her zaman haklı çıkmaya uğraşan insanlar:((((

ehlimana

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2010
3.416
208
363
istanbul
işte benim merak ettiğim bir konu; muhakkak etrafınızda böyle insanlar vardır.
bir konu açılır sadece karşı fikri savunur ki size haddinizi bildirmek için ve sürekli haklı çıkma çabasındadır.
genelde de sinirlidirler. hatta küsme huylarından dolayı sürekli birileriyle küserler.
mesela benim anne tarafında bu olaylar çok olur. benden büyük biri başlar bana ders vermeye ama öyle değil dediğimde de hayır der ve haklı çıkmak için deyim yerindeyse kendini parçalar.
böyle insanlarla nasıl baş ediyorsunuz?

Ben muhattap olmuyorum, kimseye derdimi anlatmıyorum, akıl danışmıyorum, birilerinin sorununu dinlerken yorum yapmıyorum kısacası etrafımdaki hiç kimseye hiç bir fırsatı vermiyorum...Kafam çok rahat inanırmısın bana soru sormaya korkuyorlar :27: Kimsenin hakkında da kimsenin yanında konuşup açık verme...

Böyle insanlarla baş etmeye değmez. Ben her zman karşı fikirleri duymaktan zevk alırım. Ama bu dediğiniz gibi kendi fikrini zorla empoze etme çabasında olunca tatsız oluyor. Saygı çerçevesinde her fikri dinlerim. Şirretçe ve sinirle söylenen her düşünceye ben de çok sinirleniyorum.Bu tür karakter bozukluklarıyla baş etmenin tek yolu da ilişkiye mesafe koymaktır bence. Bir süre veya süresiz bir ayrılık girmesi en faydalısındandır:)

bu insanlarla karşılaştığımızda içimizden ya da dışımızdan şunu diyoruz: ' tınnnnnnn '

tavsiye ederim, kendi kendilerine debelenip dursunlar :1:

Bazı gerçekler vardır,inkar edilemez 2+2'nin 4 ettiği gibi.Karşınızdaki insan doğruları savunuyorsa sonuna kadar gitmeli elbette. ;)

Böyle insanlarla baş edilmiyor malesef.
Beyaza siyah derler, ve kendini paralasanda fikirlerini degistiremezsin.
He deyip geçecen.
Benimde etrafimda var bir kaç tane herşeyi bilen (bilmeyen)

sadece susuyorum..cevap versem yine kötü ben olacağım ve olay daha bir büyüyecek en güzeli susmak:)
sende susmayı dene cevap vermeye bile kendini yorma tam tersi kendini yatıştırmak için espiriye çevir işi :)ve sadece gül geç ;)

benim eşim ve sülaleside böyle...
artık karşılık bile vermiyorum...
"hee" deyip geçiyoruım....
uğraşılmaz böyleleriyle...
bi de küserler ki don lastiği gibiz uzar küslükleri tripleri...
peeeyyyyyyy.....
ne halleri varsa görsünler..

Bazı gerçekler vardır,inkar edilemez 2+2'nin 4 ettiği gibi.Karşınızdaki insan doğruları savunuyorsa sonuna kadar gitmeli elbette. ;)

keşke doğrular olsa da ben de büyüklerimden birşeyler öğrensem. ama üslup o kadar saygısızca oluyor ki bazen.
ben sana söylüyorum yarın böyle yapacaksın, sen böylesin, ben yaşadım sen küçüksün bunlarda küçük şeyler gibisinden cümleler olunca da sinirleniyorum.

çoook eskiden azimle didişirdim. fikrimi savunurdum. şimdi duymamış gibi davranıyorum, çok lazımsa '' hıhı, haklısın'' diyorum o kadar. artık kimseye, laf anlatmaya dermanım yok :68:

ben de bu insanlardanım :( erkek arkadaşım da öyle :) ikili ilişkilerde baskın karakterler olmuşuz hep ikimiz de...
bazen birbirimizi gırtlaklayacak gibi oluyoruz ama 'inattan inattan hep' deyip kapatıyoruz konuyu mecbur :)
yoksa sonsuza dek sürer :D
konu kapanır ama benim içimi hala yer hımır hımır içimdekileri söyleyemezsem :D
bu yüzden sana yardımcı olamayacağım canım :26:

Annem, babam kardeşim, sevgili akrabalarım bir yana (samimi olmak gerekirse tüm akrabalarım da değil malesef:19:), herhangi bir insan bana bu şekilde davransa bir kaç kez uyarır insanlık vazifemi yaparım, ha yok sonuç aynıysa elalemin delisini de ben akıllandıramam. O yüzden kendimi sıkıntıya sokmam.

Ha mesela benim de anne ve baba tarafımdan bazıları bu dediğini yapıyor, büyüklere her zaman saygım sonsuz ama bazen öylesine sabit fikirlerle karşılaşıyorum ki... Ya sabır demekte fayda görüyorum:3:

Hakli cikmak bir tarafa mesela ben bugün KK tarihinde yüzüne tükürsen Yarabbi sükür diyecek insanla tanismis bulunuyorum:)
Hased, kiskanc, mutsuz, umutsuz yani vahim bir durumda ki insandi.
Üzüldüm ve kiskancligin ne kadar kötü birsey oldugunu anlatmaya caalistim.
Belliki hayatinda ve kisiliginde büyük sorunlari vardi.
Sonra anladim ki bu tür insanlarla hic urasmamak gerek.
Hic tanimadigi insanlara klavyesinin el verdigince hakaret edebilecek kisilikte ki insana birakin birseyler söylemeyi yüzüne tükürseniz nafile.
Onun icin bazi insanlari kendi haline birakmak gerekir. Hakli cikmak isteyenlerde bunlardan biri ( Tabi haksiz oldugu halde hakli vikmak istiyorsa)

Son düzenleme:
Bas etmiyorum muhatap olmuyorum.İnsan bir konuda haksız oldugunu biliyorsa yada bu yüzüne vuruldugunda haksızlıgının farkına varırsa fazla konusur..Uzun,anlamsız ve sacma cümleler..Böyle insanlara haklı olmadıgını anlatmaya calısarak vakit kaybetmem.. :19:

işte benim merak ettiğim bir konu; muhakkak etrafınızda böyle insanlar vardır.
bir konu açılır sadece karşı fikri savunur ki size haddinizi bildirmek için ve sürekli haklı çıkma çabasındadır.
genelde de sinirlidirler. hatta küsme huylarından dolayı sürekli birileriyle küserler.
mesela benim anne tarafında bu olaylar çok olur. benden büyük biri başlar bana ders vermeye ama öyle değil dediğimde de hayır der ve haklı çıkmak için deyim yerindeyse kendini parçalar.
böyle insanlarla nasıl baş ediyorsunuz?

Ayıpsın ablam olur kendisi:1:

Yüzüme tel.kapatma huyundan nefret ediyorum,doğru düzgün tel.de konuştuğumuzu hatırlamam,mutlaka ama mutlaka kendi doğrusu vardır.Şu şöyledir desem"hayır ama ne alakası var bence şöyle böyle "vs.vs.:37:

Ha birde nankörlük ve alınganlık hat safhadadır,ama napalım sağlık olsun da idare ediyoruz işte.
Benim eşim esprili çatlağın tekidir,istediğini söyle alınmaz.Onunla bile küsmüşlüğü vardır..

Allahtan eniştem de peygamber sabrı var..Çok şükür öyle anlaşıp gidiyorlar işte...:1:

Tamamen usluba bağlı.

Eğer tartışmanın adabını biliyorsa, karşısındakine saygısı varsa sonuna kadar tartışılabilir o kişiyle, aksiyse tabiki kestirip atmak lazım.

Bu söz ettiğiniz kişiler uslup-adap bilmez insanlar, muhattap bile almamak lazım.

Son düzenleme:
Bir bay çok bilen de benim iş yerimde var; her konuda haklıdır, her konuda muhalefettir

Patavatsızlığı açık sözlülük sayar,

Fikrini ilk savunduğunda ses etmem aradan üç gün geçmeden devran döner :1::1:

Ne oldu siz bu fikri savunuyordunuz diye çöküveririm tepesine :1::1:

Şükür ki seviyesiz değil, kızsam da ondan öğrendiğim şeyler de olmuştur sadece bazen sinirlerim kaldırmıyor her şeye itiraz etmesini.

Back
X