Her Şeye Müdahil Olmaya Çalışan Komşu

Merhaba. Bu sabah sinirlerim çok bozuldu. Biz şu an yazlıktayız ailemle. Üst komşularımız dün gece gelmişler. Hoş gelmişler buna lafım yok. Evli bir çift ve benden büyük çocukları var. Kadın öyle sinir bir tip ki her şeye karışıyor. Ben 20 yaşındayım geçen senelerde arkadaşlarımla dışarı çıktığımızda hep bizi gözlüyordu. Aman çocuklar dikkat edin kendinize vs. vs. Önceleri iyi niyetli anaç bir kadın diye düşünüyordum. Ama sonra giderek sinir olmaya başladım. Bizim burada deniz kenarı var arkadaşlarımla akşam yürümeye çıktığımızda her ne hikmetse o kadınla karşılaşıyoruz. Bizi takip ediyor sanki. Tabii günahını almayayım belki öyle değildir. Mesela bir örnek geçen yaz yine arkadaşlarimlayken o teyzeyle karşılaştık. Birkaç tane de yeni taniştiğimız arkadaşlarımız vardi aramizda. Ertesi gün o teyze bize balkondan seslendi. Arkadaşlarımla gittik yanına . Çocuklar o arkadaşlarinizi hiç gözüm tutmadı bence fazla muhatap olmayın derim dedi. Yahu biz çocuk da değiliz ki. Mahalledeki gençlere bu kadar karışma hakkını ona kim veriyor anlamıyorum. Biraz tutucu bir kadın,görüşlerini empoze etmeye çalışıyor sanırım. Anneme çok iyi davranıyor annem de zaten insanları kıramaz bir şey demiyor. Geçen sene biz bir restauranta gitmiştik ( Eğlence Mekanı). Nereden öğrenmişse öğrenmiş gitmiş annemle konuşmuş. Orası pek uygun bir yer değil vs. diye. Annemleri dolduracak diye de korkuyorum.
Şimdi sabah yine benimle konuştu. Aman yavrum ben sizin yerinizde olsam mahalleden çıkmam ne güzel buralarda eğlenin devir kötü dedi. Yahu biz üniversite öğrencisiyiz üniversite. Sabah sabah yine sinirlerim zıpladı. Fikir verin bu kadına nasıl davranalım
Uyarılması gereken bir durum var ise gerçekten insan 1 uyarır 2 uyarır ama kadın sürekli uyarı vs yaparsa bıkmanız doğal,o yüzden boşversin o uyarsın dursun siz he he deyip geçin çünkü bu tür insanlar değişmez,bizde de vardı böyle bir komşu nereye gitmişiz,kim gelmiş herşeyi bilirdi gece eve kaçta gelinmiş,sabah kaçta çıkılmış herşeyden haberi oluyordu :)

Merhaba. Bu sabah sinirlerim çok bozuldu. Biz şu an yazlıktayız ailemle. Üst komşularımız dün gece gelmişler. Hoş gelmişler buna lafım yok. Evli bir çift ve benden büyük çocukları var. Kadın öyle sinir bir tip ki her şeye karışıyor. Ben 20 yaşındayım geçen senelerde arkadaşlarımla dışarı çıktığımızda hep bizi gözlüyordu. Aman çocuklar dikkat edin kendinize vs. vs. Önceleri iyi niyetli anaç bir kadın diye düşünüyordum. Ama sonra giderek sinir olmaya başladım. Bizim burada deniz kenarı var arkadaşlarımla akşam yürümeye çıktığımızda her ne hikmetse o kadınla karşılaşıyoruz. Bizi takip ediyor sanki. Tabii günahını almayayım belki öyle değildir. Mesela bir örnek geçen yaz yine arkadaşlarimlayken o teyzeyle karşılaştık. Birkaç tane de yeni taniştiğimız arkadaşlarımız vardi aramizda. Ertesi gün o teyze bize balkondan seslendi. Arkadaşlarımla gittik yanına . Çocuklar o arkadaşlarinizi hiç gözüm tutmadı bence fazla muhatap olmayın derim dedi. Yahu biz çocuk da değiliz ki. Mahalledeki gençlere bu kadar karışma hakkını ona kim veriyor anlamıyorum. Biraz tutucu bir kadın,görüşlerini empoze etmeye çalışıyor sanırım. Anneme çok iyi davranıyor annem de zaten insanları kıramaz bir şey demiyor. Geçen sene biz bir restauranta gitmiştik ( Eğlence Mekanı). Nereden öğrenmişse öğrenmiş gitmiş annemle konuşmuş. Orası pek uygun bir yer değil vs. diye. Annemleri dolduracak diye de korkuyorum.
Şimdi sabah yine benimle konuştu. Aman yavrum ben sizin yerinizde olsam mahalleden çıkmam ne güzel buralarda eğlenin devir kötü dedi. Yahu biz üniversite öğrencisiyiz üniversite. Sabah sabah yine sinirlerim zıpladı. Fikir verin bu kadına nasıl davranalım
Ben ortada kötü niyetli bir şey göremedim. Annenizle olan samimiyetine dayanarak söylüyordur. Senede kaç gün görüyorsunuz da bu kadar büyüttünüz? Yaz gececek tatil bitecek üniversitenize dönüp istediginiz gibi yasamaya devam edeceksiniz. Büyüklere karşı biraz daha sabırlı olmayı, söylediklerini kötü niyet olarak algılamak yerine hayat tecrübesine dayanarak uyarmaya çalıstıgını düsünürseniz yeterli cözüm olacaktır.. Ki anneniz de bunu sorun etmedigine göre sizin büyüttügünüz gibi bir mesele de yok gibi.. Ne olsun yani siz sabırlı davranamıyorsunuz diye anneniz görüstügü komsusuyla kavga mı etsin? İleride iş hayatına atıldıgınızda ya da evlendiginizde böyle her konuda fikri olan insanlarla cok karsilasacaksiniz.. O yüzden simdiden sabırlı olup göz ardı etmeyi ögrenmeniz yararınıza olur.. Bir de 20 yaş koskoca bir kadınla münakasa edebilmek icin cok kücük bir yaş..

Bantlanmış zaten.
Ceza alan üye ardından konuşmayı doğru bulmuyorum.
Geri geldiğinde yazarız :KK66:
Gelince okur arkasından konuşmuyoruz ya belki çevrim dışı okuyordur bile:KK53:
Bu arada ilk banımı ben senin yüzünden yemiştim 2 sene önce:63:

Diger yorum yapanlara cok sert cikismissiniz o yuzden soyledim
Konu sahibi, aaa nasıl öyle yapar hemen haddini bildirin kaç yaşında kadın oldugu, annenizin sık sık görüstügü komsusu oldugu hic önemli degil.. Sizin gibi 20 yasinda üniversite ögrencisi birine bunları nasil yapar denmesini bekliyordu.. Olmayinca insanlara söylemedigi kalmıyor.. Mademki sinirlerin böyle seyleri kaldirmiyor esine dostuna sor buralara yazma.. Herkese tek tek ayar verme cabasi nedir? Ha ben objektif yorum istiyorum buraya yaziyorum diyorsan iyi kötü her yorumu okuyup gececeksin saldırmayacaksın. Yaşı geregi fazla fevri...

Aaa neden banlandı ki? "Hadsiz" demiş ondan mı acaba? :KK17:

Ben bu yorumu yazarken konu sahibi çok uzaklarda olacak ama, konuya cevabım:
Her şeye burnunu sokan insanları hiç sevmem. Ama eğer komşu, olayı taciz boyutuna vardırmıyorsa kibarca cevabını verip yollamak lazım.

Back
X