Her yaptiğım eksik,her verdiğim karar yanliş,kendimi çok değersiz hissediyorum

Öncelikle kendinize değer vermekle başlayın. Sizin kendinize vermediğiniz değeri kimse size vermez. Yaşadıklarınız hiç küçümsenecek şeyler değil. Hayata tutunuşunuz gayet takdire şayan. Kişisel gelişim kitapları okuyun, sosyal çevre edinin vs. İş yerindeki insanlarla arkadaş olmak zorunda değilsiniz, bırakın onlar orda kalsın. Herkesin sizi övmesini de beklemeyin, çoğu insan karşısındakini kendine rakip olarak gördüğünden doğrusuna doğru demiyor. Milletin fikrine çok takılmayın..
Oncelikle en büyük yanlış in ve kendinize yapılacak en büyük haksızlığın başkalarından takdir ve onay beklemek olduğunu söylemeliyim.ben yeri geldiğinde iş yerimdekilerin tümüyle birden konuşmayı kestim.merhaba ve güle gule bile demiyordum sadece işimi en iyi sekilde yapmaya çalışıp gitmenin derdindeydim onları umursamiyorfum bunu da hissettiriyordum. Insanlar haksızlık yapabilir sen haklı ve iyiyken haksız ve güçlünün yanında durabilir ikili oynayabilir bunu çok yaşadım ve böyle insanlara değer vetip onlarin yaptiklariyla kendimi uzmemin kendime haksızlık olduğunu biliyorum.laf oyunları yaparak kendini haksizken zeytinyağı gibi üste cikarmak bir marifet değil bunu yapanları da takdir etmiyorum.ben de esimden şiddet yaşadım bir oğlum var yeni ayrıldım ama ayaktayım çok şükür.kendi degerimi başkalarının söylediklerine bakarak belirlemiyorum.sende çok güçlü ol inadina ,çocuklarının önünde dağ gibi ol yüzün hep gülsün işten çıkınca cocuklarinla cok mutlu olmaya bak.gerisi boş. Dis kapinin dis mandali bile olmayan insanlara üzülme onlar bunu haketmiyor ...
Benimle benzer seyler yaşamışsınız.Tek başına ayakta kalmak ne kadar zor ve ne kadar mücadele istiyor daha iyi anlarsınız.
"Sende guçlü ol inadına,çocukların onunde dağ gibi ol,yüzün hep gülsün."
Kurduğunuz bu destekleyici cümle O kadar değerli ki.Yasadiginiz bu zorlu süreçte bile destek verip cvp yazdiginiz için çok tşk ediyorum

Başarı durumu nadir demişsiniz, hatalarınızın sebebi dikkat dağınıklığı olabilir mi? Eğer çok hata yapıyorsanız hazır destek alıyorken bu konuyu da doktorunuza bildirin. Çünkü çok hata yapmanız, kaygınızı arttırır. Kaygılandıkça daha çok hata yaparsınız bu da siz de öz güven eksikliğine yol açar. Ben mesela daha önce istediğim tarzda iş bulamadığımdan, zaten çalışmak istemediğim için kendimi veremiyorum zannederdim. Sonra tam istediğim gibi bir iş buldum. Kafama takacak bir sorunum yok, resmen zevkle çalışıyorum ama hatalar yapıyorum basit, basit çok saçma hatalar. Nasıl oluyor? Neden oluyor derken bir uzmana başvurdum ve bana neden daha önce gelmediğimi sordu. Halbuki hata yapmamın sebebi, dikkat eksikliğinden kaynaklıymış. Dikkat sorunumu çözünce zaten otomatikman hatalarım tolere edilebilecek düzeye indi.

Önce sorununun kaynağını bulun derim ben, kimse mükemmel değildir hataları asla tamamen engelleyemeyiz ama hata düzeyiniz ne? Daha önce de bu tarz şeyler yaşıyor muydunuz? Daha önceki çalışma hayatınız? Akademik hayatınız? Yoksa yaşadığınız olayları mı kafanıza taktığınızdan işleyişe kendinizi veremiyorsunuz?

Maalesef guzlu olmaktan baska secenek yok, cunku hayat zor.

Takinti haline getirilecek bir durum yok, eger ki sizi bu sekilde strese sokuyorlarsa bunun adi mobing olur. 10 yillik deneyimliyim, ama benim yaptigim is de takimdan birinin onayi olmadan projeye yedirilemez, yine ekipteki 20 yillik deneyimli elemanin isi de ayni surecten gecer. Insaniz ve hata yapmamiz cok cok dogal. Elbette ozenli calismaliyiz ama hata yapinca da eger o hatayi duzeltilebilir bir hata ise artik sadece onu duzeltmeye odaklanmaliyiz, neden yaptim yapmamaliydim falan diye dusunup hic kendinizi strese sokmayin.
Evet tamda bu mobbing uyguluyorlar.Ve bunu gözümün içine baka baka yapıyorlar neden derseniz hakkımı yedirmek istemiyorum.Ne bilim mesai almayacağımı bile bile daha fazla çalışmıyorum tavrımi koyuyorum.Baskalarinin işini bana yüklemeye calisiyorlar yapmıyorum.Bunun gibi şeyler.
Stresle başedebilmek lazim.🙏🙏🙏

Başarı durumu nadir demişsiniz, hatalarınızın sebebi dikkat dağınıklığı olabilir mi? Eğer çok hata yapıyorsanız hazır destek alıyorken bu konuyu da doktorunuza bildirin. Çünkü çok hata yapmanız, kaygınızı arttırır. Kaygılandıkça daha çok hata yaparsınız bu da siz de öz güven eksikliğine yol açar. Ben mesela daha önce istediğim tarzda iş bulamadığımdan, zaten çalışmak istemediğim için kendimi veremiyorum zannederdim. Sonra tam istediğim gibi bir iş buldum. Kafama takacak bir sorunum yok, resmen zevkle çalışıyorum ama hatalar yapıyorum basit, basit çok saçma hatalar. Nasıl oluyor? Neden oluyor derken bir uzmana başvurdum ve bana neden daha önce gelmediğimi sordu. Halbuki hata yapmamın sebebi, dikkat eksikliğinden kaynaklıymış. Dikkat sorunumu çözünce zaten otomatikman hatalarım tolere edilebilecek düzeye indi.

Önce sorununun kaynağını bulun derim ben, kimse mükemmel değildir hataları asla tamamen engelleyemeyiz ama hata düzeyiniz ne? Daha önce de bu tarz şeyler yaşıyor muydunuz? Daha önceki çalışma hayatınız? Akademik hayatınız? Yoksa yaşadığınız olayları mı kafanıza taktığınızdan işleyişe kendinizi veremiyorsunuz?
Ben yıllardır depresyon tedavisi görüyorum.Yani tedavi derken ben olanlari anlatıyorum.Tüm bu yaşadığım sikıntılari,konsantrasyon bozukluğunu,kendini ise verememe,sürekli kendini suçlama hali,sizin dediginiz gibi cok basit hatalar yoma,dikkatsizlik.....Bu semptomların depresyon kaynakli olduğunu ve çok normal olduğunu ,yaşadığım onca seyden sonra ruh halimin gayette sağlıklı kalabildiğini ve bu depresyonuda atlatabilecegim söylendi.Surekli ilacım değişti filan.
Daha önceki is hayatımda hiçbir sorun yoktu taakii sürekli hakaret eden ,bağıran, rencide eden bir yönetici gelene kadar.Benim butun dengemi bozdu.Benim hayatım boyle bir insan yüzünden mahvoldu onumu çekecem girdik birbirimize.Yani tahammülüm kalmamış.Susuyorum,görmezden geliyorum,o an tepki vermiyorum.Ama sonra ne oluyor biliyormusunuz öfke patlamasi yaşıyorum sonra diyorlarki bi kiza ne oldu 😒

Günlük hayatta kimse kimsenin çokta umrunda değil, hata, kotu duruma dusmek ya da baska birsey farketmiyor siz büyütüyor icsellestiriyorsunuz kimse takılmiyör ki,birazda vesvese yapmışsınız o iç sesinizi dinlemeyin bence, onemsemeyin
Ahhhh benim o içsesim bi susturabilsem.Söylediklerinizi dikkate alicam tsk ederim 🙏🙏

Ben yıllardır depresyon tedavisi görüyorum.Yani tedavi derken ben olanlari anlatıyorum.Tüm bu yaşadığım sikıntılari,konsantrasyon bozukluğunu,kendini ise verememe,sürekli kendini suçlama hali,sizin dediginiz gibi cok basit hatalar yoma,dikkatsizlik.....Bu semptomların depresyon kaynakli olduğunu ve çok normal olduğunu ,yaşadığım onca seyden sonra ruh halimin gayette sağlıklı kalabildiğini ve bu depresyonuda atlatabilecegim söylendi.Surekli ilacım değişti filan.
Daha önceki is hayatımda hiçbir sorun yoktu taakii sürekli hakaret eden ,bağıran, rencide eden bir yönetici gelene kadar.Benim butun dengemi bozdu.Benim hayatım boyle bir insan yüzünden mahvoldu onumu çekecem girdik birbirimize.Yani tahammülüm kalmamış.Susuyorum,görmezden geliyorum,o an tepki vermiyorum.Ama sonra ne oluyor biliyormusunuz öfke patlamasi yaşıyorum sonra diyorlarki bi kiza ne oldu 😒

Sizin sorununuzun kaynağı dikkat eksikliği değilmiş evet, ama yine de şuan çalışmak durumunda olduğunuz için aldığınız ilaçların sizi toparlaması gerekiyordu. Otomatikman işsel problemleriniz de kalmayacaktı. O zaman kullandığınız ilaçların ya değiştirilmesi gerek ya da dozu yetersiz geliyor.

Sizin sorununuzun kaynağı dikkat eksikliği değilmiş evet, ama yine de şuan çalışmak durumunda olduğunuz için aldığınız ilaçların sizi toparlaması gerekiyordu. Otomatikman işsel problemleriniz de kalmayacaktı. O zaman kullandığınız ilaçların ya değiştirilmesi gerek ya da dozu yetersiz geliyor.
Welbutrin 300mg kullanıyorum bana diger ilaçlara nazaran en iyi gelen ilaç .Etkisi olmuyor diyorum ama kullanmadığım zaman da ağlama krizleri,sürekli bir duygusallık,aşırı yeme ve buna bağlı olarak kilo alma v.b şeyler oluyor.Bu kadar düzeltebiliyor demekki 😒

Welbutrin 300mg kullanıyorum bana diger ilaçlara nazaran en iyi gelen ilaç .Etkisi olmuyor diyorum ama kullanmadığım zaman da ağlama krizleri,sürekli bir duygusallık,aşırı yeme ve buna bağlı olarak kilo alma v.b şeyler oluyor.Bu kadar düzeltebiliyor demekki 😒

Welbutrin + ritalin kullandım ben.

Welbutrin içinde odaklanmayı sağlayan etken maddeler varmış..
Ama evet asıl tedavi amacı depresyon belirtileri..

Gazla çalışmaktan kastım kötü değildi. Yani insanların düşünceleri sizin ruh halinizi çok etkiliyor onu demek istedim.

Ayrıca siz kendinize acıyor en zor hayatı ben yaşadım ben çok zorluk gördüm artık yoruldum diyerek modunuzu düşünüyorsunuz. Ve emin olun ben size hayatımı anlatsam şoka girer halinize şükredersiniz.
Kendi kendinize acımayı bırakın. Ruh halinizi düzeltin emin olun hayata bakış açınız değiştiğinde dünyanız mutluluğunuz hayattan aldığınız keyifte değişecek... Tecrübeyle sabit

Ve hobi edinin. Bir şeylerle oyalanın ama bu sizi mutlu eden bir uğraş olsun. Dilerim hayatınız ummadığınız şekilde güzelleşir

Son düzenleme:
Peki kullanmayı bıraktığınızda olimsuz bir durumla karsilastinizmi

Karşılaşmadım açıkçası, hafif yan etkileri vardı belki fark etmemiş olabilirim.
Uzun süre kullanmadım çünkü, doktorum bana her gidişimde kendimi nasıl hissettiğimi soruyordu.
İyiydim ama öncesinde ilgili olduğum bir çok şeye karşı o dönemde ilgimin olmadığını ama beni rahatsız etmediğini söylemiştim. Welbutrin vermişti.

Hata yapıyorum ama yapmamalıyım hissiyatı telaşlandırıyor ve daha çok hata yapıyorsun. Benim de benzer süreçlerim oldu. Ben üstüne giderek devam ettim. Dikkat dağınıklığı da hataya sebep oluyor. Bende çocukluktan beri vardı. Şimdilerde dikkatimin dağıldığını anladığımda beş sn mola veriyorum, aklımı toplamaya çalışıyorum.
Aynen çok iyi anlatmsiniz bende hep hata yaparak buluyorum doğruyu seçimlerde hep yaniliyorum konu sahibinde de dikkat dağınıklığı olabilir ben de de var uyarıları duyuyorum ama dinleyemiyorum

Back
X