Herkes Bana Baksın Takıntısı

immortality

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2012
222
0
66
İstanbul
Merhaba bayanlar son zamanlarda çok fazla dikkatimi çektiği için bu konuyu açmak ve sizlerle bunun üzerine

konuşmak istedim. Günlük hayatta nereye baksam bu slogan var yok şu ruju kullanın bir anda bakışlar

üzerinizde yok şu deterjanla gecenin yıldızı siz olacaksınız gibi saçma sapan şeyler. Merak ettiğim

neden kadınlar herkes tarafından bakılmaya ve öne çıkmaya bu kadar açlar? Kimse zekamla,

eğitimimle ya da ne bileyim mantıklı fikirlerimle öne çıkayım çabasında değil illa öne çıkmak istiyorsan

en azından faydalı bir şey yap. Günümüzde sosyal medya ve televizyon aracılığıyla birçoğumuzun kandırıldığını düşünüyorum

artık manken gibi olmayanlar mutsuz oluyor halbuki cumhuriyet döneminde kemerli burunları olsa bile ne hoş görünüyormuş

bayanlarımız bugün herkeste bir yapaylık var göründükleri gibi değiller öyle bir görünüme bürünmeleri de tamamen ilgi çekme

amaçlı o günlerde ne dikkat çekiyorsa onlarla kaplıyorlar kendilerini ve bu beni çok rahatsız ediyor. Birşeyler üretmekten

neredeyse tamamen koparıldık tüketicilik üzerine öyle ikna ettiler ki bizi bir aldığımızı senesine çıkarırsak utanıyoruz. Halbuki böyle

boş işlerle vaktimizi, enerjimizi ve paramızı tüketeceğimize daha faydalı işler yapsak en azından bize verilen beynin hakkını vermiş

oluruz. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?:5:

Merhaba bayanlar son zamanlarda çok fazla dikkatimi çektiği için bu konuyu açmak ve sizlerle bunun üzerine

konuşmak istedim. Günlük hayatta nereye baksam bu slogan var yok şu ruju kullanın bir anda bakışlar

üzerinizde yok şu deterjanla gecenin yıldızı siz olacaksınız gibi saçma sapan şeyler. Merak ettiğim

neden kadınlar herkes tarafından bakılmaya ve öne çıkmaya bu kadar açlar? Kimse zekamla,

eğitimimle ya da ne bileyim mantıklı fikirlerimle öne çıkayım çabasında değil illa öne çıkmak istiyorsan

en azından faydalı bir şey yap. Günümüzde sosyal medya ve televizyon aracılığıyla birçoğumuzun kandırıldığını düşünüyorum

artık manken gibi olmayanlar mutsuz oluyor halbuki cumhuriyet döneminde kemerli burunları olsa bile ne hoş görünüyormuş

bayanlarımız bugün herkeste bir yapaylık var göründükleri gibi değiller öyle bir görünüme bürünmeleri de tamamen ilgi çekme

amaçlı o günlerde ne dikkat çekiyorsa onlarla kaplıyorlar kendilerini ve bu beni çok rahatsız ediyor. Birşeyler üretmekten

neredeyse tamamen koparıldık tüketicilik üzerine öyle ikna ettiler ki bizi bir aldığımızı senesine çıkarırsak utanıyoruz. Halbuki böyle

boş işlerle vaktimizi, enerjimizi ve paramızı tüketeceğimize daha faydalı işler yapsak en azından bize verilen beynin hakkını vermiş

şimdiki nesil böyle genelde... % 80i enazından aman makyaj yapmadan çıkmam aman topuklu giyiceem ... topukluyla yürüyemez canı acır ama sırf dikkat çekmek için giyenler var... makyajla güsel göründüğünü sanıp palyaço gibi olanlar var. .. bi konusmanla bi gülüşünle bi zekanla dikkat çekmek daha çekiciyken bu yolu izlemeleri gerçekten ilginç

İnsanların güzel görünmek istemesini anlarım kimse çirkin görünmek istemez ama tüm bakışları toplama gibi saçma

bir amaç edinmeleri komik geliyor. Herkes istiyor ki girdiğim ortamda dikkatler benim üzerimde toplansın erkeklerin

bakışları bile yetmiyor tüm kızların da hayranlık ve kıskançlıkla bakmaları gerekiyor ne kadar ilkel bir ego savaşına

girilmiş bunu farketmelerini istiyorum. Ne kadar insanı etkilersek o kadar mutlu oluyoruz ama sevdiğimiz erkekler başkalarına

bakınca rahatsız oluyoruz dönüp kendimizle hesaplaşmamız gerektiğini düşünüyorum bu çelişkilerden kurtulmalıyız. Ayrıca

bir başka konu da kadın bedeninin bu kadar ucuz olması reklamlarda ve dahi her mecrada...Kadınlar cinsel bir unsur olarak

pazarlanmaya devam ediyor yüzyıllardır her ne kadar modernleştik ve özgürleştik desek de durum hala aynı sadece artık

zorla değil gözlerimiz boyanarak buna rıza gösteriyoruz. Yıllardır kadın vücudunu bir eşya gibi pazarlamayın desek de genç

kızlarımız şimdilerde bir biscolata erkeği sevdasında halbuki dün onlar da insan bedeninin böyle pazarlanmasına karşıydı. E şimdi

ne değişti kadın değil erkek olunca çok mu farklı? yoksa biz işimize geldiği gibi mi yargılıyoruz hayatı?

kadınların güzel görünmek içgüdülerinde vardır elbette bunu abartan ve teşhircilik boyutuna vardıranlar vardır ama bu da kişisel bir durumdur ancak eğer insanların bilgisine kültürüne değil de güzelliğine önem veriliyorsa toplumda kadınların güzelleşmeye önem vermesi yanlış değil.

neden bilgisiyle zekasıyla öne çıkılmıyor demişsin bu ülkede zeki kadınlara değer veriliyor da bizimmi haberimiz yok, nice başarılı bilim kadınımız var hangisini tanıyorsunuz hangisini gazetelerde okudunuz?

Sizinle aynı fikirdeyim.Kadını bir meta haline getirmeye çalışanlar bunu fazlasıyla başardılar.Araba mı satıcaksın ver araba köpükleyen kadın reklamını,çikolata mı satıyorsun ver bir çikolata için şekilden şekile giren kadın reklamını ver ki bu millet kadını bir insan olarak görmekten çıkıp meta olarak kanıksasın.Sonra kadına taciz,tecavüz,şiddet alsın başını gitsin.Reklamlarda,bilboardlarda,gazetelerde,dergilerde boy boy kadın resimleri olduğu sürece tabi kadınlar tüm gözlerin kendi üzerlerinde olmalarını isteyecek.Kadını okadar pazarlama tekniklerine hapsettiler ki artık kadın kendini göze hitap etmesi gereken bir varlık gibi hissediyor.Sanırım ne zaman ki bir ilim kadını bir şarkıcı hanımdan daha çok haber olacak o zaman kadınlar dış görünüş değilde aklın,bilginin daha önemli olduğunun farkına varacaklar.

türk erkeklerinde de şu algı var zaten, çok zeki, bilgili kariyerli kadınları pek tercih etmezler..taşıması zormuş fasa fiso...
aptal sarışın muhabbeti ordan gelmedir zaten...hani kadınlık vasıflarını taşısın benim ihtiyacımı karşılasın, ama varsın aptal olsun...
bu tarz düşünce iyice yayıldığı için kadınlar bunu farklı boyutta algıladılar (sözüm meclisten dışarı)
aslında ben erkek olsam, terbiyeli bilgili kültürlü zeki olanını tercih ederdim ki, oturduğumz zaman konuşacak iki kelam muhabbetimiz olsun, bi yere gidince gözüm arkada kalmasın nasıl davarnacağını bilir diye içim rahat olsun vs örnekler artırılabilir....

ama özellikle son devirlerde kadınlarda aşırı ilgi çekme takıntısı oluştu...sadece erkeklere beğendirmek değil, kendi cislerinin içinde bile bakışları çekmek isteyen çok bayan var...
ama en bunu şöyle değerlendiriyorum...zeki kültürlü olan bi bayanın zaten dikkat çekme çabasına girmesine lüzum yok zaten böyle bayanlar ilk etapta dikkat çekmez....zamanla anlaşılır değeri...
ama bu ego eksikliği beğenilme tutkusu taşıyan kızlarımız, ilk bakışta gözüne çarpayım amacında oldukları için, bunu bir üstünlük vasfı olarak değerlendiriyor...oysa bu tarz kişiler anlık tercih edilir...
kalıcı olabilmek için zeka lazım, kültür edep terbiye asalet lazım.......

bu tacizlerin vs.. sebebi kadının metalaştırılmasıyla alakası yok erkeklerin ehlileştirilmesiyle alakası var yani kadın çuval giyse bir yerde şiddet görüyorlar bunun da sebebini kadına yükleyerek erkekleri masum göstermek isteniyor. ne kadar yanlış.

sizin dediğiniz gibi olsaydı bugün çıplaklığın yoğun olduğu avrupa ülkelerinde bahsettiğiniz olaylar gırla olurdu halbuki hangi ülkelerde daha fazla bir araştırın derim.

bu tacizlerin vs.. sebebi kadının metalaştırılmasıyla alakası yok erkeklerin ehlileştirilmesiyle alakası var yani kadın çuval giyse bir yerde şiddet görüyorlar bunun da sebebini kadına yükleyerek erkekleri masum göstermek isteniyor. ne kadar yanlış.

sizin dediğiniz gibi olsaydı bugün çıplaklığın yoğun olduğu avrupa ülkelerinde bahsettiğiniz olaylar gırla olurdu halbuki hangi ülkelerde daha fazla bir araştırın derim.

Araştırmak:) Söz bugüne kadar yapmadığım(!) araştırma işini sizler için yapacağım.
Ben kadın açıklığından mütevellit tacize/tecavüze uğruyor mu dedim.Ben kadın bedeni ile alakasız ürünlerin dahi pazarlanmaya çalışılmasından bahsettim yani sizin bir önceki yorumunuza destek oldum ama siz yine yazdığımı tam okumadan ucundan bir kelimeyle karşıt görüş sundunuz.Erkeklerin ehlileştirilmesi konusunda hemfikirim sizinle.Erkekler kendilerini padişah bizleride cariyeleri olarak görmemeli artık.İşte bu yüzden kadının beğenilme duygusu çok normalken herkes beni beğensin kadın,erkek beni görünce şok geçirsin ayılsın,bayılsın mantığından bi uzaklaşmamız lazım.Bırakalım bikaç yüzyılda erkekler kendilerini beğendirmek için şekilden şekile girsin.Yada kimse kimse için üstün uğraşlarda bulunmasın.O enerjiyi daha faydalı alanlara yöneltelim.

Son düzenleme:
Bilgili, zekasıyla ve akademik çalışmalarıyla yol katetmiş kadınlar kendi alanlarında zaten tanınıyorlar şimdi Bilge

Demirköz'ü bilmeyenimiz mi var en basitinden. Benim düşüncem eğitimli ve kültürlü bir çevrede 10 kişinin beni tanıması

kitap kapağı açmamış 7/24 televizyona bağlı yaşamını sürdüren 10 milyonun beni tanımasından daha evladır. Tanınmak

bir yer edinmek istediğiniz çevre de önemli, insanlar bahsi geçen 2. çevreye kendini tanıtmak ve sevdirmek için türlü türlü

şaklabanlıklar yapıyor görüyoruz her gün televizyonda internette.

Ayrıca insanların değer yargılarına göre hayatımızı şekillendirmemiz de tartışılması gereken başka bir mesele

insanlar aptal sarışın görmek istiyor diye kişiliğimizi ve benliğimizi, düşünüp fikir üreten beynimizi yok mu sayacağız?

Bence basit bir eğilim olsa da birçok sorunun temelinde beğenilme arzusu var bu çok masum bir arzu ama insanı olduğundan

farklı birine dönüştürmeye başlamadıysa.

Bu bir tercihtir.
Herkesin dönüp baktığı kadın olmak.
Ancak herkes tarafından bakılan kadınsanız aslında görünmez oluyorsunuz.
Sadece dudaklardan bacaklardan ibaret hale geliyorsunuz.
Seçen değil seçilensiniz artık..

Kapıdan girdiğimde başların dönüp bakmasını değil, konuştuğumda herkesin beni dinlemesini tercih ederim. Etrafımda lüzumsuz kalabalık istemiyorum. Tercihi benimkine paralel nitelikli insanlar istiyorum

Son düzenleme:

cevap veriyorum.:)
şu altını çizdiğiniz sorunuza.

ilk görüşte kimse sizin zekanızı,eğitiminizi ve mantıklı fikirlerini anlamazda ondan:)
önce sizi ve dış görünüşünüzü görür. ilk o etkiler.
sonra tanışınca bu söyledikleriniz devreye girer.
ha bu arada hafif kemerli burun hastasıyım. kişilik veriyor insana. belkide benim öyle olmadığı için. insan hep kendinde olmayanı beğenirmiş ya. o nedenle sanırım.:34:

Son düzenleme:
kişilik meselesi bu biraz..kimi hiç göz önünde olmak istemez, kimi bu durumu umursamaz..kimi de sürekli reklamını yaparak etrafta
gezer , çığırtkanlık yapar.

Başkasını bilemem de ben tam tersiyim
Biri bana tip tip bakarsa uyuz oluyorum
Bende ona ters ters bakarım, ne iş gibisinden :1:

Ben de bakışların görünüşüm yüzünden üstüme toplanmasından rahatsız oluyorum. Görünüşüm fikirlerimin önüne geçmesin isterim.

Yani fikirlerim geri planda kalmasın.

İnsanların bana bakması benim hoşuma gidiyor ne yalan söyleyeyim...
Çok seviyorum şıkır şıkır olmayı.
Saç telimden ayak tırnağıma kadar çok özen veririm kendime.
İnsanların da bunu farketmesi ve takdir etmesi beni mutlu ediyor açıkçası.
Fikirlerim ve hayat görüşüm bir çok insana göre ters olduğu için zaten herkesle derinlemesine muhabbete girmem,çevremdeki hemen herkesle merhaba,merhabadan öteye gitmez ilişkim.

Ben bunun egoyla ilgili olduğunu düşünüyorum ancak elbette farklı düşünebilirsiniz saygı duyarım. Bu konuda farklı düşündüğüm için hem kendi bakış açımı anlatmak hem de sizin pencerenizden bakmak istiyorum. Benim bu konuda düşüncem şu; benim yanımdaki bir erkek başka bir kadına bakarsa rahatsız olurum -yaşamadım ama yaşasam olacağımdan eminim- bununla beraber her kadın yanındaki erkeğin başkasına bakmasından rahatsız olur..Ben başka kadınların benim sevdiğim erkeğin bakışlarını üstlerine topladıklarında mutlu olduklarını düşününce içten içe sinirleniyorum. Sonuçta kadın kadına bir dayanışma olması gerekir, herkes sokaktaki bakışları toplamak isterse ortaya pek hoş sonuçlar çıkmıyor maalesef

Karşılıklı istenileni veriyorlar. Hepsi bu...

Bir kadın neden vücudunu sergilemek ister.
Neden kadınlarda hep beğenilme arzusu vardır.
Kadın neden kendini bir metaymış gibi kullanılmasına izin verir.
Neden kadınlar güzellik konusunda ilgi alaka tüm bakışları üzerinde toplama konusunda doyumsuzdur ve sürekli bir arzu içindedir.

Bu sorulara çok zaman cevap aramış ve bulamamışımdır.

Nerede absürt reklam var çıplak kadın.Allahım ya araba lastiği reklamında kadın.Enerji içeceğinde kadın.Erkek gömleği reklamında kadın.Biz kadınlar kendimizi kullandırmayı seviyoruz.Cazibemiz ve nefsani duygularımızla birilerini etkilemek çok daha kolay yol geliyor.
Artık sevgilerde bedenlere görüntüye sığıyor.Oysa bir sevgi kaç beden giyer ki.Kadının güzel olduğu fit bir vücut,fındık gibi burun,elma gibi meme,makyajdan asıl güzelliği kaybolmuş yüz,masumluğunu kaybetmiş bir gülüş.
İnsanın kendine güveninin olması için zayıf güzel alımlı şuh mu olması gerekir.

Reklam afişleri, Tv reklamları, diziler, filmler zayıf, ince belli, bariz bir kilosu olmayan kadınlarla doludur. Bayan tezgahtar, sekreter, bayan eleman arayan işverenler genelde göze hoş görünen zayıf ve alımlı hanımları tercih ederler. Sokağa çıktığınızda vücudu medya standartlarında olan çoğu kadın, bedenini sergilemek için adeta birbirleriyle yarışır. Hal böyle olunca gözlerimiz hep bu tipleri görür ve beynimiz olması gerekenin bu olduğuna inanır.

Back
X