Her şey bu kadar 'basit' mi?

27.01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
3.730
5.503
158
Adli Tıp, parmak araları ve yüzü ile cinsel organında sigara söndürülmüş, el bilekleri iple bağlanmış halde bulunan 1.5 yaşındaki bebekle ilgili, ‘basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olduğu’ yönünde rapor hazırladı. Yargıtay ise, komşusunun arkasından sarılarak cinsel tacizde bulunan sanığa verilen cezayı, ‘basit cinsel saldırı’ suçunu oluşturur’ diyerek bozdu

Maltepe Fındıklı’da 1.5 yıl önce yaşanan korkunç olay, 2.5 yaşındaki abla S. ile evde yalnız bırakılan 1.5 yaşındaki S.K.’nın gece yarısı sürekli ağlaması üzerine ortaya çıkmıştı. Komşular anne E.A. (20) ve baba H.A.’ya (26) ulaşamayınca anneanne Emine Ö.’yü aradı. Parmak araları ve yüzü ile cinsel organında sigara söndürüldüğü, el bileklerine ip bağlandığı görülen bebek hastaneye kaldırdı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Anne ifadesinde bebeğini saat 02.30-03.00 arasında uyuttuğunu, arkadaşlarıyla dışarı çıktığını anlatarak işkence iddialarını reddetti. Sebze-meyve halinde çalışan baba ise olay gecesi işyerinde olduğunu belirtti. Mahkeme ikiliyi delil yetersizliğinden adli kontrol şartı getirerek serbest bıraktı. Savcılık, anne ve baba hakkında çocuklarına yaklaşmamaları yönünde karar verdi. İki çocuk, Çocuk Esirgeme Kurumu Yurdu’na yerleştirildi.

Soruşturma kapsamında bebek ile ilgili beklenen Kartal Adli Tıp Şubesi Raporu savcılığa ulaştı. Raporda ‘bebek üzerindeki yaraların basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif olduğu’ bildirildi. Polise, soruşturmanın genişletilmesi için talimat veren savcılığın rapor doğrultusunda 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlaması bekleniyor.

YARGITAY: ARKADAN SARILMAK BASİT CİNSEL SALDIRI

Yargıtay’a konu olan olay 2011’de Bursa’da yaşandı. A.Y.’nin kocası işte olduğu sırada komşusu L.E. eve gelerek, “Eşim köye gitti. Bir çay koyar mısın, içelim?” dedi.

Çay koyan A.Y., daha sonra yatak odasına geçti ve odada yatağı düzeltmeye başladı. Bu sırada yatak odasına gelen L.E., A.Y.’ye arkadan sarılarak ilişkiye girmek istediğini söyledi. Şoke olan A.Y. bıçak almak için mutfağa yönelirken L.E., evden kaçtı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, L.E. hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçundan dava açtı. Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dinlenen A.Y. şunları söyledi: “Sanık komşumuz olur, sürekli birbirimize gider geliriz. Olay günü eve gelerek ‘Yenge, eşim köye gitti. Bir çay koyar mısın, içelim?’ dedi. Çayı yaptım, yatak odasına gittim. Yorganı katladığım sırada arkamdan bana sarıldı. ‘Sus bağırma. Sen bu işi yapıyormuşsun. Birlikte yapalım’ dedi.” Suçlamaları reddeden sanık L.E. ise, “Taciz olayına karışmadım” dedi.

Mahkeme, L.E.’yi “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanık L.E.’nin cezasını, eyleminin teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle 1 yıl 9 aya indirdi. Mahkeme, L.E.’nin tahliyesine de hükmetti. Karar, L.E. tarafından temyiz edildi. Temyiz istemini görüşen Yargıtay, yerel mahkeme kararını bozarak “Sanığın mağdurun arkasından yatak odasına girerek elleriyle mağdura sarılarak tacizde bulunması nitelikli cinsel istismar suçunu değil, TCK’nın 102/1. maddesindeki basit cinsel saldırı suçunu oluşturur” dedi. Yargıtay Başsavcılığı, bu karara itiraz etti, ancak Ceza Genel Kurulu bu itirazı yerinde bulmadı. Bu karar sonrası cezası 1 yıl 9 aya indirilen sanık yeniden yapılacak yargılamada daha az ceza alacak.
http://www.haberturk.com/gundem/haber/1091335-her-sey-bu-kadar-basit-mi

nerde bu devlet , nerde bu adalet ha nerde ?
pamuklara sarıp sarmaladıgınız korudugunuz hükümet ; bu cocuk 1,5 sene önce bu işkencelere maruz kalırken nerdeydi? dava böyle osnuclanırken nerde?

uzay savaşlarına dönen hakım , savcı atamalarınız , var olanları yok etmeniz..
tecavüzün , hırsızlıgın suç sayılmadıgı ülkeme hoş geldiniz..

yarginin cok da bagimsiz oldugunu dusunmuyorum, o ayri da, yargi bagimli olsa hesap soruyorsunuz, bagimsiz olsa hesap souyorsunuz. Anlamadim gittii.
Hukumet bu konulara daha derinleme mudahelelere girissin o zaman. Evet, en iyisi bu.
Kanunlardaki acikliklardan olusuyor butun bu hafiflestirmeler, beraatler. yeniden yapilandirilmasi lazim, ama mevcut sartlarda o da olmuyor.
Adamin sucunu onemsiz buldum ama bebege islenen sucun cezasiz kalmasi maalesef cok kotu

bebek ve işkencee.. artık bu tarz haberleri duymaktan sıkıldım,, caydırıcı cezalar verilmemesinden sıkıldım,, bebeklere yapanların ağızları ,burunları kırılmamasına sıkıldımm,,,adaleti sağlayamayanlara sıkıldımm.. bela vermekten sıkıldımm,,bebek bu yaa,, çocuk bu yaaa,,

valla okuyamadım, tüylerim diken diken oldu. bence adalet işlemiyorsa, mağdur taraf kesmeli suçlunun cezasını.

valla okuyamadım, tüylerim diken diken oldu. bence adalet işlemiyorsa, mağdur taraf kesmeli suçlunun cezasını.
hopss..
bumudur geçerli işlem?
zaten adalet calısmadıgı ıcın boyle olup , hergun boy boy 3. sayfa haberleri çıkmıyor mu ?

hopss..
bumudur geçerli işlem?
zaten adalet calısmadıgı ıcın boyle olup , hergun boy boy 3. sayfa haberleri çıkmıyor mu ?
e ama bu adalet-adaletsizlikle mağdur tarafın içi soğumaz (gerçi hiç bi cezayla soğumazda) aklıma başka çözüm gelmedi. ben verebilirim cezalarını.

e ama bu adalet-adaletsizlikle mağdur tarafın içi soğumaz (gerçi hiç bi cezayla soğumazda) aklıma başka çözüm gelmedi. ben verebilirim cezalarını.
o can havliyle mantıklı düşünen bir Allahın kulu olmaz kabulüm. ama..olmamalı yınede..
mantıklı , aklı basında yargı gelebılır , yandaşlar yerine..
onların aldıgı para helal mi?
bence asıl ceza bu kararları verenlere kesilmeli..

haklısın, böyle bi olaya az ceza vermekle ne gibi çıkarları olabilir. düşünmeden edemiyorum. el vicdan yaniiiiiiii

işte bunları bile bile , göre göre...
el insaf yani diyorum bende..
el mahkum daha önce de konuştuk. ama sorumun cevabı bu değil cidden soruyorum kinaye olsun diye değil. yandaş yargının bu suça az ceza vermesinde ne gibi bi çıkarı var?

el mahkum daha önce de konuştuk. ama sorumun cevabı bu değil cidden soruyorum kinaye olsun diye değil. yandaş yargının bu suça az ceza vermesinde ne gibi bi çıkarı var?
yok ya ne cıkarı olacak Allah askına..
adamlar işini önemsemiyo. anlasmalı bosanma davası gbı gorup basıp gecıyor sanırım. yada bılgısızlıkten , deneyımsızlıkten , karsı tarafın avukatının gazına falan gelıyor. en ıyımser düşüncem bu bilemiyorum.
Ama bitweet bi yorum için değilde, keşke salak saçması sonuclanan davalarda , yanlıs kararlar veren hakımler için sürülmeler gerceklesse keske..

E ozaman inşallah olmazda aynı şeyi kendileri yaşadıklarında görmeli onların verceği cezaları.

Suça teşebbüsle suçu işlemenin cezasının ikisinin de yüksek Olmasını beklersek hiçbir suç Teşebbüs olarak kalmaz malesef. Teşebbüste illa ki kanunun öngördüğü şekilde ceza düşecek ki kişiye suç işlemekten vazgeçme Fırsatı kalsın. Suçlu caysın. Teşebbüsle işlemek arasında fark olmazsa başlamışken bitirirler işlerini.

Sanırım kanunda açıklık var bu konuda. doğrumu anladım?

Sanırım kanunda açıklık var bu konuda. doğrumu anladım?
Yok öyle demek istemedim. Bu eksiklikten ziyade caydırma diyorum. Suç işlemeye kalkan kişiye güzellikle veya zorla olsun vazgeçme Payı bırakılıyor. Eğer başlangıç da üst Düzey suçlar gibi cezalarda, iş ilk aşamada kalmaz sonuçta aynı cezayı alacağım rahatlığı olur. bir de kanunda insanları topluma kazandırma kriterleri var. Bizim kadar acımasız değil kanun. : D insanların kaybedecek bir şeyi kalmamasını istemiyor kanun, ki daha kolay suç işleyemesin hayattan umudunu kesmesin. ceza için Aşama aşama inceleniyor olay. Adam sarılmış. Pantolonunu indirip kadına zor kullansa suçun niteliği değişirdi. yani adam henüz tecavüze Teşebbüs bile etmemiş olarak değerlendiriliyor. yani arkadan sarılıp sevişelim demesi taciz olarak görülmüş. Biz bekliyoruz ki tecavüzle yargılansın, ama o zaman tecavüz edenden ne farkı kalacak? Bir suçu işlemekle işlememek arasında çok fark var. savunmuyorum adamı ha, kanunun bakış açısını anlatıyorum. Suçluyu kayırıyorlar olmasın diye. : D

teşekkür ederim detaylı anlatım için, adalet 1. sınıfı henüz bitirmiş birine çok yardımcı oldun valla. ben hiç bu açıdan bakmamıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…