Herkes beni konuşuyormuş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çekici hatlara sahipsen pantalon giysen de dikkat çeker her türlü
anlayamadıkları sey bu,o yüzden yönetmenliğe aykırı olmayan o elbiseyi giymeye devam et...ama o fesat yobaz ortamdan soğur insan, orda ne kadar huzurlu olabilirsin bundan sonra bilemiyorum

Belediyede staj yaparken bir çalışan sadece omzu açık olan dirseğine uzanan bir bluz gitmişti. Hemen ik çağırdı daha düzgün giyinin diye. Absürt yanı yoktu kesinlikle nasıl kafalar anlamıyorum.

Valla ben olsam giderim müdüre

bak amca bu elbisenin etek boyu dizde, kış ayındayız zaten kolum kapalı uygunsuz yerim neresi gösterir misiniz derim. Benim giysim düzgün amma o arkamdan konuşanlar onun bunu kıyafetine bakacaklarına işlerini yapsınlar bu fikre ne dersiniz? Burası bir işyeri adam gibi işini yaparsın, sonra da paranı alır çıkar gidersin benim kıyafetim kime ne gdokunuyor (kibarcası)

drim. Bunu derim net. Eşşek kadar yetişkinlere işyerinde ona buna bakmamayı öğretemeyecekse bu adam neden müdür?

Standart gibi degil de,nasil ornek vereyim.
Su sekilde..
Misal bankalar.
Atiyorum,cok abartili takilar istemez.Belirli bir elbise tanimi olur.Ayni sekilde abartili makyaji da kisitlayabilir..
Mudur ise renk kisitlamasina gidebilir.Gri ve beyaz giyenler onay alirken kirmizi giyilmesine engel olabilir.
Biraz cikiyor dedi,bende uzerine nukte yaptim. :)
Muhabbet kalca degil,kurum sahibi giyim tarzinin kurumun imajina ve cehresine uygun olmadigini dusunuyor.Elbise tanimi ve renk ornegi gibi.Ve bu konuda duzenleme yapabilir.
Kilik kiyafet zincirinde yazmiyorsa disiplin yonetmeliginde yazar zaten.
Ama o zaman bütün çalışanlara aynı şekilde uygulanması gerekir bu kuralların. Birine elbise giyme de diğerine ses çıkarma olmaz.

Ama o zaman bütün çalışanlara aynı şekilde uygulanması gerekir bu kuralların. Birine elbise giyme de diğerine ses çıkarma olmaz.
Kuzum,olay elbisede olsa idi diger giyenlerede soylerdi seklinde dusunuyorum.
Hani elbise ve renk ornegi verdim ya onun gibi dusun..
Simdi senin esin yabanci bir firmada yonetici ya oradan yola cikalim.(tahtalara vurdum nazar degmesin :KK70:)
Turk bir firmada beyaz yakali olsa idi ise giderken ne giymeliydi;
Acik renk bir gomlek,bir kravat,bir ceket ve bir de kumas pantolon..
Simdi biz kocana esofman giydiremeyiz.
Cunku beyaz yakalinin kurumsal bir imaji var.
Yani yonetmelikte yazmasa bile bu kisi ise giderken kurum imaji geregi esofmanla gidilemeyecegini bilir.
Ayrica konusu sahibi de eksik anlatiyor gibi ama bilemedim suan :\

Çalıştığım kurum bu konuda çok hassas bir yer hic kimse biri hakkında laf edemez yan gözle dahi bakmazlar patronumuzun bu konuda tavrı çok nettir direkt işten çıkarılan eleman bile olmuştur. Evvela sizin kiyafetinizden once çalışanların bu şekilde konuşmasını engellemesi gerekiyor!
Çok doğru, uyarması gereken kişiler konulanlar. Terbiyesiz herif. Sizi de tebrik ederim sindirmesine izin vermediğiniz için 😍

Kuzum,olay elbisede olsa idi diger giyenlerede soylerdi seklinde dusunuyorum.
Hani elbise ve renk ornegi verdim ya onun gibi dusun..
Simdi senin esin yabanci bir firmada yonetici ya oradan yola cikalim.(tahtalara vurdum nazar degmesin :KK70:)
Turk bir firmada beyaz yakali olsa idi ise giderken ne giymeliydi;
Acik renk bir gomlek,bir kravat,bir ceket ve bir de kumas pantolon..
Simdi biz kocana esofman giydiremeyiz.
Cunku beyaz yakalinin kurumsal bir imaji var.
Yani yonetmelikte yazmasa bile bu kisi ise giderken kurum imaji geregi esofmanla gidilemeyecegini bilir.
Ayrica konusu sahibi de eksik anlatiyor gibi ama bilemedim suan :\
Eşimin kurumunda zaten böyle giyiniliyor 😂 Cuma günleri free friday onda da casual en fazla, kot bile yasak.

Ama senin takımın çok dar, pipin belli oluyor giyemezsin demiyor kimse. Böyle bir hakkı yok. Takımı dar da olsa pipisi belli de olsa gri takım beyaz gömlek giydiyse mesela yönetmeliğe aykırı değil.

Eşimin kurumunda zaten böyle giyiniliyor 😂 Cuma günleri free friday onda da casual en fazla, kot bile yasak.

Ama senin takımın çok dar, pipin belli oluyor giyemezsin demiyor kimse. Böyle bir hakkı yok. Takımı dar da olsa pipisi belli de olsa gri takım beyaz gömlek giydiyse mesela yönetmeliğe aykırı değil.
Dari unut dari.. :) Poponun buyuk olmasi degil mesele :)
Kizin giymis oldugu ne ise onu uygun bulumuyorlar,olay darlik degil.
Benim kurumuma bu kiyafet uygun degil diyor.
Muhabbet bu..İster giyer,giymez o da kendisne kalmis.
Ama kurum sahibi de illaki bir hukuk firmasiyla anlasmalidir,yani basina is acacak bir degisiklige gitmeden kanunlari yoklamistir.Bilmese emin olmasa soylemezdi bence.

Selam hanımlar, is yerimde genelde elbise giyiyordum pantolon giymeyi sevmem pek, elbiselerim kisa degil diz boyunda altina da koyu renk corap giyiyordum ancak mudurum elbiselerimin uygun olmadığını, herkesin beni konuştuğunu, yonetmelige gore giyinmemi soyledi. Cok kirildim ve sasirdim cunku surekli calisan biriyim insanlarin beni gorupte sirf kiyafetim hakkinda konusuyor olmasi cok sacma geldi, ki elbise giyen calisanlar da var o kadar sorun,is varken konu cidden ben miyim diye sorguladim kıyafet yönetmeliğine baktigim da da elbise giyilebildigi yaziyor pazartesi gunu yine elbise giyiyecegim bu konu hakkinda bi islem yapabilir mi? Ise surekli gec gelen, mesai bitimi olmadan cikan kisiye bir sey demiyor eger yine bir sey derse butun sorun cidden ben miyim diye sormak istiyorum
Bence müdürünüz işgüzarlık ediyor. Herkesin sizi konuştuğunu söyleyerek sizin herkesten çekinmenizi istiyor. Eğer sizin gibi elbise giyen çalışanlar varsa neden sadece siz konuşulasınız ki?

Çok doğru, uyarması gereken kişiler konulanlar. Terbiyesiz herif. Sizi de tebrik ederim sindirmesine izin vermediğiniz için 😍
Şirkette tüm çalışanlar mavi yaka beyaz yaka aile gibiyiz o yüzden buna uymayanları asla barındırmıyor patronumuz bu yüzden şanslıyım😊

😄😄
konunuza yorumum bu cidden. (Çok komik bir uyarı)
bir gün biz insanların elbileselerii, inançlarıı, tesettürleri, ibadetlerii, eşofmanları, cinsiyetleri... Gibi pek çok şeyi konuşmayı bırakır, o zaman zarfında çalışırsak güzel şeyler olacak.

Dipnot: o konuşan herkesi bilmek benimde hakkım derdim. Madem onlar benim elbise giymeme engel olma hakkına sahipler bende isimlerini bilme hakkına sahibim.

Nasil giyiniyorsunuz tam olarak? Ornek veriyorum fosforlu elbiselelerle ise gidilmez mesela.. Ama bu sekilde giyinmiyorsaniz sorun etmeyin

Dari unut dari.. :) Poponun buyuk olmasi degil mesele :)
Kizin giymis oldugu ne ise onu uygun bulumuyorlar,olay darlik degil.
Benim kurumuma bu kiyafet uygun degil diyor.
Muhabbet bu..İster giyer,giymez o da kendisne kalmis.
Ama kurum sahibi de illaki bir hukuk firmasiyla anlasmalidir,yani basina is acacak bir degisiklige gitmeden kanunlari yoklamistir.Bilmese emin olmasa soylemezdi bence.
Ay çok iyimsersin kız sen. Kırmızı ruj sürme diyen müdür gördü bu gözler, hukuki bir dayanağı da yoktu.

Ay çok iyimsersin kız sen. Kırmızı ruj sürme diyen müdür gördü bu gözler, hukuki bir dayanağı da yoktu.
Benim icimde kotuluk olmaz.Elimden geldigince iyisini dusunurum.
Yani burada da normal sartlarda olmasi gereken benim dedigim.
Ha dedigin gibi adamin amaci farklidir,baska bir hesabi vardir.
O zaman da bizi konu sahibi aydinlatacak.

Nötr olabilmek adına elbise tarzınızı görmeden yorum yapmak istemiyorum. Belki de proporsiyonunuza uygun giyinmiyorsunuzdur?O zaman ortaya bırakın şehvet uyandırmasını falan itici görüntüler bile çıkabiliyor.
Seküler sayılabilecek bir yerde çalışıyorum, bir tane türbanlı çalıştırmışlıkları yoktur. Fakat sınırlar aşıldığı zaman, kılık kıyafet yönetmeliği mail ekine konulup topluca tüm şirkete mail atılır. bir keresinde bembeyaz üstelik ince olduğu için iç gösteren pantolon içine siyah tanga giyen biri vardı, hiç de seksi falan değildi. Hemen uyarı maili geldi yine, halbuki ben dahil bir sürü kişi tanga giyiyordur eminim. Ama oradaki durum ölçülü ve saçma sapan görüntüler ortaya çıkartmadan giyinilmesini sağlamak. Başka elbise giyenler olduğu halde siz uyarıldığınız için yobaz bir yer olmadığını düşünerek fikrimi belirttim.

Benim icimde kotuluk olmaz.Elimden geldigince iyisini dusunurum.
Yani burada da normal sartlarda olmasi gereken benim dedigim.
Ha dedigin gibi adamin amaci farklidir,baska bir hesabi vardir.
O zaman da bizi konu sahibi aydinlatacak.
İyi de içinde bulunduğumuz ülke senin standartlarındaki ülke değil ki. Hepimiz biliyoruz ve anlıyoruz o uyarının amacını.

Selam hanımlar, is yerimde genelde elbise giyiyordum pantolon giymeyi sevmem pek, elbiselerim kisa degil diz boyunda altina da koyu renk corap giyiyordum ancak mudurum elbiselerimin uygun olmadığını, herkesin beni konuştuğunu, yonetmelige gore giyinmemi soyledi. Cok kirildim ve sasirdim cunku surekli calisan biriyim insanlarin beni gorupte sirf kiyafetim hakkinda konusuyor olmasi cok sacma geldi, ki elbise giyen calisanlar da var o kadar sorun,is varken konu cidden ben miyim diye sorguladim kıyafet yönetmeliğine baktigim da da elbise giyilebildigi yaziyor pazartesi gunu yine elbise giyiyecegim bu konu hakkinda bi islem yapabilir mi? Ise surekli gec gelen, mesai bitimi olmadan cikan kisiye bir sey demiyor eger yine bir sey derse butun sorun cidden ben miyim diye sormak istiyorum
ben yurtdisinda calisiyorum ve burada insanlar çok rahat olmasina karşın, is yerinde genelde çok açık giyinmiyorlar. ama turkiye'de biraz yobaz insanlara gicik gitme etkisiyle, bazı insanlar değişik giyinebiliyorlar. ama sizin anlattiginiz gayet normal duruyor. ama anormal bile olsa size bunu soyleyememesi lazim, demek ki biraz yumuşak yüzlüsünüz. bu tarz durumlarda genelde 2 tahminim oluyor 1) elbise size yakisiyordur ve kıskanç bi hemcinsiniz şikayet etmiştir 2) ya da uyaran kisi sizden hoşlanıyordur ve hoslanmasini Boyle ifade ediyordur (ilkokulda sevdiği kizin sacını çeken erkek modeli)

İyi de içinde bulunduğumuz ülke senin standartlarındaki ülke değil ki. Hepimiz biliyoruz ve anlıyoruz o uyarının amacını.
İşte simdi biz bunu konu sahibinden dinledik ya..
Elbiseyi de goremiyoruz ya..
Genelleme olmamasina adina her kurumu ayni sekilde niteleyemiyorum ben.
Bizde Gm birisini odasina cagirip senin hakkinda bunlar soyle giyindigin icin senden sikayetci demez\diyemez.Konu sozlu veya yazili bir sekilde personele iletilir.Personelde sozlu veya yazili savunmasini verir.Yani isim gecmez kesinlikle.
Benim calistigim yerde boyle bir duruma sahit olmadim.Keyfi olarak kimsenin uzerine gidildigini gormedim.
Tekrar soyluyorum,belki de konu sahibi yeterince bilgilendirmedi bizi.
O yuzden bana bir yerde bir eksilti var gibi geliyor.
Yada adamin niyeti bozuk.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X