hergünüm ayrı bir mutsuzluk bebeğim beni emmiyor yardım ediin..

sessizgemiler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
383
13
48
Ankara
daha oncede yazmıstım kızlar. nolur yardım edin bana. bebegime dr browns biberon aldım beni unutmasın diye ama unutuyor emzirme pozisonu aldıgımda bile cıglıkla aglıyor bugun gun byu mama vermeyim dedimm inat etti tutmadı mememi sadece uyurken alıyor.. eşim sagma makinesi sipariş etti ama direk emmesi varken sütümde varkn ne gerek vardıkii.. nolur yardım edin psikolojim cokama cok bozulduu :(:(:(:(

Oy canim cok uzuldum yaa allah yardimcin olsun öncelikle sen psikolojik olarak bir rahatla basen benim kozda yapio gazli bor bebek olabilor gazini cikardikdan sonra emzirneyi denesen.hee baktin emmiyor dunyayi kendine harap etme en azindan sutun var sagar icirirsin napicaksin her bebek bir olmuyor ya..

1 saat önce yazmıştım ama site bakımda olduğundan yorumum kaydolmamış sanırım.
Bebegin kaç aylık canım nezamandan beri emmek istemiyor daha önce emiyormuydu?Benim kızımda dogdudunda ilk 6 gün memeyi reddetti pompa ile sağarak verdim fakat pompalar gögüsü tamamen boşaltmıyor her seferinde 20-30ml çıkıyordu bebek aç kalıyordu ve sürekli ağlıyordu ama taviz vermedim ek mama vermedim 7.gün memeye yapıştı.Şimdi kızım 6aylık oldu ek gıdaya başladık yoğurt ve meyve pürelerini sulandırarak biberonla veriyorum fazla mı kaçırdık bilemiyorum ama dün memeyi istemedi aynı o ilk günlerdeki gibi yaptı hemen kestim meyve sularını acıkınca emmeye başladı tekrar.

Son düzenleme:
canım kardeşim rahat ol bukadar stres yaparsan sütün azalır hiç emziremezsin.sütün azaldığı için almak istemiyordur.ama pes etme bol sıvı al mama verme kendini psikolojik olarak rahatlat.emzirmek de emmek de iç güdüseldir.bebek eninde sonunda pes eder.benim kız kardeşimin de başına geldi.uzun bir direnişten sonra tekrar sütümüz artı birbuçuk yaşına kadar emzirdik.ama dinlen bol sıvı al.stresi hayatından çikar.mükemmeliyetçi olma rahat ol.inşallah bol bol sütün gelir.öptüm.

canım rahat ol hepımız yasadık aynı seylerı atlatacaksın uzulme
bıraz dırayetlı ol bebegının ıyılıgı ıcın azcık sabret aglasada verme mamayı gercekten acıkınca nasıl alır memeyı gorursun anne sutu gıbısı var mı ya

Çok zor bi durum. Allah yardimcin olsun.
Benim kızım da 3 4 aylikken imkani yok tutmuyordu, daha yatirma pozisyonuna alirken kiyametleri kopariyordu.Çok mücadele ettim, biraz uzun bir süreçti, sinirden, üzüntüden ağladimi biliyorum. Ama çok şükür ben kazandim. Hic mama vermedim, küçük oldugu icin sik uyuduklarindan uyutup emzirdim. Uykuda emiyormus kücükse sende uykuda emzir, mama, biberon verme. Ben de sagma makinasi almistim ama pek kullanmadim, sagdiklarimi çay kasigiyla yandan yandan döküyordum , hem kizim cekince daha çok geliyordu sanki. En önemlisi pes etmemek benimki en az 3 ay sürdü.kimininki daha kisa, bebekler bu aylarda birakmaya eyilimli oluyormus zaten doktor öyle demişti. Sen kendini üzme bebegin icin sütün kesilmesin, bana gecer diyorlardi da inanmiyordum. Simdi söyledikleri gibi tiryaki, 14 aylik. İnşaallah sen de en kisa zamanda bu mücafelenin galibi olursun.

Son düzenleme:
kızlar bebeğim 2.5 aylık erken dogduu bastan beri zorla emzırdım hep. mamayıda doktor ver deyınce verdım kaskla almadı bıberonla verdım ama bu anne memesini unutturmayan biberonların azizliğine ugradm. inandım boş cıktı. cok üzgünümki dün günboyu aç bırktım banamısın demedi gece sürekli emen bebek gündz mama istiyor. kıyamıyorsun bir muddet sonra bıde cok zayıf olunca dayanamadım verdim dun aksam. cok ınatcı okdr ac kaldıda yapısmadı memeye

Benim bebegmde 2.5 ayliktan emmicem diye diretiyordu. O donem cok mtsuzdm.
Megersem gazdanmis. Gazi gectiktensonra emme de sorunmz olmadi. Simdide sütüm yetmorms. Devam sütü veryrm.
Duymuşsundur ama söyleym, emzirirken ya fön makinesni aç ya da elektrkli süpürge.
İşe yariyor, emin olabilirsin.

kızlar bebeğim 2.5 aylık erken dogduu bastan beri zorla emzırdım hep. mamayıda doktor ver deyınce verdım kaskla almadı bıberonla verdım ama bu anne memesini unutturmayan biberonların azizliğine ugradm. inandım boş cıktı. cok üzgünümki dün günboyu aç bırktım banamısın demedi gece sürekli emen bebek gündz mama istiyor. kıyamıyorsun bir muddet sonra bıde cok zayıf olunca dayanamadım verdim dun aksam. cok ınatcı okdr ac kaldıda yapısmadı memeye

Hiçbir canlı kendini aç bırakmaz eninde sonunda memeye yapışacak bence doktorun neden mama vermeni söyledi sütün yetersizmi?
Gögüslerini pompa ile sag kaşık ile vermeye çalış birkaç gün böyle dene ama hazır süt verme bence.Bir tanıdığım erken doğum yapmıştı bebeği 15 gün kuavözde kalmıştı bu süre içinde hemşireler bebegi hızlı kilo alması için prematüre sütüyle birberonla beslemişler.Eve gelince tanıdığım ne yaptıysa memeye alıştıramamış hatta pompa ile sağmış biberonla dahi anne sütünü emmemiş bebek.Damak tadı diğer süte alıştığı için anne sütünü reddetmiş.

Benim bebegmde 2.5 ayliktan emmicem diye diretiyordu. O donem cok mtsuzdm.
Megersem gazdanmis. Gazi gectiktensonra emme de sorunmz olmadi. Simdide sütüm yetmorms. Devam sütü veryrm.
Duymuşsundur ama söyleym, emzirirken ya fön makinesni aç ya da elektrkli süpürge.
İşe yariyor, emin olabilirsin.

devam sütüü ne ile verıyorsun cnm. bnmkı catlıyor yınede kasıkla almıyor

Annelik ve bebeklerden çok anlamam ama kardeşim doğduktan bir süre sonra emmemeye başladı meğer boynu tutulmuş ağrısından emmiyormuş. Eğer böyle bir sağlık problemi olmadığına eminseniz umarım ki alışır.
Ben de emmemişim 40 gün boyunca annem mama katkısı vermek de istememiş, zorlamış falan ama aç kalmışım. 2 aylık olduğumda doktora götürmüş artık doktor sadece 400 gram aldığımı söylemiş. Hani aç kalmasın da... Belki bir doktordan yardım alabilirsiniz:emir_bebek:

1 saat önce yazmıştım ama site bakımda olduğundan yorumum kaydolmamış sanırım.
Bebegin kaç aylık canım nezamandan beri emmek istemiyor daha önce emiyormuydu?Benim kızımda dogdudunda ilk 6 gün memeyi reddetti pompa ile sağarak verdim fakat pompalar gögüsü tamamen boşaltmıyor her seferinde 20-30ml çıkıyordu bebek aç kalıyordu ve sürekli ağlıyordu ama taviz vermedim ek mama vermedim 7.gün memeye yapıştı.Şimdi kızım 6aylık oldu ek gıdaya başladık yoğurt ve meyve pürelerini sulandırarak biberonla veriyorum fazla mı kaçırdık bilemiyorum ama dün memeyi istemedi aynı o ilk günlerdeki gibi yaptı hemen kestim meyve sularını acıkınca emmeye başladı tekrar.
Benim bebeğim de memeyi reddediyor.Nasıl taviz vermediniz? Detaylı anlatır mısınız? Benimkisi ac kalsa da emmiyor

Back
X