Her Şeye İnanmak

PeriliBaykus

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2015
203
95
Merhaba ya benim kronik bir problemim var insanların dediği çoğu şeye inanıyorum sonradan diyorum ki a böyle değil bunu aşmak için psikologa mı gitsem veya ne yapmalı bilmiyorum, önerileriniz neler?

Canim sorun sende degil insanlarda. Insanlar artik pislige bulanmislar, senin iyi niyetini kirletmelerine izin verme..
Dogru olan sensin. Yalan olan onlar. Onlarin psikolojik tedaviye ihtiyaclari var senin değil. .

Ya mesela geçmişteki en yakın arkadaşlarımdan biri benim yanımda herkesi överd x kişisi harvarda gitmiş y kişisi filan diye öyle bir şey yokmuş beni ezmek içinmiş mesela ama ben kızda kötü niyet aramıyordum.

Neye inandığına bağlı. Ortaya bir yalan atıp seni kullanıyorlarsa kötü. Zaten sonradan düşünüp yalanı kendince iç dünya da anlıyorsun. Sana sürekli yalan söyleyenler aynı kişiler ise onlar ile daha dikkatli muhabbetler kur. Hemen yalana inanmak yerine her söylediğini tartın.

Neye inandığına bağlı. Ortaya bir yalan atıp seni kullanıyorlarsa kötü. Zaten sonradan düşünüp yalanı kendince iç dünya da anlıyorsun. Sana sürekli yalan söyleyenler aynı kişiler ise onlar ile daha dikkatli muhabbetler kur. Hemen yalana inanmak yerine her söylediğini tartın.
Zaten çevremi 3 arkadaşla sınırladım diğer insanlarla konuşmuyorum artık akıllanmak adına dediğiniz gibi.

X