• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şey statü mü?

üniversite okuduğu halde kendine birşey katmamış dolu insan var

nasıl girdiyse öyle çıkan,asıl bu önemli ama senın yanında bi süre sonra kendini aşağıda hisseder kompleks yaparsa bu sefer sana yazık olur

çünkü kompleksli erkekler kendilerini iyi hissedebilmek için çoğu zaman eşlerini ezerler...

2 sene de böyle bi durumla karşılasmadım,önümüzdeyse en azından bi 5 sene var bunu anlarım sanırım,kompleks ve ezme olayını.

iyi bi iş bulsun açıköğretime falan girsin enazından ailene karşı göstereceğin bişey olsun.onun da bi altın bileziği olsun yani.aceleniz yok ya.sen okulunu bitirene kdar o da işlerini yoluna soksun kendini geliştirsin.belki o insan sizi mutlu edecek insan belki kaderiniz.ve inanın bana bazı şeyler şıp diye olmuyor.mücadele etmek gerek mantık sınırları içinde.siz de ideallerinizden geri kalmayın...okulunuzu başarıyla bitirmeye ve sonrası için en iyisini yapmaya bakın.

Evet ikimiz için bile olsa,kendi eğitimimden ödün vermek istemiyorum ve gidebildiğim noktaya kadar gidip bi meslek sahibi olmak istiyorum.Bunu ona da soyledim ben hukuk okuyrum sen böylesin herkes böyle böyle diyor diye. hiçbi zaman onu kandırmadım gerçekleri neyse o şekilde anlattım bu yuzden içim rahat.Ve o bana bunları sen dusunme ,artık düşünmesi gereken kişi benim ve emın ol sen işsiz kalırsın belki ama ben kalmam dedi.çok teşekkurler:)

açıkçası bu benimde kafama takılan bi soru eğer kendimden maddi olarak az varlıklı birini bulursam acaba diyorum baba evini ararmıyım ? seninde statü farkı kafana takılıyo.demek genelde böyle şeyler düşünülüyo.

bu durumda ikiniz de üzerinize düşenleri yapmalı ve iyi bir gelecek için bireysel anlamda elinizden geleni yapmalısınız.
ona destek olun ama bence bu sebeple bitirmeyin.geleceğin ne getireceğini bilemezsiniz.belki harika bir iş sahibi olacak ve siz de iyi bir mevkide olup iyiki bitirmedim diyeceksiniz.benim eşim elinden geleni yaptı ben de öyle ve Rabbim bizi pişman etmedi.inşallah etmez de.siz de inşallah mutlu olursunuz.doğru insanı bulmak çok zor bu devirde helal süt emmiş adam gibi adam yok.
iki gün sonra MEVKİSİ OLAN birini bulup mutsuz olmayın da:(((

bu durumda ikiniz de üzerinize düşenleri yapmalı ve iyi bir gelecek için bireysel anlamda elinizden geleni yapmalısınız.
ona destek olun ama bence bu sebeple bitirmeyin.geleceğin ne getireceğini bilemezsiniz.belki harika bir iş sahibi olacak ve siz de iyi bir mevkide olup iyiki bitirmedim diyeceksiniz.benim eşim elinden geleni yaptı ben de öyle ve Rabbim bizi pişman etmedi.inşallah etmez de.siz de inşallah mutlu olursunuz.doğru insanı bulmak çok zor bu devirde helal süt emmiş adam gibi adam yok.
iki gün sonra MEVKİSİ OLAN birini bulup mutsuz olmayın da:(((

Siz Allah'ın şanslı kullarındanmışsınız,bunun kıymetini bilin.Belki de her şey kolayca olup gitse sevgi bu kadar kıymetli olmayacak siz daha iyi bilirsiniz ama şuanlık yasadıgım seylerden bunu anlıyorum.Bi şeyde her sey güllük gülistanlıksa zaten orda sorun vardır,mücadele gerekiyor sanırım.Şu an gelecekle ilgili planlarım da hep 'O' var ,ilerde nolur hiçbirimiz bilemeyiz tabi ama,olsun istiyorum siz gibi olalım istiyorum ve sevgim için her seyi yapacağım.Bunu sırf sevdiğim için değil onun karateri ve yaşam tarzına da saygı duyup kabul ettiiğim için yapacagm.

Ben onemli olduguna inanıyorum , eslerin denkliği olmalı.
Bir de bence, böyle durumlarda kadın da kariyerinde iyi yerlere gelmek icin yormuyor kendini. Yaptıgı kadarıyla bırakıyor. O zaman da kadının o kadar okumasına emegine yazık oluyor

Herşey statü değil tabi ki.

Eşlerin statüsünde eşitlik aramak başka bişey ve saçma bişey;

Eşlerin kültürü,geçmişi,zevkleri,yaşamışlıkları ve yaşamak istedikleri için benzerlik gözetmek başka bişey ve haklı bişey.

Yani neymiş;aynı dalda bir büyük elma ve bir küçük elma olabilir,ama aynı dalda hem armut hem elma olmaz.

Kendimi buldum bu konuda :1: bende hukuk okuyorum, benim sevgilim de lise mezunu, 2 yıldır birlikteyiz askerden gelmesini bekledim. Şu an hem iş yapıyor hem de Össye çalışacağız yarından itibaren ve hukuk okuyacak :1:Ama şöyle de bir durum var bu sene o sınavı kazanmazsa sanırım ilişkimizin sonu ayrılık olur..

Son düzenleme:
''Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok!''

Para durumu,üniversite mezunu olmak insanı insan yapan değerler değil..
İnsan,insansa şayet bunların önemi çok yok..
Bir şekilde yetiştirmiştir kendini,bir şekilde kazanıyordur ekmeğini..Sindirmişse de hayatı.............

Ancak unutulmamalı ki,eşin statüsü de belirliyor biraz toplumdaki yerinizi..
Siz rahatsızlık duymayacaksanız eğer (yani bir avukat,mühendis vs vs eşi olmamaktan) bunun da önemi çok yok..

Umarım sizin için herşey yolunda gider..

Statünün bir önemi yok...
Gerçekten yok ama bizler için.
Sevgiliniz bundan gocunmayacak, kendini kötü hissetmenin aksine sizinle ve geleceğinizle gurur duyacaksa, ne olursa olsun size bakacak demiyorum, evinize bakacak, ne iş olursa olsun bir ekmek getirecek azimde ise, gözünü yukarılara dikmemiş, alın teri ve emeğinin peşinde koşan adam sıfatlarını hakediyorsa gerçekten bir önemi yok statünün, aldığı maaşın ve yaptığı işin.

Önemli olan şey hayattan ne beklediğiniz. 5 yıl sonra kendinizi nerede gördüğünüz. 5 yıl sonra nerede olursanız mutlu olacaksınız. Mesleğiniz konusunda hırsınız var mı? Kariyer sizin için ne kadar önemli? Nasıl bir çevrede olmak istiyorsunuz? Çok gördüm hukuk okuyan, ekonomi okuyan ama sonra mesleğiyle alakası olmayan. Kadın, erkek. Siz bana pek hırslı gelmediniz. Daha çok iki gönül bir, samanlık seyran insanısınız sanırım? Eleştiri amacıyla söylemiyorum. Tespitimi belirtiyorum sadece. Eğer "ben şöyle biriyim ve hayattan şunları bekliyorum" diye kesin şeyler söyleyebiliyorsanız, sevgilinizin o hayat içinde olup olamayacağını zaten görürsünüz. Sadece eğitimi açısından değil, karakteri açısından da.

bende şu soruya bitiyorum şu kadar sene sonra kendini nerde görüyosun tövbe yarabbi ölücem belki cenneteyim kardeşim gel buyur arkadaşın konusuna gelincede okul bitecek daha çok su akar bu köprünün altından bence acele karar verme okulu bitir kararını ver bence kendi dengini bulsan senin için daha hayırlı olur bence statü önemli sonuçta sosyal insanlarız arkadaşın lise mezunu çevresi belli edilecek sohbet belli havadan sudan ortak nokta yok senin çevren daha farklı olacak aynı görüşte olduğun insanlar yada karşı görüş bile olsa konu hakkında bilgi sahibi insanlar sonuçta kitap tozu yutmuş insanlar belki ironi gelir ama sana sorarlar ne iş yapıyosun avukatım ya bizim bi miras işi vardı bak bakalım nasıl olcak sürekli böyle muhabbetler nasıl bilgisayar mühendisini bilmeyen adam bilgisayara bi format at diye muhabbet açıyosa aynılarıyla karşılaşacaksın

Son düzenleme:
ben de üniversite mezunuyum ve hatta yüksek lisans bile yaptım eşim üniversiteyi bıraktı maddi sorunlardan dolayı.lise mezunuydu yani.sana söylenenler bana da söylendi.gerçi eşim sonraiş güç sahibi oldu.benim ailem bunu dert etmedi eşimin dürüstlüğüne inandılar ve eşim sonra açıköğretime girip üniversite okudu.şimdi ikincisini okuyor hatta hızını alamadı:)))
ben eğitime evet önem veriyorum ama üniversite okumadı diye insanlara kör cahil muamelesi yapılmamalı diye düşünüyorum.
üniversitedeki öküzleri görünce zaten bu konuya takılacağım varsa da takılmam

:46::46::46::46::46::46::46::46:

Fikirlerime katılan katılmayan tüm arkadaşlara teşekkür ederim,bi nebze olsa da içimin rahatlaması ve kendımle aynı durumda olan kişilerin olması umut veriyor.

Üniversite okumak cahillikten kurtulmanın temeliyse
Türkiye'de milyonlarca var.
Ama sonuç değişmiyor yine cehalete çıkıyor.
Burada önemli olan üniversite bitirmese bile size ayak uydurabilmesi.
O birikime sahip olması.
Eğer eş adayı böyle ise ve gerçekten seviyorsanız ikiniz de
ben sorun olacağını sanmıyorum.
Herkes ne derse desin o kişiyi en iyi siz tanırsınız ve onunla bir ömür geçirecek olan sizsiniz.

Ama mutlaka askerden dönünce bir işi olmalı.
Siz çalışırken o işsiz olursa işte o noktada handikaplar yaşanır.

Siz Allah'ın şanslı kullarındanmışsınız,bunun kıymetini bilin.Belki de her şey kolayca olup gitse sevgi bu kadar kıymetli olmayacak siz daha iyi bilirsiniz ama şuanlık yasadıgım seylerden bunu anlıyorum.Bi şeyde her sey güllük gülistanlıksa zaten orda sorun vardır,mücadele gerekiyor sanırım.Şu an gelecekle ilgili planlarım da hep 'O' var ,ilerde nolur hiçbirimiz bilemeyiz tabi ama,olsun istiyorum siz gibi olalım istiyorum ve sevgim için her seyi yapacağım.Bunu sırf sevdiğim için değil onun karateri ve yaşam tarzına da saygı duyup kabul ettiiğim için yapacagm.

okumak cehalet alır eşeklik baki kalır.bi insan kendini geliştirdiği,çalışıp çabaladığı sürece aşılmayacak engel yok.
benim kaç arkadaşım boşandı hepsinin kocası ünv mezunuydu.aldatılan evden bebeğiyle kovulan hakaretlere maruz bırakılan arkadaşlarım bana zamanında denk değilsiniz demişlerdi:19:

evet sevgi herşeyin üstsinden gelir ama sevgi gerçekse ve karşılıklı ikinizdende sorun çıkmayacağına inanıyorsanız..yarın öbür gün evlendiğinizde sizin kazancınızla eşinizin kazancını kıyaslamaya kalkarsanız,herkes kendi kazandığını yesin mantığını güderseniz,ortak paylaşımdan daha çok karşılıklı kendi kazançlarınızı konuşturmaya kalkarsanız "ben aldım sen almadın" gibi ortak paylaşımlardan çıkar ben olursanız sorunlar çıkar,yığılır ve altından kalkılmayacak hal alır..
kimin ne dediği değil sizin ne yaşayacağınız önemli..erkek arkadaşınızın yaşı küçük henüz; gelince açıktan okusun ,işini kendi dahi kursa, fırsatları artacaktır..hayırlı tezkereler,mutluluklar...

Eğer iyi bir mesleği varsa bence hiç sorun olmaz.. Bi tanıdığım var, kadın doktor eşi inşaat işçisi.. Hastanenin duvarlarını boyarken aşık olmuşlar.. :31: Şimdi de gayet mutlular.. Yani her şey okumaktan geçmiyor :34:

bayıldım bu mesaja :) kesinlikle herşeyi o kadar güzel anlatmışki, uçurum kadar uzak olarak gördüğünüz şeyler bir sevgi sözcüğüyle o kadar yakınlaşırki şaşırırsınız :) benim hikayemde buna benzer eşim lise mezunu ben bu sene üniversiteyi bitiriyorum çokda güzel bir üni ve bölüm, arkadaşlarım da çok tepki verdi ailem de :) ben mutluyum hayatı anlamak için üniversiteye gitmeye gerek yok orasıda bir meslek edindirme yeri büyütmemek lazım, bazı ana baba parası yiyenler içinde gezip tozma yeri :)) ama güçlü durmak zor oluyor söyleyelim baştan herkes de bir eleştirme merakı malum erken evlenirsin acelen ne derler, geç evlenirsin evde kaldın acele et derler, zengin biriyle evlenirsin seni aldatır derler, fakirle evlenirsin parasız olmaz huzursuzluk olur derler, ilkokul mezunuyla evlenirsin cahil derler, profesörle evlenirsin kel derler :))))) hahaha yani ne yaparsan yap mükemmelsiniz diyen nadir insan çıkar hayatında onlarda seni seven mutlu olmanı isteyenlerdir :)
insanlar anlaşamayabilir boşanabilir bunun öğrenim durumuyla alakalı olduğunu düşünmüyorum, eğitim ve öğretim arasındaki farkı anlayamayan insanların zırvaları diye düşünüyorum, ama şu varki eşiniz okulu yada işi bırak diyecekse yada siz ondan utanacaksanız evlenmeyin derim buda şahsi fikrim, herşeyin hayırlısı olsun hakkınızda..

Back
X