yaşayamam dedim. Allah da bana al kulum sana daha büyük bi acı varmı dedin var işte al bu şekilde yaşa hani yaşayamaz din diyor. Evet yaşıyorum bedenim tüm benliği ile yaşıyor ya ruhum bir çok parçaya bölündü. Artık ağlayamıyorum bile. Ne yapmalı nasıl olmalı. Yarınlar güzel mi hiç bir umudum malesef yok...

başınız sağolsunn alllahım en büyük sabrı versin size çok üzüldüm ne denirki budurumda acınızın tarifi yok olamazda rabbim acınızı hafifletsin soğukluk versin içinize çok kötü oldum gece gece

kimse böyle bir acı yaşamk istemez sevdiklerini kaybetmek istemez kaybettiğindede neden ben demeden edemez böylesine acı birdurumdan bir hayır çıkaramaz haklı olarak kendine ozaman hayr aramak yerine imtihan oldugunu kabullenmek lazım çooook zor olsada

her kötü olayda bir hayır var olduguna inanıyoruz dinimizce her insnaın eceli olduguna inandıgımız gibi eceli gelmiş ve rabbim almış yanına
bu olayda bir hayır varmı yokmu bunu biz göremeyebilir idrak edemeyebiliriz ama mutlaka rabbim herşeyn en iyisini bilir belkide bu sizin sınavınız imtihan dünyasındayız belkide hakkınızda böyle hayırlıdır

Simdi cok sey yazmak isterim.
Belki yarani hafifletirim diye.
Ama gozlerim buslandi ne yazdigimi gormuyorum harfleri yazarak silerek toparliyorum cumleleri.
Sabir diliyorum sana kardesim.
Sadece sabir.
Ahirette elbet birlesiceksiniz.
Ve bu dunya hayati gibi olmuycak sizin askiniz.
Bizimkiler gibi problemli olmuycak.
Cunku dunya cok cabuk avcuna aliyor bizi. Bazen unutabiliyoruz en onemli bildiklerimizi, en sevdiklerimizi.
Masallardaki gibi bi ask olucak sizinkisi.
Su an reklamda sadece.
Cok guzel ruyalar gormussun onun hakkinda, ne mutlu sana.
Su anki tek odak noktan onla cennette( insallah ki ordadir) bulusmayi hak kazanan bi kul olmak olsun.

X