Herkes kendine layık gördüğü hayatı yaşar!

Saydığınız bütün bu olumsuzluklar içerisinden kardelen gibi açıp inat edip isyan edip hayatına sahip çıkan kadın-kadınlar var mıdır yok mudur ?
cevabı sizde biliyorsunuz.
o halde bir kişi yapabiliyorsa herkeste yapabilir ( bence)

:

ahh canım iyi dersin hoş dersinde,unutmaki kardelen çiçeği,iklim koşullarının uygun olduğu yerde ,adı üstünde kar altında olgunlaşıp,gün yüzüne cıkıp kendini gösteriyor,hiç gördünmü,çölde yada yazın ortasında,kırda bahcede kardelen çiçeği.
demekki,şartları elverdiği ölcüde oda ayakta dimdik durabiliyor.ona bir sıcak değsin,bir güneş doğsun üzerine ,bak nasıl boynunu büker,nasıl siner.kaldıramaz çünkü,verilen yükü.

biz çiçeklerde öğle işte şartlar elverdiği ölcülerde,ne kadar ayakta durabiliyorsak o,kadar dururuz.
allah kimselere kaldıramayacağı yükü yüklemesin..:Saruboceq: :Saruboceq:

hiç büyük konuşmamak gerekiyor hayatta...
gönül yarası diye bir film vardı, bu konu aklıma bu filmi getirdi.

şener şen, "herkes kendi seçimlerini yapar hayatta "diyordu
meltem cumbul,"pavyonlara düştüm bu da mı benim tercihimdi"diyordu..

herkes kendi tercihini yapamıyor..
çocuğunu sokağa bırakıyor kimi aileler, kimisi de lüks içinde sevgi içinde büyüyor..

tabii yine de konu sahibi arkadaşa şu noktada katılıyorum,
hep kötü insanlar çıkmaz karşımıza, hep kötü kader çıkmaz.
durumun kendine yakışmadığını görüp, yükseğini aramak gerekiyor.
aldatılııyormusun? sil tek kalemde..
şiddet mi var? aç davayı..
sıfırdan başla hayata..

hiç büyük konuşmamak gerekiyor hayatta...
gönül yarası diye bir film vardı, bu konu aklıma bu filmi getirdi.

şener şen, "herkes kendi seçimlerini yapar hayatta "diyordu
meltem cumbul,"pavyonlara düştüm bu da mı benim tercihimdi"diyordu..

herkes kendi tercihini yapamıyor..
çocuğunu sokağa bırakıyor kimi aileler, kimisi de lüks içinde sevgi içinde büyüyor..

tabii yine de konu sahibi arkadaşa şu noktada katılıyorum,
hep kötü insanlar çıkmaz karşımıza, hep kötü kader çıkmaz.
durumun kendine yakışmadığını görüp, yükseğini aramak gerekiyor.
sıfırdan başla hayata..

çok güzel bu örnek gerçekten...

şu sıra yaşadıklarımla ben mehalime hak veriyorum. haklı tarafı var.
zaten bir genelleme yapmış, herkes böle olacak diye bişey yok.
çaba göstermek, farklı düşünmek sadece üç beş insana bahsedilmiş bir özellik değil ki...
korkak olanımız çok. elinde imkanı olup da korkak olanımız çok daha doğrusu.

tabi yetiştirilme tarzı vs de önemli. hepinize katılıyorum aslında.yoktan yaratmak Allaha mahsus, o kadına hayatı boyunca ışık gösterilmemişse kendisi de bilmediği ışığı yaratamaz ya. ama imkanı olduğu halde forganın dediği gibi sefilleri oynayanlar da var, burada görüyoruz. acınmaktan hoşlanan insanlar var. örneğin yaşadığı herşeyi kabul eden kadınlar var, gelip burda topic açıyolar. iyi tamam dertleşelim, ama ablanın çözülcek bi sorunu yokki, biz ona ah canım vah canım diyelim istiyo.

çoğu kadının erkeklerden farklı bu yanı var. çözümdense soruna odaklanma sorunu. evde soğan yok diye saatlerce sızlanıp, gidip bir soğan almamak gibi. ama bunun için de suçlayamayız o kadını, çünkü bu da bir seçim. onun seçimi. yine de bölelerini de görünce mehalimin dedikleri içimden geçmiyor değil..

şu sıra yaşadıklarımla ben mehalime hak veriyorum. haklı tarafı var.
zaten bir genelleme yapmış, herkes böle olacak diye bişey yok.
çaba göstermek, farklı düşünmek sadece üç beş insana bahsedilmiş bir özellik değil ki...
korkak olanımız çok. elinde imkanı olup da korkak olanımız çok daha doğrusu.

tabi yetiştirilme tarzı vs de önemli. hepinize katılıyorum aslında.yoktan yaratmak Allaha mahsus, o kadına hayatı boyunca ışık gösterilmemişse kendisi de bilmediği ışığı yaratamaz ya. ama imkanı olduğu halde forganın dediği gibi sefilleri oynayanlar da var, burada görüyoruz. acınmaktan hoşlanan insanlar var. örneğin yaşadığı herşeyi kabul eden kadınlar var, gelip burda topic açıyolar. iyi tamam dertleşelim, ama ablanın çözülcek bi sorunu yokki, biz ona ah canım vah canım diyelim istiyo.

çoğu kadının erkeklerden farklı bu yanı var. çözümdense soruna odaklanma sorunu. evde soğan yok diye saatlerce sızlanıp, gidip bir soğan almamak gibi. ama bunun için de suçlayamayız o kadını, çünkü bu da bir seçim. onun seçimi. yine de bölelerini de görünce mehalimin dedikleri içimden geçmiyor değil..

işte bunun bir de seçim olmayan karşı tarafı var, çalışıp çabalayıp yetirememek, yetiştirememek; kira, yakıt parası ödeyememek; çocuklarına tek başına bakamamak gibi...çaresizlik gibi...

bence bu biraz kader ve biraz kişilıkle ilgili..bazen hayat bizi öyle yöne iter kii..seçim meçim kalmaz ortada..ama bazende bizim seçimlerimiz kaderimiz olur çıkar karşımıza..işte mehalim dediği burda çıkıyor ortaya...zorluklar karşısında durabilmek savaşabilmek işte kişilik burda çıkıyo ortaya..
bi arkadaşım vardı eşi aldattıığı için ayrıldı..çocukları ile savruldu durdu..yardım ve nasihatları pek duymadı.sonunda çoccukları babaya verdi.işe girdi tümde değişti..genç kıs gibi hyat yaşamaya başladı..şimdi size iki seçim iki yol..başta bu gayreti gösterseydi..çocukları yaında dik durabilirdi..amao başka yol seçtii.peki ileride çocuklar anneye tepki verirse....işte bu bir seçimdir.ve insan seçtikleri doğrultusunda yaşar.
ama rabbim kimseye kaldıramayacağı yükü vermesin..sonuçta bu dünya br sınav..

Bence çok güzel bir anlatım olmuş ben bu yazının %80 nine katılıyorum tabi %20 katılmayan yönümde var, bu hayata geliş şeklimiz hepimiz maddi imkanları iyi kültürel bakımdanda zengin sevgi dolu bir aile içinde dünyaya gelmek ve güzel bir hayat sürüp en iyi okullarda okumak isteriz ancak bu bizim elimizde değil, işte onu rabbimiz tayin etmiş o bizim kaderimiz ama olay bundan sonra başlıyor evet rabbim bizlere bi kader çizmiş ama bizlerede irade denen çok güzel bir özellik vermiş ve bunu kullanmak tabiki elimizde.İnsanız hepimiz tabiatta en dayanılmaz sanılan acılara bile dayanabilme gücü bize verilmişken kaçarız.Yüzleşmekten korkarız,saklanacak delik ararız ve hayatla mücadele etmeyi denemeyi bırakın, düşünmeyiz bile kader deyip geçeriz.Bana göre bir erkeğin yanında ikinci kadın olmayı kabullenen aşığım seviyorum bırakamıyorum deyip onla hayatına devem eden ve metres damgası yiyen kişi kaderini değil evet kendine layık olduğu hayatı yaşıyordur çünkü bu karmaşayla mücadele etmekten kaçıyor.Maddi imkanları olmadığı için evlere temizlik yapmak yerine çoçuk bakmak yerine merdiven silmek yerine gidip pavyonda çalışmayı göze alan kişi evet kendine kayık gördüğü hayatı yaşıyordur bu onun kaderi değildir,Evet bi çok yöremizde töre diye malesef acı bi kavram var evlenmezsen ölürsün ve malesef öldürülenlerde çoktur ama kabullenmeyip bundan kaçanlarda çok, mücadele işte burda başlıyor çünkü biz kadınlar aslında göründüğümüz kadar zayıf değiliz ama bazı şeyleri kabullenip sindirdikçe bizleride sindiriyorlar işte, bu hayatta biraz dik başlı olmak gerek arkadaşlar herşeye bu benim kaderimmiş böyle yazılmış böyle yaşamam gerek deyip işin içinden çıkmak bana biraz kolaya kaçmak gibi geliyor bu aldatılan ve kocasından şiddet gören kadınlar içinde geçerli imkanı olsun olmasın yaşam tarzlarından yahutta çocuklarından vazgeçemedikleri için böyle bi hayata boyun eğiyorlar ve malesef arkadaşın dediği gibi kendilerine layık olduğunu düşündükleri hayatı yaşıyorlar.. Allah zorda kalan kulunun her zaman yanındadır kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez bizler kolayı seçiyoruz malesef hatalardan ders almak yerine yaa devem ediyoruz yada tekrar ..:kahve:

evet herkes layık olduğu hayatı yaşar...
çünkü insan seçimlerinin sonuçlarını ve kendisini o sonuca getirecek sebepleri yaşar...
başımıza ne gelirse gelsin altından kalkabilecek güçteyiz... ve o zorluk dediğimiz şey aslında sebeptir bizi iyiye taşıyacak olan...
gelişmek içinde sadece içimize bakmamız yeterli...başka hiç bir şeye ihtiyaç yok...

Fikirlerime katılarak ya da katılmayarak kendi fikirlerini aktaran tüm arkadaşlara paylaşımlarından dolayı teşekkür ederim . herkes çok farklı güzel noktolara değinmiş. Ve hatta bir çoğunuz benim ifade edemeyeceğim kadarda güzel ifade etmişsiniz. şöyle bir toparlamak ve örek vemek istiyorum .

Princess
"durumun kendine yakışmadığını görüp, yükseğini aramak gerekiyor.
sıfırdan başla hayata.. "

december
"çaba göstermek, farklı düşünmek sadece üç beş insana bahsedilmiş bir özellik değil ki..."

kısmetsiz kedi
"ama bazende bizim seçimlerimiz kaderimiz olur çıkar karşımıza..işte mehalim dediği burda çıkıyor ortaya...zorluklar karşısında durabilmek savaşabilmek işte kişilik burda çıkıyo ortaya.."

beyaz toprak
"ınsanız hepimiz tabiatta en dayanılmaz sanılan acılara bile dayanabilme gücü bize verilmişken kaçarız.Yüzleşmekten korkarız,saklanacak delik ararız ve hayatla mücadele etmeyi denemeyi bırakın, düşünmeyiz bile kader deyip geçeriz.."

ve elfida..

bu sözler yazılarınızda benim anlatmak istediğimi en iyi ifade eden sözler arkadaşlar.Çok teşekür ederim

katılıyorum mehalim.doğru şeyler....insan hakettiğini yaşar...değerinide kendisi belirler........

Son düzenleme:
Back
X