- 17 Eylül 2018
- 2.475
- 8.208
- 78
- Konu Sahibi _Phantom-Opera_
-
Ya eveç içimdeki en büyük korku körelme ben ki Arap hocalar ders anlatırken onlarla konuşabiliyordum şimdi basit bi kelimeyi bile bulamıyorum ama grameri de unutmuyorum sanırım konuşulacak benim yanımda. Köreliyorum ya bu beni çok üzüyo korkutuyo. Eşim annesi falan günde 2 3 saat bakıyor ilgileniyorlar o ara ev işleri yemek yapıyorum. Kızımın uyku saati maks 9.30 belki 10. Kalan zamanda çay faslı tv faslı sanırım benim vaktimi alıyor. Kızımla gittiğimiz park gezme oyun zamanları falan. O uyanıkken hayatta iş yapmam. Bi de burası da beni bayağı bağlıyor.. Of bilmiyorumNiye saat gece 1-2de yatiyorsun? Cocugun uyuma saati ne? Uyku egitimi ile uyumu saatini aksaam 19-20'ye getirebilirsin.
Cocugu bir oyun grubuna yazdiramazmisin? Günlük 2-3 saat olsa bile bos olursun ve rahatlarsin. Cocuk zaten tam etrafa yeni farkina variyor, hareketleniyor. Tam oyun grubu/kres zamani.
Bu zamanida ders için yada en azindan yürüyüs yada bir kahve için degerlendirebilirsin.
Yani kesinlike 3-4 yasina kadar bekleme. Simdi birseyler yap. Körelme.
Korece ileri derece değil ama konuşabiliyorum anlayabiliyorum %70 gibisini. Bilmiyorum sanki önceliğim ingilizce gibi.. Ve arapça.. Azim var ama plansızlık sanırım beni bu hale sokuyorBranş ne
Özellikle Korece değişik bir alan
Çinlilerle iş yapanlar Çince bilen arıyor
Kore ile iş yapan firmalar vs bulsan
Bir de evde iş bitmez hepsini yapmaya kalkarsan hiç bitmez çocuk küçük çokkk Zaman alır ama azim ile herşey olur
Skolyoz hastsıyım ileri dereceRahatsızlığınız nedir
Şimdi diyolar da gerekirse tüplerimi bağlatcam o derece istemiyorumçocugun 4-5 yaşına gelince hadi 2. yap diyecekler sıraya dizilmişlerdir ,
Hangi şehirdesiniz ?Merhaba hanımlar
B3ni tanıyan arada muhabbet etmişliğim arkadaşlarım var tanımayanlar için de kısaca bi anlatayım kendimi...
Ben 27 yaşında üni mezunu aslında atanamamış bi öğretmen ancak tam zamanlı ev hanımıyım... Bi kızım var 16 aylık ve 2.5 yıllık da evliyim... Hepsi yarım yamalak olduğu halde 3 dil biliyorum.. Arapça gramerim var ama pratiğim yok konuşamam. İngilizce gramer + konuşma vs fena değil. Koreceyi de hem okur hem yazar hem de konuşurum ama tabii bi süre uzak kaldım belki de unutmuşumdur.. Bilgisayar bilgim word dışında yok gibi tez seminer yazdığım için orda öğrendim onu da..
Bunlar haricinde bi cacık yok bende anlıycanız.
Şimdi benim derdim şu ben çalışmak istiyorum ben atanmak istiyorum. Öğretmen olmak istemiyorym çünkü sanırım rahatsızlığımdan dolayı insan içinde dlga geçilmelere falan maruz kalacağım korkusu ağır basıyor.. Bunun yanı sıra bildiğim dilleri geliştirmeyi ve alanımla ilgili özellikle ingilizce ve arapçayı ciddi ölçüde öğrenmek konuşmkk istiyorum.
Bunları yapmak için gücüm var ama zamanım yok. Kızım ve eşim bütün günümü alıyor. Sabah 8-9 da uyanıp gece 12 1 bazen 2 ye kadar ev işleri çocuk eş dinlenme vs ile geçiyor ve yatağa ölü bi şekilde giriyorum. Bi yandan da içimdeki kariyer aşkına direnemeyip kendimi hep mutsuz ve umutsuz hissediyorum. 2020 kpss ye 10 ay kadar var ve zorlasam günde 3 saat çalışma fırsatı bulabilirim.. Bu yeterli okur mu bilmiyorum. Ya da ev hanımlığımı önde tutup kurslara gidip kızım 3 4 yaşına gelene kadar kurslar dil gelişimi kişisel gelişim vs ile mi uğraşsam.. Dün psikologla da görüştüm şindi değil belki 4 5 yaşlarında sen daha da rahatlamış olursun o zaman düşünebilirsin diyor. Ama ben evde delirmeye başladım duvarlar üstüme üstüme geliyor.. Maddi olarak geçinemiyor değiliz geçiniyoruz ama ucu ucuna.. Bankada 40 küsğr bin lira paramız var ve aylık ortlama 250 300 hiç dokunmadan banka hesabına yatıyor. Yani birikim de yapıyoruz. Ama benim şu yaşım geçiyor artık bi kariyer sahibi olmalıyım fikri beni iyice depresyona soktu.
Uzun oldu özür dilerim ama siz ne önerirsiniz ben ne yapayım. Nasıl mutlu ve huzurlu olayım anın tadını çıkaryım? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim hepinize...
Ankaranın göbeğindeyimHangi şehirdesiniz ?
Korece ileri derece değil ama konuşabiliyorum anlayabiliyorum %70 gibisini. Bilmiyorum sanki önceliğim ingilizce gibi.. Ve arapça.. Azim var ama plansızlık sanırım beni bu hale sokuyor
Ya şu an çok küçük yeni yürümeye başladı çat çat düşüyor gözümğn önünden ayıramıyorum iki gündür koltuğa çıkıp aşağı atlamaya yelteniyor asla yalnız bırakamıyorum kitaplar oyuncaklar sürekli bi tepesindeyim o da benim tepemde.. Zaman geçtikçe hem bilgim hem hevesim körelirse bu kadar birikimim boşa gidecek. Acaba 2. Üniyi dışardan okusam ya da üni sınavına girip uzaktan eğitime yazılsam ya da direk okula gitsem falan nasıl olur kiaslında arapça iyi bir alan
özellikle suriyeli artışı ile o alanda özel projeler var
suriyeli öğrencilere öğretmenlik vs sözleşmeli ama MEB ile ilintili
bir çok atanamamış ama arapça bilen öğretmen bu sıralar bu işleri yapıyor
özellikle büyük şehirde ihtiyaç yoğun
ama nasıl öğrenilir yani ilerletilir arapça onu bilmiyorum
ben sizi hatırladım sizde kimsede olmayan azim var
her zorluğun üstesinden gelirsiniz
biraz sabır çocuk az daha büyüyünce hayat daha rahat olacak
Ya eveç içimdeki en büyük korku körelme ben ki Arap hocalar ders anlatırken onlarla konuşabiliyordum şimdi basit bi kelimeyi bile bulamıyorum ama grameri de unutmuyorum sanırım konuşulacak benim yanımda. Köreliyorum ya bu beni çok üzüyo korkutuyo. Eşim annesi falan günde 2 3 saat bakıyor ilgileniyorlar o ara ev işleri yemek yapıyorum. Kızımın uyku saati maks 9.30 belki 10. Kalan zamanda çay faslı tv faslı sanırım benim vaktimi alıyor. Kızımla gittiğimiz park gezme oyun zamanları falan. O uyanıkken hayatta iş yapmam. Bi de burası da beni bayağı bağlıyor.. Of bilmiyorum
Kzin uyanikken neden is yapmiyorsun anlamdim ? Benm 9 aylik kizim var o bile 30 dk falan kendi oyuncaklariyla oyalanabiliyor ve ben is yapiyorum bence cocugn kendi kendine oynamaya da ihtiyaci var, tabi ki beraber de oynuyoruz disari cikiyoruz hatta mutafga yanima alip is yaptigim bile oluyor...bence her zamani cocuga ayirdigin icin mutsuzsun ve mutsz bir anne cocuk icin daha kotu...kendine zaman ayir cocugunun da kendi kendine olmasina izin ver sen mutlu ol ki o da mutlu olsun...eger simdi istediklerini ertelerleyip ilerde basaramayip pisman olursan cocugun da mutsuz olur..guclu ve mutlu anne daha onemliYa eveç içimdeki en büyük korku körelme ben ki Arap hocalar ders anlatırken onlarla konuşabiliyordum şimdi basit bi kelimeyi bile bulamıyorum ama grameri de unutmuyorum sanırım konuşulacak benim yanımda. Köreliyorum ya bu beni çok üzüyo korkutuyo. Eşim annesi falan günde 2 3 saat bakıyor ilgileniyorlar o ara ev işleri yemek yapıyorum. Kızımın uyku saati maks 9.30 belki 10. Kalan zamanda çay faslı tv faslı sanırım benim vaktimi alıyor. Kızımla gittiğimiz park gezme oyun zamanları falan. O uyanıkken hayatta iş yapmam. Bi de burası da beni bayağı bağlıyor.. Of bilmiyorum
Kızımı şu an yalnız bırakırsam kafasını falan patlatır.. Mutfağa alsam yanan ocağa parmk sokuyor yani en iyisi bişey yapmamak diyor ve evde veya dışarda oynuyorum. Parka gittiğimizde kaydırakta falan asla bırakamam çünkğ dümdüz yürüyerek kaydırağa koşuyor. Yani kesinlikle gözğmü kırpmaya gelmiyor. Ev de bundan dolayı batıyor... Sizinki daha 9 aylık emekliyor ya da tutunup yürüyor ama eminim ki 16 18 aylarda daha da yorulacaksınızKzin uyanikken neden is yapmiyorsun anlamdim ? Benm 9 aylik kizim var o bile 30 dk falan kendi oyuncaklariyla oyalanabiliyor ve ben is yapiyorum bence cocugn kendi kendine oynamaya da ihtiyaci var, tabi ki beraber de oynuyoruz disari cikiyoruz hatta mutafga yanima alip is yaptigim bile oluyor...bence her zamani cocuga ayirdigin icin mutsuzsun ve mutsz bir anne cocuk icin daha kotu...kendine zaman ayir cocugunun da kendi kendine olmasina izin ver sen mutlu ol ki o da mutlu olsun...eger simdi istediklerini ertelerleyip ilerde basaramayip pisman olursan cocugun da mutsuz olur..guclu ve mutlu anne daha onemli
Dogrudur eminim daha zordur ama cpcuga odasinda falan guvenli ortam birakinca olabilir ya da o odada oynarken siz dil.calisabilir bir kahve icebilirsinz cunku bu sekilde yapan cok arkadasim var...ben de calisiyorum hem kedime zaman ayirmaya calisiyorum hem.cocugumla ilgileniyrum ve inanin cogu ev hanimndan daha cok yapiyorum herseyini yani beslenmesine falan herseyi kendim yapiyorum, egitici oyunlar oynuyorum ama ev islerinden fire veriyorum genelde cunku onlar ne bebegimden ne de benden onemli degill, bence siz de oyle yapin ev islerini cok da onemsemeyinKızımı şu an yalnız bırakırsam kafasını falan patlatır.. Mutfağa alsam yanan ocağa parmk sokuyor yani en iyisi bişey yapmamak diyor ve evde veya dışarda oynuyorum. Parka gittiğimizde kaydırakta falan asla bırakamam çünkğ dümdüz yürüyerek kaydırağa koşuyor. Yani kesinlikle gözğmü kırpmaya gelmiyor. Ev de bundan dolayı batıyor... Sizinki daha 9 aylık emekliyor ya da tutunup yürüyor ama eminim ki 16 18 aylarda daha da yorulacaksınız
5 yıl sonra elimde dosyalarım evde bilgisayarımın başında bi tez yazarken hayaal ediyorum. Büyük ihtimal Yahudilikle ilgili okumalar yapmışım ve 10 emirle ilgili karşılaştırmalı bi yazı yazıyorum.. Kızım okulda eşim işte ben mutlu herkes mutlu. Sanırım önceliğimi dile vermeliyimBence tüm ihtimalleri yapabileceğin tüm ama tüm ihtimalleri beynini zorlayarak bi kağıda yaz.
kendini 5 yıl sonra hayal etmeye çalış. Çocuğun okula başlamış.
Sabah onu okula bıraktıktan sonra NEREYE gitmek isterdin? Hayalinde ne var? Ordan geçip ders mi anlatmak isterdin? Eve dönüp çevirilerini mi tamamlamak isterdin mesela ya da farklı iş seçenekleri? Hangisi
İstediğin sevdiğin alanı bulmaya çalış.
Ama mantıken bakmak istersen dilini ilerletmek bana daha mantıklı geldi nedense. Sonuçta korece arapça ingilizce 3 dil hiç az değil. Nasıl bi sektöre atılabilirsin bu 3 ü iyi derecede olsa mesela?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?