Bilemedim hak , hukuk diye bagıranlar görmezden gelirler artık..Adalet mi???
seviye olarak yerin dibinde, ibre olarak da haksız ve güçlülerin tarafındadır...
hopss..valla okuyamadım, tüylerim diken diken oldu. bence adalet işlemiyorsa, mağdur taraf kesmeli suçlunun cezasını.
e ama bu adalet-adaletsizlikle mağdur tarafın içi soğumaz (gerçi hiç bi cezayla soğumazda) aklıma başka çözüm gelmedi. ben verebilirim cezalarını.hopss..
bumudur geçerli işlem?
zaten adalet calısmadıgı ıcın boyle olup , hergun boy boy 3. sayfa haberleri çıkmıyor mu ?
o can havliyle mantıklı düşünen bir Allahın kulu olmaz kabulüm. ama..olmamalı yınede..e ama bu adalet-adaletsizlikle mağdur tarafın içi soğumaz (gerçi hiç bi cezayla soğumazda) aklıma başka çözüm gelmedi. ben verebilirim cezalarını.
haklısın, böyle bi olaya az ceza vermekle ne gibi çıkarları olabilir. düşünmeden edemiyorum. el vicdan yaniiiiiiiio can havliyle mantıklı düşünen bir Allahın kulu olmaz kabulüm. ama..olmamalı yınede..
mantıklı , aklı basında yargı gelebılır , yandaşlar yerine..
onların aldıgı para helal mi?
bence asıl ceza bu kararları verenlere kesilmeli..
işte bunları bile bile , göre göre...haklısın, böyle bi olaya az ceza vermekle ne gibi çıkarları olabilir. düşünmeden edemiyorum. el vicdan yaniiiiiiii
el mahkum daha önce de konuştuk. ama sorumun cevabı bu değil cidden soruyorum kinaye olsun diye değil. yandaş yargının bu suça az ceza vermesinde ne gibi bi çıkarı var?işte bunları bile bile , göre göre...
el insaf yani diyorum bende..
yok ya ne cıkarı olacak Allah askına..el mahkum daha önce de konuştuk. ama sorumun cevabı bu değil cidden soruyorum kinaye olsun diye değil. yandaş yargının bu suça az ceza vermesinde ne gibi bi çıkarı var?
E ozaman inşallah olmazda aynı şeyi kendileri yaşadıklarında görmeli onların verceği cezaları.yok ya ne cıkarı olacak Allah askına..
adamlar işini önemsemiyo. anlasmalı bosanma davası gbı gorup basıp gecıyor sanırım. yada bılgısızlıkten , deneyımsızlıkten , karsı tarafın avukatının gazına falan gelıyor. en ıyımser düşüncem bu bilemiyorum.
Ama bitweet bi yorum için değilde, keşke salak saçması sonuclanan davalarda , yanlıs kararlar veren hakımler için sürülmeler gerceklesse keske..
Sanırım kanunda açıklık var bu konuda. doğrumu anladım?Suça teşebbüsle suçu işlemenin cezasının ikisinin de yüksek Olmasını beklersek hiçbir suç Teşebbüs olarak kalmaz malesef. Teşebbüste illa ki kanunun öngördüğü şekilde ceza düşecek ki kişiye suç işlemekten vazgeçme Fırsatı kalsın. Suçlu caysın. Teşebbüsle işlemek arasında fark olmazsa başlamışken bitirirler işlerini.
Yok öyle demek istemedim. Bu eksiklikten ziyade caydırma diyorum. Suç işlemeye kalkan kişiye güzellikle veya zorla olsun vazgeçme Payı bırakılıyor. Eğer başlangıç da üst Düzey suçlar gibi cezalarda, iş ilk aşamada kalmaz sonuçta aynı cezayı alacağım rahatlığı olur. bir de kanunda insanları topluma kazandırma kriterleri var. Bizim kadar acımasız değil kanun. : D insanların kaybedecek bir şeyi kalmamasını istemiyor kanun, ki daha kolay suç işleyemesin hayattan umudunu kesmesin. ceza için Aşama aşama inceleniyor olay. Adam sarılmış. Pantolonunu indirip kadına zor kullansa suçun niteliği değişirdi. yani adam henüz tecavüze Teşebbüs bile etmemiş olarak değerlendiriliyor. yani arkadan sarılıp sevişelim demesi taciz olarak görülmüş. Biz bekliyoruz ki tecavüzle yargılansın, ama o zaman tecavüz edenden ne farkı kalacak? Bir suçu işlemekle işlememek arasında çok fark var. savunmuyorum adamı ha, kanunun bakış açısını anlatıyorum. Suçluyu kayırıyorlar olmasın diye. : DSanırım kanunda açıklık var bu konuda. doğrumu anladım?
teşekkür ederim detaylı anlatım için, adalet 1. sınıfı henüz bitirmiş birine çok yardımcı oldun valla. ben hiç bu açıdan bakmamıştım.Yok öyle demek istemedim. Bu eksiklikten ziyade caydırma diyorum. Suç işlemeye kalkan kişiye güzellikle veya zorla olsun vazgeçme Payı bırakılıyor. Eğer başlangıç da üst Düzey suçlar gibi cezalarda, iş ilk aşamada kalmaz sonuçta aynı cezayı alacağım rahatlığı olur. bir de kanunda insanları topluma kazandırma kriterleri var. Bizim kadar acımasız değil kanun. : D insanların kaybedecek bir şeyi kalmamasını istemiyor kanun, ki daha kolay suç işleyemesin hayattan umudunu kesmesin. ceza için Aşama aşama inceleniyor olay. Adam sarılmış. Pantolonunu indirip kadına zor kullansa suçun niteliği değişirdi. yani adam henüz tecavüze Teşebbüs bile etmemiş olarak değerlendiriliyor. yani arkadan sarılıp sevişelim demesi taciz olarak görülmüş. Biz bekliyoruz ki tecavüzle yargılansın, ama o zaman tecavüz edenden ne farkı kalacak? Bir suçu işlemekle işlememek arasında çok fark var. savunmuyorum adamı ha, kanunun bakış açısını anlatıyorum. Suçluyu kayırıyorlar olmasın diye. : D
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?