• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

her şeye karışan,müdahaleci eş..

aynı durumda olan var mı acaba merak ediyorum. eşim her halta karışan, eleştiren,müdahaleci bi tip. ve cogu zamanda memnuniyetsiz.daha önce de vardı ama sınırımı çizip koruyodum gözüme batmıyodu ama bebek olduktan sonra fazlalaştı ve bebek üzerinden bana hakkı varmış gibi eleştiri oklarını fırlatıp duruyor. bebeğe o da bakıyor ilgileniyor ama o kadar evhamlı pimpirik bir tip ki cocugun nerdeyse yürümesini bile istemeyevek her an düşebilir diye. dogru düzgğn oyuncak oynatmaz şusu gözüne girer burasını burnuna sokar diye istedği oyuncğı dahi oynayamıyor yavrum. bende temkinliyim ama ona göre daha relax bir insanım. evdeyken bir an evvel defolsun gitsin istiuorum sinirlerimi cok bozuyır her işimi karışıyor müdahale ediyor . cevabını verip susturuyorum ama genelde kendini haklı gördüğü için de aramız bozuluyor ya da ben bunalıyorum biraz sogukluk giriyor aramıza. tedavi olması lazım bence ama asla kabul etmiyor bir psikologa gitmeyi vs. babası da böyle ona cekmiş.
Gerçekten aşırı zor Allah kolaylık versin. Anne olduktan sonra insan daha da farkediyor gereksiz müdahaleleri falan. Dışardan yapılsa insan idare ediyor kapatıyorsun kapıyı oturuyorsun ama evin içinde de aynı tip asla çekilmez.

Önceki konunu hatırladım. Eşinle çocuktan sonra sorun yaşıyorsun sık sık. Eşin bence tam bir huzurbozan.

Şöyle düşün imgele hayal et 5 dakika: eşin olmadan 1 ay yaşasan evde yalnız. Sen ve bebeğin. İşe gitmeden. Sadece siz. Eşin yok. Mutlu huzurlu bir ev olur muydu o ev?
Adam 3 gün gelmese göbek adam konu sahibi bence 😅

Hiç anlamam astrolojiden burçlardan falan. Evcilleşmiyorlar mıymış? Benimki sahiplendiğimde evcildi 🤭

iyisini seçmiş olduğunuza inanırım ama ben yine de sizin bir tık evcilleştirdiğinizi düşünüyorum çünkü konforlarına düşkün oluyorlar.

babam benim aslan. bu konuda bahsedilenin üç beş katı çenesi var. sözde titizdir ama şunu şuradan alıp oraya koymaz. beğenmediği şeyi sen yap madem diyince "iş mi oldu" "aciz, onu bile yapamıyorsun utanmadan bana yap diyorsun" gibi laflarla anca aşağılar. (ta ki ben oradaysam anamla ne biçim konuşuyorsun diye üstüne yürüyene kadar)

aslan erkeğinin gerçekten beğenmediği şeyi kalkıp kendisi düzelten versiyonuna hiç rastlamamıştım. hatta etrafımdaki gençler de öyle, asla elini sürüp düzeltmezler. ama çene assssla durmaz her şeye bir kulp vırvırvır.

neyse Sigrid gelip beni yerin dibine sokmadan burç konusunu kapatayım. :KK53:

Eski arkadasimin eşi böyleydi eski diyorum çünkü bizde dayanamadik. Bizim yasit çocuklarımız vardi ama. Allahim surekli surekli mudahele o zarar verir onun oynamasin aman cocuk odasinda durmasinlar aman yataga cikmasin aman aman aman surekli bizi bunaltti. Arkadasim o kdr degildi ama onu da yaninda dura dura pimpirikli yapti kizda ister istemez ona benzedi normali bozuldu. Biz gorusmeyi kestik rahat ettik. Onlar kendi dunyalarinda daha huzurlular. Bunu da dikkat edin sizde esinize benzemeyin diye anlattım cunku sorunlu insanlarla yasarken insan normali unutuyor normal algisi kayboluyor ve sizde degisebiliyorsunuz. Ya tedavi olsun ya da bilemiyorum..

Bende de var bundan bir tane ama umursuyor muyum, tabi ki hayır. Bulaşıkları makineye güzel koyamıyormuşum, artık kendi koyuyor. Evi güzel süpüremiyormuşum, artık kendi süpürüyor. Kedinin kumunu almayı unutuyormuşum, artık kendi alıyor. Gömleklerin yakası iyi olmuyormuş, artık kendi ütülüyor. Küpelerimi ortada bırakıyormuşum kedi yutarmış, bilin bakalım ne oluyor? Kendi kaldırıyor.

Ama ben çocuk yapmadım. Zaten istemiyordum ama çocukla çekeceğim çileyi düşününce toptan vazgeçtim. 🤭 Yerinizde olsam evdeyken çocuğun bütün bakımını üzerine atardım.
Bende de var evet ya beceremiyorum galiba deyip ona yaptırıyorum arada 2-3 cinnetle orta yolu buluyoruz. 😅 Ben çocuk da yaptım. O babasından beter babasının her şeyine karışıyor. Dinsizin hakkından imansız geliyor ben de izliyorum😅

Bir tane de anacımın başında var babam olur kendisi 🫩 tam bir ömür törpüsü. Kaynana gibi kadının başında dırdırdır 🤦🏻‍♀️ siz nasıl o olmayınca huzurlusunuz onu istemiyorsunuz çocuğunuz da büyüyünce babasını istemeyecek. Konuşabilecek anlayabilecek kapasitesi varsa tedavi olsun söyleyin. Değilse çocuğunuzu da mahkum etmeyin buna

Ayy az önce kavga ettik ya.. Benimki de aynı. Çocuk konusunda elini bişeye sürmeyip sürekli talimat veriyor elimde kalacak bir gün. İşin kötü kısmı çocuk olana kadar anlamadım 5 yıllık evliyim 16 aylık çocuğum var. Asla evle ilgili bişeye karışmaz herhangi bi iş ya da yemek yapılmış yapılmamış takılmaz. Bişey istemez. Çocuktan sonra manyadı. Biraz önceki konuyu söyliyim saçmalığını daha iyi anlayın. Çocuğu yatırmak için üstünü değiştirecektim o da hareketli gelmiyor kaçıyor oyun oynamak istiyor. Ben günde 20 defa üstünü değiştiriyormuşum çocuk o yüzden sıkılıyormuş benden kaçıyormuş bu kadar üst mü değiştirilirmiş. Bu konudan kavga etti benimle. Hayır bıraksa ben çocuğumu ikna edip ne yapılması gerekiyorsa yapıyorum ama babası yanımızdayken herşeye karıştığı için çocuk da bunu kullanıyor.

Benim erkek kardeşim de böyle.
Geçen senelerde eşi salondaki fonları kaldırdı değişiklik olsun biraz dedi , vay efendim o fonluklar neden kaldirilmis , neden degisiklik olsunmus.
Pilavı kırık pirinçten mi yapmış, eğer öyleyse o kendisine dememis mi kırık pirincten pilav olmaz diye🤦‍♀️
Mutfakta fazlalık falan varsa verir birilerine.
Hayır evde de her şeyi yapar yoğurt mayalamasina , ekmek yapımına, temizlige kadar ama bu kadar konuşup darlayacaksa yapmasın bence.
Geline diyorum ki Allah sana iyi sabır vermiş, gerçi gelinde yapı olarak bir o kadar rahat ama yine de kardeşim katlanilabilir biri değil bence. Çoğu zaman söylerim öyle eşim olsa çoktan boşardım diye.
kesimlikle aynısı her işi yapar temizliğe kadar gören herkes imrenir bile ama gelin görün ki başıma kakar kendisinin yaptıgı ile kıyaslar konuşur da konuşur keike hic yapmasan derim

Benimki bi de dehbli herkakalog 😅 hem bi işi tam becerip yapamıyor hem de anlatır durur. Tembele iş buyur sana yolunu öğretsin derler ya öyle. Ama benimkinde obsesyon fazla korumacılık olunca tedaviye başlamasını istedim gerçekten çekilmiyorlar bu erkeklere noldu böyle herşeyi biliyor gibi konuşuyorlar ya kapatılsınlar artık çocuğu da yaptık yallah ya

aynı durumda olan var mı acaba merak ediyorum. eşim her halta karışan, eleştiren,müdahaleci bi tip. ve cogu zamanda memnuniyetsiz.daha önce de vardı ama sınırımı çizip koruyodum gözüme batmıyodu ama bebek olduktan sonra fazlalaştı ve bebek üzerinden bana hakkı varmış gibi eleştiri oklarını fırlatıp duruyor. bebeğe o da bakıyor ilgileniyor ama o kadar evhamlı pimpirik bir tip ki cocugun nerdeyse yürümesini bile istemeyevek her an düşebilir diye. dogru düzgğn oyuncak oynatmaz şusu gözüne girer burasını burnuna sokar diye istedği oyuncğı dahi oynayamıyor yavrum. bende temkinliyim ama ona göre daha relax bir insanım. evdeyken bir an evvel defolsun gitsin istiuorum sinirlerimi cok bozuyır her işimi karışıyor müdahale ediyor . cevabını verip susturuyorum ama genelde kendini haklı gördüğü için de aramız bozuluyor ya da ben bunalıyorum biraz sogukluk giriyor aramıza. tedavi olması lazım bence ama asla kabul etmiyor bir psikologa gitmeyi vs. babası da böyle ona cekmiş.
Allah yardımcınız olsun. Benim eşim de maalesef çok evhamlı, aman çocuk düşmesin, mikrop kapmasın, hasta olmasın, zıplamasın, koşmasın, üşümesin, terlemesin derken hayat gerçekten zorlaşıyor. Sürekli çocuğu kısıtlamaya ve baskılamaya çalışıyor. Eşime durumu anlatıyorum, bazen hak veriyor ama o 'aşırı koruma' içgüdüsünü bir türlü aşamıyor. Her şeye müdahale etme, her konuda bir fikir beyan etme ve 'en doğrusunu ben bilirim' tavrı beni çok bunaltıyor. Yine de artık çok takmamaya, kendi yolumda ilerlemeye çalışıyorum.
Siz annesiniz, çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız bu yüzden kararlarınızda net olun. Benim eşimde de oyun konusu maalesef sıfır aşırı işkolik olduğu için oyun oynamayı zaman kaybı olarak görüyor. Ama ben her fırsatta oğlumu yanına gönderiyorum baba top oynayalım, baba araba oynayalım dedirtiyorum. Çocuğu çoğu zaman reddedemiyor. Diyeceğim o ki; evet o babası ama bu izole etme ve aşırı koruma halleri ileride büyük sorunlara yol açabilir. Siz de her fırsatta 'Şu an böyle yapıyorsun ama sonucu bu olabilir' diye sakince anlatın. Anlarsa ne ala.

'babasına çekmiş' değil babasından psikolojik bir rahatsızlığı genetik aktarım yoluyla miras almış. OKB işaretleri gördüm oyuncak oynatmamak derecesinde bir evham söz konusu olduğu için. Çocuk doğunca tetiklenip zıvanadan çıkmış olabilir. Müdahale ettiği şeyler temizlik, güvenlik ve para kaygısı ile mi ilgili?

eski sevgilim böyle biriydi. aşiri detayci, mukemmeliyetci, her konuda bir fikri olan, yorum yapan, elestirmeye bayilan biriydi
bana zarari yoktu o zaman bir de cok takilmazdim hal ve hareketlerine hatta cok sevimli biri oldugu icin komik gelirdi, dalga gecerdim sadece.
ama ne kadar kendisini ve maviş genlerini sevsem de hic evlenmeyi dusunmedim, cunku ben katlaniyorum, benim dogurdugum cocuk da bu adama omur boyu katlanmak zorunda degil diye dusunurdum, şaka icin bile asla acmazdim evlilik lafini, acilsa da sadece dalgaya vururdum.
konuyu okuyunca bir kez daha şukrettim evlenmedigime
her b.kun en iyisini kendisinin bildigini sanan, kılı kırk yaran pimpirikli insanlarla yaşamak cok zor
bebek bu düşecek ki kalkmayi ogrensin. cam fanusta bebek mi büyütülür?
Ayy ben de entelektüelliğin b.kunu çıkartan insanlara çok gıcık oluyorum.tamam anladık en eğitimli, en bilgili, en elit insan sensin.bir ağzını açıyor Linkedin hesabı gibi yüzdüm diyecek süslü süslü havalı laflarla lafı dolandırıp duruyor.işin yoksa 2 saat onu dinle.bir de kasıntılar. Eğlenmeyi de bilmezler.seksten de bir halt anlamazlar.işleri güçleri show.denk gelmişsinizdir illaki.

Ayy ben de entelektüelliğin b.kunu çıkartan insanlara çok gıcık oluyorum.tamam anladık en eğitimli, en bilgili, en elit insan sensin.bir ağzını açıyor Linkedin hesabı gibi yüzdüm diyecek süslü süslü havalı laflarla lafı dolandırıp duruyor.işin yoksa 2 saat onu dinle.bir de kasıntılar. Eğlenmeyi de bilmezler.seksten de bir halt anlamazlar.işleri güçleri show.denk gelmişsinizdir illaki.
Kedi ciğer meselesi… Entelektüel adam seni ne yapsın ferhanscım.

Ben beceremiyorum haklısın de elini ayağını çek her şeyden. Ver baksın çocuğu da 2 haftaya kendine gelir 😄

'babasına çekmiş' değil babasından psikolojik bir rahatsızlığı genetik aktarım yoluyla miras almış. OKB işaretleri gördüm oyuncak oynatmamak derecesinde bir evham söz konusu olduğu için. Çocuk doğunca tetiklenip zıvanadan çıkmış olabilir. Müdahale ettiği şeyler temizlik, güvenlik ve para kaygısı ile mi ilgili?
her konuda müdahale. yani bi kıyafet bile alacaksam parasından tutun kumal özelliği giyebilir mi terletir mi bıdı bıdı bende o yokken alıyorum

Evde iş yapan erkeklerin ÇOĞU anormal oluyor ya. Erkeğin evde iş yapmayıp, dilini dibine sokup bi köşede oturanı makbul BENCE. Eşim hiçbir işe el sürmesin, yeter ki sussun karışmasın, öneride bulunmasın😂😂😂😂😂 dişil erkekler çok bıdıbıdı yapıyor.

Benim eşim de öyle her şeye bi lafı var ailemle konuşurken bile araya girer. Sen karışma diyorum kötü anlamda bile olmasa illa bi fikri oluyor. Çocuktan sonra ne olur diye hep düşünüyorum aslında hem bana hem çocuğun her şeyine karışır diye. Kendine göre haklıdır. Haksızsın demiyorum ama sus heryere atlama be adam

Back
X