Herhangi bir patronun hayatımı mahvedebilmesi

Ben de patron hiç sevmem, bireysel iş yapmayı severim, emir almak ya da vermekten hiç hoşlanmam. Hatta bu corona çıktı, zor zamanlar geçirenler için çok üzgünüm tabi ama ben evden çalışma gibi bir şeyi bize kazandırdığı için minnettarım. İlla kendi işiniz olması gerekmiyor (ki insanın kendi işi olunca bazen sümüğünü sürmeyecegi kişilerle iş yapması alttan alması vs gerekiyor, çok saatler çalışması gerekebilir vs vs o da çok zor). Belki de biraz daha homeoffice ya da iş tanımı belli bir iş koluna geçebilirsiniz.
Ben de almanyaya sonradan taşındım, kendi mesleğimi yapıyorum. Çalışıyor olmak üretmek çok hoşuma gitse de yine benzer şekilde üstümde bir yönetici ile iş yapmaktan hala nefret ediyorum, hala mesleğimi sevmiyorum. Ben sizin gibi geldigim zaman kendi mesleğimi yapamıyor olsam böyle şeylerle 2 dk uğraşmaz hemen istediğim bir eğitimi alırdım. Ama bana şu an maaşımı bırakmak da, bu yaştan sonra oturup yeni meslek öğrenmek de zor geliyor açıkçası. Bir de zaten almanca öğrenim sürecindeyim yani psikolojik olarak hepsini kaldıramam. Sizin belki daha müsait bir zaman planlamaniz olur diye söyledim.

Bana agresif ve biraz geçimsiz gibi geldiniz. Yaşadığınız yerin kültürünü bilmeniz gerekir. Hadi diyelim ki yanlış anlaşılma oldu. Bu olay için uyarı aldınız diye patrona salak demeniz de saygısızca. Ayrıca yata yata çalışılan yer de pek yoktur. Var ise de personeli profesyonel olduğu için işlerini hemen hallediyordur.

İş hayatında yenisiniz. Bir zaman sonra alışırsınız.

Saçmalamayın isterseniz neresi normal bunun. Çalışanınız ülkenize kültürünüze yabancı size cuma günü geleceğim diyor siz tamam diyorsunuz ve içinizden ohhh ne güzel ders olur diyorsunuz. Bu mu normal? İyi ki işveren değilsiniz o zaman.

Kaldı ki, o gün bayram olmakla birlikte ev arkadaşım falan da işe gitti. Özel sektörün çoğu çalışıyordu kamu çalışmıyordu.

Ben yeniyim burda bütün özel günlerini bilmemem normal. Kendisi türkiyede olsaydı 23 nisanı bilecek miydi acaba merak ediyorum.
Siz haklısınız bu konuda. Ben 2 yıldır yaşadığım ülkenin bayramlarını hala bilmiyorum, umrumda da değil açıkçası. Kaldı ki bayram diye illa tatil mi olacak? Ben paskalyada çalıştım mesela, ama bana hep söylediler paskalyada çalışıyoruz ya da şu gün tatil vs diye. Yabancı birine söylenir yani. Hem de geliyorum dediyseniz ve bir şey demediyse kasıtlı yapmış resmen.

Kızlar selam
Ben bir konudan çok muzdaribim o da şu
Ben Türkiye’de avukattım sonra almanyaya geldim. Hem türkiyede hem de burda iş deneyimim oldu, ve ben her ikisinde de iş hayatından nefret ettim

Trdeyken çok uzun saatler çalıştırılıyordum patronum işkolikti ve hiç sevmiyordum kendisini sivri dilli bi adamdı. İstifa ettim.
Şimdi buraya geldim avukatlık yapmıyorum türkiye diplomam geçersiz. başka bir iş yapıyorum. avrupa mavrupa değilmiş olay demek ki olay benmişim çünkü burda da yöneticimden gıcık almaya başladım. Birkaç tane olay yaşandı kısaca anlatayım burda bayram iken benim bayram olduğundan haberim yoktu ofise gittim o da niye geldin diye ters yaptı. Halbuki o gün geleceğimi daha önceden söylemiştim ve beni asla uyarmadı bayram o gün diye. Sanki ben 40 yıldır burda yaşıyorum ne bileyim bayram olduğunu. O gün inanılmaz sinirimi bozan şeyler söyledi.(bütün özel sektörün çalıştığı bir gündü, kamu çalışmıyordu)

Bugün de gelip gönderdiği bir belgeye bakıp bakmadığımı sordu. Henüz şansım olmadı dedim resmen kafayı yedi sinirlendi oysaki bir proje üzerinde çalışıyorum haftalardır. Bana diyor ki seni meşgul tutmam lazım salak kadın sanki ben boş yapıyorum iş yerinde.

Ya ben birinin emri altında çalışmaya uygun değilim ya da bütün deliler beni buluyor. Kendimi çok başarısız ezik hissediyorum yine başaramadım bu işte de tutunamıycam diyip duruyorum kendime. Rüyalarıma giriyor kadın ya salamıyorum bu konuyu.

Başvurduğum diğer yerlerden de ret yiyorum sürekli. Resmen muhtacım kadına. Ki kabul edilsem bile yine patronumu sevemiycem diye çok korkuyorum.

Ne yapmalıyım lütfen yol gösterin
Bak bir noktayi farketmissin, olay avrupa vs degil, olay sensin. Saniyormusin ki, senin haricinde tum patron-calisanlar gül gibi anlasip gidiyor? Böyle bir dünya yok. Tamam yenisin, tatil günlerini bilmedigin icin gitmissin. Ama artik Turkiye'de degil Almanya'da yasiyor oldugun gercegini göz onunde bulundurarak, oranin tatil günlerini bilmek zorunda oldugunu ogrendin. Kaldi ki patronunun sana cok ters bir sekilde bunu soyledigini dusunmuyorum. Ve bir olay daha, tum Alman firmalari mi oyle, benim calistigim yer mi bilmiyorum, Multitasking calisman ve hepsine hakim olman gerekiyor. Evet calisma saatlerim Tr'den az, ama disiplinli calisma ile ordakinden cok daha fazla isi ayni anda, sistematik bir sekilde yapabilme yetenegim gelisti. Proje uzerinde calisirken, gelen önemli bir evraka bakmak, ayni anda baska seyleri de birbirine karistirmadan yapabilme yetenegimi gelistirdim. "Seni mesgul tutmam lazim" diyerek de sana kötu birsey dememis, tam tersine , kendi kendine Organize olamadigini farkettigi icin, seni verdigi islerle Multitasking olayini gelistirmeni destekliyor. Sen olumlu olarak sana yapilan elestirileri, Tam tersini anlama durumuna gecmeyi birakirsan, gercekten kendine cok sey katarsin. Bosuna Alman disiplini demiyorlar. Sakin ol ve o salak dedigin patronunundan buradaki calisma hayatini ogrenmeye bak

Saçmalamayın isterseniz neresi normal bunun. Çalışanınız ülkenize kültürünüze yabancı size cuma günü geleceğim diyor siz tamam diyorsunuz ve içinizden ohhh ne güzel ders olur diyorsunuz. Bu mu normal? İyi ki işveren değilsiniz o zaman.

Kaldı ki, o gün bayram olmakla birlikte ev arkadaşım falan da işe gitti. Özel sektörün çoğu çalışıyordu kamu çalışmıyordu.

Ben yeniyim burda bütün özel günlerini bilmemem normal. Kendisi türkiyede olsaydı 23 nisanı bilecek miydi acaba merak ediyorum.
25 yaş için fazla ukalasınız
şimdi buna da bozulacaksınız ama durum bu...yaklaşımınız tecrübe/bilgi düzeyiniz ile uyumlu değil (evet daha kıdemli olsanız ukala olmanızı normal bulabilirim, en azından işyeri ortamı için)

ben de paskalyadan 2 gün önce geldim
geldiğim gün bir de grev vardı şehirde toplu taşıma çalışmıyordu tüm evrak işlerimi o 2 günde olmayan toplu taşımaya rağmen halletim.
ama ben bunları gelmeden önce biliyordum hepsine bakmıştım çünkü

bilen nasıl biliyor sizce? -bulunduğunuz ülkenin resmi tatilerini ve departmanın çalışma sistemini/işleyişini de asgari olarak bilin yani bu arada. bu arada işiniz hukuki bir iştir az çok herhalde yine de... ben bilimsel/teknik bir işte çalışıyorum biz külliyen bağımsısız resmi tatil matil olaylarından yine de bliyoruz....sadece kendim için demiyorum bunu yani, halkla işi olmayan hatta remote çalışan kişi dolu bizim departman.

ya da çalıştığım departmanda hangi gün çalışılıp hangi gün çalışılmaz mutlaka katılmam gereken toplantılar hangiler, hangileri değil gibi şeyleri hemen sorup öğreniyorum

belki fazla yeni çalışanları yoktur ve oryantasyon yapamamışlardır ama bunları sorup öğrenmesi, peşine düşmesi gereken kişi sizsiniz. hele ki yaşınız 25. yani nereye giderseniz gidin kıdemli çalışan olma durumunuz yok okul biteli en fazla olmuş 4 sene 1 senesi avukatlık sıtajı ise 3 senelik çalışansınız daha...sorup sorup öğreneceksiniz.

evet patronlar genelde sıkıntılıdır ama çalışan olarak sizin yapacaklarınız da var, onları bi yapın önce de sonra patron sıkıntıysa zaten iyi bir çalışan olarak işsiz kalmazsınız. kalıyoranız sizde bir sorun vardır.

Siz haklısınız bu konuda. Ben 2 yıldır yaşadığım ülkenin bayramlarını hala bilmiyorum, umrumda da değil açıkçası. Kaldı ki bayram diye illa tatil mi olacak? Ben paskalyada çalıştım mesela, ama bana hep söylediler paskalyada çalışıyoruz ya da şu gün tatil vs diye. Yabancı birine söylenir yani. Hem de geliyorum dediyseniz ve bir şey demediyse kasıtlı yapmış resmen.

Yani ablacım bitkisel hayat yaşamıyorsan Paskalyayı da fark edersin diye düşünüyorum. Her yerde tavşancık resimleri var, tüm mağazalarda Paskalya indirimi yazıyor, marketler paskalya çikolataları sergilenip satılıyor, işyerinde konuşuluyor ... hiç mi dışarı çıkmıyorsun yani Paskalyayı görmemek imkansız :KK51: Ayrıca tatil var, tatilde tüm marketler kapalı istesen de istemesen de bilmelisin tabi ki. Başka bir ülkede yaşamanın güzelliklerinden biri o kültürü de tanımak tabi ki, bu bir zorunluluk değil gittiğin yere ısınmak. Paskalyada ben tatile gittim mesela, biletler pahalanıyor o yüzden önceden bilet bakmak da kültürün bir parçası:halay:Yaşadığın yerin kültürüne hiçbir ilgi duymuyorsan orda yaşamanın bir anlamı kalmıyor, sadece para için çalışırsın ondan da mutlu olunur mu meşhul:KK51:

Ben cuma gelicem deyince tamam gel deyip, bana ders vermek istedi demişsiniz. Bunu açıkça patronunuz mu söyledi yoksa siz mi böyle düşündünüz? Eğer sizin düşünceniz ise, sorun sizde o zaman. Herkesin her hareketini ters anlıyorsunuz yada herkes size karşı davranıyor gibi düşünüyor olabilirsiniz.

Son düzenleme:
Yani ablacım bitkisel hayat yaşamıyorsan Paskalyayı da fark edersin diye düşünüyorum. Her yerde tavşancık resimleri var, tüm mağazalarda Paskalya indirimi yazıyor, marketler paskalya çikolataları sergilenip satılıyor, işyerinde konuşuluyor ... hiç mi dışarı çıkmıyorsun yani Paskalyayı görmemek imkansız :KK51: Ayrıca tatil var, tatilde tüm marketler kapalı istesen de istemesen de bilmelisin tabi ki. Başka bir ülkede yaşamanın güzelliklerinden biri o kültürü de tanımak tabi ki, bu bir zorunluluk değil gittiğin yere ısınmak. Paskalyada ben tatile gittim mesela, biletler pahalanıyor o yüzden önceden bilet bakmak da kültürün bir parçası:halay:Yaşadığın yerin kültürüne hiçbir ilgi duymuyorsan orda yaşamanın bir anlamı kalmıyor, sadece para için çalışırsın ondan da mutlu olunur mu meşhul:KK51:
Paskalyayı bilmiyorum demedim ki Cherry, o çalıştığım bir tatile örnekti. Kaç tane resmi tatil var bilmem hangi şairin ölüm yıldönümü vs bunları bilmiyorum ve önemsemiyorum. Takvimimde yazıyor öyle görüyorum. Hayatıma negatif pozitif bir etkisi olmuyor bilmemenin. Ki özel sektörde çalışırken bana mutlaka söylüyorlardı hangi tatillerde çalışacağımı. Evet kültürlerine ilgi duymuyorum ve burada yaşıyorum, inanılmaz mutlu da değilim yani burada yaşamaktan ama eş buralı mecburen burdayız yani 😊

Paskalyayı bilmiyorum demedim ki Cherry, o çalıştığım bir tatile örnekti. Kaç tane resmi tatil var bilmem hangi şairin ölüm yıldönümü vs bunları bilmiyorum ve önemsemiyorum. Takvimimde yazıyor öyle görüyorum. Hayatıma negatif pozitif bir etkisi olmuyor bilmemenin. Ki özel sektörde çalışırken bana mutlaka söylüyorlardı hangi tatillerde çalışacağımı. Evet kültürlerine ilgi duymuyorum ve burada yaşıyorum, inanılmaz mutlu da değilim yani burada yaşamaktan ama eş buralı mecburen burdayız yani 😊
Hsiashajaja cok güldüm

Biraz geçimsiz biri gibisiniz fazla drama queenlik yapmamanizi öneririm ve yaşadığınız yerin bayramlarını bilmemekte kaçıncı evre bilmiyorum😀

Her bişeyden nem kapıp kalıcı olarak kafaya takıp her şeyi kişiselleştiren bir insansınız bence, yöneticilerle ters düşme, yanlış anlama vs herkesin yaşadığı şeyler ama iletişimle asgari müşterekte buluşulabilir bu kadar olayı dramatize etmeye gerek yok. Bu kadar basit olaylarla yeni iş aramanız zaten korkakça, hani harbi büyük kavgalar olaylar veya etik anlamda ters düşmeler olsa dicem ki evet haklı, ama bu derecede basit şeylerle hemen başka yere gitmem lazım, ama kabul etmiyorlar, muhtaç kaldım kadına, ne yapıcam ben vs ohooo

Ben cuma gelicem deyince tamam gel deyip, bana ders vermek istedi demişsiniz. Bunu açıkça patronunuz mu söyledi yoksa siz mi böyle düşündünüz? Eğer sizin düşünceniz ise, sorun sizde o zaman. Herkesin her hareketini ters anlıyorsunuz yada herkes size karşı davranıyor gibi düşünüyor olabilirsiniz.

Hayır ben öyle düşünüyorum demedim. Birisi bence bilerek yapmıştır bana normal geldi dedi ben de bilerek yapmasının nesi normal olurdu dedim eksik okumuşsunuz.
Bence bilerek yapmadı zaten sadece o günün özel gün olduğunu kendisi de unuttu.

Ben kisa sureli kalacagim ulkenin bile resmi tatillerine şöyle bir göz atiyorum en azindan bana yakin tarihli olanlara.
Hatta yakin zamanda orada bulunmayacagim halde o ulkeyle ilgili, veya o ulkedeki sehirle ilgili takip ettigim sayfalardan dolayi hala ne zaman bayramlari varsa goruyorum unutsam bile. 😁 Resmi bayram bilmek kadar büyük bir olay değil gibi geliyor o yuzden bana.

Resmi olmayan geleneksel/kulturel bir şey kutlanan bir şey olsa bilmemeniz normal olurdu. 🤷 çok sinirlisiniz. 😧
25 yaş için fazla ukalasınız
şimdi buna da bozulacaksınız ama durum bu...yaklaşımınız tecrübe/bilgi düzeyiniz ile uyumlu değil (evet daha kıdemli olsanız ukala olmanızı normal bulabilirim, en azından işyeri ortamı için)

ben de paskalyadan 2 gün önce geldim
geldiğim gün bir de grev vardı şehirde toplu taşıma çalışmıyordu tüm evrak işlerimi o 2 günde olmayan toplu taşımaya rağmen halletim.
ama ben bunları gelmeden önce biliyordum hepsine bakmıştım çünkü

bilen nasıl biliyor sizce? -bulunduğunuz ülkenin resmi tatilerini ve departmanın çalışma sistemini/işleyişini de asgari olarak bilin yani bu arada. bu arada işiniz hukuki bir iştir az çok herhalde yine de... ben bilimsel/teknik bir işte çalışıyorum biz külliyen bağımsısız resmi tatil matil olaylarından yine de bliyoruz....sadece kendim için demiyorum bunu yani, halkla işi olmayan hatta remote çalışan kişi dolu bizim departman.

ya da çalıştığım departmanda hangi gün çalışılıp hangi gün çalışılmaz mutlaka katılmam gereken toplantılar hangiler, hangileri değil gibi şeyleri hemen sorup öğreniyorum

belki fazla yeni çalışanları yoktur ve oryantasyon yapamamışlardır ama bunları sorup öğrenmesi, peşine düşmesi gereken kişi sizsiniz. hele ki yaşınız 25. yani nereye giderseniz gidin kıdemli çalışan olma durumunuz yok okul biteli en fazla olmuş 4 sene 1 senesi avukatlık sıtajı ise 3 senelik çalışansınız daha...sorup sorup öğreneceksiniz.

evet patronlar genelde sıkıntılıdır ama çalışan olarak sizin yapacaklarınız da var, onları bi yapın önce de sonra patron sıkıntıysa zaten iyi bir çalışan olarak işsiz kalmazsınız. kalıyoranız sizde bir sorun vardır.
Biraz geçimsiz biri gibisiniz fazla drama queenlik yapmamanizi öneririm ve yaşadığınız yerin bayramlarını bilmemekte kaçıncı evre bilmiyorum😀

Hayır ben tam anlatamamışım galiba olayı. 10 nisan Pazartesi günü paskalya bayramıydı ve resmi tatildi ben zaten biliyordum o günün tatil olduğunu.
7 nisan Cuma günü ise resmi tatil değildi sadece bayramdı ve özel sektör işe gidiyordu ev arkadaşlarım da işe gittiler aynı gün.
Ben takip etmediğim için işe gittim değil millet zaten çalışıyordu diyorum.

Eğer kendisi özel olarak long weekend yapmak istiyorsa cuma günü çalışmak istemiyorsa beni uyaracaktı gelme diye. Tercihi bir şey sonuçta ben aklını okuyamam kadının. Tamamen kendi suçu hatası benlik bir şey yok.

Hayır ben tam anlatamamışım galiba olayı. 10 nisan Pazartesi günü paskalya bayramıydı ve resmi tatildi ben zaten biliyordum o günün tatil olduğunu.
7 nisan Cuma günü ise resmi tatil değildi sadece bayramdı ve özel sektör işe gidiyordu ev arkadaşlarım da işe gittiler aynı gün.

Eğer kendisi özel olarak long weekend yapmak istiyorsa cuma günü çalışmak istemiyorsa beni uyaracaktı gelme diye. Tercihi bir şey sonuçta ben aklını okuyamam kadının. Tamamen kendi suçu hatası benlik bir şey yok.
Açtığınız konulara ithafen acaba siz fazla abartiyo olabilri misiniz dusundunuz mu? Şimdi farkettim az önce ki konuda sizinmis. Garip.

Yalnız siz yazınca acaba eyalet farkı mı diye tekrar girip teyit ettim ki 7 Nisan Cuma da tüm eyaletlerde resmi tatilmiş. Zaten her yer kapalıydı marketler dahil bir tane açık yer bile yoktu.

Konu sahibesi bak, bence fazla alınıyorsun. Bu kafayla gidersen kendini kapı önüne koyduracaksın. Yazım biçimdeki sinir buraya kadar geliyor. O kadına da böyle davranıyorsan zaten yakında kendini kapı önünde bulursun. Yukarda başka iş arıyorum ama yok yazmışsın, elinde işin var ne güzel patrondu oydu buydu kendini doldurma konursun kapı önüne sonra da nasıl geçineceğinin derdinde düşsersin. İşim vardı kaybettim diye kafanı taşlara vurursun. Gerekirse bir terapistle görüş, bu şekilde ancak kendini fişekliyorsun.

Son düzenleme:
Hayır ben öyle düşünüyorum demedim. Birisi bence bilerek yapmıştır bana normal geldi dedi ben de bilerek yapmasının nesi normal olurdu dedim eksik okumuşsunuz.
Bence bilerek yapmadı zaten sadece o günün özel gün olduğunu kendisi de unuttu.

Eksik okumadim bakin siz yazmissiniz bu sizin yorumunuz. Icinden ohh olsun gelsin demesi normal mi diuorsunuz? Oyle oldugunu dusunuyorsunuz.vardir ya hoca bana takti diyenler onlardansiniz bence

Back
X