Hergun kavga edilir mi?

Birseyleri anlamak bu kadar zor olmamali
yaşamayan anlamıo boscerin
yaşayan bilir
o perde kapatma degildir mevzu o dışleri sıkıs hal tavır cok sey anlatır
herkes anlamaz basit gelir
bir bardak suyu dusunmemek kendi dısında biseyi cok sey demektir
minnacık seylerin kocaman tepkilerle karşılasması cok sey anlatır

birbirinizi idare edin bence. zira tartışmalar dediğiniz gibi eften püften.
oğlan kaç yaşında bilmiyorum ama yaz geldi artık uyku zamanını biraz ileriye alsanız. çünkü iftarlar kalabalık güzel olur. bir de eskilere çocuğun uyku vakti desen bir ton laf söylerler. dışarı yürüyüşleri de bu mevsimde keyifli olur.
ben öyle yaptım . 21.30 gayet iyi oluyor.

Anlattiklrin aslinda basit sorunlar . temelinde de iletisimsizlik, anlayissizlik ve empati kuramama var. Esinizle karsilikli oturup durumunuzu anlatin ve empati kurmasini isteyin. Esinizde size durumunu anlatsin ve sizde empati kurun. Orta yolu bulmaya calisin

7 senede milyonlarca kez yaptik her seferinde soz verip tekrarliyor. Evet basit ama icinden cikilamiyor bi turlu

Baskasinin evinde zor olurda kv deye gidin yani yabanci degil aglarsada torunlari sonucta baskasinin evinde gibi rahatsiz olmaniza gerek yok karanlik sessiz bir odada uyutursunuz.

Kocanizin su meselesi bencillik olmus birazcik, ayirca surekli cocugun uykusunu falan oglum oglum diye siz mi dusunuyorsunuz, kocanizinda oglu degilmi yani ben anlamiyorum bu erkekleri, cocugu yapipo kadinin kucagina atiyorlar tum derdi cilesi kadinda cocuk buyuyup yetisince aslan oglum canim kizim buyuttum besledime donuyor is.

Surekli ayni seyleri yaziyorum ama oglum kendi yataginda ve evinde uyuyor yadirgiyor başka bir evi ve uyumadiginda katiliyor yazma sebebim bu zaten. Sorun aman oglum aglarsa birisi rahatsiz olur degil, okadar katiliyorki kipkirmizi saatlerce agliyor ona dayanamiyorum bosu bosunada oyle bir hale gelmesini istemiyorum. Oglunun bu sekilde oldugunu biliyor ama disariya sesini cikarmadigi icin kabul ediyor zaten olan bana oluyor

yaşamayan anlamıo boscerin
yaşayan bilir
o perde kapatma degildir mevzu o dışleri sıkıs hal tavır cok sey anlatır
herkes anlamaz basit gelir
bir bardak suyu dusunmemek kendi dısında biseyi cok sey demektir
minnacık seylerin kocaman tepkilerle karşılasması cok sey anlatır

Cok sukur ne demek istedigimi anlayan birileri varmis.

birbirinizi idare edin bence. zira tartışmalar dediğiniz gibi eften püften.
oğlan kaç yaşında bilmiyorum ama yaz geldi artık uyku zamanını biraz ileriye alsanız. çünkü iftarlar kalabalık güzel olur. bir de eskilere çocuğun uyku vakti desen bir ton laf söylerler. dışarı yürüyüşleri de bu mevsimde keyifli olur.
ben öyle yaptım . 21.30 gayet iyi oluyor.

Sorun ileri almak degilki uyku saatini 1.5 saatlik yoldan bahsediyorum. Iftar zaten 9 a dogru yeme icme ki kv ye gittiginde cay icmeden birakmaz en erken kalkisim 11 den once degil ki onumde 1 saatlik yol var daha. ayrica kalabalik toplayacak her sene yapiyor cunku o curcunada cocugu asla uyutamam

Sorun ileri almak degilki uyku saatini 1.5 saatlik yoldan bahsediyorum. Iftar zaten 9 a dogru yeme icme ki kv ye gittiginde cay icmeden birakmaz en erken kalkisim 11 den once degil ki onumde 1 saatlik yol var daha. ayrica kalabalik toplayacak her sene yapiyor cunku o curcunada cocugu asla uyutamam

aslında ben kayınvalide için demedim genel olarak yazdım. valla benim oğlumda kolikti. 6 ay ağzıma mıçtı afedersin. hatta uykusuzluktan hafıza kaybı yaşadım.
uyudum uyandım da düzeldim. daha sonraları 20 aylık olana kadar falan bir yere gitmek,bir avm ye gitmek işkenceydi. gömleğimi çıkarıp salladığımı billiyorum. ama yinede hayata ayak uydurmaya çalıştım. bir de bizde her dışarı çıkıp gelince bir daha asla derdik :D şimdi 2,5 yaşında baya yol katettik maşallah. darısı da size ;)

aslında ben kayınvalide için demedim genel olarak yazdım. valla benim oğlumda kolikti. 6 ay ağzıma mıçtı afedersin. hatta uykusuzluktan hafıza kaybı yaşadım.
uyudum uyandım da düzeldim. daha sonraları 20 aylık olana kadar falan bir yere gitmek,bir avm ye gitmek işkenceydi. gömleğimi çıkarıp salladığımı billiyorum. ama yinede hayata ayak uydurmaya çalıştım. bir de bizde her dışarı çıkıp gelince bir daha asla derdik :KK70: şimdi 2,5 yaşında baya yol katettik maşallah. darısı da size :KK66:

Tesekkur ederim aynen suan boyleyim. Suraya gidelim diyorum bi hevesle belki bu sefer yapmaz diye suan 13 aylik. Ama her seferinde bir daha asla diyerek eve geliyoruz.

Surekli ayni seyleri yaziyorum ama oglum kendi yataginda ve evinde uyuyor yadirgiyor başka bir evi ve uyumadiginda katiliyor yazma sebebim bu zaten. Sorun aman oglum aglarsa birisi rahatsiz olur degil, okadar katiliyorki kipkirmizi saatlerce agliyor ona dayanamiyorum bosu bosunada oyle bir hale gelmesini istemiyorum. Oglunun bu sekilde oldugunu biliyor ama disariya sesini cikarmadigi icin kabul ediyor zaten olan bana oluyor

Adam dusuncesiz demekki dunya yansa umrunda degil, cocuk aglamaktan kipkirmizi olmus umrunda degil demekki, adamin o incelikleri algilayacak bir beyni yok demekki. Ruhu insanliktan incelikten vicdandan payini pek alamamis demekki. Bu dunyada insan kim icin calisir cocugunu oncelikli olarak dusunmeyeceksen niye yaptin dimi. Turk erkeginin kafasinfa pek yer etmiyor bu cok az baba var bu kadar ince dusunecek, cocuktur aglar susar, anasi avutamamistir falan diye dusunur cogu. Kafalari basmaz yani, siz cok yanlis bir adama anlatmaya calisiyorsunuz derdinizi anladigim kadariyla, kocanizin ruhunda bir kalinlik var sizin derdinizi anlama derecesine gelmesi icin baya bir incelmesi gerekiyor kendisinin.

Adam dusuncesiz demekki dunya yansa umrunda degil, cocuk aglamaktan kipkirmizi olmus umrunda degil demekki, adamin o incelikleri algilayacak bir beyni yok demekki. Ruhu insanliktan incelikten vicdandan payini pek alamamis demekki. Bu dunyada insan kim icin calisir cocugunu oncelikli olarak dusunmeyeceksen niye yaptin dimi. Turk erkeginin kafasinfa pek yer etmiyor bu cok az baba var bu kadar ince dusunecek, cocuktur aglar susar, anasi avutamamistir falan diye dusunur cogu. Kafalari basmaz yani, siz cok yanlis bir adama anlatmaya calisiyorsunuz derdinizi anladigim kadariyla, kocanizin ruhunda bir kalinlik var sizin derdinizi anlama derecesine gelmesi icin baya bir incelmesi gerekiyor kendisinin.

Ah ahh 7 yildir incelmedi bakalim ne zaman :( ailesine gidip iftar yapmak daha onemli suan onunn icin

Eşinin üslubu asabiyeti yanlış, oruç tutuyor diye bu kadar da şımarmasın tamam da. Sen de çocuğunu bu kadar şımartma bence Dünyadaki ilk bebek sizin değil. Koca bi ramazan hiçbiyere gitmicez ne demek

bana ikinizin de takıldığı şeyler çok basit geldi. adam suyu uyku sersemi getirmemiş olabilir, kv deye birgün iftara elbette gidilebilir; bu kadar çocuk odaklı yaşamamak lazım. eşiniz de bir perde olayını çok abartmış. yani bence ikinizin de şu ara geçinmeye gönlünüz eksik gibi:-)

Çocukların uyku saati belli olmaz ki hiç nasıl her akşam iftar saatinde uyuyabiliyor sizin bebeğiniz? neden illa o saatte uykusu geliyor ben anlamadım gündüz uykusu uyuyan çocuklar bunlar zaten 8.30 civarlarında falan da uyumazlar yani. Bir iki akşam idare edebilirsiniz kayınvalideniz sizi iftara çağırmış tüm ay boyunca gitmeyecek misiniz? erken gidersiniz çocukta orada uyur. Belki gerçekten yetiştiremeyeceğini düşündüğü için su getirmemiştir size sonuçta kalkamadın yemek yiyemedik falan diye kavga çıkarmamış.

Evlilikte bazen böyle dönemler olur bence ya biraz oluruna bırakın .
Düzelir Allahın izniyle .
Bazen eşlerin birbirine tahammülü azalıyor bi buhran dönemi gibi düşünün yani geçecek ve gidecek .
Mübarek ayda Allaha sığının elbet düzelecek .
Siz de bunalmış görünüyorsunuz , eşiniz de sıkılmış olduğu belli .
Çözülemeyecek problemler değil .
Biraz zaman sadece .
Hakkinizda hayırlısı olsun .

aslinda cocuklar bizden daha cabuk uyum sagliyorlar. hep ayni saatte uyumasi baska yatakta uyumamasi falan size hep sıkıntı. Yani bir yere tatile bayrama falan gidemeyecek misiniz?

Bir muddet ayri takilsaniz? Siz ailenizin yaninda birkac gun kalsaniz veya esiniz ayni sekilde?
Ciddi anlamda arada ufak ufak ozlemek gerek. İnsan 7-24 bunalabiliyor...
Bunun haricinde esinizle konusun tabi, neden kucuk seylere buyuk tepki verdigini sorun. Diyebilirsiniz ki, kucuk seylere buyuk tepki vermeyi surdurursen, ciddi bir olay karşisinda ciddiye alinmaz hale getirirsin kendini!

İftara da gidin, oglunuz huysuzlansin, kendileri de yaşasin görsün onlarin da aksamlari zehir olunca soylersin işte bu sebepten soyledim ama israr ettiniz basiniz goge ermiştir diye.

Eşinin üslubu asabiyeti yanlış, oruç tutuyor diye bu kadar da şımarmasın tamam da. Sen de çocuğunu bu kadar şımartma bence Dünyadaki ilk bebek sizin değil. Koca bi ramazan hiçbiyere gitmicez ne demek

Koca ramazan biryere girmicez degil aksam iftari evde yapacagiz demek. Bunu cocuk simartmakla ne alakasi var. Ben dunyadaki tek cocuk benim cocugum saniyodum oysaki..Maksat yorum yapmak olsun.

bana ikinizin de takıldığı şeyler çok basit geldi. adam suyu uyku sersemi getirmemiş olabilir, kv deye birgün iftara elbette gidilebilir; bu kadar çocuk odaklı yaşamamak lazım. eşiniz de bir perde olayını çok abartmış. yani bence ikinizin de şu ara geçinmeye gönlünüz eksik gibi:-)

Sorunlar basit olabilir ben verilen tepkilerden bahsediyorum zaten keske okurken anlayabilseniz.

Çocukların uyku saati belli olmaz ki hiç nasıl her akşam iftar saatinde uyuyabiliyor sizin bebeğiniz? neden illa o saatte uykusu geliyor ben anlamadım gündüz uykusu uyuyan çocuklar bunlar zaten 8.30 civarlarında falan da uyumazlar yani. Bir iki akşam idare edebilirsiniz kayınvalideniz sizi iftara çağırmış tüm ay boyunca gitmeyecek misiniz? erken gidersiniz çocukta orada uyur. Belki gerçekten yetiştiremeyeceğini düşündüğü için su getirmemiştir size sonuçta kalkamadın yemek yiyemedik falan diye kavga çıkarmamış.

Yani gercekten yorum yazmak icinmi yaziyorsunuz cok merak ediyorum. Ne demek cocugunuz iftar vaktimi uyuyor anlamadim ne demek. Oglum genelde 8.30 ve 9 da uyur. Yani boyle birsey yok ta ben boyle yaziyorum. Saka misiniz. Arada yol farki var. 10 dkklik yer degil. Iftar saati zaten gec. Demekki bir sorun teskil ediyor bendeki yazmisim farkli biryerde uyusa zaten sorun yok.

aslinda cocuklar bizden daha cabuk uyum sagliyorlar. hep ayni saatte uyumasi baska yatakta uyumamasi falan size hep sıkıntı. Yani bir yere tatile bayrama falan gidemeyecek misiniz?

Suan cok kucuk oldugu icin bir muddet bu sekilde. Tabiiki sikinti oluyor aksamlari biryere oturmaya gidemiyoruz. Biraz daha buyudugunde sikinti olmuyor. Cevremde boyle cocuklari olan arkadaslarim var ve geneli bu sekilde.

Back
X