• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şeyi anlatma huyum

pepperony

Nirvana
Pro Üye
9 Eylül 2013
12.057
27.776
798
Merhaba arkadaşlar
Bu sorundan çok çekiyorum.
Aslında çok konuşkan biri değilim ama konuşurken başkalarına hayatım hakkında çok detay verdiğimi hissediyorum.
Bunun üzerine tabii olumsuz durumlarda kaldığım, öylesine söylenmiş bir şeyin bana karşı kullanıldığını veya kendi kendimi huzursuz hissettiğim keşke şunu söylemeseydim dediğim çok oluyor.
Bu özelliğinden nefret ediyorum millet ağzımdan laf alıyor ama ben yakın arkadaşlarımın bile çok şeyi gizlediğini görüyorum. Ama konuşmaya bakarsanız onlar benden daha çok konuşmuş.
Başkasının sırrını deli gibi saklıyorum ben her şeyimi ortaya döküyorum
Neyse uzattım
Bu özelliğimden nefret ediyorum kendimi nasıl dizginleyebilirim.

Yavaş konuşun. Hizli hizli konudan konuya geçerken kaptiriyor musunuz acaba?
😬 Veya kimseye anlatmayacaginiz konulari onceden belirleyin kafanizda. Baskasinin sirrini anlatmiyorsaniz demek ki kafanizda "bunu anlatmamaliyim" diye kodladiginiz seyleri anlatmiyorsunuz kendiniz icin de boyle yapip, kendinize söz verin. Belki ise yarar

Bir şey konuşmadan önce iki kez düşünün. Ağzınızdan çıkan lafların dönüşü yok. Eskiden bende herşeyimi özelimi herkese anlatırdım. Hayat bana anlatmamam gerektiğini gösterdi. Sizde zamanla başınıza kakıldıkça bu huyunuzdan kurtulursunuz merak etmeyin

Yavaş konuşun. Hizli hizli konudan konuya geçerken kaptiriyor musunuz acaba?
😬 Veya kimseye anlatmayacaginiz konulari onceden belirleyin kafanizda. Baskasinin sirrini anlatmiyorsaniz demek ki kafanizda "bunu anlatmamaliyim" diye kodladiginiz seyleri anlatmiyorsunuz kendiniz icin de boyle yapip, kendinize söz verin. Belki ise yarar
Galiba çok hızlı konuşmam ama konudan konuya atlamam var.
Siyasetten diyete ordan komşu konusuna atlıyorum.
Evet var biri bana sakın birine söyleme demese bile asla anlattığı şeyi ona kullanmam başkasına anlatmam ama kendime niyeyse bunu yapmıyorum.
Sağolun yorum için

aynı sorun bende de vardı o yüzden şöyle bir karar aldım bi şey anlatmadan önce bir müddet bekliyorum ve bunu söylersem elime hiçbir şey geçmicek sadece huzursuzluğumla kalcam diyorum ve söylemekten vazgeçiyorum.

Bir şey konuşmadan önce iki kez düşünün. Ağzınızdan çıkan lafların dönüşü yok. Eskiden bende herşeyimi özelimi herkese anlatırdım. Hayat bana anlatmamam gerektiğini gösterdi. Sizde zamanla başınıza kakıldıkça bu huyunuzdan kurtulursunuz merak etmeyin
Aslında dünyanın olayını yaşamışımdır bu konuyla ilgili
Sözlerim alıp çarpıtıldığı, bana karşı kullanıldığı sanki başka birine söylemişim gibi yapıldığı say say bitmez.
Bu yüzden kendime çok kızıyorum.
Bazen kendimi boğazlayasım geliyor.

Merhaba arkadaşlar
Bu sorundan çok çekiyorum.
Aslında çok konuşkan biri değilim ama konuşurken başkalarına hayatım hakkında çok detay verdiğimi hissediyorum.
Bunun üzerine tabii olumsuz durumlarda kaldığım, öylesine söylenmiş bir şeyin bana karşı kullanıldığını veya kendi kendimi huzursuz hissettiğim keşke şunu söylemeseydim dediğim çok oluyor.
Bu özelliğinden nefret ediyorum millet ağzımdan laf alıyor ama ben yakın arkadaşlarımın bile çok şeyi gizlediğini görüyorum. Ama konuşmaya bakarsanız onlar benden daha çok konuşmuş.
Başkasının sırrını deli gibi saklıyorum ben her şeyimi ortaya döküyorum
Neyse uzattım
Bu özelliğimden nefret ediyorum kendimi nasıl dizginleyebilirim.
Ben de buna çözüm arıyorum, şurada bir bekleyeyim bir çare buluruz umarım.

Derin konular açılınca konuyu değiştirin dizi, havalar, trdeki ekonomik durum, diyet, yemekler, sinema tiyatro kitap, gezi falan bunlar özel olmayan şeyler. Konuşsanız da genel sohbetler olduğu için sıkıntı olmaz.

Dedikodu, din, ailevi şeyler falan bu tarz konular açılınca da susun veya konuyu değiştirin.

Kitap okuyun konuşma akıcılığınız artar. Etrafta olup bitenlere bilginiz olsun. Kadınlar giyim kuşam makyaj estetik bilmem ne konuşmayı sever bu konularda konu açmaya çalışın. Tt takip edin gündem üzerine konuşun vs
Yok aslında bir çok kitap okurum, çoğu konuda rahat konuşurum ama araya kendi hayatımdan bir şeyler sıkıştırmam kötü hissettiriyor.

Derin konular açılınca konuyu değiştirin dizi, havalar, trdeki ekonomik durum, diyet, yemekler, sinema tiyatro kitap, gezi falan bunlar özel olmayan şeyler. Konuşsanız da genel sohbetler olduğu için sıkıntı olmaz.

Dedikodu, din, ailevi şeyler falan bu tarz konular açılınca da susun veya konuyu değiştirin.
Özellikle siyaset konularında susamıyorum.
Aslında siyasi görüşünde çok belirtmemek lazım diyorlar örneğin

Yok aslında bir çok kitap okurum, çoğu konuda rahat konuşurum ama araya kendi hayatımdan bir şeyler sıkıştırmam kötü hissettiriyor.
Bir hatırlatıcı yapın kendinize o zaman nazar değer diye . Bunu düşünün ve birilerine anlatmamakla alakalı yazılar var çok internette onları okuyun neden anlatmamanız gerektiği ile alakalı işe yarayabilir. Kimi zamanda anlattığınız şeyler size karşı ileride kullanılabilir bunu da düşünürseniz belki frenlenmenize yardımcı olur. Kendinizle alakalı hiç bir şeyi de anlatmamazlık yapamazsınız tabi tuhaf kaçabilir ama genel yuvarlak cümleler kurarak cevap vermeye çalışın . Hayırlısı nasip gibi kelimeleri sık kullanın böylece soru sorup deşemezler o anlattığınız şeyi. Çünkü neden niçin gibi sorulara açık olmazsınız .

Back
X