• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her üniversite kampüsüne bir cami geliyor

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.425
Puanlar
248
Diyanet İşleri Başkanı Görmez: "Türkiye'de 80'i aşkın üniversitede cami inşaatları sürüyor. 15'ini ibadete açtık, 50'sini de 2015'te açacağız.Ülkemizde yaklaşık 20 milyon genç var. Bu gençlerimize ulaşmak istiyoruz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez bütün üniversite kampüslerinde cami yapılacağını açıkladı. Türkiye 'de 80'i aşkın üniversitede cami inşaatlarının sürdüğünü belirten Görmez, "15'ini ibadete açtık, 50'sini de 2015'te açacağız" dedi. Anadolu Ajansı'na konuşan ve üniversite gençliğinin camilerle buluşmasını önemsediklerini vurgulayan Görmez, "Türkiye'de yaklaşık 20 milyongenç var. Bu gençlerimize ulaşmak istiyoruz. Şehirlerdeki üniversite camilerini önemsiyoruz. Bu camilerde gençlerle iletişim kuracak din görevlileri hizmet verecek. Onların manevi yönden gelişmesini, camilerden istifade etmesini istiyoruz" dedi.

'CAMİLERİN MÜESSELEŞMESİNİ İSTİYORUZ'
Camiyi yeniden hayatın içine, şehrin ve insanın kalbine almak istediklerini dile getiren Görmez, "Başkanlık olarak bunu başarmamız lazım. Camilerin müesseseleşmesini istiyoruz. Sadece ibadet vaktinde, namazdan önce açılıp kapanan mekan olmaktan çıkarmak istiyoruz. Türkiye'de çok güzel örnek camiler var" değerlendirmesinde bulundu.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında her yıl farklı temaların işlendiğine işaret eden Görmez, bunları "cami ve çocuk buluşması", "cami ve engelliler", "cami ve kadın " ve "cami ve gençlik" olarak sıraladı. Görmez, özenle seçtikleri temaları son derece önemsediklerini, Camiler ve Din Görevlileri Haftası bitse de bu konulara verdikleri önemin bitmediğini vurguladı.
Camileri kadınların, gençlerin ve engellilerin rahatlıkla ulaşabileceği mekanlar haline dönüştürmek istediklerine dikkati çeken Görmez, "Camilerin, milletimizin Müslüman kimliğini keşfedeceği, ruhlarında cami sevgisini yaşayabilecekleri mekanlar olmasını istiyoruz" dedi.
http://www.radikal.com.tr/turkiye/universite_kampuslerine_cami_geliyor-1236275

Belki ayrinti diye dusunulebilir ama ozelde iyi bir dusunce, kampusler büyük, ha deyince bir cami, mescit vs bulunmuyor, ders aralari kisa,ibadetini yapmak isteyenler icin buyuk kolaylik, ha tabii cami degil de ibadethane kapsaminda yapilsa herkesi kucaklayici olurdu.zamaninda bundan oturu cok sikinti cekmis biri olarak, iyi olur diyorum.

oleyyy ya!!! şaşırdık iyice islam öyle mükemmel bir din ki ibadet için ibadethane gerekmez.koskoca diyanet işleri başkanı bundan bihaber mi.hrıstiyanlık gibi musevilik gibi ibadethane peşinde dolaşalım
Yüreğine sağlık arkadaşım..ancak bu kadar doğru ifade edilebilirdi..biz kılıyoruz evde..mescidde varmış..gündem değiştirmek için yapıyorlar :KK12:

Yüreğine sağlık arkadaşım..ancak bu kadar doğru ifade edilebilirdi..biz kılıyoruz evde..mescidde varmış..gündem değiştirmek için yapıyorlar :KK12:
mescit var canım her fakültede iyice çılgına döndüler ben artık bu duruma kıyamet alameti gözüyle bakıyorum.o kadar cami dolmayacak cemaatten çok cami oluyor

oleyyy ya!!! şaşırdık iyice islam öyle mükemmel bir din ki ibadet için ibadethane gerekmez.koskoca diyanet işleri başkanı bundan bihaber mi.hrıstiyanlık gibi musevilik gibi ibadethane peşinde dolaşalım

Peki ibadet nerde yapilacak? Peygamberimiz neden mescid inşa etmiş?
Halla halla çok ilginç! !!

5 vakit namazinizi kiliyor musunuz? Hadi evde kiliyorsunuz diyelim, disarda kilmiyor musunuz? Ya da hic disari cikmiyor musunuz? 4 yilin ilk 2 yılı çok eziyet çektim ve derslere geç kaliyorduk. Mescid sonra oldu.. yatsiyi da kildiktan sonra eve anca gidebiliyorduk. Ne yani disardayiz diye kilmayacak miyiz?

5 vakit namazinizi kiliyor musunuz? Hadi evde kiliyorsunuz diyelim, disarda kilmiyor musunuz? Ya da hic disari cikmiyor musunuz? 4 yilin ilk 2 yılı çok eziyet çektim ve derslere geç kaliyorduk. Mescid sonra oldu.. yatsiyi da kildiktan sonra eve anca gidebiliyorduk. Ne yani disardayiz diye kilmayacak miyiz?
Allah ım kabul etsin kılıyorum bunu sorgulamak size düşmez.Peygamber efendimiz zamanıyla niye şimdiyi kıyaslıyorsunuz?peygamber efendimiz ilk mescidi yaptı belki bi de 2. dikkat edin camiyi değil.Namaz kılmak için lazım olan temizliktir cami değil herhangi temiz bi yerde namazınızı kılabilirsiniz lisede sıraları birleştirip kılardı bi hocamız mescid diye hiç tutturmadı

saçmalık..

bu ülkede üniversitelerde daha sağ sol kavgası bitmemişken bir de din gözler önünde yaşanmaması gerekir..

tamam saygı duyarız elbette isteyen dışarda namazını kılmalı ama buna nasıl saygı duyuluyorsa o zaman aynı üniversiteye kilise, cem evi vs türevleri yapılmalı..

o zaman çıkacak kavgaları düşünebiliyormusunuz?

Allah ım kabul etsin kılıyorum buoldugunsorgulamak size düşmez.Peygamber efendimiz zamanıyla niye şimdiyi kıyaslıyorsunuz?peygamber efendimiz ilk mescidi yaptı belki bi de 2. dikkat edin iz bi yerde namazınızı kılabilirsiniz lisede sıraları birleştirip kılardı bi hocamız mescid diye hiç tutturmadı

Her yerin sartlari bir olmayabilir. Yukaridaki tum arkadaslar fakultelerinde mescit zaten oldugunu, camiiye o yüzden gerek olmadigini soylemisler, bu her yerde boyledegil. Istanbulun göbeğinde bir fakultede ilk 2-3 senemizde gunlerimiz yolda en az 15-20 dk kaybettigimiz camilere ulasmakla gecti. Ders aralarinin 10 dk oldugunu dusunurseniz bu bir hayli sıkıntıydi. Sonralari kucuk bir mescid acildi da bi nebze olsun ferahlamistik. Simdiki arkadaslarin sartlari daha da rahat.

Allah ım kabul etsin kılıyorum bunu sorgulamak size düşmez.Peygamber efendimiz zamanıyla niye şimdiyi kıyaslıyorsunuz?peygamber efendimiz ilk mescidi yaptı belki bi de 2. dikkat edin camiyi değil.Namaz kılmak için lazım olan temizliktir cami değil herhangi temiz bi yerde namazınızı kılabilirsiniz lisede sıraları birleştirip kılardı bi hocamız mescid diye hiç tutturmadı

Okulunuzda mescid vardi da keyfine mi masalari birlestirip kiliyordu? Emin ol mescid olsaydi gider mescidde kilardi. Nasil ki camiyi ibadethaneyi siz sorguluyorsunuz ben de sizin ibadetinizi sorguluyorum ne var bunda?
Ohh iyi valla metronun metrobusun icinde namaz kilayim KADIN! halimle, sonra da buraya haber yapilir ve çıkar aynen şunu soylersiniz; " yazik, ulkemin geldigi hale bak, cami mi yok mescid mi yok, resmen oyun ve gösteriş, işid bunlar işid"
ben de size derim ki evet mescid yok...
Mescid secde edilen yere denir ayrica. Mescid-i Nebevî de Peygamberin secde ettigi yerdir.. Yani bütün camiler de mesciddir ayrica!!

günümüz şartlarında her kampüste mescid varken her üni.ye ayrıca yapılan cami israftır gözüyle bakıyorum arkadaşım olmayan yere yapılsın helal olsun elimden geldiğince yardımımı da yaparım
Okulunuzda mescid vardi da keyfine mi masalari birlestirip kiliyordu? Emin ol mescid olsaydi gider mescidde kilardi. Nasil ki camiyi ibadethaneyi siz sorguluyorsunuz ben de sizin ibadetinizi sorguluyorum ne var bunda?
Ohh iyi valla metronun metrobusun icinde namaz kilayim KADIN! halimle, sonra da buraya haber yapilir ve çıkar aynen şunu soylersiniz; " yazik, ulkemin geldigi hale bak, cami mi yok mescid mi yok, resmen oyun ve gösteriş, işid bunlar işid"
ben de size derim ki evet mescid yok...
Mescid secde edilen yere denir ayrica. Mescid-i Nebevî de Peygamberin secde ettigi yerdir.. Yani bütün camiler de mesciddir ayrica!!

Allah sonumuzu hayr etsin. Mescid varmıs iste o paralarla fakire fukaraya yardım etsinler.

Back
X