cevabın için teşekkür ederim dedim ya hayal etmekten şöyle yapıcam! demekten korkuyorum gercekleşmiyo çünküokulumun bittiğini bile hayal etmeye korkuyorum inanır mısın. bi kaç dergi gazetearastırdım yazı göndermek için ama içimden hep boşuna uğraşıyosun diyorum
O okul eninde sonunda biter (inşallah tabi her zaman) Bizim bir tane hocamız şu an dünyanın birçok ülkesine hastahaneler yapıyor.Oldukça başarılı tabi ve 4 yıllık okulu 7 yıl da bitirmiş :) Bana göndersene yazılarını sakıncası yoksa okumak istiyorum
merhaba cnm.sana tek bir cevabım var.3 idiots filmini izle.bütün cevapların orda.hemen izlemelisin bence.
işin garibi edebiyat bölümü okumama rağmen o kadar az yazı yazdım ki:) zevkim gelişti ama vaktim az çok isterim okumanı yakında bi hikaye yazıcam bi yarısma için bu konuda görüslerini alabilirim aslında
ya bak söylediğim filmi kesinlikle izle.ne demek istediğimi anlıcaksın. ayrıca sana şunu söyleyeyim.
bazı insan vardır,geçmişe bakıp vah şunu yapsaydım,yada yapmasaydım der.
bazı insan da gelecek için evham duyar.sen 2.grupsun anladığım kadarıyla.
sadece yapman gereken şu.karanlık bir oda da gözlerini kapa.koltukta rahat bir şekilde otur.istersen slow bir müzikte açabilirsin.
sonra içindeki senle konuş.şuanda içindeki sen ne istiyor. gerçekten ne yapmaktan mutluluk,zevk ve haz duyuyor.kendini dinle.sor.hatta içindeki sen ile diyoloğa gir.
en son olarak.yapmak istediklerin hakkında kağıda kararlarını yaz imzala.
en kısa zamanda da kendine güvenini tekrar sağlayacak kişisel gelişim egzersizlerini yap.en önemlisi kendini,yaptıklarını sev.eğer pişmanlıkların varsa kendini hemen affet.işte sana başarı.
realist olman hoş çünkü eğer gerçekten realistsen türk dili ve edebiyatı bitirerek bu bahsettiğin şeylere asla sahip olamicağını biliyorsundur..hele türkiye gibi edebiyata dile önem verilmeyen bi ülkede işin zaten zorken bi de hayal kurma bence..en iyi ihtimalle akademisyen olabilirsin o da seni anca idare eder..
ben türkiyenin en iyi üniversitesinin güzel bi bölümünden mezun olup aylardır aval aval gezen biri olarak söylüyorum bunları sana..şans falan tamam da gerçekten de meezun olduğun bölüm hayatının %90 ını belirliyor malesef..türkiyede de sözel bölümlerin bi değeri yok.
sen bardakta kalan son damlayı da döküp bardağı tamamen boşalttın ama haklısın ne diyeyim
öğretmenlik ya da akademik kariyer kaldı geriye akademik kariyeri de ben kaldıramayacağıma göre kaldı geriye öğretmenlik kpss yide ilk sınavda kazanamayacagıma göre ücretli öğretmenlik elimden öper.
hayalim şöyle;üzeirmde çok şık bi gömlek ve etek var topuklu ayakkabılarım tıngır mıngır...saçlarıma düz fön çektirmişim hafif bir makyajofiste yürüyorum her yer de insanlar var hal hatır soruyorum.arada bir calısanlar gelip bazı evraklar imzalatıyorlar.akşam ki iş yemeği için erken çıkmam gerekiyor kedi calısma ıdama gidip masama oturuyorum.çok basarılı ............ bir iş kadınıyım ama reklam yazarı mıyım?.... dergi editörü müyüm?.... gazete de mi çalışıyorum bilemedim:26: tek bidiğim herkesin beğendiği takdir ettiği işinde başarılı saygı duyulan biri olmak istediğim
sen bardakta kalan son damlayı da döküp bardağı tamamen boşalttın ama haklısın ne diyeyim
öğretmenlik ya da akademik kariyer kaldı geriye akademik kariyeri de ben kaldıramayacağıma göre kaldı geriye öğretmenlik kpss yide ilk sınavda kazanamayacagıma göre ücretli öğretmenlik elimden öper.
Bu kadar çabuk pes etmen hayalinin eksik olduğunu gösteriyor kiUmarım hayalinin üzerine biraz düşünür yeteneklerini boşa harcamazsın. Eğer güzel yazıyorsan bunu değerlendirmeye çalışsan keşke, dediğim gibi diğer saydıkların hep sonucu onlar zaten olur ki sen yeteneğini değerlendirirsen.O arkadaşın öyle düşünmesi çok normal çünkü kendi şu an olumsuz kısmını yaşıyor seni de öyle görüyor o pencereden bakıyor. Kendine güvenmediğin için de hemen kabul ediyorsun..
valla cnm benim de hayallerim vardı bizi okulda siz şöyle iyisiniz böyle mükemmel eğitim aldınız diye bi gazla yolladılar ee mezun olduk dışarda adamlar 1000tlye meslek sahibi insana bin tane iş yükleyip eşşek gibi çalıştırıp üstüne bi de çay falan getirtmeye kalkıyolar ..hiçbişey de hayal ettiğim gibi olmadı üstelik ben birincilikle bitirdim.o gazla da gerçek dünyayla karşılaştığımda fena çakıldım.hayal kurmak gerçekten üzücü olabiliyo..
benim hayat felsefem ne biliyo msun ? ben kendimi her zaman en kötüye hazırlarım en olumsuza beklentiye girmem endişe duymayı ümid etmeye tercih ederim.sonuc olumluysa mutlu olurum.değilse zaten biliyodum derim. umutlanmak beklentiye girmek daha cok üzermiş gibi
benim hayat felsefem ne biliyo msun ? ben kendimi her zaman en kötüye hazırlarım en olumsuza beklentiye girmem endişe duymayı ümid etmeye tercih ederim.sonuc olumluysa mutlu olurum.değilse zaten biliyodum derim. umutlanmak beklentiye girmek daha cok üzermiş gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?