• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şeyi kafama takıyorum, gereksiz yere uzatıyorum..

sssemaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2011
900
0
46
İstanbul
Kızlar böyle bi sorunum var benim, dönem dönem oluyor, genelde eli boş kaldığım zaman.
Yaşamımı çok fazla etkileyecek derecede değil çok şükür,ama yine de canımı sıkıyor
Bazen o kadar abartıyorum ki, tv de haberlerde gördüğüm en ufak bir kötü olayı bile günlerce kafama takıp abartıyorum
Mesela dün bi haber vardı kızı babası dövüyordu ya yolun ortasında, onu taktım en son, kendi kendime diyorum daha bunun gibi nice çocuklar vardır vs.kafamda uzattıkça uzatıyorum
Bazen öyle bi psikolojide buluyorum ki kendimi resmen olayı yaşayan gibi hissediyorum
Kendi kendimi telkin ediyorum ama bazen başarısız oluyorum.
Var mı sizin içinizde böyle sıkıntılı haller yaşayanlar, nasıl aşıyorsunuz??

sana olumsuz duygular hissettirecek şeylerden uzak durman iyi olur.bende mümkün mertebe haber izlemem mesela.içi kararıyor insanın. kendini bişeylerle oyalamaya çaılış devamlı yapacak bir işin olursa zihninde meşgul olur böylece.boş yere kendini ufak tefek şeylerle üzme.hayat çok kısa çünkü ne zaman ne olacağı belli olmuyor.anın tadını çıkar.

sana olumsuz duygular hissettirecek şeylerden uzak durman iyi olur.bende mümkün mertebe haber izlemem mesela.içi kararıyor insanın. kendini bişeylerle oyalamaya çaılış devamlı yapacak bir işin olursa zihninde meşgul olur böylece.boş yere kendini ufak tefek şeylerle üzme.hayat çok kısa çünkü ne zaman ne olacağı belli olmuyor.anın tadını çıkar.

Öyle yapmaya çalışıyorum ben de, evliliğimin ilk döneminde çalışmıyordum baktım kendimi temizliğe vermişim,işe girdim hemen.
Haber izlememeye ben de çalışıyorum ama ister istemez etraftan vs. duyuluyor birşeyler ona bile bazen takıyorum kafamı
İnternetteki haber sitelerine bile girmemeye çalışıyorum

Anksiyete bozukluğu yaşıyor olabilirsiniz.

Bir süre TV-Haber-Net yerine daha keyif verici etkinliklerde bulunabilirsiniz. Pozitif insanlarla görüşün sadece bir süre.

Devam ettiğini düşünüyorsanız bir uzman yardımı almanızı öneririm :34:

aynen bende aynı şeyleri yaşıyorum ve cidden aşamıyorum. karşımdaki insan mutsuzsa bi üzüntüsü varsa sanki o üzüntüyü yaşıyorum içimde ağlıyorum falan. çok kötü bi durum:(

Anksiyete bozukluğu yaşıyor olabilirsiniz.

Bir süre TV-Haber-Net yerine daha keyif verici etkinliklerde bulunabilirsiniz. Pozitif insanlarla görüşün sadece bir süre.

Devam ettiğini düşünüyorsanız bir uzman yardımı almanızı öneririm :34:

Bir dönem psikologa da devam ettim aslında ama böyle bir teşhis konulmadı, gerçi o zamanlar farklı sorunlarım için görüşmüştük..

Ah canim, kelin merhemi olsa basina surer bende senin gibiyim ayni bahsettigin habere oturdum agladim :26:

En iyisi bi arkadasin dedigi gibi haberlere falan bakmamak bi sure

evet kötü sahneler kötü izler bırakır insanda. ancak izlediğiniz şeyleri olayın içindeymiş gibi izlerseniz dehşete kapılırsınız, üzüldüğünüz de yanınıza kar kalır. bu, depresif durumda olan bir arkadaşın problemini dinlerken onun çaresizliği karşısında oturup ağlayıp ona yardım edemeyecek hale gelmek gibi bir şey. onun yerine vicdânî hislerin hala uyanık olduğunun bilincinde olarak, olaya his ile değil, akılla bakarak bu tür olayların sebeplerini sorgulamak ve kendi çapında bir ders çıkarmak, bir fikir geliştirmek, belki yeni bir iyiliğe kapı açmak, içinde bulunduğu duruma şükretmek ve yapılacak en iyi şey olan dua etmekle hem aklınızı hem kalbinizi tatmin etmiş, üzüntüyü bir verime dönüştürmüş olursunuz.

Kızlar böyle bi sorunum var benim, dönem dönem oluyor, genelde eli boş kaldığım zaman.
Yaşamımı çok fazla etkileyecek derecede değil çok şükür,ama yine de canımı sıkıyor
Bazen o kadar abartıyorum ki, tv de haberlerde gördüğüm en ufak bir kötü olayı bile günlerce kafama takıp abartıyorum
Mesela dün bi haber vardı kızı babası dövüyordu ya yolun ortasında, onu taktım en son, kendi kendime diyorum daha bunun gibi nice çocuklar vardır vs.kafamda uzattıkça uzatıyorum
Bazen öyle bi psikolojide buluyorum ki kendimi resmen olayı yaşayan gibi hissediyorum

cevap kirmizi puntoyla aldigim yerde
birseyler yapin
eviniz icin aileniz icin
geleceginiz icin vss
bos kalmayin bence yeter

senin gibi bende kafama taktım o haberi ,çokta ağladım ,üzüldüm, kendimi yedim resmen.. nebiçim babaymış o öyle ya küçücük kızı okuldan bir ikidakika geç kaldı diye yerden yere vurdu kızıda 8 yaşında

bende de var bu olay hemde çocukluğumdan beri.. Saçma bir şey günlerce bazen de haftalarca sürekli aklıma gelir, boş kalmak hiç fark etmiyor sonuçta insan sürekli düşünen bir varlık, bir çözümü olsa keşke..

Bende de biraz var bu durum.
Mesela geçen akşam sinirlerim bozuktu biraz.
O sırada da haberlerde intihar eden Emine Akçayın haberini okudum.
Hüngür hüngür ağladım kadına.

bende bu durumdan muzdaribim. Bu tip haberler gördüğümde / okuduğumda aklımdan bir türlü çıkartamıyorum, onu bırak acıma duygusu, atamıyorum kafamdan. Sanki ben yapmışım gibi vicdan azabı çekiyorum.
Hele bundan 1 2 yıl önceydi sanırım, zavallı bir kedi yavrusunu döve döve öldürdükleri haberi, yıllardır aklımdan çıkmıyor. İlk zamanlar geceleri bile uyuyamamışımdır azaptan.
Bu yüzden uzak durmaya çalışıyorum bu tip haberlerden. Tek değilsin canım.

Back
X