Her şey yolunda gidince siz de saçmalıyor musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bu konularda genel olarak şöyle düşünüyorum: Mesela inşirah suresinde Allah buyuruyor ki "Biz senin göğsünü genişletmedik mi? Belini büken yükünü hafifletmedik mi? O zaman bir işi bitirince hemen diğerine başla ve Allahı çokça an."
Bir de peygamber efendimiz diyor ki "iki günü aynı geçen ziyandadır."
Yani ben bunlardan şunu da anlıyorum ki insan boş kalınca hem ömür sermayesini boşa harcamış oluyor hem de iç sıkıntısı, geçim derdi, huzursuzluk yaşıyor, kafasını vesvese, takıntı, zan, dedikodu dolduruyor.
Ama üreten insanın buna vakti kalmıyor

Belkide cok severek yaptigin icinde bulundugun bi durumu rol olarak mutluyu oynuyorsun( sevgili,eş, iş,aile) .yani istedigin icin degilde öyle olmasi icin yasadigin bir durum mu var? Sen farkinda olmadan icten ice huzursuz ediyor olqbilir mi? Vazgectigin birsey mi oldu yakin zamanda..

Ya ben alışkın değilim ki düzenli hayata, son 5 yılım hep taşınmakla, oraya buraya gezmekle geçti. Şu an iş/aşk ikilisiyle beraber hayatım bir düzene girdi. Bundan sonra bozulacak bir şey çıkmazsa - ki umarım çıkmaz - böyle gidecek. Gitsin zaten istiyorum ama alışkın değilim işte insan korkuyor, her şey böyle bozukken düzeldi şimdi ya bozulursa falan. Aman off saçma işte.

Son düzenleme:
Beynimiz mutlulugu kosullu yasamaya odakli. If, then algoritmasi diyorlar ya buna. Eger şu olursa o zaman mutlu olucam. Ama o anlik bi mutluluk hemen tekrar bir kosul bulmak gerekiyor ki gelecekte bir mutluluk beklentisi oluşturulsun. Ama iste bu bi tatminsizlik getiriyor çunku anı yasamiyoruz ve asil amac huzur olmali o da her durum icin gecerli yani kosula bagli olmadan.

Beynimiz mutlulugu kosullu yasamaya odakli. If, then algoritmasi diyorlar ya buna. Eger şu olursa o zaman mutlu olucam. Ama o anlik bi mutluluk hemen tekrar bir kosul bulmak gerekiyor ki gelecekte bir mutluluk beklentisi oluşturulsun. Ama iste bu bi tatminsizlik getiriyor çunku anı yasamiyoruz ve asil amac huzur olmali o da her durum icin gecerli yani kosula bagli olmadan.

Yeni bir "if" bulamıyorum sanırım...

Yeni bir "if" bulamıyorum sanırım...
Aynen tatlım. Bu durumda bir uyarıda bulunuyorlar. Kendini bu sekilde tatminsiz ya da boslukta hissettiginde bir neden aramaya baslar ve cevrende en yakininda olanlara sararsın, bunu yapma diyorlar. Çünkü o zaman da problemler yasamaya baslayip kendini gerceklestiren kehanet misali bak gordun mu hersey o kadar iyi olamazdi diyebiliyor insan.

Cozum onerileri de; imkanlarını baskalariyla paylas,senden zor durumda olanlara yardim et, odagini kendinden kaydir yani ve gercekten bol bol sukretmel gerek ki elindekilerden olmayasın.

Kuzum dram dan beslenir bazi insan boyle olma cok aglatan filmlerin cok izkebmesi gibi rahat ol cok dusunme vesvese oluyor

Ben de 3 senedir kpss hazırlandım. Her Allah’ın günü ders çalıştım, gezmeye vaktim olmadı param da yoktu. Ananem öldü kollarımda. Anskiyete hastası oldum. Tonla laf sokuldu. Ameliyat oldum vs vs. O üç senede dünyanın şeyini yaşadım.

Şimdi atandım. Şimdide sürekli kötü bi şey mi olacak, acaba birine bi şey mi olacak, acaba gittiğim yerde ne olacak diye düşünmeden edemiyorum. Mutluluğumu bile doğru dürüst yaşayamadım. Bu durumdan çıkmak zorundayım ama.

Acaba hayaliniz mi kalmadı?
Her şeyi elde ettim ve istesem ederim yazmışsınız bu söz bana çok iddialı gelse de... tatlı tatlı hayalleri olan birinin sözü gibi de değil.
Sanki yaşayacağını yaşamış kenara çekilmiş biri gibi.
Çok dingin bir hayat size göre olmayabilir.
Bir iş bittiğinde başka bir işe başlayıp yorulmanız lazım bence.
Hiç boş durmadan bütün enerjinizle yaşamanız lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X